IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задължително здравно осигуряване

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

    ..................

    В Основният закон пише, че никой не може да бъде дискриминиран или привилегирован поради етнос, раса, социално или обществено положение. Това, че някакви лица са освободени от плащане на осигуровки, защото са (в случая) държавни чиновници, не нарушава ли този член от Конституцията? Държавата ни е на тоя хал, ...........

    Този народ е мачкан, защото не си знае правата, не знае и йерархията на правните текстове !!! ..............

    Това е последният път, в който ти чета постовете, нежели да ти отговарям - защото всеки виртуален контакт с тебе го чувствам като форма на душевно омърсителство.


    Толкова общи приказки, които не ти правят чест!

    Сам ти знаеш ли си правата? Знаеш ли ги?


    Защо тогава не ги защитаваш?


    Избутваш другите напред!


    Що така, "инвеститоре"? Защо не искаш да отделиш едни 1000 лева /не повече/, за да защитиш тия ТВОИ права, за които казваш, че народът не ги знаел?


    Защо да ти повярвам, че ги знаеш?


    Но бих се насилил да повярвам, че ги знаеш, когато спреш да вдигаш тук лозунги и да ми цитираш Конституцията. Да, тя е основен закон! Защо не докажеш твоите права според Конституцията?


    Мога да ти повярвам! И бих ти се извинил тук! Пред всички! ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ!!!


    Тия дни пускаш тук Исковата си молба, с входящ номер в Компетентния съд!


    Обещавам да ти целуна ръка! Със сълзи на очи ще ти искам прошка...


    Докато това не стане - празните ти приказки ще бъдат парирани от мен!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

      Хайде и аз да изчистя всички запенени брътвежи, които си избълвал тука и да оставя единственото смислено, макар и безумно нещо, което може би си написал по някаква случайност:

      Ако ти - игнорант - беше поне малко грамотен, щеше да знаеш, че нито един закон, наредба и т.н. НЕ МОЖЕ ДА ПРОТИВОРЕЧИ на основният закон на държавата: Конституцията. Дори я ЦИТИРАХ - ама ти си чукча - пишеш (тоест БЪЛВАШ ЖЛЪЧ), ама не четеш.

      ..........................

      Това е последният път, в който ти чета постовете, нежели да ти отговарям - защото всеки виртуален контакт с тебе го чувствам като форма на душевно омърсителство.


      На мен няма да ми е последен път, когато чета постовете ти и им отговарям. Обещавам ти!


      Нека обясня кое ме мотивира, защото много от хората тук не си спомнят неотдавнашен наш спор.


      Помниш ли, императора, когато ме набеди, че съм от хората, които дават прогнози, противно на масовите нагласи? Вече си забравил, ли? Счепка се с мен, че лъжа хората, а - след време, когато прогнозите ми не се сбъдват - просто изчезвам от форума, но ти оставаш, въпреки всичко!


      Е, на каква тема спорехме? Помниш ли? Ти казваше, че ДАУ няма да пробие линията от над 20 000 пункта. Видя ли къде е сега? От тогава минаха месеци.


      Защо се противопоставяш на прогнозите на инструменти, с които не участваш? Има ли логика? На пръв поглед - няма.


      Обаче - има! Това е същата твоя - изключително елементарна логика от вида: "аз си купих СЕКСИ акция!" - и тя се постаря стотици пъти. Защо? Защото ти смяташ, че пазара е толкова малък, че 5-6-10 човека могат да ти "обърнат" акцията и да те направят собственик на несметни богатства... ))

      Е да - някои твои акции имат някакъв марж между цени купува и продава, други дружества разпределят дивидент. Това става масово по пазарите...

      Но да мислиш, че хората ще се повлияят от моята прогноза и ще ги загубиш за твоите акции - и да предричаш съдбата ми - на отиващ си от форума "от срам" - това е наивно и смешно...


      Ето защо ще продължавам да те чета и да те опровергавам /КАКТО И ТИ НАПРАВИ ПРЕДИ МЕСЕЦИ!/


      Нека колегите тук преценят на чия страна са познанията, които многократно съм ти сочил, че сам ти нямаш в "твоята" професионална област. Сигурен съм, че още ги нямаш. В областта на застраховането много сме се дракали тук и с маранди. Той беше малко по-добре от теб, но пак си беше "гола вода"...


      Със здраве и, ако пишеш тъпотии - ще те парирам. Друг избор нямам. Точно както го направи и ти. Това не са клевети и жлъч! Това са НОРМАТИВНИ ДОКУМЕНТИ, които ти не познаваш в твоята работа



      Изчисти си празните обвинения и пиши по същество! Кое е празен брътвеж в конкретните ми отговори? Не схващаш за какво ти говоря. Отново ще ти обясня нещата /без жлъч/!


      /следва продължение/

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

        Ех импе , защо не си в германия за да видиш какво получаваш срещу тази си застраховка- има разни групи във фейсбук, може там да попиташ, ако не ми вярваш, трябва да бъдеш настанен в стая с 2 легла и веднъж в седмицата да дойде главният лекар да ти стисне ръката и да те попита как си- това е допълнителното здравно осигуряване в германия, в алианц не знам
        Това е проект по международна програма - хората се лекуват основно в САЩ и Испания - по-малко в Германия. Best Doctors е еднаква като услуга навсякъде по света, където се предлага.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

        Коментар


        • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

          Е, "инвеститоре" - нали смяташ, че ще спечелиш /"НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА...?" - питаш ме ти/ Вкарай малко пари в едно съдебно дело, в една Парламентарна република, в която законотворците сам си избрал. Накрая, вземи това прословуто Изпълнително решение - и си готов - има да ти плащат, повече от на диктатора, който искаш да бъдеш...
          Хайде и аз да изчистя всички запенени брътвежи, които си избълвал тука и да оставя единственото смислено, макар и безумно нещо, което може би си написал по някаква случайност:

          Ако ти - игнорант - беше поне малко грамотен, щеше да знаеш, че нито един закон, наредба и т.н. НЕ МОЖЕ ДА ПРОТИВОРЕЧИ на основният закон на държавата: Конституцията. Дори я ЦИТИРАХ - ама ти си чукча - пишеш (тоест БЪЛВАШ ЖЛЪЧ), ама не четеш.

          В Основният закон пише, че никой не може да бъде дискриминиран или привилегирован поради етнос, раса, социално или обществено положение. Това, че някакви лица са освободени от плащане на осигуровки, защото са (в случая) държавни чиновници, не нарушава ли този член от Конституцията? Държавата ни е на тоя хал, защото мнозинството е на твоето ниво, че и на по-ниско, колкото и да е трудно това. Утре някакви безумници ще приемат наредбичка, че нечиновниците - срещнат ли чиновник, трябва да се отдръпват от пътя му и да коленичат, после да бият чело в земята като селяни пред самурай... ти тогава ще кажеш, че така трябва да бъде, защото такъв е закона !!!

          Този народ е мачкан, защото не си знае правата, не знае и йерархията на правните текстове !!! Държавни служители винаги ще има и не може да няма - но те да не забравят, че са СЛУЖИТЕЛИ, не господари !!! И да не се размножават като бактерии, че вече са повече от епохата на "комунизма", когато обслужваха и силна армия, и сериозна индустрия.

          Относно наглите ти клевети - тук в този форум, има хора, които са ми от първите клиенти в първата ми компания. Нека - ако съм карал някой от тях - да си прекрати стария договор и да сключи нов в новата ми компания - да каже това тук и да ме опозори !!! Да, ама не - аз дори продължавам да комуникирам с почти всички от старите си клиенти и да им съдействам и да им услужвам винаги, когато има нужда - без да искам нищо в замяна и без никаква изгода за мене !!! Помагал съм колкото мога и на немои клиенти - също без да търся отплата. Това си ти - един наглец и клеветник - ако има как да ти извади човек злобата, ще се смалиш колкото една мишка, ако ти извади и глупотевините, съвсем ще се стопиш !!!

          Това е последният път, в който ти чета постовете, нежели да ти отговарям - защото всеки виртуален контакт с тебе го чувствам като форма на душевно омърсителство.
          Last edited by Императорът; 08.02.2018, 19:56.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Императорът - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО може да бъде само БЕЗПЛАТНО, всяка друга форма е рекет !!! Как ще имаш доверие на някой да те лекува след като той като предпише колкото се може по сложна - скъпа операция ще получи ПОВЕЧЕ ПАРИ. Как ще стане това, платеното лечение е престъпническо защото лекуващия може чрез лечението което ще определи да определи - КОЛКО ПАРИ ДА СПРЕЧЕЛИ !!! Здравна каса е престъпление а целта е хората да не плащат директно от джоба си за да се замъгли престъпничеството, да се маскира и народа да не се разбунтува и да се КРАДАТ тези пари, ДА СЕ КРАДЕ това е целта. Застраховането дори не искам да го коментирам ! Ти наред ли си, никой не е излекуван от рак още..може да те излекуват от рак само ако нямаш рак - всички случаи на излекувани от рак са такива дето никога не са имали рак. Ако имаш рак и трилиони пари да им дадеш не могат да те излекуват.
            "Здравна каса е престъпление а целта е хората да не плащат директно от джоба си за да се замъгли престъпничеството..."

            Отново много силно ввкючване ...браво трейдър !!!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
              А защо само здравеопазването?
              Аз искам и всичко друго да е "безплатно". И жените общи другари!
              Венсеремос!

              ....то май вече го пробвахме това, ама пусти пари (чужди) все свършват.
              Е каква пък ше ти е на тебе далаверата от общите жени ...

              Коментар


              • А защо само здравеопазването?
                Аз искам и всичко друго да е "безплатно". И жените общи другари!
                Венсеремос!

                ....то май вече го пробвахме това, ама пусти пари (чужди) все свършват.

                Коментар


                • Императорът - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО може да бъде само БЕЗПЛАТНО, всяка друга форма е рекет !!! Как ще имаш доверие на някой да те лекува след като той като предпише колкото се може по сложна - скъпа операция ще получи ПОВЕЧЕ ПАРИ. Как ще стане това, платеното лечение е престъпническо защото лекуващия може чрез лечението което ще определи да определи - КОЛКО ПАРИ ДА СПРЕЧЕЛИ !!! Здравна каса е престъпление а целта е хората да не плащат директно от джоба си за да се замъгли престъпничеството, да се маскира и народа да не се разбунтува и да се КРАДАТ тези пари, ДА СЕ КРАДЕ това е целта. Застраховането дори не искам да го коментирам ! Ти наред ли си, никой не е излекуван от рак още..може да те излекуват от рак само ако нямаш рак - всички случаи на излекувани от рак са такива дето никога не са имали рак. Ако имаш рак и трилиони пари да им дадеш не могат да те излекуват.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

                    Иначе аз предпочитам да плащам застраховки, защото там няма как да ме чешат хора, които не плащат. И имам такава - благодарение на която - ако пипна например рачец - ще получа лечение, за което дори осигуряващите са цял живот на максимум, могат само да си мечтаят.
                    Ех импе , защо не си в германия за да видиш какво получаваш срещу тази си застраховка- има разни групи във фейсбук, може там да попиташ, ако не ми вярваш, трябва да бъдеш настанен в стая с 2 легла и веднъж в седмицата да дойде главният лекар да ти стисне ръката и да те попита как си- това е допълнителното здравно осигуряване в германия, в алианц не знам

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

                      Няма как да стане - защото тогава всички безобразия ще лъснат...
                      Е, нали това е целта - всички (или поне повечето) така наречени от теб безобразия да се виждат и да се премахнат. Ясно е че именно затова, индивидуалните сметки за платени здравни осигуровки не се одобряват нито от парламента, нито от здравната каса. И именно затова, ние трябва да изискваме и да питаме при всеки удобен случай политиците. Трябва да им се напомня постоянно какво искаме НИЕ, а не какво е удобно за тях.

                      Коментар


                      • Императора освен финансист е и голем юрист не знаете ли

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение



                          АКО...., АКО....

                          Постфактум всички сме УСПЕШНИ инвеститори... Да де, ама - за да си истински инвеститор, би трябвало АПРИОРИ да вземеш правилното решение!


                          Ще получиш лечение - "на марта в сряда!" Стига си зарибявал тук хората! Много добре знаем, че прилъга някои, след което смени компанията. Е?


                          Пак ли ще я сменяш?


                          Как се нарича това, когато един застрахователен агент говори, че предпочитаЛ да плаща застраховки? Аз мисля, че това е демагогия.


                          Ще ти кажа какво предпочитат застрахователните агенти: Да не се изненадаш, че го знаем: ти предпочитат да вземат големи хонорари, след като свърши голямата комисиона - до 2-рата година пък предпочитат да отидат при друг застраховател.


                          Между нас казано, АКО /пак АКО/ - си прям и искрен - и ни помолиш да се застраховаме при теб, би могъл да имаш успех...
                          докато го осъдиш застрахователя да плати и си се споминал скоропостижно. има едни готин филм "Ударът" се казва. гледай го Императоре. осдиха ги и пак не платиха . е после шефа го арестуваха,ама това в Америка де.а ако беха инвестирали 2008ма кво щеше да стане. то НЗОК не и е работата да инвестира като "инвеститори" кат тебе., тя има социална функция. чух че си удвоил инвестицията в могъща компания двойно. от една акция станали 2

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение


                            ......................
                            Това е написано в Конституцията. Следователно от НЗОК не трябва ли да отговарят: ?

                            .......................................


                            Хайде, отново да се концентрираш /ако можеш, де..., за теб не е задължително/


                            "Не трябва ли да отговарят"?


                            Тук ли желаеш да ти "отговарят"? Във този форум, който изглежда е всичко за теб?


                            Пак стигнахме до властите в една Парламентарна република. /затова изчистих плявата около твоя въпрос/.


                            Е, императора, на какви основания да трябва да ти отговарят? Защото си бил императора, лЕ? Или, защото си застрахователен агент? Или, може би, защото НЕ СИ държавен служител, когото предстои да изпратиШ да чука камъни?


                            За да ти отговори една институция - трябва да имаш добре обоснован иск. Да имаш съдебно решение /вероятно на няколко последователни инстанции/. Да имаш Изпълнително решение от Изпълнителното ти дело.


                            Е, "инвеститоре" - нали смяташ, че ще спечелиш /"НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА...?" - питаш ме ти/ Вкарай малко пари в едно съдебно дело, в една Парламентарна република, в която законотворците сам си избрал. Накрая, вземи това прословуто Изпълнително решение - и си готов - има да ти плащат, повече от на диктатора, който искаш да бъдеш...


                            Докато не направиш всичко това, въпросът ти "Не трябва ли да отговарят"? - ще си виси във въздуха, точно като... /забравил съм поетичното сравнение с чаркалаците на една безобидна животинка.../




                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

                              ..............

                              Мислил съм - понеже - инвеститор - какво щеше да стане, ако 12-а година (пазарите бляха на ниско), ако не целият, то значима част от резервът на НЗОК бе ИНВЕСТИРАН в могъщи хапчеви компании - например 1.5 МБ? - Сега НЗОК не само че щеше да притежава активи на стойност около 3 МБ лева, но и щеше да получава ежегодно 60-70 МИЛИОНА само от дивиденти, за да се подпомага здравната система !!! Някоя болница с големи разходи за спешна помощ имала дълг 8 КБ? Няма нищо - Пфайзър, Глаксо и Санофи плащат !!! Ех, защо не съм Дуче...


                              Иначе аз предпочитам да плащам застраховки, защото там няма как да ме чешат хора, които не плащат. И имам такава - благодарение на която - ако пипна например рачец - ще получа лечение, за което дори осигуряващите са цял живот на максимум, могат само да си мечтаят.


                              АКО...., АКО....

                              Постфактум всички сме УСПЕШНИ инвеститори... Да де, ама - за да си истински инвеститор, би трябвало АПРИОРИ да вземеш правилното решение!


                              Ще получиш лечение - "на марта в сряда!" Стига си зарибявал тук хората! Много добре знаем, че прилъга някои, след което смени компанията. Е?


                              Пак ли ще я сменяш?


                              Как се нарича това, когато един застрахователен агент говори, че предпочитаЛ да плаща застраховки? Аз мисля, че това е демагогия.


                              Ще ти кажа какво предпочитат застрахователните агенти: Да не се изненадаш, че го знаем: ти предпочитат да вземат големи хонорари, след като свърши голямата комисиона - до 2-рата година пък предпочитат да отидат при друг застраховател.


                              Между нас казано, АКО /пак АКО/ - си прям и искрен - и ни помолиш да се застраховаме при теб, би могъл да имаш успех...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

                                Обърни внимание, че те рекетират идвидиди, които не плащат здравни осигуровки. Проява на висша наглост е да искаш от някого да плаща нещо, което сам ти получаваш гратис. Неслучайно в сънищата си мечтая да доживея мигът, когато всички държавни чиновници ще чукат камъни до пълна изнемога, за да бъдат наказани за безчинствата си срещу хората, които ги хранят.


                                Тоя човек е като кон с капаци...

                                Много е елементарно, ве, пич: ВИНАГИ ще има "държавни чиновници" /както ги наричаш ти/, защото някой трябва да изпълнява законите, на които се подчинява КОЯТО И ДА Е държава, а друг пък ще следи за изпълнението на законите.

                                Нали схващаш: един следи за изпълнението, друг изпълнява, а трети /ЗАБЕЛЕЖИ - за твое голямо учудване - СЪЗДАВА ТИЯ, СЪЩИТЕ ЗАКОНИ/!

                                Е, само за императорите в тоя форум: може ли да ми отговорите коя е ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ в Парламентарната република, която обитаваш? Властта, която създава законите, от които императорите не сте доволни? Коя е тя?

                                Със сигурност законите НЕ СЕ СЪЗДАВАТ от държавната администрация!

                                Дали, след подобни обяснения /като за ученик в пети клас/ - не ти е станал достатъчно лесен следващият въпрос:


                                императора, моля да се концентрираш!! /ще пиша бав-ноооо/

                                Кой "ще чука камъни" според твоята версия: държавните чиновници, ли, или едни други - които сам си избираш при парламентарните избори? Т.нар. - законотворци?


                                Не ми отговаряй, императоре. Зная, че след 5-6 дни отново ще дадеш същото мнение - което натрапваш през определени интервали от време като латерна...


                                По тоя случай, нека си спомним дълбоката въздишка на Моканина: "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже..."

                                /За тия, които схващат за какво иде реч.../

                                Коментар

                                Working...
                                X