IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Осигуровки, НОИ, разбойници

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Осигуровки, НОИ, разбойници

Аз ще си спестя силните думи
    и ще взема да действам мамлко повечко - обжалване и такива неща
    За доброволното така ми се правиха на отворени от един фонд и стигнахме до следствие ...
    да видиш колко мили и драги стават ))
    колкото повече хора си търсят правата толково повече ще трябва да бачкат търтеите

Коментар

Нали ти казвам, рекет. И знаеш ли защо? Щото българинът ... уфцата е... само мълчи и снася на който му поиска, дава всякакви такива крадци да го скубят, останалото го изпие и изплюска и в краят на месецът затяга коланът. Кво беше казал Ницше: "Бедните биха се втрещили, ако знаеха колко богати хора, ограбвайки ги, ставад крадци" /цитирам по памет/.

Смъртта ще им е малко на тия ... - в урановите мини!!! Доживотна каторга!!!
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Не може ама можеее
        Половината вноски за майчинството са внесени от университета после завършва и социалните не и ПОКРИВАТ НИЩО!!! няма значение че дохода е 120 лв. здравните са върху 200 ... щото било по параграфа за самоосигуряване .... малоумници!
        към 180 кинта плати с лихвите другите и ги признаха...... добре че имаше познати иначе щеше да изръси за цялото майчинство....
        искаха сто документа дето не можеш ги намери и накрая почти на доверие и ги признаха

Коментар

г-н Марков, не разбираш ли, че за тия рекетьори няма може и не може??? Гледат да ти смъкнат кожата при всички положения!!! И тука ми говорят, че било СПРАВЕДЛИВО????

Коментар

Жена ти ме може да дължи здравни вноски за времето кооето е бил в маичинство. Фирмата или социални грижи са дръжни да и внесат здравна вноска като и изплащат маичинство. Ако наистина си внесъл такава сума си се прекарал.

Коментар

по колко внесе за всеки месец ?
              ЗАЩО ДА ВЪРВИШ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕШ ДА ЛЕТИШ ?

Коментар

Аз лично нямам нищо против здравните осигуровки и си ги плащам редовно
                По-добре е че е отделно от Бюджета - поне се вижда къде отиват.
                Ама е абсурд да дължиш Здравни вноски за време когато си бил безработен. Има и по-тежки случай
                Жена ми дължи здравни осигуровки за времето когато е била в МАЙЧИНСТВО ...........!!!
                и си ги плати ... ама аз няма да платя, ще обжалвам ДО ДУПКА
                даже може и да ми връщат пари на края

Коментар

Тоя колчо... Слепец, слепец, ама... ОКАТ!!!

Коментар

За солидарния принцип ми говори след 10-15 години при намаляващо и застаряващо население, емиграция и увеличаваща се неграмотност. Не знам кой ще плаща на мургавите тогава.

Коментар

Кой солидарен принцип ?
                      за внасяш с години и като не внесеш 2 месеца да си губиш правата?
                      И внесените ти пари до момента кво ги правим ?
                      и кат си плащаш кво получаваш за заплатеното? едно зъбче да ти извадят или да ти светнат с фенерче в нослето ?
                      пожелевам да не Ти се налага да вкарваш някого в болница(там да видиш за коя солидарност иде реч)
                      прибират ти парите, съграждат някакви безумни билдинги, информационни системи и нам си още кво и накрая в праимтайма ще видя на екрана поредното нуждаещо се детенце...
                      ЗАЩО ДА ВЪРВИШ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕШ ДА ЛЕТИШ ?

Коментар

Ами смени я

Коментар

Пък аз на мойта лична лекарка нямам доверие и кръв да ми вземе... аз съм повече лекар от нея.

Коментар

Има ли начин да се осъди държавата (НОИ, НЗОК) за безумния казус със здравните осигуровки при положение, че не работиш. Примерно колективе иск....?

Коментар

Въпросът със самоосигуряването беше дискутиран нееднократно. В Щатите примерно може да слагаш пари в една сметка с цел пенсионно осигуряване (мисля беше 401К), и да решаваш сам къде да инвестираш. Вноските ти се приспадат от облагаемия доход. Аргументът срещу това в БГ беше, че българите не могат да се справят сами с управлението на средствата. Аз лично съм склонен да се съглася с това, поне на този етап. За това вторият стълб бе поверен на лицензирани пенсионни компании. Друг е въпроса доколко те са ефективни при управлението и дали доходностите не отиват единствено за покриване на разходи и печалба.
                              До Колчо,
                              Здравно-осигурителната система действа на солидарен принцип. Като си толкова отворен, ходи само в частни клиники и плащай по 15 лв на преглед. Аз предпочитам личния ми лекар.

Коментар

Да, няма им ги парите... Затова да се откача гледам - зщото ако разчитам на тях, като остарея някой ден и протегна ръка към тях, уверен в правото си и своята сигурност, те ще вдигат рамене, ще се усмихват и ще ми казват "Ами-и... то парите ти ги няма... ама не се бой, ще вземем малко от осигуровките на сегашните работещи." И ще ми подхвърлят там по нещо като на просяк, колкото да имам да си купя хлебец и кисело млекце.
                                Убеден съм 100% , че ако се САМОосигурявам /в буквалният смисъл на думата - инвестирайки от свое име свободните си пари/, ще мога и да се самопенсионирам много по-рано от тия дето разчитат на пенсионните фондове и след това да поддържам много по-висок стандарт от тях. Нямам намерение да бачкам до 70-годишна възраст, а после да карам на сух хляб. Като виждам халът на сегашните пенсии, как да се доверя на тия крадци?

Коментар

Working...
                                X