IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Осигуровки, НОИ, разбойници

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Осигуровки, НОИ, разбойници

Първоначално изпратено от Императорът
    Колегите, искам да ви помоля за съвет или помощ. Имам фирма /еднолична/, която през последните години почти не е функционирала. Не съм плащал осигуровки /за себе си/, отделно през времето на съществуването и съм работил и другаде. Разбира се, като всеки уважаващ себе си инвеститор, съм бил убеден /и още съм/ че мога сам да се грижа за себе си и бъдещето си и НЕ ЖЕЛАЯ помощ от "доброжелателни" институции. И сега, според някакви слухове, съм дължал на някакъв си фонд "обществено осигуряване" 4 000 кинта!?!? Отделно и някакви пари за здравни осигуровки.
    Защо не съм снасял мангизите ли, ще попитате? Първоначално платих 1-2 вноски. Но? Като видях че въпросните институции си правят учрежденски сгради и офиси, каквито и на Уолстриит сигурно няма, а същата зима 4 месеца след "раждането" на осигурителната система травматологията на 3-та градска прекрати работа, порави липса на... гипс /?!?!?!?/ спрях да снасям, защото не желая разни търтеи да живеят като бейове с моите мангизи, докато аз гледам по телевизията родители, принудени да се молят като просяци за да съберат пари за животоспасяваща операция на детето си. КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ НИ?!?

Съжалявам, че от темата на форумът отклонявам се, но мисля, че това и други хора засяга. Ако между вас има юристи, моля ги за помощ - да потвърдят или отхвърлят ходът на мислите ми:

1. При неплащане следва конфискация, чух. Но мисля тя невъзможна е без съдебно решение.
    2. За вземане на решението, трябва да бъде заведено дело. Така ли е?
    3. Ако да, добре. КОЙ ЩЕ Е ИЩЕЦЪТ? Нали е трябвало да се САМОосигурявам /тоест да се погрижа за СВОЕТО бъдеще/, тоест, ако има ощетен, това съм ЕДИНСТВЕНО аз. Е, аз нямам намерение да завеждам дело срещу себе си. Кой ще го заведе тогава? НОИ? Държавата? Това може да е дело само за пропуснати ползи. И би означавало да обявят, че ПЕЧЕЛЯТ от осигуровките на хората. И така да си вкарат автогол и то неспасяем. Ще стане див скандал.
    4. Ако заведат дело и спечелят, това ще бъде извънредно опасен прецедент, защото какво е тна практика тази пенсионна осигуровка? Внасяш мангизи и след определен период ги получаваш обратно с някаква лихва. това не ви ли напомня на... банков влог? Е, ако ме осъдят /говоря примерно/ оттук нататък всяка една банка ще може да осъди всеки един гражданин затова, че няма влог в нея!!!

Вашето мнение? Мисля темата сериозна е... И не ми отговаряйте с плоското "има си закон". Защото има принципи на правото, стоящи НАД законите и НОИ в случаят ги погазва. Например принципът на лична свобода на всяка автономна и дееспособна личност. Погазва принципите на правото и Топлофикацията, принуждаваща хората да плащат нещо, което не получават, но това друга тема е...
    давността е пет години. не могат да те съдят . просто губиш годините за осигурителен стаж.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      Ювентусов - освен тия неизбежни проблеми има и други:
      1. Краде се отвратително много, пилеят се и безразсъдно пари !!!
      2. Бюджетът хрантути и ужасно много търтеи - 700-800 000 отказващи да работят мангала, 150 000 чиновници в една държава, която има нужда от 30-тина хиляди НАИСТИНА РАБОТЕЩИ служители, 60 000 полицая, нито един от които няма кураж да арестува един въшлив хъхряк !!! Не знам колко са пенсиите (децата ги издържат родителите им, не бюджетът), но ето ти близо милион търтея в трудоспособна възраст, които всички ние хрантутим !!! Ако направим сметка, ще излезе, че всеки един работещ Българин издържа и един неработещ пенсионер или търтей, без да броим собствените му деца - е, за какво говорим?

Алекс Многоцифров - прав си. Надали депозитът е най-добрият вариант - инвестирането на фондовата борса за знаещите, пазаруването на златце или застраховката Живот за другите са много по-добри варианти. Защото като остареем, на кой ще разчитаме да ни плаща пенсия - на 1 000 000 работещи Българи и турци и на 2 000 000 неработещи мангала, които знаят само "Дай!" ли?

Който сам не се погрижи за себе си и чака на пенсия, като не може да работи, направо да си тегли куршумът като одъртее, това е истината. А за увеличаването на пенсионната възраст - ако ще те накарат да работиш докато пукнеш, тогава защо да отделяш пари за пенсия? Комунистите имаха идея да вдигнат горепосочената до 75 години - е, колко време после ще бъдеш пенсионер - 2 ли или три? Къде ще отидат парите, дето човекът е внасял цял живот?
      Право думаш.

Коментар

• Ювентусов - освен тия неизбежни проблеми има и други:
        1. Краде се отвратително много, пилеят се и безразсъдно пари !!!
        2. Бюджетът хрантути и ужасно много търтеи - 700-800 000 отказващи да работят мангала, 150 000 чиновници в една държава, която има нужда от 30-тина хиляди НАИСТИНА РАБОТЕЩИ служители, 60 000 полицая, нито един от които няма кураж да арестува един въшлив хъхряк !!! Не знам колко са пенсиите (децата ги издържат родителите им, не бюджетът), но ето ти близо милион търтея в трудоспособна възраст, които всички ние хрантутим !!! Ако направим сметка, ще излезе, че всеки един работещ Българин издържа и един неработещ пенсионер или търтей, без да броим собствените му деца - е, за какво говорим?

Алекс Многоцифров - прав си. Надали депозитът е най-добрият вариант - инвестирането на фондовата борса за знаещите, пазаруването на златце или застраховката Живот за другите са много по-добри варианти. Защото като остареем, на кой ще разчитаме да ни плаща пенсия - на 1 000 000 работещи Българи и турци и на 2 000 000 неработещи мангала, които знаят само "Дай!" ли?

Който сам не се погрижи за себе си и чака на пенсия, като не може да работи, направо да си тегли куршумът като одъртее, това е истината. А за увеличаването на пенсионната възраст - ако ще те накарат да работиш докато пукнеш, тогава защо да отделяш пари за пенсия? Комунистите имаха идея да вдигнат горепосочената до 75 години - е, колко време после ще бъдеш пенсионер - 2 ли или три? Къде ще отидат парите, дето човекът е внасял цял живот?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• По мои сметки ако човек се осигурявам сам като инвестира в депозит това дето му го грабят, ще си осигури старините доста добре.

Коментар

• Пенсионната система, както и здравната разбира се са изцяло свързани с демографията.
            След като учениците и пенсионерите в България не плащат здравни осигуровки, тоест поемат се от бюджета, очевидно, че колкото по-голям дял от общото население заемат тези 2 групи, толкова е по-неблагоприятно за бюджета и респективно за съотношението между работещи и зависимите от тях.Още по-лошото е, че пенсионерите са двойно повече от учениците, а в много други развиващи се държави това съотношение е тъкмо обратното.Сам по себе си делът на зависимото население не е кой знае колко голям, дори е доста приемлив в сравнение с други държави, но структурата му е не просто лоша, а направо ужасяваща.Именно тази структура, показваща колко хора влизат в работната сила и колко излизат е ключова за социалната система на всяка една страна.
            В момента България по показателя разходи за пенсии като % от БВП е на сравнително челно място, но се вижда, че и при това положение пенсионерите изнемогват.Какво тогава да очакваме в средносрочен план, когато пенсионерите като % от общото население ще нараснат още повече?Единственият изход е увеличаване на пенсионната възраст и то възможно най-скоро, като е съпътствано от изравняване на пенсионната възраст между двата пола.Освен това разни професии, като полицаи и военни, които се пенсионират на по 40тина години получават пенсии, което няма много световни аналози и ако не да се премахне, то би било добре да се ограничи.Такъв тип мерки са крайно непопулярни, особено сред "засегнатите" групи, но са наложителни.
            Давам пример.Ако в България пенсионната възраст се изравни за мъже и за жени, след това се увеличи до 67 години, тоест изкопираме модела на САЩ и освен това поорежем пенсиите на хора пенсионирали се 20тина години по-рано, броят на пенсионерите за няколко години ще намалее от 2,3 милиона до не повече 1.5м.Тоест за 7 години(времето за което жените на 60 ще станат на 67) пенсиите ще могат да се увеличат с 50% повече отколкото биха се увеличили без реформи и то без да се натоварват работещите с по-високи осигурителни вноски.

Коментар

Я - коя стара измислена от мен тема вий извадили от праха !!! :-)

Споко - като ме изберете за президент, на всички тия разбойници-шефове от НОИ и НЗОК ще им се наложи да се крият като плъхове из Латинска америка... ама моите агенти и там ще ги сгащят и ще ги докарат туканка оковани във вериги. И после бой, бой, бой, бой, бой - посред София, пред очите на всички, с тояги, колци, винкели, оловни тръби, сухи шипкови клони, докато им изтекат крадените кинти през ушите.
              Е, намерих си една много стара тема, която пак става актуална... въпрос на време е да почнат да нип рибират над половината доходи под формата на най-различни осигуровки, за да хранят с тях всевъзможни лапачи и търтеи... и все повече се нахъсвам да взема властта...

Коментар

• Риска си остава за твоя сметка

Коментар

• Първоначално изпратено от ход
                  А картата задължителна ли ще е? Ще има ли проблеми с пътуването, човек не притежаващ карта, ако не търси медицински услуги?
                  Не разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от Caessar
                    Първоначално изпратено от vesko_stanev
                    Първоначално изпратено от Арго
                    мдаа...Импе, Така или иначе ще се мре, бате
                    Никой не е излязъл жив от живота
                    Да,Веско,прав си,живота е неизлечима болест - като девствеността - може да бъде излекувана само чрез премахването й,при това само ако се открие навреме!
                    Aха
                    Имаше и друг подобен лаф – че животът е болест, която се предава по полов път и е със 100% летален изход

Ама да не затъваме в мрачни теми...

Коментар

• Без осигуровка за 4000 900 год. ??? Бравос

Коментар

• Първоначално изпратено от Арго
                        Аз не скоро. Мен Йода с цената на известно количество бой и мъки издаде как се живее 900 години. :-)

Коментар

• Арго написа:
                          Веско, разправят, че Свети Илия е успял а и някои други, ама не са играли на борсата и не са се правели на палячовци за измисления празник хелоуин, когато в същото време е пълно с бедстващи..

Коментар

Я - коя стара измислена от мен тема вий извадили от праха !!! :-)

Споко - като ме изберете за президент, на всички тия разбойници-шефове от НОИ и НЗОК ще им се наложи да се крият като плъхове из Латинска америка... ама моите агенти и там ще ги сгащят и ще ги докарат туканка оковани във вериги. И после бой, бой, бой, бой, бой - посред София, пред очите на всички, с тояги, колци, винкели, оловни тръби, сухи шипкови клони, докато им изтекат крадените кинти през ушите.
                            Impe, mnogo ot rano si pochnal s rakiikata ))
                            Spoko, samo se majtapja i az ne gi ponasjam!
                            Apropo, ako znaete obache kakvi sumi se plastat v chujbina za dravni osigovorvki, ste vi nastruhnat kosite i tova pak e nisto v sravnenie, ako ti se naloji da si platish cash za medizinska usluga (operazia naprimer), taka che na vuprosa na edin kolega po-dolu: Opredeleno si struva da ima chovek takava karata ot zdravnata kasa ako izliza v chujbina! ... dano na nikoj ne mu se nalaga da ja polzva de

Коментар

• Първоначално изпратено от vesko_stanev
                              Първоначално изпратено от Арго
                              Да,Веско,прав си,живота е неизлечима болест - като девствеността - може да бъде излекувана само чрез премахването й,при това само ако се открие навреме!

Коментар

• Съни, благодаря за отговора.

Коментар

Working...
                                X