Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеАз не знам.И затова се чудя как ей така човек може да си бръкне в носа и да изплюе от там едни числа.Не се засягай аз наистина искам да знам колко са таксите в НОИ и как се смятатМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениещо, ти колко ги изкарваш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеа знаеш ли колко са таксите на НОИ, ако това ти е водещото? Нека ти кажа - 150%Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМи нали точно заради техните лобита вдигат пенсионната възраст.Ще се пенсионираме на толкова години в зависимост от това кой набор сме.Осемдесети набор ще се пенсионира на 80 а набор 2000 на 100 години 2005 набор на 105 години.Мафията е завладяла държавите и няма да пусне кокала без война.
На ПФ им е все тая кога ще плащат пенсии и колко големи ще са те (а те ще са според натрупаните пари) Проблемът е изцяло на Ной, защото те имат огромен дефицит, за разлика от ПФ - и тоя дефицит нараства все повече и повече - и ако не са подаянията от бюджетът, Ной ще пусне кепенци още утре.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеМи да ти дават парите 99% от хората бе! Що и за моите 1% ламтите?
А който се отказва от пенсия и е решил да работи докато може, а после да иде да се удави - подписва и нотариално заверява декларация и за туй - и пенсионната система го оставя на мира.
Аз съм либерален човек и съм съгласен с всичко това.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеАко ще внеса 800лв и ще получа 850лв след 10 години - защо ми е фонд тогава?
Нали сам виждаш, че реалната доходност в зависимост от изчисленията се върти около 0%. За тези 0% реална доходност са ме одрънкали с колко много такси през ходините.
Сега гледам от началото на годината моето УПФ пак е назад.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОще един който приравнява "хората" (не в тоя пост, но по принцип) към себе си.
Това че ние с тебе умеем да инвестираме, не означава, че 99% от хората умеят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fordiслед толкова "реформи",промени ли се датата от която ППФ и УПФ започват на изплащат пенсиите на придобили право на пенсия 1 и 2 категория труд.
дали остана по-рано приетата дата- след 31.12.2015.
синдикатите имаха идея ,да се отложи поне с 5год.но... мълчаниеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениебих предложил да ми се дават парите от ПФ и аз сам да си ги инвестирам
в края на годината ще давам отчет на НОИ какво съм купил, за да са спокойти, че няма да търся пенсия от тях
Това че ние с тебе умеем да инвестираме, не означава, че 99% от хората умеят.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМите ми нали сте професионалисти бе.Или сте професионалисти само в таксите.Ти няма ли най накрая да разбереш че хората не ви искат.Никой не ме е питал.Сега като ми дадат тази възможност аз отивам в НОИ.И ще видиш как ще дам на България дотука 14000 кинта
И ти няма да дадеш тия 14 Б на България - но ще ги дадеш на някоя тумба ромове, за да си купят ракия.
Впрочем парите са си твои - прави каквото искаш, предупредил съм те, че някой ден ще съжаляваш.
И още - ти сам си признавал, че познаваш хора, които са заработили 1.2 Б пенсия, но Ной им дава само по 800 кинта, защото това бил "таванът" - е, в ПФ таван НЯМА.
Но както казах, щом си решил да си подариш парите, това е твое право.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеа знаеш ли колко са таксите на НОИ, ако това ти е водещото? Нека ти кажа - 150%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМите ми нали сте професионалисти бе.Или сте професионалисти само в таксите.Ти няма ли най накрая да разбереш че хората не ви искат.Никой не ме е питал.Сега като ми дадат тази възможност аз отивам в НОИ.И ще видиш как ще дам на България дотука 14000 кинта
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеНищо няма да поддържат.
Като дойде 2022 и се види, че НИЩО не могат да плащат, ще отложат за 2032, 42....
След време - катебе, ликвидация и всички ще си получат "личните вноски" или по-скоро каквото е останало от тях след сочните такси и комисионни за паразитите.
Коментар
Коментар