IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• УПФ: Парите Ви работят ... за Тях

Средно годишна реална доходност на УПФ 2002-30.09.2015 - ЦЕЛИ 0.14 %
    Словом: по 14 стотинки на всеки 100 лв. вноска на година
    Честито на печелившите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
      Импе,

Натиска трябва да продължи въпреки ЧЕРЕШАРЯ, МАВЪРА и други знайни и незнайни герои!
      Трябва да се впрегнат Асоциацията на ПОД, работодателските организации и инвестиционната общност!

Та това съвпада напълно с т.н. програми и възгледи на ББ и ГЕРБ!
      Почти всички пари за инфраструктура през 2014-2020 отиват за довършване на Струма? Няма пари за Хемус, няма за жп инфраструктурата в северозападна България, няма за път и линия между Русе и Варна, тунел под Шипка, за пристанищата и интермодалните терминали, няма за АЕЦ Козлодуй 7 блок, за Белене, за газовите връзки с Гърция, Румъния и Турция, за газовия хъб и т.н.

Що се отнася до приватизация на миноритарни държавни дялове на борсата /отличен пример е Румъния/ трябва да се включат и БАЛИП, АДСИЦ, БАУД и т.н.
      Ползите много: ще се набере ресурс /само в ПОД са близо 9 млрд. лв.; в УД над 1 млрд. лв.; в банките домакинства + фирми над 80 млрд. лв./, а от друга страна новите акционери ще вкарат свои представители в бордовете и е логично управлението да стане много по-ефективно ..!

Важното е да има цел, натиск, публичност и да стигне до правилните уши ..!
      Ценето право ти казва - за да стане туй трябва цял щаб отговорни държавници - или пък могъщ и мъдър Дуче (Императорът или друг подходящ за) - няма как да се осъществи в държава, управлявана от дебил и щаб подлизурковци, избрани от него по тъпост, за да не го засенчват. Натиск казваш - ами когато стана дума за очесването на хората, осигуряващи се в ПФ - излязохме на "протест" - 50-60 души - основно служители в - добре че от един от Тимуровските ПФ бяха излезли по заповед 30-тина души, че иначе щеше да е съвсем позорно. Инвестиционна общност? - Че ние на БФБ сме около 3800 мушморока - половината - юридически лица !!! Работодателски организации - дреме им на тях на шапчичките. Клиенти на ПФ? - Те ного знаят какво имат и къде го имат - пълни плужеци са 98% от тях.

Няма пари за туй, за туй, за туй, за туй.... ами КАК да има, като само за издръжка на отвратителните хъхряци отиват около 3.5 МБ - и то всяка година !!! Знаеш ли че само за предният мандат на изродът бойкоборисов гъгнивият му (Х)електорат изяде и изпи цяла атомна централа? ФАКТ - животното отказа накрая строежът на Белене, с мотивът че "няма пари" (Росатом предложи да поеме финансирането, но това - друга история) - а сам той и кликата му за мандатът му раздадоха същите пари на ромовете - за да ядат и пият без да работят !!!
      А колко отиват за издръжка на "полицията" (60 000 невършещи работа и за 6000), за огромната администрация, занимаваща се неизвестно с какво... четох някъде, че само административните грешки, допуснати от чиновниците за 10-12 години ни струват около 50 МБ !!!

Как да има пари при толкоз лапачи?

Иначе - да - сам аз - говорил за това - че ного проекти може да се финансират от гражданите - вместо да мишкунят парите си в бамките - 40 МБ мишкунят в - що да не се направи АД Белене (или АД Козлодуй 7 - или и двете) ???? Но пак трябва хората да бъдат убеждавани да сторят това и да си дадат парите - а масовият човек е МИШКУНЯК.

Аз мисля - за начало - трябва да се почне с нещо готово - бях написал статия (публикувана в Инвесторът) как държавата би могла да купи Глобул (когато се продаде) - да направи кампания - да го направи АД, да направи могъща информационна кампания и да продаде на хората едни 12-15% от - за да ги зариби, с част от другите акции да финансира образованата раждаемост, с дрега част да подпомага Ной - ама ПАК трябва финансова интелигентност и държавническо мислене... ама как да чакаме такива работи от картофоглавият?
      Last edited by Императорът; 13.11.2015, 16:29.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Импе,

Натиска трябва да продължи въпреки ЧЕРЕШАРЯ, МАВЪРА и други знайни и незнайни герои!
        Трябва да се впрегнат Асоциацията на ПОД, работодателските организации и инвестиционната общност!

Почти всички пари за инфраструктура през 2014-2020 отиват за довършване на Струма? Няма пари за Хемус, няма за жп инфраструктурата в северозападна България, няма за път и линия между Русе и Варна, тунел под Шипка, за пристанищата и интермодалните терминали, няма за АЕЦ Козлодуй 7 блок, за Белене, за газовите връзки с Гърция, Румъния и Турция, за газовия хъб и т.н.

Що се отнася до приватизация на миноритарни държавни дялове на борсата /отличен пример е Румъния/ трябва да се включат и БАЛИП, АДСИЦ, БАУД и т.н.
        Ползите много: ще се набере ресурс /само в ПОД са близо 9 млрд. лв.; в УД над 1 млрд. лв.; в банките домакинства + фирми над 80 млрд. лв./, а от друга страна новите акционери ще вкарат свои представители в бордовете и е логично управлението да стане много по-ефективно ..!

на теория добра идея, но като си спомня историята със закона за земеделските земи, ми то тия дето трябва да осъществят тая идея или нямат елементарни познания или ще завъртят нещата в неподходяща посока
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Сам аз говорил такива неща - но КОЙ да ги осъществи? Оня дебил ли, дето разправяше, че пазарът на череши бил по-важен от БФБ? Или кретеноидният му господар? - Та те искат да ОТКРАДНАТ парите от ПФ, а не да ги развиват !!!
          Импе,

Last edited by Konsultant; 13.11.2015, 13:02.

Коментар

Хайде да ви повдигна поне за втори път ТЕМАТА за начините на ИНВЕСТИРАНЕ на средствата на ПОД, които са силно ограничени?!
            Говорите за доходност /капиталова и дивидентна от инвестиции и сделки с финансови инструменти, които са малка част от световните практики/, а никой не анализира?!

Мнението ми е, че трябва да се разшири обхвата за ИНВЕСТИЦИИ на ПОД: инфраструктура в т.ч. държавна и стратегическа /магистрали, АЕЦ, енергетика .../ и т.н.

Какво стана с идеята на работодателите за приватизация чрез борсата? В това число /като вариант/ да се създаде държавна, публична компания в която да инвестират ПОД, ДФ, ИД и други?!

Основен проблем пред ПОД, а от там и доходността им са ограниченията за инвестиране! Ако бъде разтворено ветрилото ще може да бъдат балансирани и хеджирани много по-добре портфейлите им!
            Сам аз говорил такива неща - но КОЙ да ги осъществи? Оня дебил ли, дето разправяше, че пазарът на череши бил по-важен от БФБ? Или кретеноидният му господар? - Та те искат да ОТКРАДНАТ парите от ПФ, а не да ги развиват !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
              Тук трябва да се съглася с теб. Все пак в този форум сме се събрали хора, които разбират(някои повече, други по-малко) от пазарна икономика и от движението на пазарите. ПФ са за инвестиция в компании с цел доходност и наистина, когато пазарът върви надолу и пенсионните фондове вървят натам, но всеки знае, че нещата на пазара се повтарят и ще се качат пак.

Друг е въпросът ПФ в кои компании инвестират и дали са взели правилното решение, но дори и на пръв погледа да е правилно има много фактори, които да променят положението. Давам пример с гиганта Фолксваген, който никой не е очаквал да се случи нещо такова.
              Така е. Има мошшшшеници, дето инвестират в кухи свръзани дружества, има и немошшшшеници.
              За проклетите костенуркаджии - фондовете на Алианц имаха инвестиции в - но толкова минимални - че това не се е отразило. Диверсификацията показва колко важна защита е именно при ПФ.

Коментар

• Хайде да ви повдигна поне за втори път ТЕМАТА за начините на ИНВЕСТИРАНЕ на средствата на ПОД, които са силно ограничени?!
                Говорите за доходност /капиталова и дивидентна от инвестиции и сделки с финансови инструменти, които са малка част от световните практики/, а никой не анализира?!

Мнението ми е, че трябва да се разшири обхвата за ИНВЕСТИЦИИ на ПОД: инфраструктура в т.ч. държавна и стратегическа /магистрали, АЕЦ, енергетика .../ и т.н.

Какво стана с идеята на работодателите за приватизация чрез борсата? В това число /като вариант/ да се създаде държавна, публична компания в която да инвестират ПОД, ДФ, ИД и други?!

Основен проблем пред ПОД, а от там и доходността им са ограниченията за инвестиране! Ако бъде разтворено ветрилото ще може да бъдат балансирани и хеджирани много по-добре портфейлите им!

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                  тия фондове инвестират в различни активи, не всички активи вървят в една посока и не е задължително, когато една част от инструментите се представят зле, другите да се представят още по-зле, когато това започне да се случва хората имат право да попитат за какво плащат
                  Така е, но много често активите са свързани с една икономика, в която ако се наблюдава спад е нормално да има и спад в активите. И наистина имаш право да попиташ за какво плащаш, но едва ли ще получиш отговор, който да те удовлетвори. Ще те удовлетвори евентуално крайния резултат. Все пак ПФ не са задължителни всеки може да решава къде да му отиват парите, но и преди съм казвал и сега пак ще го кажа, че НОИ взима пари достатъчно от мен и повече няма да вземат и стотинка. Може наркая да съм на загуба и да са ми изчезнали парите, но пак ще ми е по-добре, защото ще знам, че няма да са отишли за заплати на полицаи, които дори не заслужават 20 заплати.

Коментар

Не е компания, но фонд, инвестиращ в компании. И ако пазарите вървят в някой момент надолу, няма как фондът да върви нагоре.
                    тия фондове инвестират в различни активи, не всички активи вървят в една посока и не е задължително, когато една част от инструментите се представят зле, другите да се представят още по-зле, когато това започне да се случва хората имат право да попитат за какво плащат
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Не е компания, но фонд, инвестиращ в компании. И ако пазарите вървят в някой момент надолу, няма как фондът да върви нагоре.
                      Тук трябва да се съглася с теб. Все пак в този форум сме се събрали хора, които разбират(някои повече, други по-малко) от пазарна икономика и от движението на пазарите. ПФ са за инвестиция в компании с цел доходност и наистина, когато пазарът върви надолу и пенсионните фондове вървят натам, но всеки знае, че нещата на пазара се повтарят и ще се качат пак.

Друг е въпросът ПФ в кои компании инвестират и дали са взели правилното решение, но дори и на пръв погледа да е правилно има много фактори, които да променят положението. Давам пример с гиганта Фолксваген, който никой не е очаквал да се случи нещо такова.

Коментар

офффф
                        каталясах да пиша
                        айде, карай сам нататък.......

Коментар

• Не е компания, но фонд, инвестиращ в компании. И ако пазарите вървят в някой момент надолу, няма как фондът да върви нагоре.

Коментар

Инвеститор човек пък само: мрън-мрън. Вместо да се радваш, че имало спад и купувал през това време дялове на по-ниска цена...
                            ПФ не е компания, за да кажа, че се развива добре и да правя компромис с ниска цена
                            ПФ е машина за такси, но не и за доходност

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...godina-205940/

при почти никаква доходност за периода, ръста на активите е осигурен с подарените от нас парички
                              Инвеститор човек пък само: мрън-мрън. Вместо да се радваш, че имало спад и купувал през това време дялове на по-ниска цена...

Коментар

• http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...godina-205940/

при почти никаква доходност за периода, ръста на активите е осигурен с подарените от нас парички

Коментар

Working...
                                X