Първоначално изпратено от andy2000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми това са ФАКТИТЕ.
Важното е, че с внасянето по партида в УПФ на практика ГУБИМ пари, които отиват за хранене на няколко хиляди чиновника, финансово некомпетентни и безкрайно неподготвени. Разни меринджеи се учат да управляват финансови инструменти на наш гръб и за наша сметка. НОЙ е брутална трагедия, но и ПФ са безкрайно трагични. РЕЗУЛТАТИТЕ го показват. Значение има само РЕАЛНАТА доходност, а тя е плачевна и ще става още по зле. Виждаш как вървят пазарите през 2016г. Таксите продължават да са ОГРОМНИ, за да изхранват горецитираните търтеи и да могат изпълнителните директори да летят до Милано за по едно кафенце.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеИмпе, би ли коментирал сделките ви с "Каолин" АД, "Алфа Енерджи" ЕАД, едни офшорки, доста интересен казус, касаещ коректността ... Някой ви прецака, налЕ?
Съжалявам, брато, но българският Алианц няма нищо общо с немския, освен името.
http://btvnovinite.bg/article/bulgar...a-doverie.html
Ич няма да фалират. Ще си паразитират още едни 5-6 годинки докато дойде време да плащат пенсиите и тогава ще има ОХИ!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеи второ - ние сме коректна компания, която плаща... но няма как да управляваме световните пазари
Съжалявам, брато, но българският Алианц няма нищо общо с немския, освен името.
http://btvnovinite.bg/article/bulgar...a-doverie.html
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеКато ви гледам доходността, не 0.0001% ви е шанса за фалит а си е направо 100%, остава само да определим времето. Очевидно е що немчетата няма да наливат пари у фалирал фонд - това е смисъла на ограничената отговорност у капитализма ве, фантазьорLast edited by andy2000; 16.05.2016, 12:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнениеНе се знае какво, но нещо трябва да се направи и то скоро, докато имаме компетентен минфин като г-н Горанов, че след това не се знае кой ще се падне на неговото място.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПишеш глупости - ама то ти личи по никът - нещо, за което вероятността не е 0.0001% дори, ти го тропосваш като свършен факт. А ако се окаже, че в "Алианца" всичко е ок, реални инвестиции само и некухи и всеки лев се знае къде е, което аз казвам, че е така? Ще си пъхнеш ли тимберицата в кенефът?
И преди съм казвал - такива тестове и инспекции на нас ни правят 2 пъти годишно. Компанията майка няма интерес някакви балкански сулювци да и съсипват реномето и да и стоварват на гърбът дълговете си. Защо мислиш, че ако би се наложило (например при някакъв форсмажор), Allianz няма да подпомогне Алианц България, щом е негов мажоритар?
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеКакво ще стане като се разбере че Алианца в БГто няма пари? Ми ще го фалират. Няма да получи финансиране от немския, много ясно
И преди съм казвал - такива тестове и инспекции на нас ни правят 2 пъти годишно. Компанията майка няма интерес някакви балкански сулювци да и съсипват реномето и да и стоварват на гърбът дълговете си. Защо мислиш, че ако би се наложило (например при някакъв форсмажор), Allianz няма да подпомогне Алианц България, щом е негов мажоритар?
Л.Христов, пак се вкопчвате за БВП, като за някаква магическа мантра. Не проумявате ли, че единственото, спонсорирано от държавата производство няма никакъв принос за БВП, защото продуктът е не само непродаваем, но и без пари не ни го искат?
Ромовете от Франция май ни ги връщаха със самолети за тяхна сметка или греша?
Държава, която инвестира милиарди в индустрия, получава машини, компютри, трактори, стругове, автомобили, моби. Държава, инвестираща в селско стопанство, получава говеда, зелета, доматки, лебеници, кокошляци, кокенца, агънца, винце. Държава, която инвестира в енергетика, получава точец. Държава, която инвестира в наука и култура, получава елит. Държава, която налива милиарди и милиарди в развъждането на цигани, неминуемо получава цигани.
В какво от тия работи инвестира нашата държава от 20 години? Какво получава в замяна? И каква е чисто финансовата възвращаемост от тая "инвестиция"?
Нали тоя БВП някой трябва да го заработва? Кой - неграмотният ли, дето не може да се подпише, но от малък е научен, че може да краде безнаказано и в замяна вместо присъда и каторга да получава социални помощи?
Поколението след Парчев щяло да отдели 10% от БВП (дето няма да го има) за пенсията му ОТ ВЪЗПИТАНИЕ? "Възпитание" от тия, дето убиват и днес старите хора за осем лева? - вие това сериозно ли го говорите?
а и нали парите от данъците ги разпределят политиците... на кой ще ги дадат - на грохналите пенсионери или на хъхреците с брадвите? Защо днес една баба-пенсионерка, след цял живот труд, получава 180 лв пенсия, а хъхрячката, без да е работила, взема 1 Б и нагоре, само защото е изкендзала няколко нови хъхряка?Last edited by Императорът; 15.05.2016, 00:45.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениене се засягай, но между Алианц БГ и Алианц ДЕ има непреодолими разлики.
Това, че се ползва немската марка е голям + при ловенето на клиенти, но останалите аспекти са на нивото на БГ ПФ (темата е за ПФ)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПърво - това е извън темата и второ - ние сме коректна компания, която плаща... но няма как да управляваме световните пазари. Сам ти си инвеститор и знаеш това.
Това, че се ползва немската марка е голям + при ловенето на клиенти, но останалите аспекти са на нивото на БГ ПФ (темата е за ПФ)това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПърво - това е извън темата и второ - ние сме коректна компания, която плаща... но няма как да управляваме световните пазари. Сам ти си инвеститор и знаеш това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеС това съм съгласен, ама какво правим с "обещанията" на НОИ? Нали се сещаш, че за да ги направиш поне малко съпоставими нещата, още днес, пенсиите от НОИ трябва да бъдат намалени на половина. Защото в момента пенсионерите, колкото и гадно да звучи, ни обират - крадат от здравето ни, от образованието ни, от сигурността ни...ако щеш и от магистралите ни. Това не значи, че трябва да ги оставим да умрат от глад, но не значи и че трябва да гледаме и ние да се наредим на тарикатлъка и да гледаме да изчориме нещо от държавата.
За това трябва НОИ да върви в посока НСИ (социален, не статистически), а не брадатия Тотю да обяснява как трябва да работим до 67 без 1 ден липсващ стаж, или го духаме. И всичко над "социала" - по избор на човека.
"... пенсионерите, колкото и гадно да звучи, ни обират... крадат от магистралите ни."
Ако греша, поправи ме, но разбирам, че казваш следното:
1. Осигуровките плащат половината от пенсиите. Останалото идва от данъци, които иначе можеше да се използват за здраве, образование, а ако щеш - за магистрали.
2. Искаш ли да използваме същата логика, но наопаки:
- Магистралите крадат от пенсиите. Така е, защото разходите за магистрали далеч надхвърлят приходите от винетки.
Същото е и с пенсиите. Всеки се е вторачил в "дефицита на НОИ", но той е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ за устойчивостта на НОИ (не казвам, че е без значение въобще).
Това, което има значение е колко са разходите за пенсии като % от БВП, а то винаги се е държало под и близо до 10 % от БВП. А дали тези разходи ще се покриват от осигуровки или данъци е технически без значение.
Понеже на теб ти предстои да се пенсионираш, питам те, смяташ ли, че поколението след теб ще откаже да отдели 10 % от БВП за пенсии? Ако да, то е въпрос на възпитание, в крайна сметка.
Но - по-важно - не вярваш, че 10 % от БВП ще ти даде такава пенсия, каквато сега обещава НОИ? Имаш всички основния. Какво следва от това?
Трябват ти повече пари, които сам си спестил и инвестирал, но - за Бога - извън пенсионните фондове в България, ако искаш да имаш шанс. Портфейлите им са за склеротици - така е по КСО. Аз ще имам портфейл като УПФ когато (ако) стана на 70 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение+1
импе визирам компанията като цялоМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениег-н Маринов,
Основавам наблюдението си, че осигурените в ДПФ (агрегирано) са инкасирали загуби през 2008-2009 на данните, публикувани от КФН, а именно
Изплатени от ДПФ суми, както следва:
Q3 2008 - 30.7 млн.лв.
Q4 2008 - 43.6 млн.лв.
Q1 2009 - 21.2 млн. лв.
при "нормални" тегления преди и след това от порядъка на 10-12 млн. лв.
Нетните вноски в ДПФ през посочените тримесечия са отрицателни
Дъното на финансовите пазари беше постигнато на 9 март 2009 г.
Изтеглените преди и около тази дата суми не са имали възможност да се възползват от възхода на пазарите след 2009 г.
Тези потоци, изглежда, тежат още на реалната доходност на осигурените в ДПФ, измерена по парично-претегления метод.
Това не изключва Вашето предположение, че продажбите през втората половина на 2008 и първото тримесечие на 2009 г. е възможно да са били на нива над цените, по които са били купени. Дори и така да е, налице са "пропуснати ползи" от това, че днес нивата на основните индекси са далеч над върха, постигнат преди 2008 г.
И аз като Вас, смятам, че фактите са едни и същи (или трябва да бъдат), независимо от тезите.
Няма как това, че Сулю си е изтеглил парите от някой ДПФ, да повлияе на неговата доходност. Загубите са претърпени не от клиентите на ДПФ по принцип, а от отделни такива. Ако някой е вкарал 18 Б в ДПФ през Втора година и ги държи и до днес, какво го грее, че Сулю е набил същата сума в края на седма година и е изтеглил 11 Б в началото на Девета? - Ами НИЩО не го грее от това !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар