IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    И ЕК го каза в доста прав текст. Именно заради това Горанов се юрна да прави гимнастиката с "общия пул" от "индивидуални партиди", колко и несъвместимо да звучат двете понятия.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/02...te_v_svurzani/

Прочети цялата статия. Ще намериш доста притеснителни констатации, подкрепени с факти. Напиши в Гугъл "ПОК/ПОД свързани лица" и ще намериш още по-притеснителни факти.

Имаше една доста подробна статия на "Капитал" с експозициите и свързаностите, ако я намериш ще ти е доста забавна.

И аз нямам общо с бранша, но за съжаление ги храня всеки месец.
    Нищо не решава Горанов с общия пул, забърква само една голяма каша... от какъв зор аз, който всеки месец внасям по партидата си максимума, ще ми отиват парите в общия кюп.... трябва да има възможност за избор. А проблема със свързаните лица го има, не го отричам, но не във всички фондове и за това можеш да си избираш сам фонда, пък и да го сменяш.... отделно че КФН трябва много по-сериозно да контролира този въпрос.... Против съм обаче да се компрометира по този начин изцяло втория, капиталов стълб на пенсионното осигуряване. Напротив, трябва да се засилва постепенно неговата роля, защото така постепенно ще намалява и ангажимента на държавата за пенсии. Всичко друго е социализам и някакъв вид уравниловка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
      Не става въпрос за вяра, ами за необходимост КФН/НС да си свърши работата. Я виж какъв хубав КЗ сътвориха, при банките също...а при ПФ няма. Ами да направят бе.
      Сега правят една хубава наредбичка - примерно 2% от активите за резерв за изплащане на пожизнени пенсии, после по едно ПАМ-че да не раздават дивидент до попълване на тоя резерв, и всичко ще е точно. Който нещЕ, да връща лиценза.
      В КЗ останаха/бяха въведени доста простотии, но това е друга тема.

Идеята за Наредбичка е чудесна. Като знаеш кои са акционерите в ПФ виждаш ли реална възможност това да се случи?

Коментар

Е, ти вярваш ли, че дори 1 лев ще бъде сипан при нужда?
        Не става въпрос за вяра, ами за необходимост КФН/НС да си свърши работата. Я виж какъв хубав КЗ сътвориха, при банките също...а при ПФ няма. Ами да направят бе.
        Сега правят една хубава наредбичка - примерно 2% от активите за резерв за изплащане на пожизнени пенсии, после по едно ПАМ-че да не раздават дивидент до попълване на тоя резерв, и всичко ще е точно. Който нещЕ, да връща лиценза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
          Нека малко по-внимателно с шегите, че някои хора (вкл. и в този форум) не разбират много от майтапи... А и да се говори така свободно за компании, които управляват 9 млд.лв. и които публикуват и отчитат почти ежедневно дейността си, не е нормално. Ако имаш да кажеш нещо конкретно, го кажи, но иначе такива общи "прогнози" са си чиста манипулация, която вреди много на този бизнес, а от това никой няма полза....
          Нямам нищо общо с бранша.

И ЕК го каза в доста прав текст. Именно заради това Горанов се юрна да прави гимнастиката с "общия пул" от "индивидуални партиди", колко и несъвместимо да звучат двете понятия.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/02...te_v_svurzani/

Прочети цялата статия. Ще намериш доста притеснителни констатации, подкрепени с факти. Напиши в Гугъл "ПОК/ПОД свързани лица" и ще намериш още по-притеснителни факти.

Имаше една доста подробна статия на "Капитал" с експозициите и свързаностите, ако я намериш ще ти е доста забавна.

И аз нямам общо с бранша, но за съжаление ги храня всеки месец.
          Last edited by andy2000; 16.05.2016, 17:15.

Коментар

Ако не лъснат при проверката на активите още тази година апокалипсис или "цирк" ще ти се струва твърде меко.
            Нека малко по-внимателно с шегите, че някои хора (вкл. и в този форум) не разбират много от майтапи... А и да се говори така свободно за компании, които управляват 9 млд.лв. и които публикуват и отчитат почти ежедневно дейността си, не е нормално. Ако имаш да кажеш нещо конкретно, го кажи, но иначе такива общи "прогнози" са си чиста манипулация, която вреди много на този бизнес, а от това никой няма полза....
            Нямам нищо общо с бранша.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
              Да се говори за апокалипсис или "цирк" е малко пресилено, но със сигурност трябва да се вземат сериозни мерки.
              Ако не лъснат при проверката на активите още тази година апокалипсис или "цирк" ще ти се струва твърде меко.

Коментар

И аз видях един еднорог през прозореца, но докато изляза навън и го подгоня той избягал.
                Циркът тук тепърва предстои.
                Да се говори за апокалипсис или "цирк" е малко пресилено, но със сигурност трябва да се вземат сериозни мерки.

Коментар

Сега като се пенсионира първия от УПФ, чак тогава на акционерите може да им се наложи да сипват капитал.
                  И аз видях един еднорог през прозореца, но докато изляза навън и го подгоня той избягал.
                  Циркът тук тепърва предстои.

Коментар

"Безумните" дивиденти са: 16.6% възвръщаемост на капитала, или 0.5% от управляваните активи. Като първото е по-високо от средното за банковия сектор (около 10.3% е за банките), а второто по-ниско(около 1.3% средно за банките).
                    16.6% e брутално много. Бизнесът им е с практически нулеви променливи разходи и бързорастящи приходи и ако се оставят таксите без промяна догодина ще са 20%, след 3-4 години 30% и така до безкрай То всъщност сигурно и в момента тези 16,6% ще са два-три пъти по толкова ако се погледнат по-внимателно разходите.

Коментар

• "Безумните" дивиденти са: 16.6% възвръщаемост на капитала, или 0.5% от управляваните активи. Като първото е по-високо от средното за банковия сектор (около 10.3% е за банките), а второто по-ниско(около 1.3% средно за банките).

Иначе КФН да хване и да се плесне по челото, и да направи някаква читава наредба за резервите. Сега като се пенсионира първия от УПФ, чак тогава на акционерите може да им се наложи да сипват капитал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Ами това са ФАКТИТЕ.
                        Фактите са, че ПФ разпределят безумни дивиденти на фона на никаквата доходност, която правят. От къде на къде? С какво са я заслужили тази печалба, която разпределят? Защо не намаляват таксите, а само говорят, че ЩЕ ги намалят в светлото бъдеще (и ти го повтаряш тука като те питат)?

Коментар

Не можем да управляваме световните финансови пазари, но винаги съм казвал, че с по-активно управление на, ще има по-голяма сгода за клиентите. Таксите ще бъдат намалени.
                          Какво: 2-3 странички? И какво: Охи? Охи се казваше предишният ми домашен любимец - защото беше охъл... но настоящият ми любимец - котката Мяу-мяу го изяде - горкият не можеше да бяга бръже.
                          Кат не можете няма да взимате парите на хората

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                            Това, което има значение е колко са разходите за пенсии като % от БВП, а то винаги се е държало под и близо до 10 % от БВП.
                            OK, 10% oт БВП да са. Малко бакалски сметки (не ми се занимава с дроби):
                            В момента държавата допълва с 5%, като за пример - в МВР, като най-дебело министерство, отива 1% от БВП (няма да ги коментирам и те какви са).
                            т.е. за да е точна сметката, в момента излиза, че от осигуровките се събират 5%
                            Както и да го въртиш - осигуровките трябва да скочат двойно. Тогава съотношението НОИ:УПФ няма да е 17:5, ами 34:5, и тогава 2 ще е доста повече от 1.
                            Всъщност как става тая работа - удържат 17% от заплатите на всички, а накрая се получават само 5% от БВП? (това не го приемай за сериозен въпрос).

Вчера м/у другото, в пощата си намерих извлечение на някаква жена 61-ви набор. Не я знам каква е, но адреса беше моя, а и в блока няма такъв човек...еми не се сдържах и го отворих (ся ще трябва да я проверявам да не е някоя циганка, самонастанила се у нас). Женицата има около 100 реда вноски и сторна от НАП (аз си мислех, че само при мен го има тоя х*й), и малко над 1000лв натрупана сума и вноски по 5-10лв през годината. За 15 години...1000лв??? Е как става тая работа, след като има минимални осигурителни прагове. Истината е, че известен брой работодатели си е*ат служителите с ниски осигуровки, и единствения начин да го скрият това, е като ги шитнат в НОЙ (те и синдикатите ще лъснат по гол задник, за това и те са от същата страна на барикадата).

Коментар

Не можем да управляваме световните финансови пазари, но винаги съм казвал, че с по-активно управление на, ще има по-голяма сгода за клиентите. Таксите ще бъдат намалени.
                              Какво: 2-3 странички? И какво: Охи? Охи се казваше предишният ми домашен любимец - защото беше охъл... но настоящият ми любимец - котката Мяу-мяу го изяде - горкият не можеше да бяга бръже.
                              Фактите се намират на последните 2-3 страници.
                              ОХИ означава НЕ на гръцки. Можеше и К*Р да напиша, но не е културно.
                              Та като дойде моментът за изплащане на пенсиите ще има К*Р.
                              Меринджеите ви са гола вода, и аз мога да губя по 10% средно на година и без да им плащам заплатите.

Коментар

• Не можем да управляваме световните финансови пазари, но винаги съм казвал, че с по-активно управление на, ще има по-голяма сгода за клиентите. Таксите ще бъдат намалени.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X