Първоначално изпратено от andy2000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеНе става въпрос за вяра, ами за необходимост КФН/НС да си свърши работата. Я виж какъв хубав КЗ сътвориха, при банките също...а при ПФ няма. Ами да направят бе.
Сега правят една хубава наредбичка - примерно 2% от активите за резерв за изплащане на пожизнени пенсии, после по едно ПАМ-че да не раздават дивидент до попълване на тоя резерв, и всичко ще е точно. Който нещЕ, да връща лиценза.
Идеята за Наредбичка е чудесна. Като знаеш кои са акционерите в ПФ виждаш ли реална възможност това да се случи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЕ, ти вярваш ли, че дори 1 лев ще бъде сипан при нужда?
Сега правят една хубава наредбичка - примерно 2% от активите за резерв за изплащане на пожизнени пенсии, после по едно ПАМ-че да не раздават дивидент до попълване на тоя резерв, и всичко ще е точно. Който нещЕ, да връща лиценза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнениеНека малко по-внимателно с шегите, че някои хора (вкл. и в този форум) не разбират много от майтапи... А и да се говори така свободно за компании, които управляват 9 млд.лв. и които публикуват и отчитат почти ежедневно дейността си, не е нормално. Ако имаш да кажеш нещо конкретно, го кажи, но иначе такива общи "прогнози" са си чиста манипулация, която вреди много на този бизнес, а от това никой няма полза....
Нямам нищо общо с бранша.
И ЕК го каза в доста прав текст. Именно заради това Горанов се юрна да прави гимнастиката с "общия пул" от "индивидуални партиди", колко и несъвместимо да звучат двете понятия.
http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/02...te_v_svurzani/
Прочети цялата статия. Ще намериш доста притеснителни констатации, подкрепени с факти. Напиши в Гугъл "ПОК/ПОД свързани лица" и ще намериш още по-притеснителни факти.
Имаше една доста подробна статия на "Капитал" с експозициите и свързаностите, ако я намериш ще ти е доста забавна.
И аз нямам общо с бранша, но за съжаление ги храня всеки месец.Last edited by andy2000; 16.05.2016, 17:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеАко не лъснат при проверката на активите още тази година апокалипсис или "цирк" ще ти се струва твърде меко.
Нямам нищо общо с бранша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнениеДа се говори за апокалипсис или "цирк" е малко пресилено, но със сигурност трябва да се вземат сериозни мерки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЕ, ти вярваш ли, че дори 1 лев ще бъде сипан при нужда?
И аз видях един еднорог през прозореца, но докато изляза навън и го подгоня той избягал.
Циркът тук тепърва предстои.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеСега като се пенсионира първия от УПФ, чак тогава на акционерите може да им се наложи да сипват капитал.
И аз видях един еднорог през прозореца, но докато изляза навън и го подгоня той избягал.
Циркът тук тепърва предстои.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение"Безумните" дивиденти са: 16.6% възвръщаемост на капитала, или 0.5% от управляваните активи. Като първото е по-високо от средното за банковия сектор (около 10.3% е за банките), а второто по-ниско(около 1.3% средно за банките).
Коментар
-
"Безумните" дивиденти са: 16.6% възвръщаемост на капитала, или 0.5% от управляваните активи. Като първото е по-високо от средното за банковия сектор (около 10.3% е за банките), а второто по-ниско(около 1.3% средно за банките).
Иначе КФН да хване и да се плесне по челото, и да направи някаква читава наредба за резервите. Сега като се пенсионира първия от УПФ, чак тогава на акционерите може да им се наложи да сипват капитал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми това са ФАКТИТЕ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе можем да управляваме световните финансови пазари, но винаги съм казвал, че с по-активно управление на, ще има по-голяма сгода за клиентите. Таксите ще бъдат намалени.
Какво: 2-3 странички? И какво: Охи? Охи се казваше предишният ми домашен любимец - защото беше охъл... но настоящият ми любимец - котката Мяу-мяу го изяде - горкият не можеше да бяга бръже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеТова, което има значение е колко са разходите за пенсии като % от БВП, а то винаги се е държало под и близо до 10 % от БВП.
В момента държавата допълва с 5%, като за пример - в МВР, като най-дебело министерство, отива 1% от БВП (няма да ги коментирам и те какви са).
т.е. за да е точна сметката, в момента излиза, че от осигуровките се събират 5%
Както и да го въртиш - осигуровките трябва да скочат двойно. Тогава съотношението НОИ:УПФ няма да е 17:5, ами 34:5, и тогава 2 ще е доста повече от 1.
Всъщност как става тая работа - удържат 17% от заплатите на всички, а накрая се получават само 5% от БВП? (това не го приемай за сериозен въпрос).
Вчера м/у другото, в пощата си намерих извлечение на някаква жена 61-ви набор. Не я знам каква е, но адреса беше моя, а и в блока няма такъв човек...еми не се сдържах и го отворих (ся ще трябва да я проверявам да не е някоя циганка, самонастанила се у нас). Женицата има около 100 реда вноски и сторна от НАП (аз си мислех, че само при мен го има тоя х*й), и малко над 1000лв натрупана сума и вноски по 5-10лв през годината. За 15 години...1000лв??? Е как става тая работа, след като има минимални осигурителни прагове. Истината е, че известен брой работодатели си е*ат служителите с ниски осигуровки, и единствения начин да го скрият това, е като ги шитнат в НОЙ (те и синдикатите ще лъснат по гол задник, за това и те са от същата страна на барикадата).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе можем да управляваме световните финансови пазари, но винаги съм казвал, че с по-активно управление на, ще има по-голяма сгода за клиентите. Таксите ще бъдат намалени.
Какво: 2-3 странички? И какво: Охи? Охи се казваше предишният ми домашен любимец - защото беше охъл... но настоящият ми любимец - котката Мяу-мяу го изяде - горкият не можеше да бяга бръже.
ОХИ означава НЕ на гръцки. Можеше и К*Р да напиша, но не е културно.
Та като дойде моментът за изплащане на пенсиите ще има К*Р.
Меринджеите ви са гола вода, и аз мога да губя по 10% средно на година и без да им плащам заплатите.
Коментар
-
Не можем да управляваме световните финансови пазари, но винаги съм казвал, че с по-активно управление на, ще има по-голяма сгода за клиентите. Таксите ще бъдат намалени.
Какво: 2-3 странички? И какво: Охи? Охи се казваше предишният ми домашен любимец - защото беше охъл... но настоящият ми любимец - котката Мяу-мяу го изяде - горкият не можеше да бяга бръже.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар