Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеАбе тук много разбирачи, много лакардии, ама аз имам конкретен въпрос. Ще съм благодарен за Вашите пред(по)ложения.
Жив човек пита (тук и сега):
"Да си прехвърля ли парите от УПФ в НОИ?
Имам 9304.87 лв. в УПФ. Имам 27 години трудов стаж, но вече имам право на пенсия от НОИ. Продължавам да работя и да се осигурявам. Индивидуалният ми коефициент е 2.4."
Какво да му отговоря?
Коментар
-
Може ли да попитам?
Абе тук много разбирачи, много лакардии, ама аз имам конкретен въпрос. Ще съм благодарен за Вашите пред(по)ложения.
Жив човек пита (тук и сега):
"Да си прехвърля ли парите от УПФ в НОИ?
Имам 9304.87 лв. в УПФ. Имам 27 години трудов стаж, но вече имам право на пенсия от НОИ. Продължавам да работя и да се осигурявам. Индивидуалният ми коефициент е 2.4."
Какво да му отговоря?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДобре, бе - КАЖИ ОТКЪДЕ ЩЕ ГИ ????? Бетер Л. Христов и бетер малко дете си.
Ще вдигнат данъците? Кретенов - след 30 години туканка ще има най-ного милион работещи хора - които дори на работа ще ходят на пребежки, за да не ги заколят на улицата !!! На тях ще се падат милион-милион и половина пенсионери, но и два милиона хъхрека - неграмотни, неработили никога, научени само да реват за помощи, да крадат и да убиват !!! надали обаче МВР-ейците и държавните чиновници ще намалеят като брой... КОЛКО данъци ще вземат от тия милион работещи, за да издържат 3 милиона реално НЕработещи? 90% ли? И как ще задържат работещите в тая кочина - ще ги оковат във вериги ли?
В Германия при 70 000 000 население, се готвят драстически да вдигат възрастта за пенсиониране - при милион и нещо нахлули талибанци, очаквани още два пъти по толкова и налични тъмни неработещи субекти в моментът 3-4 милиона... тоест очаквано съотношение работещи-етнопаразити 6 или 7:1 !!! Тук съотношението работещи-етнопаразити ще стане 1:2... и ти вярваш, че Ной не само че ще съществува, но ще плаща щедри пенсии на старите хора?
Не, Кретенов - ти (ако нямаш щастието да ни са 55+ години, но да си 30-40 годишен) ще работиш докато пукнеш, ако не си се погрижил финансово дасе самопенсионираш по-рано !!! Проумей го - Дядо Мраз е приказен герой, а розавите слони летят с размахване на уши само в наркоманските сънища !!!
Стига дра ве, такива като теб неграмотни и некадърни - къде ще ходите? И на 99% данъци ще бачкате щото нямате избор. Не ми обяснявай баш ти за Германия, нямаш идея от нищо тук. Дървен философ. Аз мога да се пенсионирам когато си пожелая вече - и не, далеч съм от 55, какво остава за повече. Ама не очаквам баш ти да го разбереш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеКакво губиш в НОИ, хайде да те видим? НОИ винаги има откъде да вземе пари - ако трябва на теб ще ти вдигнат данъците и пак ще съберат хахахаха!
Ще вдигнат данъците? Кретенов - след 30 години туканка ще има най-ного милион работещи хора - които дори на работа ще ходят на пребежки, за да не ги заколят на улицата !!! На тях ще се падат милион-милион и половина пенсионери, но и два милиона хъхрека - неграмотни, неработили никога, научени само да реват за помощи, да крадат и да убиват !!! надали обаче МВР-ейците и държавните чиновници ще намалеят като брой... КОЛКО данъци ще вземат от тия милион работещи, за да издържат 3 милиона реално НЕработещи? 90% ли? И как ще задържат работещите в тая кочина - ще ги оковат във вериги ли?
В Германия при 70 000 000 население, се готвят драстически да вдигат възрастта за пенсиониране - при милион и нещо нахлули талибанци, очаквани още два пъти по толкова и налични тъмни неработещи субекти в моментът 3-4 милиона... тоест очаквано съотношение работещи-етнопаразити 6 или 7:1 !!! Тук съотношението работещи-етнопаразити ще стане 1:2... и ти вярваш, че Ной не само че ще съществува, но ще плаща щедри пенсии на старите хора?
Не, Кретенов - ти (ако нямаш щастието да ни са 55+ години, но да си 30-40 годишен) ще работиш докато пукнеш, ако не си се погрижил финансово дасе самопенсионираш по-рано !!! Проумей го - Дядо Мраз е приказен герой, а розавите слони летят с размахване на уши само в наркоманските сънища !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеИмпе,
няма как да ни разбереш защото си от страната на продавачите, но сганта е много прав. Това, което са нашите фондове е един куп народ, наеми,офиси,техника,ит и тн... а CORE са едни мега посредствени инвестиционни схеми (някой директно готови чужди продукти...), които за съжаление са преплетени с личните интереси на мениджмънта
това е БГ реалността
затова е и нужна армия от консултант-продавачи на предлаганите услуги....защото ако продукта беше наистина стойностен стига по едно офисче в град и ще има опашки...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСупер - обясни как и защо, защото Л. Христов, макар че се води експерт, нещо ного се затруднява.
Оттам-нататък всичките ти приказки губят смисъл.
1+1<2 само в някакво измислено розаво бъдеще, в което младите Българи са спрели да емигрират и дори се връщат в България, а ромовете работят здраво, вместо да точат социалната система с помощи, да грабят и да убиват. Одитите и тестовете на - и аз ги чакам, нека се отсеят гнилите ябълки. Но знаеш ли - аз предпочитам парите ми да отиват дори в мошшшшенически фонд с 38% кухи активи, защото така си губя само 38% от парите... докато в Ной губя всичко.
Както казах - ползите ми от УПФ са близки до нулата, така че тоя фактор го забрави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение1. НОИ може да гарантира, ясно как и защо.
2. доколкото има пари във фондовете ще проличи след одит и тестове. Отлагането им показва мрачна картина ... данните за доходността - също.
3. само луд би се включил в уравнение 1+1<2, промиването на главите на хората за да губят пари в полза на менажерията на фондовете трябва да те накара да се засрамиш, Импе! Въпреки очевидните ти ползи като посредник.
Оттам-нататък всичките ти приказки губят смисъл.
1+1<2 само в някакво измислено розаво бъдеще, в което младите Българи са спрели да емигрират и дори се връщат в България, а ромовете работят здраво, вместо да точат социалната система с помощи, да грабят и да убиват. Одитите и тестовете на - и аз ги чакам, нека се отсеят гнилите ябълки. Но знаеш ли - аз предпочитам парите ми да отиват дори в мошшшшенически фонд с 38% кухи активи, защото така си губя само 38% от парите... докато в Ной губя всичко.
Както казах - ползите ми от УПФ са близки до нулата, така че тоя фактор го забрави.Last edited by Императорът; 19.05.2016, 14:03.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСганов - ти в каква реалност съществуваш? Как според тебе трима души ще управляват фонд, ще изградят клонова мрежа, ще набират и консултират клиенти? - ще се клонират ли?
Такса 0.0000%... супер, а кой ще създаде и поддържа фонд, от който няма да печели и стотинка? За чий самолет му е да го - от самарянство ли?
няма как да ни разбереш защото си от страната на продавачите, но сганта е много прав. Това, което са нашите фондове е един куп народ, наеми,офиси,техника,ит и тн... а CORE са едни мега посредствени инвестиционни схеми (някой директно готови чужди продукти...), които за съжаление са преплетени с личните интереси на мениджмънта
това е БГ реалността
затова е и нужна армия от консултант-продавачи на предлаганите услуги....защото ако продукта беше наистина стойностен стига по едно офисче в град и ще има опашки...Last edited by bertram; 18.05.2016, 16:12.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСганов - ти в каква реалност съществуваш? Как според тебе трима души ще управляват фонд, ще изградят клонова мрежа, ще набират и консултират клиенти? - ще се клонират ли?
Такса 0.0000%... супер, а кой ще създаде и поддържа фонд, от който няма да печели и стотинка? За чий самолет му е да го - от самарянство ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЛ. Христов сам си го казва:
Така в бъдеще ще се гарантират пенсии от държавата, покриващи жизнения минимум на възрастните хора. Всеки, който иска достойни доходи на старини, ще може да отделя допълнително в частен фонд и втората пенсия ще е наистина допълваща, а не заместваща част от тази от НОИ, предлага финансистът.
Демек - на колкото и да се осигуряваш в Ной, като остарееш - Ной ще ти подхвърля колкото за концлагеристка дажба, колкото да не умреш от глад !!! Честито на осигуряващите се на максимум - чиито вноски ще отиват за тия, дето кога работили, кога не работили - са се осигурявали все на минимум и са вземали допълнително пари под масата.
Друг въпрос, че дългосрочно Ной не може да гарантира НИЩО... защото единствените реално съществуващи пари в цялата пенсионна система са парите в пенсионните фондове, а Ной винаги - всяка година и всеки месец, ще търси откъде да забърше тепърва пари, за да плати нещо на пенсионерите.
Най-вероятно рано или късно ще го направят това: ще прехвърлят всички пенсионни вноски (плюс сегашните 5% към УПФ) да отиват към Ной и това временно ще позакърпи избушената и фалирала разходопокривна система... да не мислите, че ще ви удържат 5% по-малко от дохода? - Е, не си го мечтайте !!!
90% от хората най-ного да помърморят малко и накрая ще вдигнат рамене - нали все толкова им се удържа? Ще подминават най-ного с лека въздишка старите хора, които и днес тайничко надничат в кофите за смет или дори просят, без да им минава през акълът, че това ги чака и тях, ако се доверят на Ной.... защото е все тая дали Ной ще забърсва 12.5% или 17.5% или 20%... ако няма от кого да ги забърше.
Не си мисли, Форти - че го казвам от личен користен интерес - напротив като обяснявам всичко това, повече хора ще си правят ДПФ, от което реално имам някакви доходи. Просто се тревожа за обикновения човек, дето наивно ще вярва, че държавата някой ден ще се погрижи за него - без да осъзнава, че при настоящите тенденции просто е обречен на гладна смърт на стари години. Милион пъти съм обяснил защо.
Иначе това, дето го казва Л. Христов за мултифондовете - е правилно.
1. НОИ може да гарантира, ясно как и защо.
2. доколкото има пари във фондовете ще проличи след одит и тестове. Отлагането им показва мрачна картина ... данните за доходността - също.
3. само луд би се включил в уравнение 1+1<2, промиването на главите на хората за да губят пари в полза на менажерията на фондовете трябва да те накара да се засрамиш, Импе! Въпреки очевидните ти ползи като посредник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеКаква клонова мрежа, какви консултанти, какви "АЛАЛизатори" те гонят теб?
Тези "фондове", а всъщност различни риск схеми, може да съществуват в почти виртуален, електронен вариант и просто с един клик клиентът да избира вида и риска, който да поеме...АКО ИСКА ИЗОБЩО!
Е да тогава ТИ ще си ненужен, но .....ти и сега си такъв.....скъп при това
Клиентите са ВИ скъпи.....откъде ли ми е влязло в главата това?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар