IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Ами пиши си, щом това, така да се каже: те кефи - но не виждам защо. Все едно аз да почна по четири пъти на ден да се хваля, че съм намислил тази година да вкарам поне 3/4 Б в Депефенцето си.
    набутай се още малко там

Коментар

• Ами пиши си, щом това, така да се каже: те кефи - но не виждам защо. Все едно аз да почна по четири пъти на ден да се хваля, че съм намислил тази година да вкарам поне 3/4 Б в Депефенцето си.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Тоя твой довод звучи като самопсуване - нали сам ти инвестираш в част от компаниите, в които и аз? НИКОГА не си държал акции, които аз да не съм - или поне не зная такова нещо.

Апропо - ако не те познавах, щях да помисля, че си минал на служба при ноевите клакьори. През ден се каниш, че ще си подариш партидата на Ной - ами ако си го решил, стори го - и толкова - а не постоянно да натякваш това и все да не го.

Все едно аз да почна да се фукам всеки ден, че имам ДПФ и съм ного горд и щастлив от туй.
        защо да не пиша???

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          не бързай да хвалиш ПФ
          НОИ не е цвете, но и ПФ нищо не са доказали до сега - ама абсолютно нищо, освен комисионни да лапат
          като те гледам ти с какъв успех кръжиш по пазарите последните 15-20 години - само храната хабиш
          Тоя твой довод звучи като самопсуване - нали сам ти инвестираш в част от компаниите, в които и аз? НИКОГА не си държал акции, които аз да не съм - или поне не зная такова нещо.

Апропо - ако не те познавах, щях да помисля, че си минал на служба при ноевите клакьори. През ден се каниш, че ще си подариш партидата на Ной - ами ако си го решил, стори го - и толкова - а не постоянно да натякваш това и все да не го.

Все едно аз да почна да се фукам всеки ден, че имам ДПФ и съм ного горд и щастлив от туй.

Коментар

Това "рано или късно" високоосигуряващите се го чакат вече не знам колко години. Само напълно луд при това положение може да се върже на писаниците на Фортиссов и Христов и да си подари парите на Ной без да получи нито стотинка насреща. Все едно да хвърлиш една пачка Ревлювци в някой ромов катун и да вярваш, че ромовете ще тичат след тебе, за да ти ги върнат.
            не бързай да хвалиш ПФ
            НОИ не е цвете, но и ПФ нищо не са доказали до сега - ама абсолютно нищо, освен комисионни да лапат
            като те гледам ти с какъв успех кръжиш по пазарите последните 15-20 години - само храната хабиш

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              коректна вметка, но ако се повиши тавана, което ще стане рано или късно?
              Това "рано или късно" високоосигуряващите се го чакат вече не знам колко години. Само напълно луд при това положение може да се върже на писаниците на Фортиссов и Христов и да си подари парите на Ной без да получи нито стотинка насреща. Все едно да хвърлиш една пачка Ревлювци в някой ромов катун и да вярваш, че ромовете ще тичат след тебе, за да ти ги върнат.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                Имам 9304.87 лв. в УПФ. Имам 27 години трудов стаж, но вече имам право на пенсия от НОИ. Продължавам да работя и да се осигурявам. Индивидуалният ми коефициент е 2.4.
                Горните числа ме леко ме смущават.
                Сумата 9304 лв отговаря на среден осигурентелен доход от януари 2004 досега, 1348 лв.
                При този доход няма да се получи коефициент 2.4

Коментар

Абе тук много разбирачи, много лакардии, ама аз имам конкретен въпрос. Ще съм благодарен за Вашите пред(по)ложения.

Жив човек пита (тук и сега):

"Да си прехвърля ли парите от УПФ в НОИ?
                  Имам 9304.87 лв. в УПФ. Имам 27 години трудов стаж, но вече имам право на пенсия от НОИ. Продължавам да работя и да се осигурявам. Индивидуалният ми коефициент е 2.4."

Какво да му отговоря?
                  А сега аз да попитам. Ти истинския Любомир Христов ли си? И втори въпрос, ако отговора на първия е да. Защо питаш?

Коментар

там е божа работа те и ППФ щяха да почват да кихат ама ги отложиха, та така и за тавана.
                    Така е към момента, но не е толкова важно дали ще остане или не, отклонихме се от въпроса.

Коментар

• Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение
                      Не рано или късно, а от 1.1. 2019г. Но, както този за когото е сметката продължава да работи и дотогава ще му се е увеличил стажа, а има право да поиска преизчисляване и това ще компенсира "повишаването на тавана"
                      там е божа работа те и ППФ щяха да почват да кихат ама ги отложиха, та така и за тавана.

Коментар

Не рано или късно, а от 1.1. 2019г. Но, както този за когото е сметката продължава да работи и дотогава ще му се е увеличил стажа, а има право да поиска преизчисляване и това ще компенсира "повишаването на тавана"

Коментар

• Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение
                          При коефициент 2,4 и 27 години осигурителен стаж и придобито право на пенсиониране по чл. 69 от КСО, от прехвърлянето на партидата от УПФ в НОИ само ще загубиш. Защо? Защото, ако не си прехвърлиш партидата ще вземеш пенсия 910лв. (2,4*737*0,517=914лв) и натрупаните 9304 лв. ще ти останат и след около 10 години ще можеш да си ги вземеш. Ако си прехвърлиш партидата губиш, защото ще вземеш пак същата пенсия - 910 лв, но няма да имаш партида в УПФ.

Коментар

Абе тук много разбирачи, много лакардии, ама аз имам конкретен въпрос. Ще съм благодарен за Вашите пред(по)ложения.

Имам 9304.87 лв. в УПФ. Имам 27 години трудов стаж, но вече имам право на пенсия от НОИ. Продължавам да работя и да се осигурявам. Индивидуалният ми коефициент е 2.4."

Какво да му отговоря?
                            При коефициент 2,4 и 27 години осигурителен стаж и придобито право на пенсиониране по чл. 69 от КСО, от прехвърлянето на партидата от УПФ в НОИ само ще загубиш. Защо? Защото, ако не си прехвърлиш партидата ще вземеш пенсия 910лв. (2,4*737*0,517=914лв) и натрупаните 9304 лв. ще ти останат и след около 10 години ще можеш да си ги вземеш. Ако си прехвърлиш партидата губиш, защото ще вземеш пак същата пенсия - 910 лв, но няма да имаш партида в УПФ.

Коментар

Какво да му отговоря?
                              аз даже мога да кажа какво работи осигурения

Коментар

Произвеждам те в чин "Заслужил финансов консултант" - Честито!
                                БЛАГОДАРЯ
                                искам само себе си да консултирам, за да не нося бремето и отговорността за други

Коментар

Working...
                                X