Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТоя твой довод звучи като самопсуване - нали сам ти инвестираш в част от компаниите, в които и аз? НИКОГА не си държал акции, които аз да не съм - или поне не зная такова нещо.
Апропо - ако не те познавах, щях да помисля, че си минал на служба при ноевите клакьори. През ден се каниш, че ще си подариш партидата на Ной - ами ако си го решил, стори го - и толкова - а не постоянно да натякваш това и все да не го.
Все едно аз да почна да се фукам всеки ден, че имам ДПФ и съм ного горд и щастлив от туй.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениене бързай да хвалиш ПФ
НОИ не е цвете, но и ПФ нищо не са доказали до сега - ама абсолютно нищо, освен комисионни да лапат
като те гледам ти с какъв успех кръжиш по пазарите последните 15-20 години - само храната хабиш
Апропо - ако не те познавах, щях да помисля, че си минал на служба при ноевите клакьори. През ден се каниш, че ще си подариш партидата на Ной - ами ако си го решил, стори го - и толкова - а не постоянно да натякваш това и все да не го.
Все едно аз да почна да се фукам всеки ден, че имам ДПФ и съм ного горд и щастлив от туй.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова "рано или късно" високоосигуряващите се го чакат вече не знам колко години. Само напълно луд при това положение може да се върже на писаниците на Фортиссов и Христов и да си подари парите на Ной без да получи нито стотинка насреща. Все едно да хвърлиш една пачка Ревлювци в някой ромов катун и да вярваш, че ромовете ще тичат след тебе, за да ти ги върнат.
НОИ не е цвете, но и ПФ нищо не са доказали до сега - ама абсолютно нищо, освен комисионни да лапат
като те гледам ти с какъв успех кръжиш по пазарите последните 15-20 години - само храната хабиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекоректна вметка, но ако се повиши тавана, което ще стане рано или късно?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеИмам 9304.87 лв. в УПФ. Имам 27 години трудов стаж, но вече имам право на пенсия от НОИ. Продължавам да работя и да се осигурявам. Индивидуалният ми коефициент е 2.4.
Сумата 9304 лв отговаря на среден осигурентелен доход от януари 2004 досега, 1348 лв.
При този доход няма да се получи коефициент 2.4
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеАбе тук много разбирачи, много лакардии, ама аз имам конкретен въпрос. Ще съм благодарен за Вашите пред(по)ложения.
Жив човек пита (тук и сега):
"Да си прехвърля ли парите от УПФ в НОИ?
Имам 9304.87 лв. в УПФ. Имам 27 години трудов стаж, но вече имам право на пенсия от НОИ. Продължавам да работя и да се осигурявам. Индивидуалният ми коефициент е 2.4."
Какво да му отговоря?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениетам е божа работа те и ППФ щяха да почват да кихат ама ги отложиха, та така и за тавана.
Коментар
-
Първоначално изпратено от derk Разгледай мнениеНе рано или късно, а от 1.1. 2019г. Но, както този за когото е сметката продължава да работи и дотогава ще му се е увеличил стажа, а има право да поиска преизчисляване и това ще компенсира "повишаването на тавана"
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекоректна вметка, но ако се повиши тавана, което ще стане рано или късно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от derk Разгледай мнениеПри коефициент 2,4 и 27 години осигурителен стаж и придобито право на пенсиониране по чл. 69 от КСО, от прехвърлянето на партидата от УПФ в НОИ само ще загубиш. Защо? Защото, ако не си прехвърлиш партидата ще вземеш пенсия 910лв. (2,4*737*0,517=914лв) и натрупаните 9304 лв. ще ти останат и след около 10 години ще можеш да си ги вземеш. Ако си прехвърлиш партидата губиш, защото ще вземеш пак същата пенсия - 910 лв, но няма да имаш партида в УПФ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеАбе тук много разбирачи, много лакардии, ама аз имам конкретен въпрос. Ще съм благодарен за Вашите пред(по)ложения.
Имам 9304.87 лв. в УПФ. Имам 27 години трудов стаж, но вече имам право на пенсия от НОИ. Продължавам да работя и да се осигурявам. Индивидуалният ми коефициент е 2.4."
Какво да му отговоря?
Коментар
-
Какво да му отговоря?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеПроизвеждам те в чин "Заслужил финансов консултант" - Честито!
искам само себе си да консултирам, за да не нося бремето и отговорността за други
Коментар
Коментар