Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕ, аз пък им обяснявам, че щяха да имат ного повече пари по партидките, ако огромната част от осигуровките им не изтичаха в бездънната каца Ной.
Какво сте правили бе човек??? Дяла през Април е бил 1.47, а в края на Септември 1.35.
Вие 10% надолу за нищо го нямате и това не се отнася само за дяловете от 2015, ами за всички по партидата.
Та какво да ти кажа - добре че хората имат малко пари, че загубите им да са малки, ама такива като мен дето имат много - направо миналта година между Април и Септември съм олекнал с над1000 лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеВсъщност, ако приемем, че в бъдеще средната инфлация в България ще бъде 2% годишно, то за да се постигне 2% реална доходност, от ПФ следва да правят по 4% номинална доходност, което изглежда доста реалистично. А ако бъдат въведени мултифондове, то по-агресивните такива биха могли да правят и по 6%-7% номинална доходност или 4%-5% реална доходност, което вече ще доведе до там, че 2 пенсии да са повече от 1.
Така че за момента поне е доста рано хората да се мятат в НОИ. Въпросът е кога най-накрая у нас ще бъдат въведени прословутите мултифондове? Докато това не стане нищо не правим. За съжаление, държавата не прави абсолютно нищо, за да бъде развит втория стълб на пенсионната система. Само не мога да разбера каква е целта на това нищоправене.
Не че не е възможно, но е невероятно с ДЦК и банкови депозити
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕ, аз пък им обяснявам, че щяха да имат ного повече пари по партидките, ако огромната част от осигуровките им не изтичаха в бездънната каца Ной.
Аз нямам нужда да бягам - да бяга цоциалният министър.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнениеПърво, на тези "нахалници" ще трябва да им обясниш, че това дето им даваш не е "втора пенсия", както са ги лъгали досега, ама добавка към намалената първа.
Второ, ще трябва да им обясниш, че заради "международното полежение" тази добавка е по-малка от намалението на пенсията им от НОИ
И трето - започвай отсега с тренировките по бягане
Аз нямам нужда да бягам - да бяга цоциалният министър.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеПисача на блогове, ако Сребърния беше инвестиран - сега щеше да е на дереджето на Софикса - на 1/4 от върха си хахахаха!
Вече нямаше да има борд, но щяхте сички да сте мелеонери - от виденовите
Ето какво съм написал (11.07.2012 година):
Накратко, идеята е следната:
- 45% от парите, натрупани в Сребърния фонд, да бъдат използвани за разширение и довършване на мрежата на софийското метро, както и за изграждането на метро във Варна – общо 4 или 5 нови линии, генериращи до 500 хил. пътувания на ден.
Като най-бърз, удобен и ефективен градски транспорт, всяко метро носи сигурни и стабилни печалби в продължение на десетилетия, освен това всестранният ефект върху самото качество на живот в съответните градове ще бъде огромен. Бъдещите приходи директно ще бъдат насочвани за подпомагане на пенсионната система, която на практика ще бъде собственик на тези съоръжения.
- 25% от Сребърния фонд да бъдат насочени в енергетиката, по-точно в изграждане на малки водноелектрически централи. Известно е, че след построяването си тези енергийни мощности се нуждаят от съвсем малки разходи за поддържка, така че в средно- и дългосрочен план те са неизменно печеливши заради евтината си енергия.
- 20% от средствата да бъдат използвани за създаване на специален резерв от благородни метали, чиято цена (по обясними глобални финансови причини) неизменно ще нараства. За целта могат да бъдат разработени златни и сребърни залежи, намиращи се на територията на България, тоест и тази инвестиция, както и горните, ще създаде и допълнителни работни места.
- 10% да бъдат инвестирани в листвани на Българската фондова борса публични компании, като бъдат избрани най-доходоносните и стабилни измежду тях.
Ето линкът към:
http://nekov.blog.bg/novini/2012/07/...gurnost.978011
Впрочем статията мисля и в Инвесторът публикувана бе.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВ същото време някои нахалници са плащали вноски в ПФ десетина годинки по 28-34 лв на месец (напримерно), ама искат от ПФ поне 400 лв пенсия... откъде, бе?
Второ, ще трябва да им обясниш, че заради "международното полежение" тази добавка е по-малка от намалението на пенсията им от НОИ
И трето - започвай отсега с тренировките по бягане
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХе-хе: Плевню твърди, че една ли не безчет млади Пенчовци - находящи се довчера по далечната чужбина - се бият да се връщат туканка... Според мене обаче "ма-а-а-алко" преувеличава в ентусиазъмът си.
Проблемът на бюджетът не е толкова в приходната част, но: в разходната.
Сребърният фонд: парите - ако ги има - твърдят че ги има,но не знам някой да ги е виждал - гният в трезорите на БНБ с нулева доходност - а можеше да бъдат инвестирани, така че да създадат гръбнакът на капиталов стълб ВЪТРЕ в Ной. Апропо - в блогът ми съм написал как би могло да стане туй.
Вече нямаше да има борд, но щяхте сички да сте мелеонери - от виденовите
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеБъдещите пенсионери имат средно по 2800 лв. за втора пенсия
едит: А СФ е интересен с друго - седи в баланса на "Емисионно", всеки може да се светне каква е далаверата, като разгледа въпросния баланс. Ма да не се повтарям.Last edited by Тъпо парче; 13.06.2016, 13:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от derk Разгледай мнениеКоя е тази държава. Това са нечестивите политици-партийци (само ще спомена няколко - хресто бисеров, емо фасов, дилян пеев , р.овч. Курнелия, Гагаозов). Те мислят каква схема да приложат и да откраднат колкото се може повече, а ти искаш да развиват втория стълб. Откакто е създаден, нищо не е пипано, само имаше увеличаване на вноската на 5%. Виждал съм партийни програми (те са преди избори), в които е записано, че вноската ще нараства. Но след изборите трябва да се мисли за електората, ако увеличиш вноската в УПФ откъде ще има за хъхряците и инвалидите, нали те гласуват за тези политици. Не само пенсионната система, всички системи в държавата са спихнати, "благодарение" на тези политици. А къде са политиците - ами те търсят внуците на Пенчо (http://nekov.blog.bg/politika/2011/1...a-lamia.867632), защото няма кой да плаща.
п.п. сетих се за Сребърния фонд. Чия идея беше и какво е предназначението му? Дали днес това се е запазило?
Проблемът на бюджетът не е толкова в приходната част, но: в разходната.
Сребърният фонд: парите - ако ги има - твърдят че ги има,но не знам някой да ги е виждал - гният в трезорите на БНБ с нулева доходност - а можеше да бъдат инвестирани, така че да създадат гръбнакът на капиталов стълб ВЪТРЕ в Ной. Апропо - в блогът ми съм написал как би могло да стане туй.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеИ по колко според теб ще наследят дечурлигата
http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=196913
Бъдещите пенсионери имат средно по 2800 лв. за втора пенсия
Хората в предпенсионна възраст - между 55 г. и 59 г. - имат средно натрупани по 2815 лв. по индивидуалните си партиди. Toва ще са първите поколения, които ще получават втора пенсия от частните фондове, заради което държавната им пенсия ще е намалена с 28% - заради 5-те процента пенсионна вноска към втория стълб.
Според дружествата, за да се получи адекватна втора пенсия, трябва да е минал пълен период на осигуряване от 35-40 г. за втора пенсия.
Според данните на КФН най-много индивидуални партиди имат хората между 40 г. и 44 г. - над 571 хил. По тях средната сума към март тази година е 2700 лв. и 32 ст. Между 25 г. и 29 г. хората в универсален пенсионен фонд са 449 хил. и по техните партиди средно има по малко над 405 лв.
Май ако наближавам пенсия и имам 2500 по сметка ще ми бъде по добре да прехвърля всичко в НОИ, а Импе , ти как смяташ.
Относно средните суми на парички на хората в - това е усреднено и за цялата страна (ненавсякъде: високи доходи, безработица и т.н.) - а аз редовно попадам на партиди 10+ Б. Виждал съм партиди с 15-18 Б дори.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеВсъщност, ако приемем, че в бъдеще средната инфлация в България ще бъде 2% годишно, то за да се постигне 2% реална доходност, от ПФ следва да правят по 4% номинална доходност, което изглежда доста реалистично. А ако бъдат въведени мултифондове, то по-агресивните такива биха могли да правят и по 6%-7% номинална доходност или 4%-5% реална доходност, което вече ще доведе до там, че 2 пенсии да са повече от 1.
Така че за момента поне е доста рано хората да се мятат в НОИ. Въпросът е кога най-накрая у нас ще бъдат въведени прословутите мултифондове? Докато това не стане нищо не правим. За съжаление, държавата не прави абсолютно нищо, за да бъде развит втория стълб на пенсионната система. Само не мога да разбера каква е целта на това нищоправене.
п.п. сетих се за Сребърния фонд. Чия идея беше и какво е предназначението му? Дали днес това се е запазило?
Коментар
-
А ефекта на таксичките
свързани с управлението и дейността на ПФ,
върху крайният резултат за осигурените лица,
вземаш ли го под внимание в твоите сметки?Last edited by Kildirim_Bei; 13.06.2016, 12:20.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОт УПФ поне - ако се озъбиш, партидката за децата ти ще остане.
http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=196913
Бъдещите пенсионери имат средно по 2800 лв. за втора пенсия
Хората в предпенсионна възраст - между 55 г. и 59 г. - имат средно натрупани по 2815 лв. по индивидуалните си партиди. Toва ще са първите поколения, които ще получават втора пенсия от частните фондове, заради което държавната им пенсия ще е намалена с 28% - заради 5-те процента пенсионна вноска към втория стълб.
Според дружествата, за да се получи адекватна втора пенсия, трябва да е минал пълен период на осигуряване от 35-40 г. за втора пенсия.
Според данните на КФН най-много индивидуални партиди имат хората между 40 г. и 44 г. - над 571 хил. По тях средната сума към март тази година е 2700 лв. и 32 ст. Между 25 г. и 29 г. хората в универсален пенсионен фонд са 449 хил. и по техните партиди средно има по малко над 405 лв.
Май ако наближавам пенсия и имам 2500 по сметка ще ми бъде по добре да прехвърля всичко в НОИ, а Импе , ти как смяташ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАферим: бе време за това.
Дано проверката е стриктна и обективна - само това искам аз.
Учудва ме само дългият период - чак на Пръви декември щели да кажат - че какво толкова ще си пипкат тия сулювци? Охъли са ли - или са просто глупави? - Нормално е за месец макс да имаме резултатите... и такива проверки ЕЖЕГОДНО да се правят трябва.
Апропо - трябва да гледат не свързаност, а ликвидност на инвестициите - особено там, дето има свързаност. Например Тимуровските ПФ инвестират в Проучване и добив на нефт и газ - но това е ликвидно и адекватно оценено от пазарът дружество, резвиващо реална дейност, снасящо дивиденти - и аз не виждам никакъв проблем, особено щом инвестицията е с малък процент от портфейлът та ПФ.Last edited by derk; 13.06.2016, 12:08.
Коментар
Коментар