IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    Стига бе човек, как се отписват 1000лв. Ами че това си е една заплата в Бг
    Ти чак сега ли вдена що българина е бедняк?
    Ми той не познава парите. Не ги цени, дава да го крадат.

Коментар

• Първоначално изпратено от tweeg Разгледай мнение
      Аз тези пари от УПФ-то съм ги отписал. От НОИ ще има нещо, но основно смятам да разчитам на себе си и съм си направил ЛПФ (Личен Пенсионен Фонд)

Лошото обаче е, че сигурно 90% от хората не знаят къде се осигуряват, камо ли какво има по партидите им. Те слушат експертите дето им разправят за "стълбове", "втори" пенсии, гледат лъскавите брошурки на фондовете и слушат обещанията на агенти ли са, брокери ли са, не ги знам какви са, и се изживяват като немски пенсионери на "Кораба на мечтите".
      Те картинката ще я видят в момента на пенсионирането си. Е тогава ще стане лошо и не се знае на колко ще им издържат нервите.
      Стига бе човек, как се отписват 1000лв. Ами че това си е една заплата в Бг

Коментар

А бе що не им метнеш една бутилка с бензин на някой офис, белким се осъзнаят
        Аз тези пари от УПФ-то съм ги отписал. От НОИ ще има нещо, но основно смятам да разчитам на себе си и съм си направил ЛПФ (Личен Пенсионен Фонд)

Лошото обаче е, че сигурно 90% от хората не знаят къде се осигуряват, камо ли какво има по партидите им. Те слушат експертите дето им разправят за "стълбове", "втори" пенсии, гледат лъскавите брошурки на фондовете и слушат обещанията на агенти ли са, брокери ли са, не ги знам какви са, и се изживяват като немски пенсионери на "Кораба на мечтите".
        Те картинката ще я видят в момента на пенсионирането си. Е тогава ще стане лошо и не се знае на колко ще им издържат нервите.

Коментар

• Така е започнала тази тема

Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
          Започвам нова тема тъй като не желая да пиша в тази за измамата ...
          По принцип съм привърженик на втори и трети стълб в пенсионното осигуряване.
          С едно голямо НО - трябва възможно по-бързо да се изчисти "къщичката"!!!!
          .

преди...
          има-няма, девет месеца...
          (за толкова време бебе щеше да се роди)

и кво?
          ...чешене на езиците (много), лични нападки (бол) и разни сметки (къде точни, къде - не)...
          демек,
          нищо не правим...
          резултат - никакъв...

Не можеш да държиш сметка на някой, който не носи отговорност за нищо...

На хартия няма нищо за отговорността....
          демек,
          кучетата си лаят, керванът си върви...

тва е положението, колкото и да не ви се иска да е така...
          но... така е,

*** и ще бъде така, докато не се промени нещо ***
          Last edited by Kildirim_Bei; 14.06.2016, 06:53.
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Импе най вероятно/ то не е вероятно , а е сигурно/ твоите шефове са бягали от лекциите на г-н Христов.Трябва да им направиш още по -остра забележка

Коментар

Каква забележка бе Импе, стълбовете на Цариградско трябваше да са заети поне до Плиска.
              Гледах преди малко къде сте били по времето на пика - Октомври 2007 - 1,43335 лв.
              Ами вие още тези нива не можете да възстановите и наново ви удари криза.
              Цитат от умотворенията на императора

Вчера, 15:07
              А, щото след Осма не се възстановиха пазарите, останаха си там. Или според тебе след Осма, ще има Шеснайсета и пазарите ще паднат с 50%, после не само че няма да възстановят, ами ще има и Осемнайсета и направо ще занулят? Ами знаеш ли, Витиний - аз съм навит !!!! Ще разпродам тогава всичките си извънборсови активи (напр. физическо златце, което ще скочи до небето), с парите ще си купя акции от най-могъщите компании и направо ще спра да работя !!! Представяш ли си: акциите на Coca cola (например) носят дивидент по 1 долар (не по 1.3 долара както сега), ама цената им е 18 цента !!!

Разбира се - Ной няма да мръдне, държавата ще дотира - само дето не знам отде ще вземе пари за да дотира като е баси световната криза... няма да има кой и заеми да и дава, ама щом казваш...

Коментар

Импе, сега сметнах, че Април 2015 при дял 1,47295 съм имал повече пари в Алианц отколкото една година по-късно при дял 1,38110 лв , въпреки че една година съм правил вноски на макс.

Кажи Импе къде са парите
                Потънаха, а?
                НОИ поне пенсии плаща на родителите ми.
                Сиктир бееееееееее
                А бе що не им метнеш една бутилка с бензин на някой офис, белким се осъзнаят

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  А, щото след Осма не се възстановиха пазарите, останаха си там. Или според тебе след Осма, ще има Шеснайсета и пазарите ще паднат с 50%, после не само че няма да възстановят, ами ще има и Осемнайсета и направо ще занулят? Ами знаеш ли, Витиний - аз съм навит !!!! Ще разпродам тогава всичките си извънборсови активи (напр. физическо златце, което ще скочи до небето), с парите ще си купя акции от най-могъщите компании и направо ще спра да работя !!! Представяш ли си: акциите на Coca cola (например) носят дивидент по 1 долар (не по 1.3 долара както сега), ама цената им е 18 цента !!!

Разбира се - Ной няма да мръдне, държавата ще дотира - само дето не знам отде ще вземе пари за да дотира като е баси световната криза... няма да има кой и заеми да и дава, ама щом казваш...
                  Няма нужда от заеми, просто сваляме борда/вдигаме котвата/, излизаме от ЕУ и газ напред

Коментар

Импе, оня ден гледам пратили ми от Алианц извлечение по пощата за 2015 година.
                    Какво сте правили бе човек??? Дяла през Април е бил 1.47, а в края на Септември 1.35.

Вие 10% надолу за нищо го нямате и това не се отнася само за дяловете от 2015, ами за всички по партидата.

Та какво да ти кажа - добре че хората имат малко пари, че загубите им да са малки, ама такива като мен дето имат много - направо миналта година между Април и Септември съм олекнал с над1000 лева.
                    Якоооооооооооо
                    Ама иначе отчитат 2 фонда на минус с около 1%. Но ти не се бой- алианц ще продадат 2-3 акции на кока кола и ще ти платят пенсията- така каза импето

Коментар

при нас пъкнаха част от шефовете и им направих доста остра забележка.
                      Каква забележка бе Импе, стълбовете на Цариградско трябваше да са заети поне до Плиска.
                      Гледах преди малко къде сте били по времето на пика - Октомври 2007 - 1,43335 лв.
                      Ами вие още тези нива не можете да възстановите и наново ви удари криза.

Коментар

• Импе, сега сметнах, че Април 2015 при дял 1,47295 съм имал повече пари в Алианц отколкото една година по-късно при дял 1,38110 лв , въпреки че една година съм правил вноски на макс.

Кажи Импе къде са парите
                        Потънаха, а?
                        НОИ поне пенсии плаща на родителите ми.

Коментар

Какво сте правили бе човек??? Дяла през Април е бил 1.47, а в края на Септември 1.35.

Вие 10% надолу за нищо го нямате и това не се отнася само за дяловете от 2015, ами за всички по партидата.

Та какво да ти кажа - добре че хората имат малко пари, че загубите им да са малки, ама такива като мен дето имат много - направо миналта година между Април и Септември съм олекнал с над1000 лева.
                          А, ти гледаш най-високата и най-ниската точка, а? А защо не погледнеш от февруари Девета до април 15-а?

Ако имаше мъничко понятие от финансови пазари и знаеше как са се движили миналата година и през колко кризи минаха (вкл. и дълговата, свързана с Маслинарите), нямаше толкова да ревеш. Няма как парите хем да се инвестират в ценни книжа, хем да вървят само нагоре, а при борсови спадове да не мърдат, що не и пак нагоре да вървят. ВЯРНО Е, че може по-добре да се управляват - мисля казах - преди не ного отдавна - при нас пъкнаха част от шефовете и им направих доста остра забележка.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ако се случи два пъти 2008година и ще се упражнявате във бягане двамцата. А така НОИ е поне сигурно, държавата дотира, но къде ли не дотира пенсиите.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Съсел на съслите, поне чети преди да коментираш.

Ето какво съм написал (11.07.2012 година):

Накратко, идеята е следната:

- 45% от парите, натрупани в Сребърния фонд, да бъдат използвани за разширение и довършване на мрежата на софийското метро, както и за изграждането на метро във Варна – общо 4 или 5 нови линии, генериращи до 500 хил. пътувания на ден.

Като най-бърз, удобен и ефективен градски транспорт, всяко метро носи сигурни и стабилни печалби в продължение на десетилетия, освен това всестранният ефект върху самото качество на живот в съответните градове ще бъде огромен. Бъдещите приходи директно ще бъдат насочвани за подпомагане на пенсионната система, която на практика ще бъде собственик на тези съоръжения.

- 25% от Сребърния фонд да бъдат насочени в енергетиката, по-точно в изграждане на малки водноелектрически централи. Известно е, че след построяването си тези енергийни мощности се нуждаят от съвсем малки разходи за поддържка, така че в средно- и дългосрочен план те са неизменно печеливши заради евтината си енергия.

- 20% от средствата да бъдат използвани за създаване на специален резерв от благородни метали, чиято цена (по обясними глобални финансови причини) неизменно ще нараства. За целта могат да бъдат разработени златни и сребърни залежи, намиращи се на територията на България, тоест и тази инвестиция, както и горните, ще създаде и допълнителни работни места.

- 10% да бъдат инвестирани в листвани на Българската фондова борса публични компании, като бъдат избрани най-доходоносните и стабилни измежду тях.

Ето линкът към:

http://nekov.blog.bg/novini/2012/07/...gurnost.978011

Впрочем статията мисля и в Инвесторът публикувана бе.

Ааа яснооо, 90% щяха да са директно усвоени - т.е. откраднати, а останалите 10% щяха да са редуцирани до 1/4. Тоталния резултат - 2.5% .... баф мааму!

Коментар

Е, сега ще има дежурен отговор.
                                Импе, не се поти да отговаряш ти, а покани някой от НАЧАЛНИЦИТЕ и да отговаря на клиентите...

Коментар

Working...
                                X