IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
    * * *

Необходимо и достатъчно условие ДВЕ ПЕНСИИ ДА СА РАВНИ НА ЕДНА е доходността на осигурените в УПФ да НАДВИШАВА темпa на нарастване на средния осигурителен доход за страната (СОДС).

БАДДПО приема, че до 2041 г.

СОДС ще расте с 4.1 %
    Доходността на осигурените - 5 %

Фактически данни 2002-2016 (юни)

СОДС - 8.3 %
    Доходност на осигурените в УПФ - 1.74 %

Пък Вие си преценявайте.
    СОДС има отношение към вноските. Расте СОДС, растат вноските и съответно партидите в УПФ. Доходността е върху тях. Т.е. плюс. Между другото данните за доходността за 2002 г. от къде са?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Както казах, аз искам СВОБОДЕН ИЗБОР, защото не съм назначавал държавата за мой опекун. Аз залагам на пенсионни и инвестиционни фондове. Ако ти искаш да си туряш пари на влог, това си е твоя работа, твой избор и - за мен - твое ПРАВО.
      Не ме интересува какъв си (срещали сме се и знам, че не си хъхряк), но аз нямам нищо против около десетте процента нормални работещи цигани, а имам против срещу тия, дето цял живот живеят като кърлежи на наш гръб.
      А тоя нашия роден сбърканяк имаше точно хъхряшка физиономия - от тия, дето тук вечно реват, че са "роми" и вечно искат права и привилегии без задължения, но навън - когато вършат безобразия - се представят за Българи... и чуждите медии тиражират тая версия, за да не би случайно да ги обвинят в расизъм или политическо некоректство.
      Ти искаш СВОБОДЕН ИЗБОР,дето не съществува в нито една нормална държава по света...Искаш ти да прецениш,как ще се осигуряващ за старините си...Махаме Ной!Всеки да се оправя,както намери за добре на старини.Искаш ти да се грижиш сам за здравето си.Махаме НЗОК,правим медицинските университети на 100% платени,да видим колко хора ще могат да си позволят да станат лекари и колко хора ще имат достъп до тях!Махаме и полицията,според теб никаква работа не вършат!Ти ще се въоръжиш с пушка или АК-47 !Махаме и съдилищата .И те за нищо не стават,всеки ще си раздава правосъдие по собствена преценка!Махаме и пожарната,ще си гасим пожарите сами...С кофи ,лейки ,кой с каквото намери...Проблема си е негов!Махаме и градския транспорт.Има коли,велосипеди....Ама защо само ,медицинските университети да са платени?!?!Правим цялото образование 100% платено.Който може да си позволи,ще учи,който не може,,да пасе патките...Махаме и чиновниците,за какво са ни притрябвали?!?!Спираме да плащаме и данъци!!!В нашата държава ,всеки ще си е сам за себе си.....

Мислиш си ,че в "белите държави" всички системи работят перфектно,без проблеми?!?!Мислиш си ,че там няма злоупотреби?!?Злоупотреби има навсякъде по света....Хъхряци,каквито и да са те, има във всяка една държава....Целта е работата на системите да се подобрява и злоупотребите да се намаляват(те никога и никъде няма да изчезнат),а не всичко ,тъй като не функционира идеално,да се премахва с лека ръка,,защото на негово място ще дойде хаоса.....Всяко едно подобрение на системите изисква ежедневни усилия от ВСИЧКИ и става бавно ,мнооооого бавно....Навсякъде по света,без изключения...
      Last edited by retro_69; 14.12.2016, 13:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
        Пнеже продължавам да не анадъммо това отношение още един пример. доц. д-р Павел Сидеров е човек с качества и достойнства на ПОРЯДЪЦИ над брат си Волен. Донесъл слава на България, която е нямало да може да донесе ако е прекарвал времето си в трупане на пари. НАй-проста анкета в Математическия факултет ще ви изясни картинката.
        Той почина наскоро, но ако не беше то справедливо ли би било да прекара старините си с пенсията на университетски преподавател. А брат му в същото време също "просавил" България да в мнооооого повече от осигурен?
        Тъжното осъзнаване покрай смъртта му беше свързано с фактан апредставяне на личносттите им. Вместо за Волен да кават това е брата на Павел Сидеров, за Павел казваха "почина братът на Волен Сидеров". Ужасни времена на нравствен упадък, дали отражение в създаването на подобни на иказанте долу мирогледи. Ужасно!
        Това, че такива хора не получават заслуженото е по вина именно на сегашното устройство на държавата България и пенсионната и система в частност.
        Как мислиш, защо такива професори, доценти, учени не чакат на държавната пенсийка в държави, като САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Австралия, Норвегия и т.н. ако и тази пенсия да им е предостатъчна, а още преди пенсиониране са достатъчно добре платени и могат да си позволят (с право) много над обикновения бачкьор?
        Ако като "професор" си се съгласил да бачкаш за 600-1000 лева и да те осигуряват на това, то НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖИЛ да получаваш и пенсийка от 300-450 лева. ТолкоЗ!

Коментар

• Попитали радио Ереван :
          - Може ли в България две пенсии да са равни на една?
          - Може!
          - Кога?
          - На кукуво лято.

* * *

Необходимо и достатъчно условие ДВЕ ПЕНСИИ ДА СА РАВНИ НА ЕДНА е доходността на осигурените в УПФ да НАДВИШАВА темпa на нарастване на средния осигурителен доход за страната (СОДС).

БАДДПО приема, че до 2041 г.

СОДС ще расте с 4.1 %
          Доходността на осигурените - 5 %

Фактически данни 2002-2016 (юни)

СОДС - 8.3 %
          Доходност на осигурените в УПФ - 1.74 %

Пък Вие си преценявайте.

Коментар

Ми не. Не андъммо. Мъча се но пак не адъммо, Не ми се получава интегрираната картина. Няма отговор на този случай примерно (от днес е, не е и нужно да търся далеко защото са много) :
            http://dnes.dir.bg/news/varna-onkobo...-24751512?nt=4
            Манипулираш темата. Ние говорим за хора, които са здрави, прави но паразитират. В подобни случаи държавата наистина трябва да помага - но колко са те като процент? Още по-добре е тук също да има солидарство - и АЗ съм част от подобна солидарна схема. Всяка година отделям трицифрена сума за целта чрез една специфична застраховка, която в случаи на злокачествени (и не само) заболявания, предлага лечение много над стандартите, към които прибягват хората, разчитащи на Здравната каса или на дарения. Да, така подсигурявам себе си, ако разболея, но аз не искам да се разболявам, предпочитам парите ми да отидат за лечение на хора, които са се разболели, след като - също като мен - превантивно са се погрижили за подобен случай.
            Тук влизаме в друг казус - ЗАЩО човек, чрез тоя продукт, може да си осигури лечение за 2 КБ в евро, плащайки годишно сума, която осигуряващ се на максимум подарява на НЗОК за пет седмици, а НЗОК, дето му краде много повече пари - ако му потрябва скъпо лечение, му казва да се оправя сам? Ето - виждаш ли докъде води солидарството на хора, които дават, с хора, които не дават?

Разбираш ли, че ако държавата измисли схема, осигуряваща лечение за малка група, но много скъпи заболявания (онкологически например) с лимит до 40-50 Б, ще трябва да удържа от всеки човек по някакви стотинки на ден - разбира се, ако не се краде?
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Пнеже продължавам да не анадъммо това отношение още един пример. доц. д-р Павел Сидеров е човек с качества и достойнства на ПОРЯДЪЦИ над брат си Волен. Донесъл слава на България, която е нямало да може да донесе ако е прекарвал времето си в трупане на пари. НАй-проста анкета в Математическия факултет ще ви изясни картинката.
              Той почина наскоро, но ако не беше то справедливо ли би било да прекара старините си с пенсията на университетски преподавател. А брат му в същото време също "просавил" България да в мнооооого повече от осигурен?
              Тъжното осъзнаване покрай смъртта му беше свързано с фактан апредставяне на личносттите им. Вместо за Волен да кават това е брата на Павел Сидеров, за Павел казваха "почина братът на Волен Сидеров". Ужасни времена на нравствен упадък, дали отражение в създаването на подобни на иказанте долу мирогледи. Ужасно!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Ами ОК, щом "не са намирали смисъла на живота в трупане на пари", то очевидно са намерили своя смисъл другаде. Кой съм аз, че да им давам наклон къде да търсят смисъла на живота си?!?!?
                Ноооооо сега да НЕ ТЪРСЯТ смисъла на оставащия си живот от МОИТЕ ПАРИ! Анадъммо!
                + 2 348 002

Коментар

А защо да съм длъжен да отделям точно в УПФ? Защо да не мога просто да ги сложа на влог. Доходността ще е същата като взема предвид таксите. Защо да съм длъжен да храня БОГАТИ мошеници вместо бедни цигани? И ти като лепиш с лека ръка етикети сигурен ли си че аз не съм циганин примерно? Сигурен ли си че и ти не си някаква част циганиан? Това с етикетите е лесно да се лепи и затова интелигентните и отговорни хора не го правят.
                  Понеже гледам мойте постове да са винаги с примери ето още един във връзка с етикетирането. Нашумелия наскоро клип от охранителна камера в берлински подлез, на който се вижда как някой рита в гърба млада жена и тя пада по стълбите беше широко използван от лепящите етикети, като пример за бедата от имигрантите. Оказа се, че пичовете не били афганци а други, изобщо не били бежанци, дори единят бил наш, любим, роден сбърканяк, най-вероятно в свободното си (т.е. цялото си) време пращащ червената сган да го духа. Мда.
                  Както казах, аз искам СВОБОДЕН ИЗБОР, защото не съм назначавал държавата за мой опекун. Аз залагам на пенсионни и инвестиционни фондове. Ако ти искаш да си туряш пари на влог, това си е твоя работа, твой избор и - за мен - твое ПРАВО.
                  Не ме интересува какъв си (срещали сме се и знам, че не си хъхряк), но аз нямам нищо против около десетте процента нормални работещи цигани, а имам против срещу тия, дето цял живот живеят като кърлежи на наш гръб.
                  А тоя нашия роден сбърканяк имаше точно хъхряшка физиономия - от тия, дето тук вечно реват, че са "роми" и вечно искат права и привилегии без задължения, но навън - когато вършат безобразия - се представят за Българи... и чуждите медии тиражират тая версия, за да не би случайно да ги обвинят в расизъм или политическо некоректство.

Коментар

Анадъммо!
                    Ми не. Не андъммо. Мъча се но пак не адъммо, Не ми се получава интегрираната картина. Няма отговор на този случай примерно (от днес е, не е и нужно да търся далеко защото са много) :
                    http://dnes.dir.bg/news/varna-onkobo...-24751512?nt=4

Коментар

Отвратителна нагласа на новоизпечен демократ.
                      Повечето от тези хора са били по-качествени от повечето тук. Просто не са намирали смисълът на живота в трупане на пари. Преди да скочите един пример. Никола Гюзелев така го "издуха" горкия. Ако сложим на везната авторите на всички постове тук, вкл. този разбира се, и него от другата страна се чудя накъде ще наклони везната.
                      Сганта очевидно не е там където я търсиш момче.
                      Ами ОК, щом "не са намирали смисъла на живота в трупане на пари", то очевидно са намерили своя смисъл другаде. Кой съм аз, че да им давам наклон къде да търсят смисъла на живота си?!?!?
                      Ноооооо сега да НЕ ТЪРСЯТ смисъла на оставащия си живот от МОИТЕ ПАРИ! Анадъммо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Чакай сега, защо налагаш твоето солидарство на другите? Ами аз не ща да съм солидарен с някой хъхряк, дето не е работил и една секунда в животът си. Ако ти искаш - дарявай на хъхрякът и целият си доход.
                        Както казах - искам избор, нищо повече. Не Л. Христов да ми обяснява как на Ной съм длъжен да си подарявам парите, ама в УПФ не съм длъжен да отделям пари за себе си. Защо ти да имаш своя избор (ако приемем, че си от Ной), а аз да нямам моя?
                        А защо да съм длъжен да отделям точно в УПФ? Защо да не мога просто да ги сложа на влог. Доходността ще е същата като взема предвид таксите. Защо да съм длъжен да храня БОГАТИ мошеници вместо бедни цигани? И ти като лепиш с лека ръка етикети сигурен ли си че аз не съм циганин примерно? Сигурен ли си че и ти не си някаква част циганиан? Това с етикетите е лесно да се лепи и затова интелигентните и отговорни хора не го правят.
                        Понеже гледам мойте постове да са винаги с примери ето още един във връзка с етикетирането. Нашумелия наскоро клип от охранителна камера в берлински подлез, на който се вижда как някой рита в гърба млада жена и тя пада по стълбите беше широко използван от лепящите етикети, като пример за бедата от имигрантите. Оказа се, че пичовете не били афганци а други, изобщо не били бежанци, дори единят бил наш, любим, роден сбърканяк, най-вероятно в свободното си (т.е. цялото си) време пращащ червената сган да го духа. Мда.

Коментар

А какво щели да правят тези дето нямат пари когато станали на 67 или 70 години? Ми да ги издържат семействата им или да ГО ДУХАТ!
                          Отвратителна нагласа на новоизпечен демократ.
                          Повечето от тези хора са били по-качествени от повечето тук. Просто не са намирали смисълът на живота в трупане на пари. Преди да скочите един пример. Никола Гюзелев така го "издуха" горкия. Ако сложим на везната авторите на всички постове тук, вкл. този разбира се, и него от другата страна се чудя накъде ще наклони везната.
                          Сганта очевидно не е там където я търсиш момче.
                          Last edited by VNM; 14.12.2016, 12:17.

Коментар

Внимавай какво искаш, Импе,

Да не вземе са ти се случи, Сметнал съм и твоя ищах :

Да речем, че се осигуряваш 40 години в три варианта :
                            а) Само НОИ,
                            б) НОИ и УПФ и
                            в) само в УПФ - цялата вноска - 100 %

Да речем, също, че получаваш пенсията си 17.8 години, а УПФ-то поддържа доходността, реализирана през 2002-2015 (именно 0.53 % реално на година)

Товава, за 17.8 години ще получиш :
                            вариант б) 20 до 70 000 днешни лева по-малко, отколкото по вариант а)
                            вариант в) 100 000 лв. по-малко, в сравнение с вариант а)

Та колкото пара искаш, толкоз остави на хъхреците.
                            Изпуснали сте вариант г) "Осигурявам" се сам, където, както, колкото и когато искам и съответно нито държавата, нито разни фондове имат задължение към мен по никакъв начин освен ДОБРОВОЛЕН!
                            А какво щели да правят тези дето нямат пари когато станали на 67 или 70 години? Ми да ги издържат семействата им или да ГО ДУХАТ!

Коментар

• Консултантов - да - това е проблемът, че за ноевата пенсия няма правила !!! Действително могат да обещаят, че и да дадат пенсия равностойна на 1000 евро, ама за да я дадат, да искат 60 години трудов стаж !!! Е, какво - само Йода ли ще се пенсионира в тая държава?

Форти - защото не е справедливо - ти да си солидарен с мене, пък аз да съм солидарен с някой, дето не е платил и стотинка осигуровки.

Коментар

Внимавай какво искаш, Импе,

Да не вземе са ти се случи, Сметнал съм и твоя ищах :

Да речем, че се осигуряваш 40 години в три варианта :
                                а) Само НОИ,
                                б) НОИ и УПФ и
                                в) само в УПФ - цялата вноска - 100 %

Да речем, също, че получаваш пенсията си 17.8 години, а УПФ-то поддържа доходността, реализирана през 2002-2015 (именно 0.53 % реално на година)

Товава, за 17.8 години ще получиш :
                                вариант б) 20 до 70 000 днешни лева по-малко, отколкото по вариант а)
                                вариант в) 100 000 лв. по-малко, в сравнение с вариант а)

Та колкото пара искаш, толкоз остави на хъхреците.
                                За целта си има калкулатори. Ако човек на 43 години има 8 Б в пенсионният си фонд и оттук-нататък се осигурява само в него, а не в Ной от заплата 600 лв, като към момента има натрупани само 1 Б по партидата, накрая ще си е заработил пенсия около 220 лв, при невисока доходност от 2.5%.
                                Колко пенсия ще даде Ной на човек, осигурявал се само 26-27 години?
                                Това е един проблем, който се премълчава, че много хора, работили по времето на "преходът" няма НИКОГА да съберат осигурителен стаж - било защото години наред са били принудени да работят в сивата икономика (то почти нямаше друга), било защото предприятията, в които работили, вече не съществуват и те не могат да докажат стаж. Какво става с тия хора? При пенсионните фондове не съществува такъв проблем - защото парите са ти налични.

Коментар

Working...
                                X