IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    Никой не казва да зачеркнем държавата или нои в частност.
    НО в този си вид, да даваш 3/4 от "осигуровките си там е безумие, както правилно е споделил и г-н Христов.

Между другото, ти дето си толкова "солидарен" и ратуваш за този модел, би ли споделил, какво ще се случи с човек, който е работил 30 години и се е осигурявал 30 години на МАКС, нооооо уви няма стаж (40 години ..засега) да се пенсионира на 67 години (пак засега!)?

Вервай ми, такива ще има доста, все хора учили до по-късно, за да могат с добрите си, но ПО-КЪСНИ доходи да изхранват цял живот солидарно разна паплач, а после на тях "солидарно" ще им го забият с една келява "социална" пенсия, РАВНА на тази, която ще получи някой НЕПИПНАЛ цял живот работа и не внесъл 1 лев осигуровки.

ЕБЕМ ТИ такава "солидарност"!
    Ами да, кой казва че е другояче. Само ти обръщам внимание че без всичко това ще им се окаже забит 4 пъти по-дълбоко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Според теб това, което описваш е НОРМАЛНО?
      .
      Не знам кое е нормално и не. За мен е нормално да бачкат машини а никой човек да не е принуден да го прави аради глад.
      Но това е ЦЕНАТА както аз го виждам, да има държава и закон и училище и борса ако щеш. Това се иска от теб като цена ако ти харесват другите работи.

Ако цената ти е висока -оставаш без стока

Коментар

• Никой не казва да зачеркнем държавата или нои в частност.
        НО в този си вид, да даваш 3/4 от "осигуровките си там е безумие, както правилно е споделил и г-н Христов.

Между другото, ти дето си толкова "солидарен" и ратуваш за този модел, би ли споделил, какво ще се случи с човек, който е работил 30 години и се е осигурявал 30 години на МАКС, нооооо уви няма стаж (40 години ..засега) да се пенсионира на 67 години (пак засега!)?

Вервай ми, такива ще има доста, все хора учили до по-късно, за да могат с добрите си, но ПО-КЪСНИ доходи да изхранват цял живот солидарно разна паплач, а после на тях "солидарно" ще им го забият с една келява "социална" пенсия, РАВНА на тази, която ще получи някой НЕПИПНАЛ цял живот работа и не внесъл 1 лев осигуровки.

ЕБЕМ ТИ такава "солидарност"!

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
          Малко да обясня долния си пост.

Какво става при презумпцията че всеки се спасява сам, без НОИ, ако (нека са 10-15%) от хората имащи в момента комбинацията от възможност, желание и знание да спестяват за пенсия(тук са изключени тези ощв няколко % на които пенсията име през оная работа) го правят а останалите - не.
          НОИ не плаща само пенсии каккто знаем. Следва че последователно, целенасочено държавата ще маргинализира все по-голяма част от населението си. Ще се обездържавяваме и превръщаме полека лека в латинска маерика. Тма не е толкова добре, повярвайте.

Ще превърнем насила в цигани една голяма част от хората които в момента се водят българи и са що-годе законопослушни.

След "освобождаването" на осигуровките ще дойде логично въпросът за данъците. той Митко и сега не ще да ги плаща щото отивали за ушев. А че без ушев отиваме на мутренско-рекетьорската регулация от 90-те, когато и една лавка не можеше да се отвори без "покровители"? Да, знам. И тогава плащахме данъци и имаше полиция. Но все пак някак дадохме вид че ще ставаме истинска държавеа с всичките и атрибути - полиция, закон, данък и т.н. и ни помогнаха да излезем от батака. Който не вярва да види как обратното се случва в Украйна - с частните "охранителни" отряди на олигарсите, с отказа да има държава. Прогресивно губят тези дето им помагаха, и единствено истеричната риторика срещу Русия все още ги спасява да не ги оставят съвсем сами,. това е само пример какво ни чака ако си изтеглим килимчето под краката и се обедържавим.
          Защото държавата освен като репресивен орган налагащ правила със сила е призвана СОЛИДАРНО да разпределя. И не е въпрос на желание на поданиците а по-скоро еволюция. Другото са химери.
          Според теб това, което описваш е НОРМАЛНО?
          Нормално ли е държавата да храни до безкрайност някакви гнъсни маргинали и да ги развъжда като мишки, щото иначе можело да се маргинализират още повече?
          Нормално ли е пенсионната система да плаща не само пенсии, но и издръжка на лица без никакъв принос?
          Нормално ли е орда хъхреци да те нападнат и утрепят с мотики, лопати и ледокопи, а две патрулки полицаи да гледат бездейно отстрани?
          Нормално ли е "солидарно" да се разпределя между цял живот даващите и никога нищо не далите? Ти на това СОЛИДАРСТВО ли му казваш? Ти цял живот работиш и плащаш, Мангау цял живот лежи, плюска, краде и се размножава, никога нищо не дава, а вечно нещо иска?

Солидарството е нещо нормално само между хора, които дават своят принос - "солидарство" между даващи и недаващи всъщност е ГРАБЕЖ. Солидарство към НЕдаващи може да има само ако те са с тежки заболявания, с увреждания, които не им позволяват пълноценен живот (макар по времето на "лошият комунизъм" слепите и глухите тоже работеха), но НЕ и към индивиди, чиито единствен проблем е, че не желаят да учат, работят и спазват законите.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Малко да обясня долния си пост.

Какво става при презумпцията че всеки се спасява сам, без НОИ, ако (нека са 10-15%) от хората имащи в момента комбинацията от възможност, желание и знание да спестяват за пенсия(тук са изключени тези ощв няколко % на които пенсията име през оная работа) го правят а останалите - не.
            НОИ не плаща само пенсии каккто знаем. Следва че последователно, целенасочено държавата ще маргинализира все по-голяма част от населението си. Ще се обездържавяваме и превръщаме полека лека в латинска маерика. Тма не е толкова добре, повярвайте.

Ще превърнем насила в цигани една голяма част от хората които в момента се водят българи и са що-годе законопослушни.

След "освобождаването" на осигуровките ще дойде логично въпросът за данъците. той Митко и сега не ще да ги плаща щото отивали за ушев. А че без ушев отиваме на мутренско-рекетьорската регулация от 90-те, когато и една лавка не можеше да се отвори без "покровители"? Да, знам. И тогава плащахме данъци и имаше полиция. Но все пак някак дадохме вид че ще ставаме истинска държавеа с всичките и атрибути - полиция, закон, данък и т.н. и ни помогнаха да излезем от батака. Който не вярва да види как обратното се случва в Украйна - с частните "охранителни" отряди на олигарсите, с отказа да има държава. Прогресивно губят тези дето им помагаха, и единствено истеричната риторика срещу Русия все още ги спасява да не ги оставят съвсем сами,. това е само пример какво ни чака ако си изтеглим килимчето под краката и се обедържавим.
            Защото държавата освен като репресивен орган налагащ правила със сила е призвана СОЛИДАРНО да разпределя. И не е въпрос на желание на поданиците а по-скоро еволюция. Другото са химери.

Коментар

Ами точно затова казвам, че всеки трябва да има право на избор, ама РЕАЛЕН. Нека може да си избере - който иска - осигуряване само в ПФ. Ако аз съм прав - той ще е ок. Ако аз греша, а вие сте прав, негова си работа, негов проблем - всеки пълнолетен и дееспособен човек трябва сам да си взема решенията. Аз не съм си назначавал нито Ной, нито държавата за настойник. ....
              Ами затова на бодлива крава Бог рога не дава.
              Щото тия приказки изглеждат много добре в кръчмата или във форума но всеки който му се е налагало да мисли за повече от един човек (на някакво ниво на организация) знае че това е въздух и пара. И му се вика по модерному - популизъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Mиташки ти живееш в някаква много голяма заблуда.Както по отношение на циганите така и по отношение на ПФ Германия и Алианц.Проумей накрая че за състоянието на България сме виновни ние българите а не циганите щото търпим това което се случва.Нито Германия е богата и стабилна а още по малко Алианц.И никога ама никога не забравяй че до три максимум пет години целия тоя Запад фалирга.Запомни от мен 2017г започват промените.Чакат ни много глад и много интересни неща.Обикновен селски имот ще струва колкот три софийски апартамента....Това което се е задало ще помете и Германия и Алианц.....Ще има коренно нови финанси.
                Пешов, явно не осъзнаваш силата и могъществото на Allianz. Компания с 2 ГБ активи по цял свят, е безмерно по-силна от цялата ни закъсала държава. Allianz е преживял две световни войни, опустошили до шушка Германия. Селски имот ще струва много, ако има кой да работи тая земя и да я защитава, включително реколтата. Ако на земята ти във всаки момент може да се настани орда хъхряци - или пък да ти ограбват реколтата, а ти да нямаш право да я защитиш, имотът ти не струва НИЩО. Върви попитай собствениците на имоти в Столипиново - които хем нямат достъп до собствеността си, защото тя е заграбена от хъхряци, хем институциите демонстративно отказват да ги защитят, хем ги принуждават да плащат данъци за заграбеният си имот !!! Защо мислиш, че това няма да се случи и на тебе?
                Сам аз с огромен кеф бих си купил земя, за да си засадя и отгледам лозенце - обичам това от малък... но за разлика от теб и Форти зная какви са рисковете и не си затварям очите пред.

И още нещо - компаниите, чиито имена носят фондовете, са само управляващи дружества. Истинските собственици на активите са осигурените лица.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Да, аз виждам.
                  Вместо да разчитам, че нои ще си спазва обещанията, просто да се намали зависимостта от него, като не 3/4-ти, а 1/10 остане вноската там (за бог да прости мангау).
                  Останалите 9/10 всеки да решава за себе си къде ще ги инвестира/спестява/пропива.
                  УПФ, само доброволно! Както и банков депозит, разбира се!
                  Така е. И аз това казвам - право на избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Retro,

Първо си прав, но виждам и второ. Да речем, че НОИ спре или намали плащанията точно когато вие се пенсионирате. Но пък партидите ви в УПФ-тата са цъфнали. Просто да приемем за момент. Какво точно правите? Като имате предвид, че в НОИ ви отиват грубо 3/4 от вноската, а в УПФ - едва 1/4. Колко точно пенсия ще получите срещу 1/4 от вноската си? (Смятал съм, между 6 и 8 % от последната си заплата, и то ако сте плащали всяка 4-та вноска като такси в течение на 40 години).

Във ваш интерес е
                    а) НОИ да е финансово стабилен,
                    б) което значи законодателят да не лъже, а да дава обещания, които може да бъдат изпълнени след 20, 30 и 40 години и
                    в) вие - като избиратели - да следите депутатите си да следят за това.

Ако някой вижда друг начин, да сподели.
                    Ами точно затова казвам, че всеки трябва да има право на избор, ама РЕАЛЕН. Нека може да си избере - който иска - осигуряване само в ПФ. Ако аз съм прав - той ще е ок. Ако аз греша, а вие сте прав, негова си работа, негов проблем - всеки пълнолетен и дееспособен човек трябва сам да си взема решенията. Аз не съм си назначавал нито Ной, нито държавата за настойник.

Да, в наш интерес е Ной да е финансово стабилен, но тава нищо не значи. В наш интерес е и да бъде изобретена практическа телепортация, ама това не означава, че ще я изобретят в обозримо бъдеще. Законодателят може да дава каквито си иска обещания - само че аз конкретно тия не виждам как ще бъдат изпълнени. За да има достойни пенсии след 20-40 години, поколението, което ще ги заработва, вече трябва да се ражда и да расте, да се образова и да добива трудови навици. Аз не виждам нищо такова - за Българските деца, бъдещи работещи данъко- и осигуровкоплатци, държавата няма 37 лв детски, в същото време харчи милиарди за развъждането на нови и нови поколения бъдещи крадци и паразити. Тези, които ще ни заработват пенсиите няма да паднат от небето тогава, когато са нужни.

Коментар

Retro,

Първо си прав, но виждам и второ. Да речем, че НОИ спре или намали плащанията точно когато вие се пенсионирате. Но пък партидите ви в УПФ-тата са цъфнали. Просто да приемем за момент. Какво точно правите? Като имате предвид, че в НОИ ви отиват грубо 3/4 от вноската, а в УПФ - едва 1/4. Колко точно пенсия ще получите срещу 1/4 от вноската си? (Смятал съм, между 6 и 8 % от последната си заплата, и то ако сте плащали всяка 4-та вноска като такси в течение на 40 години).

Във ваш интерес е
                      б) което значи законодателят да не лъже, а да дава обещания, които може да бъдат изпълнени след 20, 30 и 40 години и

Да, аз виждам.
                      Вместо да разчитам, че нои ще си спазва обещанията, просто да се намали зависимостта от него, като не 3/4-ти, а 1/10 остане вноската там (за бог да прости мангау).
                      Останалите 9/10 всеки да решава за себе си къде ще ги инвестира/спестява/пропива.
                      УПФ, само доброволно! Както и банков депозит, разбира се!

Коментар

Фондовете не са държавни, да не говорим че собственикът на моят ПФ и сега може да купи цялата ни държава, без да се охарчи драстически.
                        Mиташки ти живееш в някаква много голяма заблуда.Както по отношение на циганите така и по отношение на ПФ Германия и Алианц.Проумей накрая че за състоянието на България сме виновни ние българите а не циганите щото търпим това което се случва.Нито Германия е богата и стабилна а още по малко Алианц.И никога ама никога не забравяй че до три максимум пет години целия тоя Запад фалирга.Запомни от мен 2017г започват промените.Чакат ни много глад и много интересни неща.Обикновен селски имот ще струва колкот три софийски апартамента....Това което се е задало ще помете и Германия и Алианц.....Ще има коренно нови финанси.

Коментар

Импе, това дето го пишеш, от къде го знаеш? Щото по документи, не е бил създаден капиталовият стълб за тези цели, а за други. Да те светна ли?
                          Импедузата не знае. Импедузата дращи голословно, защото е в негов интерес да набере пациенти Казано с две думи - фондовете не могат да бият по доходност НОИ. Ама било през бюджета, ама държавата - все тая, пенсионера получава пенсия, индексирана по някакъв начин - това му е доходността.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Не,че съм някакъв защитник на Ной,ама когато и ако изобщо ,Ной спре да плаща пенсии,държавата ще е в такова състояние ,че и ти ще получиш това,което се римува с Ной от твоите фондове.....
                            Retro,

Във ваш интерес е

Коментар

+ 248 312:

...Нали затова бе създаден капиталовият стълб? - Заради негативната демографска прогноза - намаляване на населението, увеличаване на пенсионерите, хъхризиране с всичките му "етнокултурни" прелести - неграмотност, отказ от труд, паразитизъм, бандитизъм. ...е.
                              Импе, това дето го пишеш, от къде го знаеш? Щото по документи, не е бил създаден капиталовият стълб за тези цели, а за други. Да те светна ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Не,че съм някакъв защитник на Ной,ама когато и ако изобщо ,Ной спре да плаща пенсии,държавата ще е в такова състояние ,че и ти ще получиш това,което се римува с Ной от твоите фондове.....
                                Фондовете не са държавни, да не говорим че собственикът на моят ПФ и сега може да купи цялата ни държава, без да се охарчи драстически.

Коментар

Working...
                                X