IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Не. Просто е достатъчно домакиня да се признае за стаж - като влиза във възрастта. Има го по света, решава проблема елегантно!
    Хахахах, е тогава да видиш еврогейска България в която всеки втори мъж ще е "домакиня". За по-мургавите даже всеки първи.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

VNM : Аз също съм си променил мнението от тогава и съм с Вас ! по въпроса.
      Сега излиза, че обратно, че УПФ дискриминира жените защото по време на майчинство - няма вноски в партида, а майчинството е стаж по ДОО и не намалява пенсията.

А основанието ми да си променя мнението е, че жените
      - първо ни раждат
      - после ни кърмят
      - после ни бършат насраните задници
      - после....
      и накрая ние си отиваме преди тях и ги оставяме сами .

Затова подкрепям текста в проект за изменение на КСО, който казва, че при определяне на пожизнена пенсия от УПФ се забранява да се взема предвид пола. Ама не минава още този текст.
      Не. Просто е достатъчно домакиня да се признае за стаж - като влиза във възрастта. Има го по света, решава проблема елегантно!

Коментар

Да, само че в НОИ имаш таван на вноските. И така ако си изкарвал яките кинти - плащаш в проценти по-малко от другите. Това справедливо ли ти се вижда?
        Ами докато има таван на получаваната пенсия, ще има и таван на осигурителната тежест бе човече??? Какво по-нормално от това?
        Като махнат тавана и се осигуряваш на 100 бона заплата, ще трябва и да ти плащат 35 бона пенсия. Как ти се струва?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Давам пример.
          Не значи, че не си работил нищо до 38 години. Може да си бил без работа 5-6-9 години нали? Но за 30 години (или 34 примерно) си налял МНОООООГО повече в нои, отколкото някой, който дори 40 години е кютал (често дори само формално) на минимална заплата.
          Да не говорим за тези дето не са подхващали дори работа, а ще взимат също като теб социална пенсия!!!!!
          Това е НЕСПРАВЕДЛИВО.
          Да, само че в НОИ имаш таван на вноските. И така ако си изкарвал яките кинти - плащаш в проценти по-малко от другите. Това справедливо ли ти се вижда?

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Сега излиза, че обратно, че УПФ дискриминира жените защото по време на майчинство - няма вноски в партида, а майчинството е стаж по ДОО и не намалява пенсията.

- първо ни раждат
            - после ни кърмят
            - после....

Затова подкрепям текста в проект за изменение на КСО, който казва, че при определяне на пожизнена пенсия от УПФ се забранява да се взема предвид пола. Ама не минава още този текст.
            Пишете ме и мен на ваша страна.По улиците се разхождат все повече идиоти и то е защото бабите са принудени да работят.На жените трябва да се даде възможността на 55г да се пенсионират при условие че гледат внуци.Не да ги задължаваме а да им дадем тая възможност.Освен това на всички майки които искат да гледат децата си с тежки увреждания трябва да се даде възможност да ги гледат като им се заплаща за това една средна заплата..Всички домове трябва да се закрият и ако няма кой да се грижи за такива хора да се гледат в къщи както е в последно време.Нека се даде възможност и на такива хора които искат да са приемни родители на деца с тежки увреждания.....Всички инвалиди тарикати да се изритат като доживотно им се забрани да получават пари от държавният бюджет

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
              Л. Христов по този въпрос взет от вашите публикации имам особено мнение:
              "Жените живеят средно по-дълго, и се пенсионират по-рано, следователно теглят обществени средства през по-дълъг период. Мъжете субсидират жените, средно взето. Защо?"

Извлечно от нашата родна култура е нормално и е по-добре бабите да гледат внуците. Бих го казъл грубо: повече свободни баби - повече внуци.
              Аз съм ЗА за такова "субсидиране" на жените от мъжете.

- първо ни раждат
              - после ни кърмят
              - после....

Коментар

• Л. Христов по този въпрос взет от вашите публикации имам особено мнение:
                "Жените живеят средно по-дълго, и се пенсионират по-рано, следователно теглят обществени средства през по-дълъг период. Мъжете субсидират жените, средно взето. Защо?"

Извлечно от нашата родна култура е нормално и е по-добре бабите да гледат внуците. Бих го казъл грубо: повече свободни баби - повече внуци.
                Аз съм ЗА за такова "субсидиране" на жените от мъжете.
                Last edited by VNM; 22.12.2016, 14:40.

Коментар

Исках да кажа следното:

"Стажът" е абсолютно ненужна, измислена и погрешна категория при изчисляване на отпусканата пенсия от държавата, за разлика от възрастта и НАЙ-ВЕЧЕ от ПРИНОСА !
                  ...). НО ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО.
                  Абсолютно! Стаж не значи принос. Не само стажът, а и пенсионната възраст трябва да се премахне. Необходим е само долен праг за достъп до пенсия - напр. 62 години. Така мисля от 2010 г. насам, а и преди това

"А) Параметърът "стаж" отпада от изискванията за право на пенсия. Всеки сам избира възрастта, на която да се пенсионира. Като с това избира и размера на пенсията си."
                  http://www.capital.bg/politika_i_iko...je_i_po-dobre/
                  Пенсионната възраст трябва да се премахне

Оставете ме да я избера сам

http://www.capital.bg/politika_i_iko...a_se_premahne/

Коментар

• Исках да кажа следното:

"Стажът" е абсолютно ненужна, измислена и погрешна категория при изчисляване на отпусканата пенсия от държавата, за разлика от възрастта и НАЙ-ВЕЧЕ от ПРИНОСА !
                    Аз може ако съм примерно мноооого богат да внеса още утре в нои 1 000 000 лева и просто да искам да чакам до 68 години, за да ми се отпусне пенсия от държавата без да работя и ден - ще съм изпълнил солидарният си дълг към обществото многократно (дори няма да говоря за настояща и бъдеща стойност на кинтите).
                    От друга страна ако се осигурявам (и) в ЧАСТНА структура, трябва да мога да поискам от нея да се пенсионирам КОГАТО СИ ИСКАМ и просто актюерите да ми сметнат месечната пенсия, на база това, което съм внесъл до момента, моментаната ми възраст и очакваната продължителност на живот.
                    Примерно: осигурявал съм се при митко 10 години на минимална заплата, той ми казва ОК, пенсионираш се сега на 35 години и до 85 години (примерно) ще ти даваме по 12 стотинки месечно (може и да е много незнам ). НО ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО.

Коментар

Сорка, ама за 30 години стаж и мин. възраст за пенция 68 (каквато се очертава в много близко бъдеще) значи ти до 38 не си бачкал кат хората. Осъзнай малко какво си написал
                      Давам пример.
                      Не значи, че не си работил нищо до 38 години. Може да си бил без работа 5-6-9 години нали? Но за 30 години (или 34 примерно) си налял МНОООООГО повече в нои, отколкото някой, който дори 40 години е кютал (често дори само формално) на минимална заплата.
                      Да не говорим за тези дето не са подхващали дори работа, а ще взимат също като теб социална пенсия!!!!!
                      Това е НЕСПРАВЕДЛИВО.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Абе, най-точно отговарящият на никът си - как може 0.00 лева да имат "доходност"? 0.00 + 38% колко дава? Ако щеш и + 312% го сложи: ПАК е НУЛА. Ако си бягал от часовете по математика, калкулатор нямаш ли?

През бюджетът, а бюджетът КОЙ ще го пълни? Мангау Хъхрев ли - или Ибрахим Талибан?
                        Мноо просто - нито манго, нито ти - а тия които реално изкарваме парите Стига си лъгал хората, кой е луд да търси средна 0.45% доходност ако има 4.4% и то държавно гарантирана? Няма нули, няма мули - НОИ плаща ли пенции? Плаща. Точка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          + 2 368 004

Да не говорим, че днешното поколение на хора на 40+ години, са били принудени да работят доста време тогава, когато 90% от бизнесът бе в сивата икономика, на други са им загубени документите, с които могат да декларират стаж, защото предприятията и фирмите ги няма. И какво - скъсал си си аналната зона от бачкане - снасял си здравата - и: нъцки пенсия... а някой, дето не е внесъл и лев, получава такава, за каквато ти не можеш и да си мечтаеш?

Ти си дал на Ной 138 Б вноски и накрая получаваш "самолет", друг не внесъл нито стотинка - и получава я пенсия на 46, я пожизнена издръжка по етнически признак?

СОЛИДАРСТВО ???
                          Като са работили без договори и не си пазят трудовите книжки (т.е. няма значка дали фирмите са загубили документи - и го знам от опит) - пада им се. Щото работа на черно значи без осигуровки, каква пенция тогаз?

Коментар

Никой не казва да зачеркнем държавата или нои в частност.
                            НО в този си вид, да даваш 3/4 от "осигуровките си там е безумие, както правилно е споделил и г-н Христов.

Между другото, ти дето си толкова "солидарен" и ратуваш за този модел, би ли споделил, какво ще се случи с човек, който е работил 30 години и се е осигурявал 30 години на МАКС, нооооо уви няма стаж (40 години ..засега) да се пенсионира на 67 години (пак засега!)?

Вервай ми, такива ще има доста, все хора учили до по-късно, за да могат с добрите си, но ПО-КЪСНИ доходи да изхранват цял живот солидарно разна паплач, а после на тях "солидарно" ще им го забият с една келява "социална" пенсия, РАВНА на тази, която ще получи някой НЕПИПНАЛ цял живот работа и не внесъл 1 лев осигуровки.

ЕБЕМ ТИ такава "солидарност"!
                            Сорка, ама за 30 години стаж и мин. възраст за пенция 68 (каквато се очертава в много близко бъдеще) значи ти до 38 не си бачкал кат хората. Осъзнай малко какво си написал

Коментар

Импедузата не знае. Импедузата дращи голословно, защото е в негов интерес да набере пациенти Казано с две думи - фондовете не могат да бият по доходност НОИ. Ама било през бюджета, ама държавата - все тая, пенсионера получава пенсия, индексирана по някакъв начин - това му е доходността.
                              Абе, най-точно отговарящият на никът си - как може 0.00 лева да имат "доходност"? 0.00 + 38% колко дава? Ако щеш и + 312% го сложи: ПАК е НУЛА. Ако си бягал от часовете по математика, калкулатор нямаш ли?

През бюджетът, а бюджетът КОЙ ще го пълни? Мангау Хъхрев ли - или Ибрахим Талибан?
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• + 2 368 004

Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                                Никой не казва да зачеркнем държавата или нои в частност.
                                НО в този си вид, да даваш 3/4 от "осигуровките си там е безумие, както правилно е споделил и г-н Христов.

Между другото, ти дето си толкова "солидарен" и ратуваш за този модел, би ли споделил, какво ще се случи с човек, който е работил 30 години и се е осигурявал 30 години на МАКС, нооооо уви няма стаж (40 години ..засега) да се пенсионира на 67 години (пак засега!)?

Вервай ми, такива ще има доста, все хора учили до по-късно, за да могат с добрите си, но ПО-КЪСНИ доходи да изхранват цял живот солидарно разна паплач, а после на тях "солидарно" ще им го забият с една келява "социална" пенсия, РАВНА на тази, която ще получи някой НЕПИПНАЛ цял живот работа и не внесъл 1 лев осигуровки.

ЕБЕМ ТИ такава "солидарност"!
                                Да не говорим, че днешното поколение на хора на 40+ години, са били принудени да работят доста време тогава, когато 90% от бизнесът бе в сивата икономика, на други са им загубени документите, с които могат да декларират стаж, защото предприятията и фирмите ги няма. И какво - скъсал си си аналната зона от бачкане - снасял си здравата - и: нъцки пенсия... а някой, дето не е внесъл и лев, получава такава, за каквато ти не можеш и да си мечтаеш?

Ти си дал на Ной 138 Б вноски и накрая получаваш "самолет", друг не внесъл нито стотинка - и получава я пенсия на 46, я пожизнена издръжка по етнически признак?

СОЛИДАРСТВО ???
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X