Стига манипулаторства. 5% ти вземат еднократно по УПФ, по ДПФ е и по-малко, а ако консултантът ти е благороден, може да ти намали входящата такса по ДПФ наполовина, Пешов. Доходността ти за година назад по УПФ е над 7%, по ДПФ е над 8% - можеш да си провериш това. С грандиозно маниакалство се вторачвате в таксите, но игнорирате, че входящата такса се избива двойно и над двойно от неплащането на данък върху удържаната като вноска сума. Дори по УПФ, дето таксата е най-сосна (5%), ти си с 5% напред още от моментът, в който внасяш парите - защото не плащаш данък върху тях.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Тоя един процент не е върху 95 те лева а върху сичките дет си внесъл върху цялата сума дет си събал към момента така че ако до момента имаш 15000 кинта вземат ти още 150.Аз например плащам 130 кинта всеки месец.Всеки месец ми вземат по 6,50 кинта или общо за годината 78 кинта.Отделно още 160 кинта в края на годината.Общо 238 кинта си плащам на тия нагли измамници щото родната ми държава е решила че тия трябва да ме крадат
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Я само уточни, реално на плюс или на минус съм при така обявените "позитивни резултати" ?!?
Питам конкретно:
1.) Вкарвам 100 лв. вноска;
2.) Вземат ми 5 % на входа
3.) върху останалите 95 лв. са успели да ми осигурят 3-4 % доходност
4.) В края на годината ми вземат 1 % такса управление върху 95-те лева и там т.нар "доходност".
Та въпроса ми е - увеличават ли се парите ми ????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Я само уточни, реално на плюс или на минус съм при така обявените "позитивни резултати" ?!?
Питам конкретно:
4.) В края на годината ми вземат 1 % такса управление върху 95-те лева и там т.нар "доходност".
Коментар
-
Първоначално изпратено от konsultant_hr Разгледай мнение
И как точно - я ходи на сайта на КФН и виж какво са публикували и пак намини да кажеш, че някой се е улял. Пък и то лесно се смята и за лаици, камо ли за експерти.
Питам конкретно:
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Коментар
-
Темата тук се заби как да намерим пенсия на хора, които не искат да се осигуряват или се осигуряват на нещо минимално. Покрай тези хора си изгарят в ПФ и такива, които наистина имат визия какво да направят, как и са готови да плащат. ПФ вадят оправдания за масата и условията в ПФ са точно за тях, а дерат и трупат активи точно от тези, които искат да направят нещата за тях по-добри, но поради горните причини не им се позволява.
Както беше написал Alee, повечето пишещи тук знаят какво да направят и с различна доза успех ще са по-добри във времето от ПФ, но няма, за тях е съдба да плащат високи такси за никаква полезност.
Точно поради тази причина съм против всички форми на ПФ у нас – те не мислят за мен, а са се маскирали зад фасада, която мен въобще не ме устройва, а предвид някой друг ми се вземат такси и управлението от моя гледна точка е НУЛА !!!
Коментар
-
Така е, Консултантов. Но ти даваш една добра идея: най-добре е индустрията с търканиците да бъде национализирана и да бъде придадена като актив към пенсионната система - 70% към Ной, 30% да изкупят УПФ-тата. Може да се измисли и подходящ слоган: "КУПИ ТЪРКАНИЦА, НАХРАНИ ПЕНСИОНЕР !!!"
Щото гледам: на всеки ъгъл застанали по двама-трима и - търкат ли, търкат...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнениеЕ как кой?
Идеята е това да е фонд боравещ САМО с парите удържани за УПФ. Т.е. същността е да не ти се удържат за УПФ, а ти да не можеш да теглш преди пенсия. Поне това е вариана под който и аз се подписвам с две ръце и палец на ляв крак.
Бих го подписал и с палец на десен крак но все на нещо трябва да стои човек, без да привлича прекалено внимание
Задължителните форми на финансово спестяване не целят тия малцината, те са за масата народ, дето ако ги няма, нищо няма да направи, за да спести и лев, а и да го спести, ще го изхарчи за глупости точно когато не трябва. В този смисъл, разговорът си остава и е, не трябва ли да има такова задължително спестяване за пенсия, а как да става по-добро и по-сигурно за осигурените лица.Last edited by konsultant_hr; 09.01.2017, 14:22.
Коментар
-
Е как кой?
Идеята е това да е фонд боравещ САМО с парите удържани за УПФ. Т.е. същността е да не ти се удържат за УПФ, а ти да не можеш да теглш преди пенсия. Поне това е вариана под който и аз се подписвам с две ръце и палец на ляв крак.
Бих го подписал и с палец на десен крак но все на нещо трябва да стои човек, без да привлича прекалено внимание
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
+1
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеАз пък искам промени в закондателството и да ми разрешат да си направя SMSF (Self-managed Super Fund). Знам, че това няма да бъде допуснато от ПФ, защото ще значи загуби на комисионни за тях, но затова пък е добре за самите хора, спестяващи за пенсия. Описаното по-долу го има и в други страни, под други имена.
Малко Инфо по темата:
Some people want the control that comes with managing their own super, but taking control means being responsible for managing your retirement funds which will involve significant time and effort. SMSFs can be suitable for people with a lot of super and extensive skills in financial and legal matters. You must understand your legal responsibilities and the investments you make because even if you employ professionals to help you, at the end of the day yoу are still the one responsible. What is a self managed super fund (SMSF)
An SMSF is a private superannuation fund you manage yourself, regulated by the Australian Taxation Office. SMSFs can have up to four members. All members must be trustees (or directors if there is a corporate trustee) and are responsible for decisions made about the fund. If you have an SMSF, you are responsible for managing it and complying with all relevant laws. SMSFs are different from mainstream funds regulated by the Australian Prudential Regulation Authority (APRA) which pool members' savings and invest the money for them. How self-managed super funds work
SMSFs are a legal tax structure with the sole purpose of providing for your retirement. SMSFs are regulated by the Australian Taxation Office (ATO).
A self-managed super fund can have one to four members. Each member is a trustee (or director if there is a corporate trustee).
Running your own fund is complex. When you run your own SMSF you must:- Carry out the role of trustee or director, which imposes important legal duties on you
- Set and follow an investment strategy that ensures the fund is likely to meet your retirement needs
- Use the money only to provide retirement benefits
- Keep comprehensive records and arrange an annual audit by an approved SMSF auditor.
If you're running a self-managed super fund you will typically need:- A large amount of money in the fund to make set up and yearly running costs worthwhile
- To budget for ongoing expenses such as professional accounting, tax, audit, legal and financial advice
- Enough time to research investments and manage the fund
- The financial experience and skills to make sound investment decisions
- To organise life insurance, including income protection and total and permanent disability cover.
Коментар
-
Аз пък искам промени в закондателството и да ми разрешат да си направя SMSF (Self-managed Super Fund). Знам, че това няма да бъде допуснато от ПФ, защото ще значи загуби на комисионни за тях, но затова пък е добре за самите хора, спестяващи за пенсия. Описаното по-долу го има и в други страни, под други имена.
Малко Инфо по темата:
Some people want the control that comes with managing their own super, but taking control means being responsible for managing your retirement funds which will involve significant time and effort. SMSFs can be suitable for people with a lot of super and extensive skills in financial and legal matters. You must understand your legal responsibilities and the investments you make because even if you employ professionals to help you, at the end of the day yoу are still the one responsible. What is a self managed super fund (SMSF)
An SMSF is a private superannuation fund you manage yourself, regulated by the Australian Taxation Office. SMSFs can have up to four members. All members must be trustees (or directors if there is a corporate trustee) and are responsible for decisions made about the fund. If you have an SMSF, you are responsible for managing it and complying with all relevant laws. SMSFs are different from mainstream funds regulated by the Australian Prudential Regulation Authority (APRA) which pool members' savings and invest the money for them. How self-managed super funds work
SMSFs are a legal tax structure with the sole purpose of providing for your retirement. SMSFs are regulated by the Australian Taxation Office (ATO).
A self-managed super fund can have one to four members. Each member is a trustee (or director if there is a corporate trustee).
Running your own fund is complex. When you run your own SMSF you must:- Carry out the role of trustee or director, which imposes important legal duties on you
- Set and follow an investment strategy that ensures the fund is likely to meet your retirement needs
- Use the money only to provide retirement benefits
- Keep comprehensive records and arrange an annual audit by an approved SMSF auditor.
If you're running a self-managed super fund you will typically need:- A large amount of money in the fund to make set up and yearly running costs worthwhile
- To budget for ongoing expenses such as professional accounting, tax, audit, legal and financial advice
- Enough time to research investments and manage the fund
- The financial experience and skills to make sound investment decisions
- To organise life insurance, including income protection and total and permanent disability cover.
“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
Коментар