IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Прочетете този скандален случай и пак помислете - дали да плюете пенсионните фондове. Нека не забравяме, че парите в пенсионен фонд (включително ДПФ) или човешка застраховка са и НЕСЕКВЕСТИРУЕМИ - и никой не може да ви очеше - не само продажни адвокатчета-мошшшшеници и садии, но и господът даже или г-н горанов (проклетдае) !!!

Жена очесана с 55 Б с фалшив документ!

http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/vnimavayte-tozi-dokument-mozhe-da-vi-razori-za-den-i-tsyala-godina-da-dokazvate-che-e-falshiv-video_news484835.html
    парите са несеквестируеми ама пенсията е секвестируема

Коментар

• Прочетете този скандален случай и пак помислете - дали да плюете пенсионните фондове. Нека не забравяме, че парите в пенсионен фонд (включително ДПФ) или човешка застраховка са и НЕСЕКВЕСТИРУЕМИ - и никой не може да ви очеше - не само продажни адвокатчета-мошшшшеници и садии, но и господът даже или г-н горанов (проклетдае) !!!

Жена очесана с 55 Б с фалшив документ!

http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/vnimavayte-tozi-dokument-mozhe-da-vi-razori-za-den-i-tsyala-godina-da-dokazvate-che-e-falshiv-video_news484835.html
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от konsultant_hr Разгледай мнение

И понеже съм "пич", ще ти кажа, че ако очакваш някой да ти управлява пари безплатно - сори, ама дай ги на жена си - може пък да ти излезе по-изгодно (да ме прощават жените за грубото изказване), това е горе долу реципрочното на това дето казваш, по начина по който го казваш.
        не искаме безплатно ама и 10 пъти повече не е добре
        ти няма ли да направиш своя comming out да ни кажеш за кои фонд работиш
        поне да знаем от къде са толкова загрижени за клиентите да са образовани

“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

=========
          Пич, гледам точно каквото трябва !... но дали ти правиш това ?!?

Партидата ти съдържа остатъчните средства СЛЕД таксата ти на входа !

Т.е. това което визираш е сбор не от 100-те лева на месец, които ми превеждат към ПФ, а от 95-лв. (след като ми гепят 5-те на входа).

Тези остатъчни 95 лв. вече формират партидата, на която ти се радваш че виждаш ръст.... но просто пропускаш 5 %, които ти отнемат на входа....

EDIT: мисля че се разбира, но да уточня, че тези съответно "100" и "95 лв.", които споменавам са числата от примера ми по-долу....
          Очевидно не си гледаш партидата или не разбираш за какво става въпрос. Първо, нямаш 5 лв. на "входа", вече втора година. Тъй че няма как в партидата да ти пише, това дето разправяш наизуст. Второ, това е еднократна такса, която се взема от вноската. И тя никога в осигуряването ти изобщо повече не се взема от тази вноска. И естествено, че говоря за ръст на партидата след като са взети тези такси и след като разпределения в пари доход ги компенсира и надхвърля значително, защото иначе нямаше да имаш ръст по партидата.

Ако се опитваш да кажеш, че изобщо не трябва да има такава такса - пак да се върнем на това, че форумът е икономически, а не на синдикална организации и синдикални "експерти", изисква се повече финансова грамотност и култура за елементарните неща. Много пада нивото.

И понеже съм "пич", ще ти кажа, че ако очакваш някой да ти управлява пари безплатно - сори, ама дай ги на жена си - може пък да ти излезе по-изгодно (да ме прощават жените за грубото изказване), това е горе долу реципрочното на това дето казваш, по начина по който го казваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от konsultant_hr Разгледай мнение

Цццц и я погледни тия "измамници", при тази даже неверна сметка, щот не ти вземат 6.50, ама даже да ти вземат 238 кинта на годината, я погледни партидата и сподели с хората тук, колко доход имаш и дали ти е намаляла тя или се е увеличила в края на годината, като парички? Ако случайно не ти е - рязко си смени фонда, но няма фонд на пазара, в който и да си, където сумата по партидата ти да не е значително по-висока от сумата ти от вноски - удържани такси. Ако изобщо имаш партида де, че повечето, които пишат срещу капиталовите схеми, забелязвам са хора, родени преди 60-та година, недоволни бивши служители на ПОД и разбира се синдикалистите, особено от един синдикат щот нали...
            Първоначално изпратено от konsultant_hr Разгледай мнение

Виж си партидата, това, което говориш изобщо не е вярно, нито като философия, нито като съдържание. Малко стил синдикалист изказване. Това не е ли форум с по-добра икономическа квалификация. Едно е да оспорваш или да не си съгласен с осигуряването в капиталови схеми и да прилагаш модели, прогнози и т.н. на база изчисления и добра финансова и фактическа култура - дори да са грешни или да са постигнати при определени допускания, друго е да мяташ ей така лозунги.
            =========
            Пич, гледам точно каквото трябва !... но дали ти правиш това ?!?

Партидата ти съдържа остатъчните средства СЛЕД таксата ти на входа !

Т.е. това което визираш е сбор не от 100-те лева на месец, които ми превеждат към ПФ, а от 95-лв. (след като ми гепят 5-те на входа).

Тези остатъчни 95 лв. вече формират партидата, на която ти се радваш че виждаш ръст.... но просто пропускаш 5 %, които ти отнемат на входа....

EDIT: мисля че се разбира, но да уточня, че тези съответно "100" и "95 лв.", които споменавам са числата от примера ми по-долу....

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              3.) върху останалите 95 лв. са успели да ми осигурят 3-4 % доходност
              4.) В края на годината ми вземат 1 % такса управление върху 95-те лева и там т.нар "доходност".
              Все едно с телевизора споря, но за 100тен път го пиша:
              Тоя един процент е приспаднат от "3-4 % доходност" - т.е. все едно са ти осигурили 4-5, но ти пишат 3-4...или *ба ли го как по-ясно да ти го обясня. И не ти ги взимат в края на годината, ами всеки ден по 1/365-та

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение

Цитирал съм ти официален документ на Алианц ! Ако можеш показвай с факти, на приказки много вече не вярвам !
                Цитираш официалният документ, но не и допълнителното споразумение към него, Атомов. Ако искаш: дай да ти направя едно ДПФ-енце, пък сам ще се убедиш с каква входяща такса те чешат: 4% при 518 лв вноска ли - или 2%.

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
                  Тези такси не са ли еднакви за всички УПФ или има разлики?
                  То от една година няма такса 5% и 1%, ама не са сменили "опорката". От тази година са още по-ниски. А има два фонда, които още преди нормативното намаляване на таксите ги намалиха тези, тъй че от гледна точка на такси, клиентите им са с по-ниска цена на управление от средната за пазара. Вкл. и сега продължават да имат по-ниски от нормативните. Другите следват закона пунктуално.

Коментар

• Тези такси не са ли еднакви за всички УПФ или има разлики?

Коментар

Ако на минус: няма да те чешат. За таксите - не познаваш вътрешните правила на компанията. Нито един мой клиент не плаща тези проценти. Таксата при теглене: вярвам няма нищо неясно? 10%, но максимум Политик - това е за да не вземат хората да теглят по 20-30 лв, за да отидат да ядат сушенце в някой японски ресторант (напримерно). над 200 кинта ако теглиш, все 20 лв плащаш, пък ако ще да си дръпнеш и 100 Б.

Цитирал съм ти официален документ на Алианц ! Ако можеш показвай с факти, на приказки много вече не вярвам !

Коментар

Ако на минус: няма да те чешат. За таксите - не познаваш вътрешните правила на компанията. Нито един мой клиент не плаща тези проценти. Таксата при теглене: вярвам няма нищо неясно? 10%, но максимум Политик - това е за да не вземат хората да теглят по 20-30 лв, за да отидат да ядат сушенце в някой японски ресторант (напримерно). над 200 кинта ако теглиш, все 20 лв плащаш, пък ако ще да си дръпнеш и 100 Б.
                        твой клиент - ти ли му плащаш пенсията?
                        ПФ жулят 5% на входа без още нищо да са ти постигнали за теб
                        и след това 1% заминават на година ей така, щото сте мн убави

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение

Ето го АЛИАНЦ за ДПФ!

51.2. Удръжка като процент от всяка осигурителна вноска: Удръжката се изчислява в процент от всяка осигурителна вноска и се прави в момента на заприходяване на вноската в ИП. Удръжката е в зависимост от размера на вноската и се определя както следва: 51.2.1. За вноска до 100 лв. – 4.50% 51.2.2. За вноска от 100 лв. включително до 500 лв. – 4.25% Личен осигурителен договор "Доброволен пенсионен фонд Алианц България” “Пенсионно осигурително дружество Алианц България” АД 7 51.2.3. За вноска от 500 лв. включително до 10,000 лв. – 4.00% 51.2.4. За вноска от 10,000 лв. включително до 20,000 лв. – 3.50% 51.2.5. За вноска от 20,000 лв. включително, както и за вноска в по-голям размер – 3.00% 51.3. Такса при изтегляне /изцяло или частично/: Таксата при изтегляне е такса, която се удържа при еднократно или частично изтегляне на натрупаните средства от ОСИГУРЕНИЯ преди придобиване на право на лична пенсия за старост или инвалидност. Тя се удържа в момента на изтегляне. Таксата е в размер на 10 на сто върху изтеглената сума, но не повече от 20 лева;

51.5. Инвестиционна такса: Инвестиционната такса е в размер на 10 на сто от дохода, реализиран от инвестирането на средствата на ФОНДА.

Разтълкувай го? Примерно първата година имаш доход и ще ти вземат 10%, втората си на загуба-какво става сега с таксата? Друг вариант всяка година си на плюс. Тези 10% се взимат един път и то само за СЪОТВЕТНАТА ГОДИНА, не те дерат върху доходността ти до сега, защото така е гадно.Ами ако си постоянно на минус?
                          Last edited by Императорът; 01.02.2017, 13:31. Причина: Ърм.

Коментар

Стига манипулаторства. 5% ти вземат еднократно по УПФ, по ДПФ е и по-малко, а ако консултантът ти е благороден, може да ти намали входящата такса по ДПФ наполовина, Пешов. Доходността ти за година назад по УПФ е над 7%, по ДПФ е над 8% - можеш да си провериш това. С грандиозно маниакалство се вторачвате в таксите, но игнорирате, че входящата такса се избива двойно и над двойно от неплащането на данък върху удържаната като вноска сума. Дори по УПФ, дето таксата е най-сосна (5%), ти си с 5% напред още от моментът, в който внасяш парите - защото не плащаш данък върху тях.
                            Миташки аз мои пари в ДПФ няма да внеса посмъртно.Няма сила която да ме накара.Говоря за УПФ.Там ми разкажи що на 130 кинта вноска ми вземате веднъж 6,50?И ми кажи що всяка година си удържате по един процент от цялата ми натрупана сума до момента.ДПФ не ме интересува.

Коментар

Стига манипулаторства. 5% ти вземат еднократно по УПФ, по ДПФ е и по-малко, а ако консултантът ти е благороден, може да ти намали входящата такса по ДПФ наполовина, Пешов. Доходността ти за година назад по УПФ е над 7%, по ДПФ е над 8% - можеш да си провериш това. С грандиозно маниакалство се вторачвате в таксите, но игнорирате, че входящата такса се избива двойно и над двойно от неплащането на данък върху удържаната като вноска сума. Дори по УПФ, дето таксата е най-сосна (5%), ти си с 5% напред още от моментът, в който внасяш парите - защото не плащаш данък върху тях.

Ето го АЛИАНЦ за ДПФ!

51.2. Удръжка като процент от всяка осигурителна вноска: Удръжката се изчислява в процент от всяка осигурителна вноска и се прави в момента на заприходяване на вноската в ИП. Удръжката е в зависимост от размера на вноската и се определя както следва: 51.2.1. За вноска до 100 лв. – 4.50% 51.2.2. За вноска от 100 лв. включително до 500 лв. – 4.25% Личен осигурителен договор "Доброволен пенсионен фонд Алианц България” “Пенсионно осигурително дружество Алианц България” АД 7 51.2.3. За вноска от 500 лв. включително до 10,000 лв. – 4.00% 51.2.4. За вноска от 10,000 лв. включително до 20,000 лв. – 3.50% 51.2.5. За вноска от 20,000 лв. включително, както и за вноска в по-голям размер – 3.00% 51.3. Такса при изтегляне /изцяло или частично/: Таксата при изтегляне е такса, която се удържа при еднократно или частично изтегляне на натрупаните средства от ОСИГУРЕНИЯ преди придобиване на право на лична пенсия за старост или инвалидност. Тя се удържа в момента на изтегляне. Таксата е в размер на 10 на сто върху изтеглената сума, но не повече от 20 лева;

51.5. Инвестиционна такса: Инвестиционната такса е в размер на 10 на сто от дохода, реализиран от инвестирането на средствата на ФОНДА.

Разтълкувай го? Примерно първата година имаш доход и ще ти вземат 10%, втората си на загуба-какво става сега с таксата? Друг вариант всяка година си на плюс. Тези 10% се взимат един път и то само за СЪОТВЕТНАТА ГОДИНА, не те дерат върху доходността ти до сега, защото така е гадно.Ами ако си постоянно на минус?

Коментар

.......С грандиозно маниакалство се вторачвате в таксите, но игнорирате, че входящата такса се избива двойно и над двойно от неплащането на данък върху удържаната като вноска сума. Дори по УПФ, дето таксата е най-сосна (5%), ти си с 5% напред още от моментът, в който внасяш парите - защото не плащаш данък върху тях. .....
                                Така е.
                                Най-сетне, олигархично-финансови кръгове успяха да ни докарат до положение в което държавата ни задължава да ПАЛЩАМЕ ДАНЪК НА ЧАСТНИ ОРГАНИЗАЦИИ!
                                Данък е защото е задължителен по закон и събиранто му се извършва от държавата. Честито

Коментар

Working...
                                X