IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Така е, неговата кожа. Вчера снощи - покрай цитираният от мен ужасяващ случай, още веднъж отчетливо си припомних един от огромните плюсове - че тия пари не могат да ти ги очешат. Това също е ного-ного важно.
    кой не може???? мн лесно става, ще го видиш след време

Коментар

Така е, неговата кожа. Вчера снощи - покрай цитираният от мен ужасяващ случай, още веднъж отчетливо си припомних един от огромните плюсове - че тия пари не могат да ти ги очешат. Това също е ного-ного важно.
      да това е важно.иначе доходност няма,ама това не е важно. сайта БЛИЦ е меродавен

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

ти плюеш по някакви хъхряци, ама точно за тях са направени ПФ
        нали незнаели как да си управляват парите
        защото на мен твоя ПФ ми е разход, въобще не ми трябва
        а ти сега плюеш хъхряците, а от друга страна казваш, че масово хората не можели да си управлянат парите и ти си им на помощ
        Почти нищо не разбрах от твоят объркан пост. ПФ не са за хъхряците, защото те инвестират само в ракия и цигари.

Разход ти е, ама друг път - помня: миналата година ли бе или по-миналата, ПФ ти беше най-доходоносната инвестиция. А и защо си мислиш, че е невъзможно и ти по един или друг начин да бъдеш очесан? И тая женица от статията от телевизионните репортажи си е мислила, че нищо не може да и се случи, докато един хубав ден, в един хубав бамков клон не е припаднала, след като са и казали, че няма нито лев по сметката, но 30 Б са и очесани неизвестно как.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от konsultant_hr Разгледай мнение

Тя, цената на управлението му пада с всяка година, трайна тенденция е. Представянето на фондовете през последните 5 години, обаче си заслужава много повече внимание и много повече трябва да бъде оценявано, защото при тази серия от кризи, пост-кризи от всякакво естество, география и ниво на тревожност и т.н и т.н., които продължават в пълен ход и тази година, при тези регулаторни ограничения, които имат за инвестиции и които не са мърдани от преди кризата 2008, което е абсурдно и за капак, при все по-големия капитал, който управляват, почти двойно спрямо 2008, да се представят добре и да са на плюс всяка година и за периода като цяло не е чак толкова лесно.

Инак, пак да кажем, за хората, които разбират и могат да управляват свои портфейли, пенсионните фондове са нещо като безрискова застраховка.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

поздравления за преподаването и изследванията
            според мен портфел с подобна структура може да се направи с по-малък разход
            Тя, цената на управлението му пада с всяка година, трайна тенденция е. Представянето на фондовете през последните 5 години, обаче си заслужава много повече внимание и много повече трябва да бъде оценявано, защото при тази серия от кризи, пост-кризи от всякакво естество, география и ниво на тревожност и т.н и т.н., които продължават в пълен ход и тази година, при тези регулаторни ограничения, които имат за инвестиции и които не са мърдани от преди кризата 2008, което е абсурдно и за капак, при все по-големия капитал, който управляват, почти двойно спрямо 2008, да се представят добре и да са на плюс всяка година и за периода като цяло не е чак толкова лесно.

Даже им се чудя на тях, като асоциация или като отделни играчи, защо не алокират виртуално един портфейл и да дадат възможност на хората, като игра, като състезание с награди даже, да го управляват при ограниченията за УПФ примерно и регламента на наредбата им. И всяка година да се вижда спрямо техните мениджъри какво постигат играещите и дали е толкова лесно, а и награда може да учредят "Алтернативен инвеститор на годината". Далеч по-интересен и смислен ще стане разговора тогава.

Инак, пак да кажем, за хората, които разбират и могат да управляват свои портфейли, пенсионните фондове са нещо като безрискова застраховка.
            Last edited by konsultant_hr; 03.02.2017, 15:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от konsultant_hr Разгледай мнение

10-пъти спрямо какво - преподавам и правя изследвания и докторантура..
              поздравления за преподаването и изследванията
              според мен портфел с подобна структура може да се направи с по-малък разход
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

На мен пък ми интересно как така българин кат си купи апартамент с кредит може да го изгонят от единственото му жилище ако спре да плаща а другаря ром мое си струпа колиба дет реши и никой не мое го пипне щот му било единственото жилище
                Ами и на мене ми е интересно !!! ХИЛЯДИ хора са прогонени от единственото им жилище, защото не могат да си погасяват кредитът или да си плащат парното - и всевъзможните "правозащитни" организации не реагират, но ако властите дори само намекнат, че ще унищожат някое незаконно хъхряшко свърталище (САМО да го премахнат, а не да пратят обитателите му на съд, което би трябвало да направят според НК), същети тия организации скачат като побеснели !!! Излиза, че хъхрякът в незаконният катун има повече права от човекът в законното си жилище.

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
                  http://www.fsc.bg/bg/novini/zastraho...astr-8370.html

Защо ли не съм изненадан - пенсионните фондове нямат никакви инвестиции в свързани лица.
                  ама хич ли?????????

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

На мен пък ми интересно как така българин кат си купи апартамент с кредит може да го изгонят от единственото му жилище ако спре да плаща а другаря ром мое си струпа колиба дет реши и никой не мое го пипне щот му било единственото жилище
                    Анди айде стига с тия коняци.

Коментар

• http://www.fsc.bg/bg/novini/zastraho...astr-8370.html

Защо ли не съм изненадан - пенсионните фондове нямат никакви инвестиции в свързани лица.

Коментар

Значи да не вярваме и на телевизията? Защото от снощи за туй говорят.

Относно секвестируемостта - поне пенсията можеш да я чакаш след време и пак няма как да ти вземат парите накуп. Но има друго, което ногократно ме е възмущавало: заплатата - секвестируема, пенсията: тоже - единственият несеквестируем доход в държавата са безкрайните помощи на отвратителното племе, защото им били "социален доход за оцеляване" - интересно заплатата и пенсията за какво са, за кеф ли? Значи държавата може да отнема доходът, който хората са си заработили, но не и парите, които тя дава наготово на индивиди, които по никакъв начин не са ги заслужили? Що за гавра е това? Напротив - именно БЕЗВЪЗМЕЗДНИТЕ ПОМОЩИ трябва да бъдат спирани при всяко неправомерно деяние отстрана на бенефициентът, за да се научи ПОНЕ да спазва законите, щом е безполезен като гражданин, поне да не вреди !!! А не гнъсни хъхряци да имат десетки и стотици актове за какво ли не - от препускане със смрадливата каруца по улици и булеварди и незаконна сеч (която иначе по НК се наказва със затвор), да не плащат нито стотинка от тях, а в същото време помощите им да си вървят - и да ги получават на деня, без забавяне - щото все едно са най-голямата ценност на държавата !!
                        ти плюеш по някакви хъхряци, ама точно за тях са направени ПФ
                        нали незнаели как да си управляват парите
                        защото на мен твоя ПФ ми е разход, въобще не ми трябва
                        а ти сега плюеш хъхряците, а от друга страна казваш, че масово хората не можели да си управлянат парите и ти си им на помощ

Коментар

Значи да не вярваме и на телевизията? Защото от снощи за туй говорят.

Относно секвестируемостта - поне пенсията можеш да я чакаш след време и пак няма как да ти вземат парите накуп. Но има друго, което ногократно ме е възмущавало: заплатата - секвестируема, пенсията: тоже - единственият несеквестируем доход в държавата са безкрайните помощи на отвратителното племе, защото им били "социален доход за оцеляване" - интересно заплатата и пенсията за какво са, за кеф ли? Значи държавата може да отнема доходът, който хората са си заработили, но не и парите, които тя дава наготово на индивиди, които по никакъв начин не са ги заслужили? Що за гавра е това? Напротив - именно БЕЗВЪЗМЕЗДНИТЕ ПОМОЩИ трябва да бъдат спирани при всяко неправомерно деяние отстрана на бенефициентът, за да се научи ПОНЕ да спазва законите, щом е безполезен като гражданин, поне да не вреди !!! А не гнъсни хъхряци да имат десетки и стотици актове за какво ли не - от препускане със смрадливата каруца по улици и булеварди и незаконна сеч (която иначе по НК се наказва със затвор), да не плащат нито стотинка от тях, а в същото време помощите им да си вървят - и да ги получават на деня, без забавяне - щото все едно са най-голямата ценност на държавата !!
                          Last edited by Andi11; 03.02.2017, 12:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                            не искаме безплатно ама и 10 пъти повече не е добре
                            ти няма ли да направиш своя comming out да ни кажеш за кои фонд работиш
                            поне да знаем от къде са толкова загрижени за клиентите да са образовани
                            10-пъти спрямо какво - преподавам и правя изследвания и докторантура..

Коментар

• Значи да не вярваме и на телевизията? Защото от снощи за туй говорят.

Коментар

Прочетете този скандален случай и пак помислете - дали да плюете пенсионните фондове. Нека не забравяме, че парите в пенсионен фонд (включително ДПФ) или човешка застраховка са и НЕСЕКВЕСТИРУЕМИ - и никой не може да ви очеше - не само продажни адвокатчета-мошшшшеници и садии, но и господът даже или г-н горанов (проклетдае) !!!

Жена очесана с 55 Б с фалшив документ!

http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/vnimavayte-tozi-dokument-mozhe-da-vi-razori-za-den-i-tsyala-godina-da-dokazvate-che-e-falshiv-video_news484835.html
                                да тия от блиц са най-сериозния сайт. задължително требе да им се верва

Коментар

Working...
                                X