IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Да-да. С тоя таван на пенсиите, като си подари парите на Ной, от него ще получи един хОй. Дори Пешов се е осъзнал, че в Ной парите му ще изчезнат: той - дето разправяше наляво и надясно, как Allianz го чеше.

Пауъров - доволен ли си от сосната си доходност от година нанасам, че нещо напоследък спря да негодуваш, ърм?
    Миташки не приемай нещата лично знаеш че си ми приятел.Понякога кръстосваме шпаги но всичкото е в рамките на взаимното уважение.Казвал съм ти много пъти че не съм фен на принуждаването на хората да се осигуряват във ПФ.Казвал съм ти много пъти че през различните етапи от живота интереса е различен.Казвал съм много пъти че когато пенсията е далече няма как да смяташ и да сравняваш.Към настоящият момент в мой интерес е да съм в Алианц щото 18000 не желая да подарявам на НОИ.Категорично не желая да плащам фалшиви инвалидни пенсии на тарикати и чаавета.Но никой не знае колко ще живее за да вземе правилно решение.Примерно аз по сегашните закони ше се пенсионирам на 65 но тва време е далече.Ако живея дълго по добре в НОИ ако живея примерно 75-77г по добре ПФ и да се надявам че в близките години преди пенсия няма да има финансова криза.Разумът обаче сочи че 2020-2022 ше има огромна такава и край на сегашната финансова система.С което парите в ПФ ще бъдат загубени.Така че за мен към настоящият момент няма как да определя къде ми е по добре.Ако махнат наследяемостта ше се махна от ПФ на секундата.Не вярвам нито на НОИ нито на ПФ.С тия 18000 кинта към момента мога да си купя 20 декара земя която ше ми носи минимум 50 кинта на месец рента веднага отделно земята...

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Привет Power

Не е необходимо да се съгласяваш с мен Както казах и по-рано, важно е да знаеш какви са последиците
      В случая си избрал да ползваш УПФ-то като (малка) застраховка живот Цената на тази застраховка ще я плащаш със 100-150 лв по-малко пенсия на месец ако не се гътнеш
      Да-да. С тоя таван на пенсиите, като си подари парите на Ной, от него ще получи един хОй. Дори Пешов се е осъзнал, че в Ной парите му ще изчезнат: той - дето разправяше наляво и надясно, как Allianz го чеше.

Пауъров - доволен ли си от сосната си доходност от година нанасам, че нещо напоследък спря да негодуваш, ърм?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Господин Христов няма как в случая да се съглася с вас.В моят случай децата са пълнолетни и завършили висше образование.Имам 18000 в Алианц.Ако взема да се...
        Привет Power

Не е необходимо да се съгласяваш с мен Както казах и по-рано, важно е да знаеш какви са последиците
        В случая си избрал да ползваш УПФ-то като (малка) застраховка живот Цената на тази застраховка ще я плащаш със 100-150 лв по-малко пенсия на месец ако не се гътнеш

Коментар

А междувременно си хранил 35 години императори, пък ще чакаш с данъците да ти плащат пенсията Тази "умна" стратегия има за резултат това, че плащаш за пенсията си двойно - веднъж като даваш на измамниците от пенсионните дружества да цицат от осигурителните ти вноски 35 години и втори път, вече като пенсионер, като си плащаш сам част от пенсията с ДДС-то от киселото си мляко и хляба

да не стане "хитрата сврака с двата крака" ?
          Господин Христов няма как в случая да се съглася с вас.В моят случай децата са пълнолетни и завършили висше образование.Имам 18000 в Алианц.Ако взема да се гътна примерно на 51 или на 55 или на 60 кво става с тези пари??????За наследниците едно голямо нищо.Аз също съм избрал тази стратегия...

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

А бе не знам, ама досега фондовете 2 пъти трябваше да започнат да плащат, последно кога ще започват, някой каза 2022г
            Кои точно? Първите клиенти на УПФ още не са стигнали възраст за пенсия. ППФ? - а че нали дянков им открадна парите, защото щели да плащат "малки пенсии" - че кой си ти, да определяш, бе? Накрая съдът определи тоя грабеж като престъпление, но гномът не бе осъден - а хората можеха да си вземат парите обратно, ама след бавна и тегава процедура - и да не говорим, че това не бе оповестено.

ДПФ си плаща пенсии и сега.

Инвестициите ни да ги коментираш с пренебрежителство - това е смехотворно. Говориш за един от най-големите застрахователи, една от най-големите бамки и една от най-могъщите автомобилни компании на света. Виж продажбите на Daimler и печалбата им. Цената е дори ниска в момента - на акцията - но преди година беше 54-55 кинта и да бях си купил, но какво да се прави - избрах Allianz за инвестиция и не сбърках. Или - какво да кажем за Shell - дето ако иска може да ни купи цялата държава, както миналата година купи BGgroup за 50 МБ? Не е ли смешно - от една страна инвестиции в компания, дето купува друга за 50 МБ зелени пари, от другата... Ной и обещанията на Ной и на г-на Христов? Ърм?
            Last edited by Императорът; 05.07.2017, 22:55. Причина: Комично кат` тако`а, `начи.

Коментар

Не важно дали имат 20 или 21 или 50 бона Важно е пенсията от УПФ, която ще получат дали ще компенсира намалението на пенсията от ДОО или не. Моите сметки показват, че няма да компенсира

това дето пускат като слухове фондовете за някакви митични "загуби" само показва, че се занимават с разпространение на лъжи и измами Да повторя 1) не им е - а и на теб не е - ясно каква пенсия ще ти отпусне УПФ от 10 000 лв по партида 2) срещу това, че са пропуснали временен доход от УПФ, който утре може да се стопи , са получили право да не им намалят пенсията с между 17 и 26% всеки Божи месец до живот Пък ти си ги претеглят кое е по-ценно
              Тия "митични загуби" се изчисляват на базата на реална стойност на реални активи - или поне в нашите фондове са реални активи. Знам, че за теб фондова борса, световни компании са нещо митично, но не за хората, които инвестират.

Митични са обещанията на Ной, защото са без покритие - още чакам отговори на въпросите ми. Цената на всеки актив в нашите фондове може лесно да бъде проверена, така че хайде по-леко с определенията и обвиненията, защото и преди съм казвал, че рано или късно от някоя пенсионна компания ще им писне от бълванията ви и ще ви потърсят наказателна отговорност за уронване на престижът и клеветничество.

Партиди по 15-18 Б съм виждал точно миналата година, втората сега със сигурност е отишла на 20, ако не и повече. Говоря за УПФ - в ДПФ има и шестцифрени партиди.

Витиний - абе ти ми дай 2000 акции на Даймлер, пък пак ръкопляскай на Христов.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                Правилният отговор на въпроса кое е по-добре - две пенсии или една, ще стане ясен чак когато дойде времето за пенсиониране. Затова е най-добре да се изчака последният възможен момент за вземане на решението. След 15 години правителството Бойко Борисов 8 може да реши да национализира парите в ПФ. А след 20 г. правителството Бойко Борисов 12 може да реши да спре отпускането на пенсии "понеже няма пари.
                А бе не знам, ама досега фондовете 2 пъти трябваше да започнат да плащат, последно кога ще започват, някой каза 2022г

Коментар

• Първоначално изпратено от konsultant_hr Разгледай мнение

Да, но и двете са хипотези. Т.е., понеже нямаме фаза на изплащане, не знаем каква точно ще е пенсията от УПФ за конкретното лице, освен сметките в калкулаторите на база на сегашния регламент, които включват натрупана сума и техническа лихва при отпускането.

За НОИ, знаем днешната формула и условия за пенсиониране и коефициент на намаляване, който отново за всяко лице е различен. След пет години, когато евентуално ще се пенсионира някой днес прехвърлил си сумата в СФ, също не знаем, защото това, което е условие за пенсиониране днес, няма да е валидно тогава.

Това, което знаем е, че прехвърлилият се от тук насетне губи партида + бъдещи вноски + настоящ + бъдещ доход, който може да е положителен или отрицателен, срещу обещание, че ще получи пенсия от НОИ без намаление, изчислена към действащата към момента на пенсиониране формула и условия. Сигурно е, че човек, който си е прехвърлил партидата я е "капитализирал", като в момента на постъпването по сметката на СФ, тя от пари се е превърнала в права и за всяка година може да си гледа инидидуално, ако го вълнува дали се е вътрил или е на кеф.

Межгду другото, самата идея за СФ е доста странна, защото мисля, че след година две, по закона на СФ, той ще може да се ползва по предназначението си, а именно да попълва дефицити в държавната пенсионна система. Какво се случва, ако някое правителство реши да го използва на 100% за една година, за колкото горе долу ще стигне е поредната правна енигма.
                  Консултант,

Не знаем - вярно е. Затова използваме диапазон от правдоподобни предположения.

На мен ми е много странно как повечето хора (и не само в този форум) говорят за "държавата" и "политиците", които си решават каквото си искат.
                  А вие какво сте? Зрители?

Та нали вие сте тези, които ще избирате онези, които ще решават. И "вие" - колкото повече остарявате - толкова повече ще ставате.
                  Имаш ли отговор на въпроса защо нито едно правителство (с едно изключение и то повече не помириса власт) не е намалявало, а само увеличавало държавните пенсии, независимо от дефицита?

Коментар

Хайде, бе !!!! Погледни първо колко е портфейлът само на Allianz и пак си помисли дали в тях са осигурени само "крепостни". От моите десетки клиенти - всички са си направили ДПФ по своя воля и желание - някои имат десетки Б в ДПФ и още никой не ме е търсил да ме бие. За ной си по-прав, макар и там няма да остане само чистачката - винаги се намират балами, дето всеки ден виждат пенсионери ровещи по кофите, ама пак вярват, че държавата ще се грижи за тях, а не за ромовете с брадвите.
                    доверие, акса, банко сантандер, даймлер, дойче пост- това ли са най добрите компании. Втори път преди да пускаш този линк помисли още веднъж. Ако искаш мога да ти пусна някой линк за всеки от изброените и на какви разследвания е подложен. Сигурно си чувал за глобата на ДБ, даймлер акциите им паднаха с около 10% когато излезе новината за разследване от правителството, акса, чети по форумите какви псувни отнасят, наскоро един българин имаше катастрофа с автомобил на акса, онези се ослушали, ами осъди ги пича, платиха всичко, + адвокатски такси. Сантандер, ако искаш имам тяхна оферта за 10 000 евро кредит-свободен- 4 евро за писмо ако си кореспондираме. Благодаря че се обадиха

Та мисли още веднъж

Коментар

Не важно дали имат 20 или 21 или 50 бона Важно е пенсията от УПФ, която ще получат дали ще компенсира намалението на пенсията от ДОО или не. Моите сметки показват, че няма да компенсира

това дето пускат като слухове фондовете за някакви митични "загуби" само показва, че се занимават с разпространение на лъжи и измами Да повторя 1) не им е - а и на теб не е - ясно каква пенсия ще ти отпусне УПФ от 10 000 лв по партида 2) срещу това, че са пропуснали временен доход от УПФ, който утре може да се стопи , са получили право да не им намалят пенсията с между 17 и 26% всеки Божи месец до живот Пък ти си ги претеглят кое е по-ценно
                      Да, но и двете са хипотези. Т.е., понеже нямаме фаза на изплащане, не знаем каква точно ще е пенсията от УПФ за конкретното лице, освен сметките в калкулаторите на база на сегашния регламент, които включват натрупана сума и техническа лихва при отпускането.

За НОИ, знаем днешната формула и условия за пенсиониране и коефициент на намаляване, който отново за всяко лице е различен. След пет години, когато евентуално ще се пенсионира някой днес прехвърлил си сумата в СФ, също не знаем, защото това, което е условие за пенсиониране днес, няма да е валидно тогава.

Това, което знаем е, че прехвърлилият се от тук насетне губи партида + бъдещи вноски + настоящ + бъдещ доход, който може да е положителен или отрицателен, срещу обещание, че ще получи пенсия от НОИ без намаление, изчислена към действащата към момента на пенсиониране формула и условия. Сигурно е, че човек, който си е прехвърлил партидата я е "капитализирал", като в момента на постъпването по сметката на СФ, тя от пари се е превърнала в права и за всяка година може да си гледа инидидуално, ако го вълнува дали се е вътрил или е на кеф.

Межгду другото, самата идея за СФ е доста странна, защото мисля, че след година две, по закона на СФ, той ще може да се ползва по предназначението си, а именно да попълва дефицити в държавната пенсионна система. Какво се случва, ако някое правителство реши да го използва на 100% за една година, за колкото горе долу ще стигне е поредната правна енигма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
                        Тази същата, която ме обрича на бедност по дефиниция, както сам си писал.
                        Я кажи 2 думи за онази твоя клиентка от Япония дето бачкала там и се върнала тук на 35, а сега НИКОГА няма да се пенсионира, щото стаж ЙОК, нищо, че ще внесе в любимото нои десетки хиляди левове повече от един дебил дето е продавал гащи в подлеза от 18 годишен, но има "стаж"

Пардон, ще се пенсионира...със "социална пенсия за старост", благодарение щедростта на държавата и нои
                        Аман от глупости, най вероятно е необходимо едно писмо и ще получава колкото 10 пенсионера в бг

Коментар

• Първоначално изпратено от konsultant_hr Разгледай мнение
                          18 000 партиди в УПФ е почти сигурно, че има, макар и не много, вероятно. За 20 000, догодина със сигурност ще има, защото ако 2016 е завършена с 18 000, с вноски от още 1560 и дохода ще минат даже 20 000. Но, мисля, че самите фондове пуснаха информация, че средно за пазара, на 1000 лв., за миналата година е пропуснат доход от към 40 лв.

Ако говорим за хората, които се прехвърлят в СФ, към него трябва вече да се добавят и бъдещите вноски и дохода върху всичко това. Каква ще е пенсията им от НОИ изобщо не е ясно, освен като хипотеза, изчислена на база прогнози, тъй като момента им за пенсиониране е в бъдеще време - минимум пет години.

За военните и полицаите, които са се прехвърлили е друго, някои са получили увеличение, други не чак толкова, трети пък съвсем са се прецакали. Там драмата е на НОИ, защото ще им плаща увеличената пенсия до гроб, а те са ранни пенсионери и дълго ще я получават, отново без осигурителен принос.

Last edited by LChristoff; 05.07.2017, 18:26.

Коментар

• 18 000 партиди в УПФ е почти сигурно, че има, макар и не много, вероятно. За 20 000, догодина със сигурност ще има, защото ако 2016 е завършена с 18 000, с вноски от още 1560 и дохода ще минат даже 20 000. Но, мисля, че самите фондове пуснаха информация, че средно за пазара, на 1000 лв., за миналата година е пропуснат доход от към 40 лв.

Ако говорим за хората, които се прехвърлят в СФ, към него трябва вече да се добавят и бъдещите вноски и дохода върху всичко това. Каква ще е пенсията им от НОИ изобщо не е ясно, освен като хипотеза, изчислена на база прогнози, тъй като момента им за пенсиониране е в бъдеще време - минимум пет години.

За военните и полицаите, които са се прехвърлили е друго, някои са получили увеличение, други не чак толкова, трети пък съвсем са се прецакали. Там драмата е на НОИ, защото ще им плаща увеличената пенсия до гроб, а те са ранни пенсионери и дълго ще я получават, отново без осигурителен принос.

Коментар

Ако аз например имах преди година 18 бимберици по партидата си и се бях подвел по лъжите и хулите ти, сега щеше да ти се наложи да минеш в нелегалност, защото щях да те търся под дърво и камък с лупарата под мишница... защото тия 18 Б, заедно с невнесените вноски, за година са щели да станат 20 Б !!!!
                              Покажи ми една партида с 20 Б към 30 юни 2017 за да ти повярвам.

Който се е прехвърлил в НОИ не само не е загубил хартиените си печалби, а е спечелил : Увеличил си е държавната пенсия с 33 %.

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Вариантите са ясни:

2. Актюерите залагат нереалистическа продължителност на животът, респективно на цоцане на пенсия - напримерно 38 години цоцане за мъжете и 42 години цоцане за жените. Ако някой е прекалено проклет и не пукне до сто и кусур годишна възраст - аре: компанията ще го издържа и ще му даде орден: Пенсионер Герой.
                              .

Може, може и за 100 години да я сметнат. Тогава знаеш ли колко ще е пенсията ти от УПФ на месец? Да те светна, щото явно не се сещаш 0.00090909 лв. на месец.
                              Last edited by RUBLA; 05.07.2017, 17:48.

Коментар

пак повтаряш като папагал лъжите на началниците Айде покажи как точно са загубили?
                                Какви лъжи на началниците - всеки който иска може да провери стойността на един дял в УПФ Алианц сега и преди година - и по същия начин във всеки друг пенсионен фонд, управляван от всяка друга компания:

https://pa.allianz.bg/FundsVolume/FundsVolume.html

Ако аз например имах преди година 18 бимберици по партидата си и се бях подвел по лъжите и хулите ти, сега щеше да ти се наложи да минеш в нелегалност, защото щях да те търся под дърво и камък с лупарата под мишница... защото тия 18 Б, заедно с невнесените вноски, за година са щели да станат 20 Б !!!!

Консултантов - твоите въпроси също са правилни, но не толкова основополагащи като моите. Ако гнусотнизцията на страната продължи, допълнително ескалирана от талибанизация, всякакви реформи в Ной ще са излишни, просто защото няма да има кой да заработва пенсиите. Въобще солидарният модел тип Схема на Понци функционира само при прираст на работещите, за което е нужен демографски ръст на населението или поне в краен случай демографска стабилност. В страна с топящо се население отстрана на държавнотворческият и работещ етнос, в съчетание с експлозивно набъбване на хъхряшката популация - истината лъсва ного бръзо - че разходопокривният модел си е точно финансова пирамида и нищо повече. За да лъсне това дори и сега е нужно съвсем малко - просто бюджетът да спре да дотира Ной... и всичко гръмва като пукнат балон още другия месец.

Не може да говорим за стабилност на една финансова система, която непрестанно се нуждае от безвъзмездни дотации отвън, просто за да оцелее. Все едно да твърдим че един полугладен просяк е финансово стабилен, защото все ще си намери някой милозливец да му подхвърли жълти стинки колкото за хляб.

Единственият смислен въпрос, който задава Л. Христов е за пожизнените пенсии от УПФ, защото актюерските сметки могат да са погрешни. Вариантите са ясни:
                                1. Клиентът си избира типът пенсия - срочна или пожизнена, като само срочната се наследява.
                                2. Актюерите залагат нереалистическа продължителност на животът, респективно на цоцане на пенсия - напримерно 38 години цоцане за мъжете и 42 години цоцане за жените. Ако някой е прекалено проклет и не пукне до сто и кусур годишна възраст - аре: компанията ще го издържа и ще му даде орден: Пенсионер Герой.

При вариант 1 и клиентът може да си направи пенсията хем пожизнена, хем наследяема, като поиска срок 38 години.

Впрочем има и трети вариант - пенсионната осигуровка след пенсионирането, да мине в режим човекозастраховка. Знаем при човекозастраховането и доживяването и пукването се отчитат като риск. Реално се получава, че който иска пожизнена пенсия, партидата не е проблем да е наследяема, но част от нея се отклонява към резервен фонд от който се плащат пенсии на коравите дядовци и баби, които живеят 95+ години.
                                Last edited by RUBLA; 05.07.2017, 17:19.

Коментар

Working...
                                X