Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеЕми ти сам си го казал бе импе. Хората не са си вдигнали задниците, защото добре са пресметнали, че "чопването" е в техен интерес.....и в ущърб на "държавата" и всички останали.
И аз също все още си давам паричките на такива мошеници, като вас. щото все още има вариант да избера по-малкото зло след години. Пък таксичките дето сте лапали ще си ги компенсирам от държавата и всички останали.
Прееби държавата...и всички останали, щом тя се ебава с теб - национален спорт.
П.П. Разбира се има вариант да поставят по-кратък краен срок на възможност за прехвърляне на партиди от вас към нои и тогава......ооооо тогава ще останете с пари за семки "вуйчо ваньо" в рамките на седмица.
Относно коментираният казус и решенията на ВАС и КС - нямам против който иска да има право да си подарява пенсионната партида било на Ной, било ако иска - директно на хъхряците в някой катун - на които ще чака да му плащат пенсия някой ден. Против съм който иска да няма право на обратното - да се откаже от пирамидата Ной и да се осигурява само в ПФ. Против съм ако мой клиент иска да се прехвърли от Бъдеще (например) при нас, да трябва са се разкарва до нотариус, а в същото време всеки да може да бъде прехвърлен от ПФ в Ной с хвърчащо листче, което е бил подлъган да подпише без да знае какво подписва или дори с мошшшшеничеството на някой ноев чиновник, който - имайки му данните и виждайки, че му е лесен подписът, просто го разписва на своя глава, защото има и такива случаи... пък ти после ходи доказвай, че не си камила - отделно дето ного хора не си следят партидите и може въобще да разберат, че са ги ограбили. Искам равнопоставеност:
1. Който иска да се откаже от Ной и да се осигурява само в ПФ - на негов риск, както на негов риск отива само в Ной.
2. Който иска да се откаже от ПФ и да отиде само в Ной и да си подари партидата - да направи това с НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕН ДОКУМЕНТ.
Дори и при 1. пак няма да има равностойност, защото когато човек от ПФ отива изцяло в Ной, той прехвърля парите, които е внасял в ПФ + доходността... докато от Ной отиде в ПФ - какво ще прехвърли? Въшки или обещанията на политиците - или приказките на Л. Христов - защото това е единственото, с което разполага в Ной !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеКонституционният съд остави прехвърлянето на втората пенсия в НОИ
В. Сега
Конституционният съд остави в сила прехвърлянето на втората пенсия от частните фондове в Националния осигурителен институт. Конституционните съдии единодушно са решили, че промените от края на 2014 г., с които на родените след 1959 г. беше позволено да се осигуряват само в държавното обществено осигуряване, не противоречат на конституцията.
Тълкуването на текстовете в Кодекса за социално осигуряване бе поискано от Върховния административен съд. Според ВАС измененията са противоконституционни. КС обаче вчера ги остави в сила, като оборва всички твърдения на ВАС.
Само да поправят "втората пенсия" със ЗАМЕСТВАЩАТА ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНАТА ПЕНСИЯ.
Коментар
-
Конституционният съд остави прехвърлянето на втората пенсия в НОИ
В. Сега
Конституционният съд остави в сила прехвърлянето на втората пенсия от частните фондове в Националния осигурителен институт. Конституционните съдии единодушно са решили, че промените от края на 2014 г., с които на родените след 1959 г. беше позволено да се осигуряват само в държавното обществено осигуряване, не противоречат на конституцията.
Тълкуването на текстовете в Кодекса за социално осигуряване бе поискано от Върховния административен съд. Според ВАС измененията са противоконституционни. КС обаче вчера ги остави в сила, като оборва всички твърдения на ВАС.
Коментар
-
Еми ти сам си го казал бе импе. Хората не са си вдигнали задниците, защото добре са пресметнали, че "чопването" е в техен интерес.....и в ущърб на "държавата" и всички останали.
И аз също все още си давам паричките на такива мошеници, като вас. щото все още има вариант да избера по-малкото зло след години. Пък таксичките дето сте лапали ще си ги компенсирам от държавата и всички останали.
Прееби държавата...и всички останали, щом тя се ебава с теб - национален спорт.
П.П. Разбира се има вариант да поставят по-кратък краен срок на възможност за прехвърляне на партиди от вас към нои и тогава......ооооо тогава ще останете с пари за семки "вуйчо ваньо" в рамките на седмица.Last edited by 4ervenasgan; 07.07.2017, 10:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Миташки фондовете сме ги дъвкали много пъти няма смисъл отново да ги коментираме.Има едни уроди наречени депутати кога и как ше променят законите никой не знае дори и Господ.И ПФ и НОИ са в техните ръце,Ние коментираме при сегашното положение но кой ни гарантира че след 10-15 -20 г ще е същото?
когато имаше опасност от чопване и направихме митинг, половината поне бяхме служители на ПОД-овите компании.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Миташки фондовете сме ги дъвкали много пъти няма смисъл отново да ги коментираме.Има едни уроди наречени депутати кога и как ше променят законите никой не знае дори и Господ.И ПФ и НОИ са в техните ръце,Ние коментираме при сегашното положение но кой ни гарантира че след 10-15 -20 г ще е същото?“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Не знаем какви хора, но тенденциите са ясни. За да се променят те, нужни са крайни и решителни действия - например да ме турите Дуче и аз да се жертвам за отечеството - да го прочистя от, а после ако ще да ме осъдят на смърт в Хага.
Кажи слабите страни на моята теза. Просто аз - дори с презумпцията за бъдещи финансови сътресения - смятам, че е много по-трудно да изгърми цялата световно икономика, отколкото да изгърми окончателно нашата държава в човешко-демографски план. То това вече почти окончателно се е случило. От тая гледна точка за мен решението е очевидно.
Каквато и финансова криза да има, няма как парите да са загубени - освен при световен форсмажор - идването на световен комунизъм или нова ледникова епоха или някой осемкилометров астероид да ни опуха кат` тако`а - или световна ядрена война или нещо друго подобно - ама тогава да не мислиш, че Ной ще остане да функционира в един опустошен свят?
Ти - по повод ПФ се боиш от някакви филмови сюжети, аз - по повод Ной - се боя от неща, които като гибелни процеси са ежедневно пред нашите очи - това е разликата. Сам казваш, че на чавета парите си не щеш да дадеш.
Коментар
-
Витиний - тия неща НЕ СА част от българския народ и няма и да бъдат. * войник НЯМА - те могат да бдат най-много мародери и това е исторически доказано. Стават войници, защото това е чудесен начин да получават пари без да работят, ако стане война, тия "войници" ще избягат като лалугери - и петите им няма да видиш. Дори и напоследък, когато започнаха да вървят предложения и слухове, че можела да ги пратят на границата, за да я пазят, доста "войници" почнаха да се измъкват от службата - сакън да не ги пратят с оръжие някъде.
За инвестициите - когато три фонда инвестират на едни и същи пазари - ти различно ли искаш да се движат - и то при глобални пазарни сътресения? Ного добре зная какви линкове пускам.Last edited by X_Y; 06.07.2017, 20:43.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИнвестициите ни да ги коментираш с пренебрежителство - това е смехотворно. Говориш за един от най-големите застрахователи, една от най-големите бамки и една от най-могъщите автомобилни компании на света. Виж продажбите на Daimler и печалбата им. Цената е дори ниска в момента - на акцията - но преди година беше 54-55 кинта и да бях си купил, но какво да се прави - избрах Allianz за инвестиция и не сбърках. Или - какво да кажем за Shell - дето ако иска може да ни купи цялата държава, както миналата година купи BGgroup за 50 МБ? Не е ли смешно - от една страна инвестиции в компания, дето купува друга за 50 МБ зелени пари, от другата... Ной и обещанията на Ной и на г-на Христов? Ърм?
Вчера ти писах днес пак, когато даваш линк погледни какво има на него, хайде погледни за 3 и за 5 години какви са графиките на алианц, каква изненада-ах недей, за 2015 имате спадове на 3-те фонда. Защо така- дали не е свързано с инвестициите ви???Още по интересно е че и трите фонда имат по едно и също време спад- не трябва ли по закон да има разделение и не инвестирате ли парите на трите фонда по един и същ начин??По спомен шел не видях да присъства в портфолиото което ти вчера даде, но може и да греша. Всъщност да се дадат парите на нои не е толкова лошо, даваш принос към общото благо, погледни кой е най големият дарител на света - бил геитс- защо го прави- някой казват от добро сърце, други казват че го принуждавали. Така че и ти може да се почувстваш като бил геитс
Отсега знам какво ще кажеш- не искам да храня чааветата на някой *- разбира се че си прав. Но за мое и твое съжаление- *ите са част от бг народа и каквото и да направим няма да го променим. Някъде около 1987-88 ме взеха запас- тогава за първи път видях * във ввс . Според съседката ми/ войничка или както се казва сега/ в момента в армията като правят прием на нови войници поне 50% от кандидатите са *. Познавам трима*, които си казват че са цигани и които работят като мен и другите българи, не се ослушват, не гледат къде е по леко. Работят нормално. Това е на кораба, на сушата - не знам. Не ме разбирай погрешно, и аз не го искам това, * не ми харесват, но такива са реалноститеLast edited by X_Y; 06.07.2017, 18:54.
Коментар
-
Ного добра статия - за адекватни предложения на БСК. Ного ми е интересно - т.нар. "Сребърен фонд" въобще съществува ли още или само така се води, а картофоглавият е очесал мегабимбериците? - Аз залагам на второто - така ли ще остави той 2 МБ в някакво си мазе на БНБ? Ха на бас че никаква "инвестиционна политика" няма да приемат, защото тия пари ги НЯМА !!! Навремето си мислех с тях да се купи Теленор - когато се продаваше, де...
Добри предложения и за УПФ-пенсиите също тоже има там.
http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...slovie-242562/Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Господин Христов Митака не е лошо момче.Но вие двамата сте в двете крайности.Вашият опит във финансите е огромен и мнението ви е ценно за мен.Аз съм инженер не финансист.Смятам че за да вземе човек правилното решение просто трябва да има гадателски способности.Няма как да знам колко ще живея това е във властта на БОГ.Досегашният ми живот ме е научил да не вярвам нито на нашата държава а на частници абсурд.Истината е че с логика няма как да вземеш по доброто решение....Вие имате вашите аргументи Митака неговите.И в двете позиции има силни и слаби страни.При вас слабата позиция е че не знаем след 20 г колко какви хора ще живеят по нашите земи и каква икономика ще има...Също не знаем колко ще живеем....На Митака слабите страни знаем всички.Взимането на решение е изключително трудно да не кажа невъзможно.Ше земе да ида на врачка да ми каже колко ще живея ......и дано не разсмеем Господ
Кажи слабите страни на моята теза. Просто аз - дори с презумпцията за бъдещи финансови сътресения - смятам, че е много по-трудно да изгърми цялата световно икономика, отколкото да изгърми окончателно нашата държава в човешко-демографски план. То това вече почти окончателно се е случило. От тая гледна точка за мен решението е очевидно.
Каквато и финансова криза да има, няма как парите да са загубени - освен при световен форсмажор - идването на световен комунизъм или нова ледникова епоха или някой осемкилометров астероид да ни опуха кат` тако`а - или световна ядрена война или нещо друго подобно - ама тогава да не мислиш, че Ной ще остане да функционира в един опустошен свят?
Ти - по повод ПФ се боиш от някакви филмови сюжети, аз - по повод Ной - се боя от неща, които като гибелни процеси са ежедневно пред нашите очи - това е разликата. Сам казваш, че на чавета парите си не щеш да дадеш.Last edited by Императорът; 06.07.2017, 15:19.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Господин Христов Митака не е лошо момче.Но вие двамата сте в двете крайности.Вашият опит във финансите е огромен и мнението ви е ценно за мен.Аз съм инженер не финансист.Смятам че за да вземе човек правилното решение просто трябва да има гадателски способности.Няма как да знам колко ще живея това е във властта на БОГ.Досегашният ми живот ме е научил да не вярвам нито на нашата държава а на частници абсурд.Истината е че с логика няма как да вземеш по доброто решение....Вие имате вашите аргументи Митака неговите.И в двете позиции има силни и слаби страни.При вас слабата позиция е че не знаем след 20 г колко какви хора ще живеят по нашите земи и каква икономика ще има...Също не знаем колко ще живеем....На Митака слабите страни знаем всички.Взимането на решение е изключително трудно да не кажа невъзможно.Ше земе да ида на врачка да ми каже колко ще живея ......и дано не разсмеем Господ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
Привет Power
Не е необходимо да се съгласяваш с мен Както казах и по-рано, важно е да знаеш какви са последиците
В случая си избрал да ползваш УПФ-то като (малка) застраховка живот Цената на тази застраховка ще я плащаш със 100-150 лв по-малко пенсия на месец ако не се гътнеш
Коментар
Коментар