IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

НЕ МОЖЕ да има чопване в твой интерес. Щом някой ти взема парите БЕЗ ТВОЕ СЪГЛАСИЕ, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Едно е да имаш право ДОБРОВОЛНО да си подариш партидата на Ной, друго е да ти я вземат без да те питат, - второто е КРАЖБА, първото си е лично твое извращение. Не знам и за кой вуйчо ваньо говориш - ако мислиш, че ти и твоята партида са от значение, лъжеш се.

Относно коментираният казус и решенията на ВАС и КС - нямам против който иска да има право да си подарява пенсионната партида било на Ной, било ако иска - директно на хъхряците в някой катун - на които ще чака да му плащат пенсия някой ден. Против съм който иска да няма право на обратното - да се откаже от пирамидата Ной и да се осигурява само в ПФ. Против съм ако мой клиент иска да се прехвърли от Бъдеще (например) при нас, да трябва са се разкарва до нотариус, а в същото време всеки да може да бъде прехвърлен от ПФ в Ной с хвърчащо листче, което е бил подлъган да подпише без да знае какво подписва или дори с мошшшшеничеството на някой ноев чиновник, който - имайки му данните и виждайки, че му е лесен подписът, просто го разписва на своя глава, защото има и такива случаи... пък ти после ходи доказвай, че не си камила - отделно дето ного хора не си следят партидите и може въобще да разберат, че са ги ограбили. Искам равнопоставеност:

1. Който иска да се откаже от Ной и да се осигурява само в ПФ - на негов риск, както на негов риск отива само в Ной.
    2. Който иска да се откаже от ПФ и да отиде само в Ной и да си подари партидата - да направи това с НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕН ДОКУМЕНТ.

Дори и при 1. пак няма да има равностойност, защото когато човек от ПФ отива изцяло в Ной, той прехвърля парите, които е внасял в ПФ + доходността... докато от Ной отиде в ПФ - какво ще прехвърли? Въшки или обещанията на политиците - или приказките на Л. Христов - защото това е единственото, с което разполага в Ной !!!
    Миташки а кражба ли да те карат насила да се осигуряваш в часте ПФ

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      Еми ти сам си го казал бе импе. Хората не са си вдигнали задниците, защото добре са пресметнали, че "чопването" е в техен интерес.....и в ущърб на "държавата" и всички останали.
      И аз също все още си давам паричките на такива мошеници, като вас. щото все още има вариант да избера по-малкото зло след години. Пък таксичките дето сте лапали ще си ги компенсирам от държавата и всички останали.
      Прееби държавата...и всички останали, щом тя се ебава с теб - национален спорт.

П.П. Разбира се има вариант да поставят по-кратък краен срок на възможност за прехвърляне на партиди от вас към нои и тогава......ооооо тогава ще останете с пари за семки "вуйчо ваньо" в рамките на седмица.
      НЕ МОЖЕ да има чопване в твой интерес. Щом някой ти взема парите БЕЗ ТВОЕ СЪГЛАСИЕ, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Едно е да имаш право ДОБРОВОЛНО да си подариш партидата на Ной, друго е да ти я вземат без да те питат, - второто е КРАЖБА, първото си е лично твое извращение. Не знам и за кой вуйчо ваньо говориш - ако мислиш, че ти и твоята партида са от значение, лъжеш се.

Относно коментираният казус и решенията на ВАС и КС - нямам против който иска да има право да си подарява пенсионната партида било на Ной, било ако иска - директно на хъхряците в някой катун - на които ще чака да му плащат пенсия някой ден. Против съм който иска да няма право на обратното - да се откаже от пирамидата Ной и да се осигурява само в ПФ. Против съм ако мой клиент иска да се прехвърли от Бъдеще (например) при нас, да трябва са се разкарва до нотариус, а в същото време всеки да може да бъде прехвърлен от ПФ в Ной с хвърчащо листче, което е бил подлъган да подпише без да знае какво подписва или дори с мошшшшеничеството на някой ноев чиновник, който - имайки му данните и виждайки, че му е лесен подписът, просто го разписва на своя глава, защото има и такива случаи... пък ти после ходи доказвай, че не си камила - отделно дето ного хора не си следят партидите и може въобще да разберат, че са ги ограбили. Искам равнопоставеност:

1. Който иска да се откаже от Ной и да се осигурява само в ПФ - на негов риск, както на негов риск отива само в Ной.
      2. Който иска да се откаже от ПФ и да отиде само в Ной и да си подари партидата - да направи това с НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕН ДОКУМЕНТ.

Дори и при 1. пак няма да има равностойност, защото когато човек от ПФ отива изцяло в Ной, той прехвърля парите, които е внасял в ПФ + доходността... докато от Ной отиде в ПФ - какво ще прехвърли? Въшки или обещанията на политиците - или приказките на Л. Христов - защото това е единственото, с което разполага в Ной !!!
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
        Конституционният съд остави прехвърлянето на втората пенсия в НОИ
        В. Сега

Конституционният съд остави в сила прехвърлянето на втората пенсия от частните фондове в Националния осигурителен институт. Конституционните съдии единодушно са решили, че промените от края на 2014 г., с които на родените след 1959 г. беше позволено да се осигуряват само в държавното обществено осигуряване, не противоречат на конституцията.

Тълкуването на текстовете в Кодекса за социално осигуряване бе поискано от Върховния административен съд. Според ВАС измененията са противоконституционни. КС обаче вчера ги остави в сила, като оборва всички твърдения на ВАС.
        Това е добре.
        Само да поправят "втората пенсия" със ЗАМЕСТВАЩАТА ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНАТА ПЕНСИЯ.

Коментар

• Конституционният съд остави прехвърлянето на втората пенсия в НОИ
          В. Сега

Конституционният съд остави в сила прехвърлянето на втората пенсия от частните фондове в Националния осигурителен институт. Конституционните съдии единодушно са решили, че промените от края на 2014 г., с които на родените след 1959 г. беше позволено да се осигуряват само в държавното обществено осигуряване, не противоречат на конституцията.

Тълкуването на текстовете в Кодекса за социално осигуряване бе поискано от Върховния административен съд. Според ВАС измененията са противоконституционни. КС обаче вчера ги остави в сила, като оборва всички твърдения на ВАС.

Коментар

• Еми ти сам си го казал бе импе. Хората не са си вдигнали задниците, защото добре са пресметнали, че "чопването" е в техен интерес.....и в ущърб на "държавата" и всички останали.
            И аз също все още си давам паричките на такива мошеници, като вас. щото все още има вариант да избера по-малкото зло след години. Пък таксичките дето сте лапали ще си ги компенсирам от държавата и всички останали.
            Прееби държавата...и всички останали, щом тя се ебава с теб - национален спорт.

П.П. Разбира се има вариант да поставят по-кратък краен срок на възможност за прехвърляне на партиди от вас към нои и тогава......ооооо тогава ще останете с пари за семки "вуйчо ваньо" в рамките на седмица.
            Last edited by 4ervenasgan; 07.07.2017, 10:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Миташки фондовете сме ги дъвкали много пъти няма смисъл отново да ги коментираме.Има едни уроди наречени депутати кога и как ше променят законите никой не знае дори и Господ.И ПФ и НОИ са в техните ръце,Ние коментираме при сегашното положение но кой ни гарантира че след 10-15 -20 г ще е същото?
              Различно е. Ной - първо там всичко е общо, т.е. ничие - а и там няма пукнат лев. В ПФ партидите са лични, всяко посегателство е национализация. КС сви сармите на дянков - друг въпрос, че хората не си потърсиха парите. Тук трябва финансова грамотност - а не управляващите да кажат: "Чопваме ви партидите" - а хората да дигнат небрежно рамене, нищо че ще бъдат очесани с по 10-20 Б. Тия същите ако решат да им национализират по 0.5 Б от банковите депозитчета, ще писнат на умряло и ще окупират парламентът.

когато имаше опасност от чопване и направихме митинг, половината поне бяхме служители на ПОД-овите компании.

Коментар

Миташки фондовете сме ги дъвкали много пъти няма смисъл отново да ги коментираме.Има едни уроди наречени депутати кога и как ше променят законите никой не знае дори и Господ.И ПФ и НОИ са в техните ръце,Ние коментираме при сегашното положение но кой ни гарантира че след 10-15 -20 г ще е същото?
                ей затва трябва да има вариянт индивидуална сметка, каквото си сложиш в нея и това....
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Не знаем какви хора, но тенденциите са ясни. За да се променят те, нужни са крайни и решителни действия - например да ме турите Дуче и аз да се жертвам за отечеството - да го прочистя от, а после ако ще да ме осъдят на смърт в Хага.

Кажи слабите страни на моята теза. Просто аз - дори с презумпцията за бъдещи финансови сътресения - смятам, че е много по-трудно да изгърми цялата световно икономика, отколкото да изгърми окончателно нашата държава в човешко-демографски план. То това вече почти окончателно се е случило. От тая гледна точка за мен решението е очевидно.

Каквато и финансова криза да има, няма как парите да са загубени - освен при световен форсмажор - идването на световен комунизъм или нова ледникова епоха или някой осемкилометров астероид да ни опуха кат` тако`а - или световна ядрена война или нещо друго подобно - ама тогава да не мислиш, че Ной ще остане да функционира в един опустошен свят?

Ти - по повод ПФ се боиш от някакви филмови сюжети, аз - по повод Ной - се боя от неща, които като гибелни процеси са ежедневно пред нашите очи - това е разликата. Сам казваш, че на чавета парите си не щеш да дадеш.

Коментар

• Витиний - тия неща НЕ СА част от българския народ и няма и да бъдат. * войник НЯМА - те могат да бдат най-много мародери и това е исторически доказано. Стават войници, защото това е чудесен начин да получават пари без да работят, ако стане война, тия "войници" ще избягат като лалугери - и петите им няма да видиш. Дори и напоследък, когато започнаха да вървят предложения и слухове, че можела да ги пратят на границата, за да я пазят, доста "войници" почнаха да се измъкват от службата - сакън да не ги пратят с оръжие някъде.

За инвестициите - когато три фонда инвестират на едни и същи пазари - ти различно ли искаш да се движат - и то при глобални пазарни сътресения? Ного добре зная какви линкове пускам.
                    Last edited by X_Y; 06.07.2017, 20:43.

Коментар

• Моля внимавайте с речника. Следващия път няма да редактирам, а ще изтрия цялото мнение.
                      रादोस्त

Коментар

Инвестициите ни да ги коментираш с пренебрежителство - това е смехотворно. Говориш за един от най-големите застрахователи, една от най-големите бамки и една от най-могъщите автомобилни компании на света. Виж продажбите на Daimler и печалбата им. Цената е дори ниска в момента - на акцията - но преди година беше 54-55 кинта и да бях си купил, но какво да се прави - избрах Allianz за инвестиция и не сбърках. Или - какво да кажем за Shell - дето ако иска може да ни купи цялата държава, както миналата година купи BGgroup за 50 МБ? Не е ли смешно - от една страна инвестиции в компания, дето купува друга за 50 МБ зелени пари, от другата... Ной и обещанията на Ной и на г-на Христов? Ърм?
                        Ами наистина може и да е смехотворно, но трябва и малко смях. Но сега сериозно. По спомен за миналата година най големият застраховател и презастраховател е мюних ре- ако искаш мога да те свържа със жена която продава техни дялове. Държат ЕРГО. 90% от хората които познавам в германия са застраховани в ерго, имам предвид българи, руснаци, турци, мароканци и немци, а и един поляк.
                        Вчера ти писах днес пак, когато даваш линк погледни какво има на него, хайде погледни за 3 и за 5 години какви са графиките на алианц, каква изненада-ах недей, за 2015 имате спадове на 3-те фонда. Защо така- дали не е свързано с инвестициите ви???Още по интересно е че и трите фонда имат по едно и също време спад- не трябва ли по закон да има разделение и не инвестирате ли парите на трите фонда по един и същ начин??По спомен шел не видях да присъства в портфолиото което ти вчера даде, но може и да греша. Всъщност да се дадат парите на нои не е толкова лошо, даваш принос към общото благо, погледни кой е най големият дарител на света - бил геитс- защо го прави- някой казват от добро сърце, други казват че го принуждавали. Така че и ти може да се почувстваш като бил геитс
                        Отсега знам какво ще кажеш- не искам да храня чааветата на някой *- разбира се че си прав. Но за мое и твое съжаление- *ите са част от бг народа и каквото и да направим няма да го променим. Някъде около 1987-88 ме взеха запас- тогава за първи път видях * във ввс . Според съседката ми/ войничка или както се казва сега/ в момента в армията като правят прием на нови войници поне 50% от кандидатите са *. Познавам трима*, които си казват че са цигани и които работят като мен и другите българи, не се ослушват, не гледат къде е по леко. Работят нормално. Това е на кораба, на сушата - не знам. Не ме разбирай погрешно, и аз не го искам това, * не ми харесват, но такива са реалностите
                        Last edited by X_Y; 06.07.2017, 18:54.

Коментар

• Ного добра статия - за адекватни предложения на БСК. Ного ми е интересно - т.нар. "Сребърен фонд" въобще съществува ли още или само така се води, а картофоглавият е очесал мегабимбериците? - Аз залагам на второто - така ли ще остави той 2 МБ в някакво си мазе на БНБ? Ха на бас че никаква "инвестиционна политика" няма да приемат, защото тия пари ги НЯМА !!! Навремето си мислех с тях да се купи Теленор - когато се продаваше, де...

Добри предложения и за УПФ-пенсиите също тоже има там.

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...slovie-242562/

Коментар

Господин Христов Митака не е лошо момче.Но вие двамата сте в двете крайности.Вашият опит във финансите е огромен и мнението ви е ценно за мен.Аз съм инженер не финансист.Смятам че за да вземе човек правилното решение просто трябва да има гадателски способности.Няма как да знам колко ще живея това е във властта на БОГ.Досегашният ми живот ме е научил да не вярвам нито на нашата държава а на частници абсурд.Истината е че с логика няма как да вземеш по доброто решение....Вие имате вашите аргументи Митака неговите.И в двете позиции има силни и слаби страни.При вас слабата позиция е че не знаем след 20 г колко какви хора ще живеят по нашите земи и каква икономика ще има...Също не знаем колко ще живеем....На Митака слабите страни знаем всички.Взимането на решение е изключително трудно да не кажа невъзможно.Ше земе да ида на врачка да ми каже колко ще живея ......и дано не разсмеем Господ
                            Не знаем какви хора, но тенденциите са ясни. За да се променят те, нужни са крайни и решителни действия - например да ме турите Дуче и аз да се жертвам за отечеството - да го прочистя от, а после ако ще да ме осъдят на смърт в Хага.

Кажи слабите страни на моята теза. Просто аз - дори с презумпцията за бъдещи финансови сътресения - смятам, че е много по-трудно да изгърми цялата световно икономика, отколкото да изгърми окончателно нашата държава в човешко-демографски план. То това вече почти окончателно се е случило. От тая гледна точка за мен решението е очевидно.

Каквато и финансова криза да има, няма как парите да са загубени - освен при световен форсмажор - идването на световен комунизъм или нова ледникова епоха или някой осемкилометров астероид да ни опуха кат` тако`а - или световна ядрена война или нещо друго подобно - ама тогава да не мислиш, че Ной ще остане да функционира в един опустошен свят?

Ти - по повод ПФ се боиш от някакви филмови сюжети, аз - по повод Ной - се боя от неща, които като гибелни процеси са ежедневно пред нашите очи - това е разликата. Сам казваш, че на чавета парите си не щеш да дадеш.
                            Last edited by Императорът; 06.07.2017, 15:19.

Коментар

Господин Христов Митака не е лошо момче.Но вие двамата сте в двете крайности.Вашият опит във финансите е огромен и мнението ви е ценно за мен.Аз съм инженер не финансист.Смятам че за да вземе човек правилното решение просто трябва да има гадателски способности.Няма как да знам колко ще живея това е във властта на БОГ.Досегашният ми живот ме е научил да не вярвам нито на нашата държава а на частници абсурд.Истината е че с логика няма как да вземеш по доброто решение....Вие имате вашите аргументи Митака неговите.И в двете позиции има силни и слаби страни.При вас слабата позиция е че не знаем след 20 г колко какви хора ще живеят по нашите земи и каква икономика ще има...Също не знаем колко ще живеем....На Митака слабите страни знаем всички.Взимането на решение е изключително трудно да не кажа невъзможно.Ше земе да ида на врачка да ми каже колко ще живея ......и дано не разсмеем Господ
                              Щом стигна до гадаене - ясно

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Привет Power

Не е необходимо да се съгласяваш с мен Както казах и по-рано, важно е да знаеш какви са последиците
                                В случая си избрал да ползваш УПФ-то като (малка) застраховка живот Цената на тази застраховка ще я плащаш със 100-150 лв по-малко пенсия на месец ако не се гътнеш

Коментар

Working...
                                X