IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лично аз нищо не игнорирам ,но многото мнения помежду само разводняват темата. Както виждаме, голяма порция глупости не ни е довела много напред. Затова предпочитах да изакам по-тихо следващите стъпки през следващите дни...
    А това че най-прецакани са осигурените на макса е ясно. След като УПФ си е прецакваща схема, логично е колкото си по in толкова да си по-прецакан. Няма как да е инак.
    Last edited by VNM; 04.08.2017, 15:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      Ето на тези въпроси, засягащи очевадната гавра, несправедливост и ограбване на осигуряващите се на макс, г- н Христов не желае да ми отговори, казвайки, че смята само вариантите които имаме сега, като заварено положение.
      само че това " положение" най- вероятно е несъстоятелно за по- дълъг период от време и като икономист, следва да се работи с допускания, вероятности и риск за определен период в бъдеще
      Ако имаш търпение, ще разбереш, че осигуряващите се на макс са най-прецакани от УПФ-тата И Даниела Петкова казва така и тук съм съгласен с нея

Коментар

• Импе, нали не си говорим бе? А ти ми задаваш въпроси?
        Няколко дена аз задавам въпросите за да има ред в дискусията
        А ти ако искаш дай мнение дали 2а) до г) + правото на наследяване са разликите или не

По-долу, в постът си от 00:09 часът зададох някои въпросчета и направих някои любопитни сравненийца - вие ги игнорирахте и не ги коментирахте, впрочем не съм и очаквал друго - освен да ги игнорирате, ЗАЩОТО НЕ ВИ ОТЪРВА.

Коментар

• Тук всички некомпетентни упорито си дъвчЕМ едно и също, затова и аз се чувствам свободен да повторя.
          В Полша си натириха разбойническите фондове и си оправиха пенсионната система. Получената пенсия е пропорционална на внесените осигуровки, но пенсионната възраст е по-висока. Който иска да слага настрана за пенсия - може. Дори в пенсионен фонд ако иска най-ниската възможна доходност, но може и в страни.

Коментар

• Ето на тези въпроси, засягащи очевадната гавра, несправедливост и ограбване на осигуряващите се на макс, г- н Христов не желае да ми отговори, казвайки, че смята само вариантите които имаме сега, като заварено положение.
            само че това " положение" най- вероятно е несъстоятелно за по- дълъг период от време и като икономист, следва да се работи с допускания, вероятности и риск за определен период в бъдеще

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Да разгледаме и три теоретически сценария - човек, работил само девет години - но - осигурявал се на максимум - 2.6 Б:
              1. По сегашната система за разпределяне на вноските между Ной и между ПФ;
              2. Ако си дава всичко на Ной;
              3. Ако се осигурява само в ПФ.

Около каква пенсия би получавал във всеки един от трите случая? В третият вариант - 260-270 лв - и то само при ниска доходност и/или малък срок от вноските до пенсионната възраст. А в първият и във вторият?

Нека го погледнем тъй - за да е по-реалистическо - човекът от 30 до 39-годишна възраст работи в сивият сектор, с доход 2.6 Б, не плаща на Ной, но внася около 18% от доходът си (към 470 кинта на месец) в ДПФ. Какво става тогава? Колко пенсия ще получи от Ной за 30 или дори по-малко години стаж... срещу близо 300 лв пожизнена пенсия САМО от ДПФ - заработена за 9 години осигуряване?

КОЯ пенсионна система е крадливата тогава значи - пирамидката или капиталовата? Ърм ???
              Ще повторя въпросите си от снощи, защото ми е интересно да чуя аргументиран отговор.

- Човек с трудовоосигурителен стаж 5-15 години, но осигурявал се през него на максимум - какво ще получи от Ной, ако се осигурява само в Ной?
              - Отде колко ще получава, ако се осигурява както е регламентът сега?
              - Колко ще получава - ако 5-15 години работи на черно с доход колкото максималния и си внася в ДПФ същият процент от този доход, който в "бялата" икономика внася в Ной+УПФ?
              - А ако десетина години работи на черно и внася само в ДПФ, през 24-25 години работи "на бяло" и внася в Ной и УПФ - отде колко ще получава?

Обърнете внимание - вие ползвате калкулаторът според както е удобно на вашата теза, а аз дори се съгласявам с туй, за да ви пусна фъндък.... защото туряте в него ПОЖИЗНЕНА пенсия, но ако вместо пожизнена от ДПФ поискате срочна - за срок 18 години (напримерно) месечната пенсия ще се повиши не незначително !!!
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Много просто ще го коментирам: Като голословно и необосновано твърдение на един продал се човек.

По общо, кой твърди, че 2 пенсии са повече от една:

1) Даниела Петкова ПОК "Доверие" - излезе със СМЕШНАТА сметка, че ако човек се осигурява 40 години все на максимална заплата в УПФ, ще получи 2 пенсии, които са с ДВА ЛЕВА на месец повече от една пенсия, която би получил от НОИ без въобще да е помирисвал УПФ. При това на база сметки, че от 10 000 лв. по партида ПОК "Доверие" ще изплаща пожизнено 69 лв. Както видяхте, калкулаторът на Allianz BG - показва друго число, а именно 49 лв. пенсия от 10 000 по партида за мъж
                2) София Христова - ПОД Алианц България - в съобщение до клиентите на база НАГЛАСЕНИ допускания, а именно, че средния осиг доход за страната ще расте с 3 % годишно, а доходът, който пациентите на Алианц ще получат ще е 4 %. Само дето поне барем за сега 2002-2016 - Средният осигурителен доход за страната е нараствал с 8 % годишно, а всички в УПФ са получили по 2.2 % доходност по партидите си, а в АлианцЪТ - още по-малко.
                3) Купеният корифей Й Христосков, който и друг път е лъгал за това как работи пенсионната с-ма.

Кой твърди обратното, че ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА (в хронологичен ред):
                1) Л. Христов - март 2015
                2) Мин Фина - май 2015 (В мотиви към ЗИД на КСО) Мин Фина не твърди точно, че 2<1, а че 2 ЩЕ е по-малко от 1 ако доходността, получена от осигурените е под 3.6 % годишно, а тя - поне до сега е бая далеч по-ниско. И Мин Фина смята некоректно, за което съм го информирал и
                3) НОИ - юни 2016 - в Актюерскиея доклад

Какво е общото между последните 3 източника: публикуват данни, допускания и формули, по които смятат, така че сметките им могат да бъдат повторени и проверени. Какво е общото за първите 3 източника? Публикуват (ако въобще публикуват - Христосков никога нищо не е публикувал), частични допускания и нагласени резултати, без формули, така че сметките им нито могат да бъдат повторени, нито проверени.

БАДДПО познава всички данни, допускания и сметки, които съм направил, и се опита да ги опровргае, но не можаха, горките.

Така, че краткият ми коментар е: Повтаряте бълнуването на шаман, което не е подкрепено с една публично известна сметка.
                Смешни обвинения - купен шаман като вас, който на базата на манипулирани изчисления подлъгва хората, обвинява другите. ВАШИТЕ допускания са нагласени - БАДДПО ви ПОПИЛЯХА, а не просто ви опровергаха !!! Вие - работите с нагласени и очевидно неверни допускания, яростно игнорирайки например демографските процеси, които очевидно и за децата загробват Ной и ще го доубият в не толкова далечно бъдеще.

За доходността на "АлианцЪТ" вие не се грижете - обяснете ми как 2 000 000 хъхреци ще се спукват от бачкане след 20 години, за да ми плащат пенсията.

По-долу, в постът си от 00:09 часът зададох някои въпросчета и направих някои любопитни сравненийца - вие ги игнорирахте и не ги коментирахте, впрочем не съм и очаквал друго - освен да ги игнорирате, ЗАЩОТО НЕ ВИ ОТЪРВА.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от OB4AR Разгледай мнение

Моля да разгледате и наследяемостта, защото и тя се различава.
                  Вярно, ще я включим - различава се, да

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение

Г-н Христов как ще коментирате интервюто с г-н Христосков във което той казва следното, цитирам:
                    "Разпространяването на примери, че две пенсии са по-малко от една от набедени експерти почиват на некоректни оценки и допускания ..."
                    Много просто ще го коментирам: Като голословно и необосновано твърдение на един продал се човек.

По общо, кой твърди, че 2 пенсии са повече от една:

1) Даниела Петкова ПОК "Доверие" - излезе със СМЕШНАТА сметка, че ако човек се осигурява 40 години все на максимална заплата в УПФ, ще получи 2 пенсии, които са с ДВА ЛЕВА на месец повече от една пенсия, която би получил от НОИ без въобще да е помирисвал УПФ. При това на база сметки, че от 10 000 лв. по партида ПОК "Доверие" ще изплаща пожизнено 69 лв. Както видяхте, калкулаторът на Allianz BG - показва друго число, а именно 49 лв. пенсия от 10 000 по партида за мъж
                    2) София Христова - ПОД Алианц България - в съобщение до клиентите на база НАГЛАСЕНИ допускания, а именно, че средния осиг доход за страната ще расте с 3 % годишно, а доходът, който пациентите на Алианц ще получат ще е 4 %. Само дето поне барем за сега 2002-2016 - Средният осигурителен доход за страната е нараствал с 8 % годишно, а всички в УПФ са получили по 2.2 % доходност по партидите си, а в АлианцЪТ - още по-малко.
                    3) Купеният корифей Й Христосков, който и друг път е лъгал за това как работи пенсионната с-ма.

Кой твърди обратното, че ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА (в хронологичен ред):
                    1) Л. Христов - март 2015
                    2) Мин Фина - май 2015 (В мотиви към ЗИД на КСО) Мин Фина не твърди точно, че 2<1, а че 2 ЩЕ е по-малко от 1 ако доходността, получена от осигурените е под 3.6 % годишно, а тя - поне до сега е бая далеч по-ниско. И Мин Фина смята некоректно, за което съм го информирал и
                    3) НОИ - юни 2016 - в Актюерскиея доклад

Какво е общото между последните 3 източника: публикуват данни, допускания и формули, по които смятат, така че сметките им могат да бъдат повторени и проверени. Какво е общото за първите 3 източника? Публикуват (ако въобще публикуват - Христосков никога нищо не е публикувал), частични допускания и нагласени резултати, без формули, така че сметките им нито могат да бъдат повторени, нито проверени.

БАДДПО познава всички данни, допускания и сметки, които съм направил, и се опита да ги опровргае, но не можаха, горките.

Така, че краткият ми коментар е: Повтаряте бълнуването на шаман, което не е подкрепено с една публично известна сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение

Г-н Христов как ще коментирате интервюто с г-н Христосков във което той казва следното, цитирам:
                      "Разпространяването на примери, че две пенсии са по-малко от една от набедени експерти почиват на некоректни оценки и допускания ..."
                      ) Вече попитах това.

Коментар

Исторически, средно взето (включая изкуствено надутите отчети на поне две пенсионни дружества), мъжете и жените средно са получили 0.85 % средно годишна реална доходност. Затова ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО от една.
                        Бившият социален министър предлага да се обединят вноската за инвалидни пенсии и временна неработоспособност със здравноосигурителната вноска

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                          1) ДА - идеалния вариант за мен е в НОИ всички да плащат еднакво в зависимост от изчисления праг на бедност/оцеляване и всеки да взема от държавата като се пенсионира еднакво точно този праг за да не се бунтува. Нагоре да имаш право на избор - не плащаш, НОИ или ПФ с данъчно облекчение че иначе едва ли и един ще плати. (трябва 10% данък да се вдигнат че и при 10 едва ли някой ще се навие)
                          2) а - ДА
                          б-г) другите по скоро ДА - но няма как да дам оценка за резултата - качество, количество, сигурност. То ако може някой да отговори сега ще направиш информиран избор за след 10-20г. Няма такъв вариант
                          На теория ДЪржавата може да даде повече(пълна) сигурност - такова е и моето предложение в т.1, за ПФ - гаранция франция, все пак това е финансова операция
                          Bota,

Благодаря за конструктивните отговори и предложения!!!

"б-г) другите по скоро ДА - но няма как да дам оценка за резултата - качество, количество, сигурност."

Има, има как - ще дадем оценки заедно. То и аз нямам кристална топка. Това, което можем да направим е да дадем оценки в обхват (размах) - "от-до" . Т.е. можем да оценим при това, което се съгласим да са правдоподобни допускания.

Коментар

... осигуряването в НОИ и в УПФ се различават по
                            Моля да разгледате и наследяемостта, защото и тя се различава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Да, но те нямат и принос, не го забравяй. Докато човек, който има само 28 години стаж, може да е внесъл и 100 Б в Ной и накрая като пенсия да получи един... каквото се римува с Ной.... щото 28 години се е осигурявал на около и близо до максимума и Ной го е драл до кожа, отделно го е драл и г-н горанов, за да спонсорира Ной, ама нямал "стаж".
                              Когато си прав, прав си!
                              Това е гавра с осигуряващите се на макс, които може да не докарат до 40 години "стаж", за разлика от разни некадърници с основно образование, които са имАли "щастието" да "почнат работа" на 18.....просто щото не стават за нищо друго.

Коментар

• 1) ДА - идеалния вариант за мен е в НОИ всички да плащат еднакво в зависимост от изчисления праг на бедност/оцеляване и всеки да взема от държавата като се пенсионира еднакво точно този праг за да не се бунтува. Нагоре да имаш право на избор - не плащаш, НОИ или ПФ с данъчно облекчение че иначе едва ли и един ще плати. (трябва 10% данък да се вдигнат че и при 10 едва ли някой ще се навие)
                                2) а - ДА
                                б-г) другите по скоро ДА - но няма как да дам оценка за резултата - качество, количество, сигурност. То ако може някой да отговори сега ще направиш информиран избор за след 10-20г. Няма такъв вариант
                                На теория ДЪржавата може да даде повече(пълна) сигурност - такова е и моето предложение в т.1, за ПФ - гаранция франция, все пак това е финансова операция
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X