Първоначално изпратено от VNM
Разгледай мнение
И още веднъж питам: защо наричаш "крадец", човек, който не иска да го чешат? По тая логика аз може да опитам да те накарам да си направиш човешка застраховка и да те нарека: "крадец", ако ми откажеш - и то аз поне мога да кажа, че ти предлагам ного по-почтена сделка, защото - ако се озъбиш - ще ти платим... и да не се озъбиш, накрая пак ще ти платим.
Колегата ти не знам кога се е сетил за ДПФ - сигурно 2007-а на върха на пазара... ама и така да е, сега пак е напред. Затова е по-добре да се внасят редовно по-малки суми - макар да имам клиенти, дето вкарват по 40-50 Б. Колкото и да са могъщи Allianz, те не контролират финансовите пазари. Или ти казваш твоят колега да си беше подарил парите от имота на Ной? Кое му е сигурното на Ной - дето е вътре всеки месец и чака подаяния?
За УПФ - кой ти казва, че доходът е под 1% ??? Всички дялове на всички ПФ са стартирали от 1.00000 стойност, сега са над 1.50 - от колко години съществуват ПФ - от 78 ли? За входящата такса нямаме спор - решено е да бъдат намалени и ще бъдат намалени. Защо да е данък за частна фирма2 Ти като купуваш хляб - разликата между цената на житцето+производствените разходи и цената на хлябът данък ли я наричаш? Или това, че търговците купуват лебеници по 18 стинки килото, а ги продават по 80 стинки? Или трудът на финансисти, актюери струва по-малко ок "трудът" на един хъхрек - лебеничар, дето само дреме зад сергията? И не е вярно, че в УПФ няма данъчно облекчение - нали вноските ти се събират ПРЕДИ данъчното облагане - следователно върху тях не се плащат данъци. Това може да ти го каже и най-простият счетоводител, макар твоят ментор да го отрича.
Казваш, че в Ной парите ти били по-гарантирани - остава и да се обосновеш. Ще ти е трудно - защото ти в Ной НЯМАШ НИТО ЛЕВ. Кое точно ти е "гарантирано"? Трите кръгли нули, с точката между първата и втората ли?
Коментар