IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Адвокат ли му се явяваш?
    Я глей ко става: http://www.strategy.bg/PublicConsult...=bg-BG&Id=2704 (че и леля Диянка много активна)
    А като имаш достъп до партидката ти, можеш да видиш и колко доход си получил от 2009-та. Или колко ти струват сега дяловете, които си си "купил" с тавана от 06.2016 или 06.2015-та.
    Благодаря за линкът, ного е полезно човекът да започне денят си със смях и веселие.

В коментарите отдолу е пълно с клакьори като Л. Христов - обаче много по-невежи и тъпи от него, което - разбира се - дава повече възможности на хората да се смеят.

Например глупавото същество, което реве за право да си прехвърля чрез нотариус парите от УПФ към Ной - поне да беше проверило, че може - и то без нотариус.

Впрочем и аз искам и настоявам това да става САМО чрез нотариус, защото иначе крадците от Ной може да ограбят хиляди и хиляди и хиляди неинформирани хорица. В един момент - като дойде време за - и същите хорица видят, че Ной ще им дава жалка пенсия - ще си потърсят ПОК-овците и ПОК-овците ще им кажат: "Ми сульо - ти си си подарил партидата на Ной през 17-а година, бе - чий го дириш сега от нас?" И човекът ще реве кат` тако`а - ама: късноооооо.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Не би ли било по добре 100% осигуровки в частен фонд който аз мога да си избера без ограничения в европа примерно и ддс 10%
      ​​Защо толкова държиш, държавата да сложи ръка на всичко и тя да го преразпредели по начина който сметне за добре ?
      Ами сметнал съм го. При вариант 100 % цялата задължителна вноска в упф, получаваш по-малко пенсия. Така е, защото - повтарям - доходността на в воските в НОИ е по-висока от доходността ти в УПФ в (консервативно сметнато) съотношение 3:1

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

А той не цъфти НОИ си е на дефицит и пенсионерите си получават пенсиите ? Къде е проблема?
        Проблема е, че само като отида до морето и се върна, държавата ми е прибрала поне 100лв акциз+ддс от горивото. Почти колкото е и вноската в ДЗПО. И с тия пари пълнят пробитите дупки НОЙ, НЗОК, че и някои други, вместо да засадят едно дърво, което да преработи газовете от колата.
        Толкова ли е трудно да се направи една сметка, по кое перо колко отива, и по толкова да се плащат данъци, такси и всякаква друга държавна шитня.
        И след като държавата "доплаща" от моите данъци чрез дефицита, защо искат да ми намаляват пенсията от НОЙ в съотношението на вноските? Що не турят и платените от мен всякакви други данъци?

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

Това пък откъде дойде - управляващите млъкнаха за УПФ-тата много отдавна. Казаха им да не пипат там, да не пречат.
          Адвокат ли му се явяваш?
          Я глей ко става: http://www.strategy.bg/PublicConsult...=bg-BG&Id=2704 (че и леля Диянка много активна)
          А като имаш достъп до партидката ти, можеш да видиш и колко доход си получил от 2009-та. Или колко ти струват сега дяловете, които си си "купил" с тавана от 06.2016 или 06.2015-та.

Коментар

За пример мога да ти дам "инвестиционата" си застраховка в същия Алианц със същите тези активи, която си е на -40% и на Алианц това не му пука. Т.е. дреме ми и на мен колко са активите на Алианца щом той намалява мойте. И то по 3 линии УПФ, ДПФ и тази "инвестиционна" застраховка. Добре че е само 1000 евра. За токова ме нави онази сладкодумна мацка дето ми я продаде. Открай време не мога да отказвам на сладкодумни девойки.

Даже си мисля че ДПФ-то (дето не съм внасял от 2009) и си стои така, е крайно време да си го прибера преди да го изцоцат рази такси и прочее. И преди да почнат да отпускат пенсии от този фонд .... другата седмица ще го сторя най-вероятно.
            Чак сега го видях това - боже: що за инвеститор си ти? По ДПФ-то си напред дори сега, въпреки че си спрял да внасяш точно когато е ТРЯБВАЛО да започнеш. Кога си внасяше - от края на седма до началото на Девета ли? Дано си внасял повече Девета на дъното, защото от тия вноски ще си 50% нагоре... или и това ти е малко?

Ного искам да ти видя и "инвестиционната" застраховка (може да ми разкажеш на лични за какво става дума) - защото това означава, че или ти не си внимавал, или консултантката ти (само на сладкодумничество ли кълвеш), а най-вероятно и двамата не сте внимавали. Инвестиционна ли е наистина или спестовна? Кога е сключена? Защото съм виждал и други с 40% минус, ама съм виждал и с близо около толкова на плюс... Не си ли чул, че при нужда се сменят фондове? Че по принцип бягаш от една инвестиция, когато тя започва да губи? А аз - да ти покажа ли реална партида на реален клиент, който е с периодическа вноска и застрахователна сума двойно по-висока от общия сбор на вноските, дето ще направи за целия срок, дето на трета година е само 14% назад след всички удръжки, които - както се знае - са най-високи в първите години? Всеки, който има най-общо понятие от човекозастраховане, ще каже че е невъзможно толкова добра партида на трета година - ама аз казвам, че може и мога да го докажа.

Видял съм и други партиди на около минус 35-40% - във фонд Източна Европа - твоята там ли е? Кой е виновен - ако е така - фондмениджърката ли, която по регламентът на фондът е принудена да инвестира само в акции само на пазарите в ЦИЕ - или клиентът, който първо е избрал тоя фонд, а после, виждайки, че той се срива - по очеизваждащи за целия свят политически причини, не е реагирал, да не говорим, че и "консултантът" му не го е консултирал? АЗ такива неща не допускам за моите клиенти. Да не си избирал консултантка само по сладуранство и сладкодумничество.

Това сериозно - ако искаш - пиши ми на лични, за да видим какво може да се направи. Не я оставяй така, щото ще задълбае още надолулу.

Коментар

• Един 100 % дефицит ме устройва напълно. )))

Коментар

• Всъщност колкото по- голям е дефицита на НОИ, толкова по-добре.
                Веднага обяснявам - при сегашният дефицит от около петдесет процента, другите петдесет се взимат от всички сравнително по равно...по скоро пропорционално ( от данъците). Ако ( както желае г- н Христов) се увеличат отново вноските до равнище ала 2000 година, така че да няма дефицит в НОИ, тия които така или иначе и сега плащат повече/ пропорционално от данъците си, ще плащат неимоверно повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Не би ли било по добре 100% осигуровки в частен фонд който аз мога да си избера без ограничения в европа примерно и ддс 10%
                  ​​Защо толкова държиш, държавата да сложи ръка на всичко и тя да го преразпредели по начина който сметне за добре ?
                  Единственото добро нещо е всеки да има право на избор - ама истински: а не да избира между Ной и... Ной. Това искам аз и това повтарям през цялото време. Нямам нищо против феновете на Ной да се осигуряват само там, ама нека и тия, дето не вярват в Ной да имат човешкото и гражданско право на избор. Ние не сме назначили Ной да ни бъде опекун.

Ватман - `оди копай гробища. ПФ си плащат като пичове на хиляди хора с ДПФ-енца.

Коментар

• Служителите в НОИ и цялата му поддръжка какви разходи имат, примерно за 2016 дай инфо

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Например ако ме направиш пенсионен цар за 1 месец мога да направя осигурителните вноски 0 лв и ДДС 30% например - нито един пенсионер няма и да усети, че "дефицитът" на НОИ е станал 100% Откъде впрочем следва, че вноските трябва да покриват разхода за пенсии?

Коментар

• Хрантутниците алчни тюфлеци от ПФ немат никакво право да се изказват тук защото:

ПФ са мафиотски структури, които чрез лобистки законови средства присвояват (крадат) ЧЕСТНО ЗАРАБОТЕНИ ПАРИ... досега не са изплатили НИЩО! САМО ПРИСВОЯВАТ!!!

ПФ са мафиотски структури, които чрез лобистки законови средства присвояват (крадат) ЧЕСТНО ЗАРАБОТЕНИ ПАРИ... досега не са изплатили НИЩО! САМО ПРИСВОЯВАТ!!!

и хвърлят прах в очите чрез публикуване на кухи доходности
                        Institution: FBI Correctional Facility
                        Jurisdiction: Unknown

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Така и не разбрах какво означава "ако да би бил НОИ работил без дефицит"? НОИ не работи без дефицит. Дефицитът на НОИ е целият проблем. Затова казах, че нашият спор опира не до сметки, а до фундаменти.
                          Не се съгласявам:

Дефицитът на НОИ въобще не е проблемът Помисли: Ако беше, щеше да е цъфнал и в 2000 и 2005 и 2010 и в 2015 А той не цъфти НОИ си е на дефицит и пенсионерите си получават пенсиите ? Къде е проблема?
                          помисли по друг начин : Например ако ме направиш пенсионен цар за 1 месец мога да направя осигурителните вноски 0 лв и ДДС 30% например - нито един пенсионер няма и да усети, че "дефицитът" на НОИ е станал 100% Откъде впрочем следва, че вноските трябва да покриват разхода за пенсии?
                          Да, има ограничения в това колко пенсии могат да се пращат, но те не са в дефицита на НОИ

Аз не съм наясно за какво точно спорим или ти спориш с мен, защото аз главно ти отговарям на въпроси
                          Но въпросът е ТОЧНО в сметката Нали приемаме гледната точка на индивида (и не ти пука че всички вкупом ще си платите двойна цена за пенсиите ако стоите в УПФ до последно)?

Е, от Гл т на индивида дали ще се набутва в УПФ да храни некадърни тунеядци или не е въпрос на това колко ще му е пенсията Айде да се съгласим, че ще е различна в единия и вдурия вариант , става ли?

е ако е различна, индивидът трябва да си отговори в кой вариант е по-висока и в кой по-ниска, в кой вариант е по-сигурна и в кой - по-несигурна Тук единственият "фундамент" са сметките

Коментар

Така и не разбрах какво означава "ако да би бил НОИ работил без дефицит"? НОИ не работи без дефицит. Дефицитът на НОИ е целият проблем. Затова казах, че нашият спор опира не до сметки, а до фундаменти. Всеки който вярва, че НОИ ще продължи да съществува в сегашния си вид, може да го предпочете пред фонд, поне докато съществува намалението от 27%. Но както каза Йордан .
                            Как така "не разбрах"? Та нали ти ми постави преди време въпроса "каква би била доходността на вноските в НОИ, ако вноските бяха в размер такъв, че да покриват дефицита на НОИ" Сметнах специално за да ти отговаря и от там излизат тези 1.9 % Може и да си забравил Както и да е

Не зная нарочно или по инерция разводняваш дебата Още опитваме да говорим за факти - А ти обясняваш какви реформи са необходими (между другото с много ако не и с повечето ти идеи съм напълно съгласен)

Но точно това ни е проблема на нас, чиито роден е българския. Даваш предписания и рецепти преди да сме се съгласили за диагнозата Ако не сме се съгласили за диагнозата, няма как да се съгласим и за лечението

Все пак ще продължа с малки крачки за тези, които искат да следват и сами да си направят изводите, а на теб - приятна вечер

Коментар

Капиталова схема е решение за проблемите на НОИ. Затова и я направиха. Нашата има кусури, но никой не иска да ги оправи, а да ги използва за да я унищожи. Защо всеки който говори за проблемите на втория стълб го прави само за да изтъква колко по-хубав е първия? Ако целта беше полза за народа, отдавна фондовете ни щяха да са по-конкурентни. Но целта е друга.
                              Това сам аз обяснявам от ного време - капиталова схема вътре в Ной - Сребърният фонд (ако парите в него не са отдавна очесани) - би могъл да се ползва за това. Ама държавата няма нито специалисти, нито желание да управляват тия пари.

Коментар

Айде и ти. Ми нещата си имат цена. Не може понеже НОИ не е конституиран по най-правилния начин да приемаме всеки ужасно скъп шит който ни се предложи независимо колко ни струва това!
                                Ето - сам казваш - нещата имат цена. Значи според теб е ужасно, че ПФ имат входяща такса 2-4.5%, но няма проблем Ной да ти прибира всичките пари? Или ПФ трябва да работят безплатно за тебе?

Коментар

Working...
                                X