Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Всъщност самият г- н Христов казва в една от публичните си изяви ( мързи ме да я търся сега, но ако го оспорите ще я намеря), че много от хората навършващи възраст за пенсиониране, няма да имат необходимият " стаж", така че не разбирам защо не се разглежда техният случай и се определят като нерелевантни. Напротив има голяма вероятност те да са мнозинството случаи съвсем скоро. Е това разбира се ще добре дошло за лрадеца нои, който след като те е обирал 30 ина години, ти отпусне 300 лева социална пенсия. За такава подигравка би трябвало да има ..и ЩЕ има разстреляни по улицата застъпници за нои.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнениеГ-н Христов, целенасочено ли се подигравате на два милиона работещи българи, или не осъзнавате че редовният гражданин си има съвсем друго ежедневие вместо да стои и дебне всяка една простотия която ви хрумва - дали, кога и как влиза или излиза от НС.
Още при маймуните има разделение на труда - половината дебнат (пазят) през нощта, а другата половина - през деня, докато първата половина спи. Вие, ако предпочитате да си живеете поединично, на пред-маймунски етап, ваша си работа - Така по-лесно ви еб*ват поединично.
Наивно ли е да си мисля, че от 2 млн. работещи българи, 3-ма могат да следят една простотия, други 3-ма - друга и така - и да алармират всички? Сигурно е наивно.Last edited by LChristoff; 06.08.2017, 11:59.
Коментар
-
Не получих никакви отговори на въпросите си, но не съм и очаквал друго. Вече съм свикнал - когато ви се задават неудобни въпроси, просто да се измъквате като мокра връв - както казваше баба ми (бог да я прости). Вие живеете в митическа реалност - и това би било лично ваше извращение, ако не лъжехте и маса хора.
Относно падането на таванът - ще го повярвам чак като го видя в действителност, - също и очакващите пенсия над сегашният таван - защото толкова пъти ги лъгаха, че те изпуснаха бройката на обещанията и лъжите вече.
А какво се случва с хората, осигурявали се на максимум - пенсионирали се вече - или с предстоящо пенсиониране до края на 18-а? Те не са ли очесани гнъсно от Ной?
Ето ТОВА в ПФ е невъзможно !!!! Няма как някой ПФ да каже на някой човек: "Бе ти си ни внасял максимално възможните вноски, ама няма да ти дадем 458 лв пенсия, според партидата ти и актюерските сметки, но ще ти дадем само 200, защото има хорица, дето са им малки партидите и трябва да им се помогне." ПФ са почтени и безпристрастни.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
И хич не ми говорете за "осигурителни права" и че таванът на пенсиите щял да падне - защото тия лъжи ги слушаме от години.
Отговорете конкретно при допускането, което направих - човек по различни причини - само с девет години трудовоосигурителен стаж - КАКВО ще получи от Ной? .
Това, което се опитвам да направя тук, за тези които имат очи да гледат и уши да слушат е просто :
1) Всеки трябва / може да избере къде да насочва задължителната си осигурителна вноска - в УПФ и НОИ или само в НОИ. От този избор ще зависи размера и сигурността на пенсията му. Ако не направи избор съзнателно, остава с разделена вноска между УПФ и НОИ с всички последици.
2) Разглеждаме КСО - какъв е потенциала на пенсионната с-ма? Ако човек прави всичко, което законът го задължава и всичко, което му позволява - каква пенсия може да очаква - по закон. Знаем, че това, което сега е написано в КСО може да стане, а може и да не стане. Знаем също, че това, което не е написано в КСО няма да стане. (Затова смятам сценарии на пълен осигурителен период - да очертая потенциала - а не на случаи от осигуряване 3, 5 или 9 години)
3) След като знаем какво пише по закон, започваме да преценяваме колко вероятно или невероятно е то да случи след много години (тогава преценяваме какво има да става с дефицита на НОИ).
Само отбележете си това:
3/4 от осигурителната ви вноска отива в НОИ така или иначе. 1/4 - в УПФ. Съответно от къде очаквате по-голям размер на пенсията си? Така че ВЪВ ВАШ интерес е НОИ да не "цъфне", защото тогава всички "ще вържете".
По мои сметки, 40 години осигуряване в УПФ ще ви даде пенсия, която ще замества 6-8 % от последната ви заплата. И като нямате пенсия от НОИ, която може да замести 30-50 % от последната ви заплата, какво точно правите на стари години?
Утре ще гледаме дефицита на НОИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнениеВ Н Събрание, обаче, отлежава проект за измените на КСО, който намалява/ отлага този срок до ЕДНА година преди пенсиониране Не виждам да протестирате или да сте се изказали в обществената консултация до 30.06 - па после някой друг ви е виновен
Коментар
-
Впрочем да спорим безпредметно е: никой няма да отстъпи от неговата си истина. Въпросът е: ЗАЩО ДВЕТЕ СИСТЕМИ СА НЕРАВНОПОСТАВЕНИ?
Защо всеки, който мисли, че УПФ го чешат, може да се откаже от тях и - заедно с парите си - да отиде в Ной,
а в същото време хиляди хора, които смятат, че Ной ги чеше, НЕ МОГАТ да се откажат от Ной и да отидат изцяло в УПФ, дори от момент Х нататък, камо ли да си вземат откраднатите от Ной пари?
Това е, което аз искам - като пълнолетен и дееспособен и мислещ човек, да направя реален избор, а не да "избирам" между Ной и между Ной.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
Ако това е така, как ти помага УПФ-то? Днес имаш достъп до него 5 години преди навършване на пенсионна възраст В Н Събрание, обаче, отлежава проект за измените на КСО, който намалява/ отлага този срок до ЕДНА година преди пенсиониране Не виждам да протестирате или да сте се изказали в обществената консултация до 30.06 - па после някой друг ви е виновен
въобще идеята, че парите по партида "са си лично мои" е най- голямата финансова измама - по-голяма от пирамидите Лично твои са парите, които можеш да похарчиш както си искаш в рамките на три-пет дни. Иди в понеделник да си поискаш парите от УПФ-то да си купиш червено Ферари и ще разбереш точно колко са твои.
Измама било: "парите са си лично мои" - а чии са щом човекът така или иначе ще си ги получи, ако не той - децата му? Не може да се теглят по всяко време, защото всеки простак ще си ги дръпне, за да си купи ебаси новата моба... а парите, които отиват в Ной - може ли човек да си ги вземе? Просто ей-така - решава: развод с Ной - и си иска вноските - с или без т.нар. "доходност", за която говорите - за да си ги тури в ДПФ? Пак стигаме до въпросът - ЗАЩО човек може да се прехвърли от УПФ в Ной - ЗАЕДНО с партидата си, а обратното е невъзможно ???? Защото туканка някои се правят, че не разбират дори най-елементарни риторически въпроси - отговарям: ЗАЩОТО НОЙ Е ФИНАНСОВА ПИРАМИДА И В НЕЯ НЯМА НИЩО !!!! Кой стълб на пенсионната система е измамнически тогава?
И хич не ми говорете за "осигурителни права" и че таванът на пенсиите щял да падне - защото тия лъжи ги слушаме от години.
И не ме пускайте по пързалката - нали сте специалист по Ной? Отговорете конкретно при допускането, което направих - човек по различни причини - само с девет години трудовоосигурителен стаж - КАКВО ще получи от Ной? Не се оправдавайте и с приказки за "отрицателната" доходност на Allianz - нито, че всички във всички пенсионни фондове били "измамени" - защото десетки мои клиенти ще умрат от смях, като ви четат глупостите.... защото имам клиенти по ДПФ, дето са по 15-17% напред от внесените пари след такси и т.н., тоест 25-27% на плюс след данъчните облекчения - и то не клиенти отпреди 7-8 години, а по"пресни".Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеДнес говорих с колега поляк, който е пенсионер в полша. Каза че имало много излъгани от частните фондове в полша и затова всеки разчита на държавната пенсия
Тука ного хора сигурно мислят, че ППФ са ги излъгали - че не са почнали да им плащат по поне 300 лв пенсия - срещу техните 800 лв общо вноски и 1 Б по партидата - а то Дянков забърса парите.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеДнес говорих с колега поляк, който е пенсионер в полша. Каза че имало много излъгани от частните фондове в полша и затова всеки разчита на държавната пенсия
Коментар
-
Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение
...за разходопокривният модел целта ви е 75 годишна възраст за пенсиониране ...
въобще идеята, че парите по партида "са си лично мои" е най- голямата финансова измама - по-голяма от пирамидите Лично твои са парите, които можеш да похарчиш както си искаш в рамките на три-пет дни. Иди в понеделник да си поискаш парите от УПФ-то да си купиш червено Ферари и ще разбереш точно колко са твои.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
Чудесно Правилно ли разбирам възражението: В даден момент НОИ ще спре да изплаща какъвто и да е размер пенсия на когото и да било? Това е 100% риск = абсолютна сигурност
Коментар
-
Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение
Аз възразявам категорично. В кодекса който сте писали, пардон консултирали (което за мен е същото), НОИ никога няма да ми плаща пенсия и респективно риска е сто процентов - т.е. абсолютно сигурно е че държавата ще ми издуха лъвчетата, а аз след 55 години трудов стаж ще съм се споминал за радост на тогавашният НОИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеLChristoff колко е издръжката на нои за една година всички год разходи ми е интересно, има ли такава информация
Коментар
Коментар