IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Не получих никакви отговори на въпросите си, но не съм и очаквал друго. .
    Няма и да получиш на въпроси, които не са по темата

Коментар

• Всъщност самият г- н Христов казва в една от публичните си изяви ( мързи ме да я търся сега, но ако го оспорите ще я намеря), че много от хората навършващи възраст за пенсиониране, няма да имат необходимият " стаж", така че не разбирам защо не се разглежда техният случай и се определят като нерелевантни. Напротив има голяма вероятност те да са мнозинството случаи съвсем скоро. Е това разбира се ще добре дошло за лрадеца нои, който след като те е обирал 30 ина години, ти отпусне 300 лева социална пенсия. За такава подигравка би трябвало да има ..и ЩЕ има разстреляни по улицата застъпници за нои.

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение
        Г-н Христов, целенасочено ли се подигравате на два милиона работещи българи, или не осъзнавате че редовният гражданин си има съвсем друго ежедневие вместо да стои и дебне всяка една простотия която ви хрумва - дали, кога и как влиза или излиза от НС.
        "редовният гражданин си има съвсем друго ежедневие вместо да стои и дебне..." - Точно на това разчитат лобистите на специални интереси, които не са непременно ВАШИТЕ! И успяват. Ако промените в КСО минат, ще цицат таксички от всички УПФ партиди 4 години повече, па нека им е зле.

Още при маймуните има разделение на труда - половината дебнат (пазят) през нощта, а другата половина - през деня, докато първата половина спи. Вие, ако предпочитате да си живеете поединично, на пред-маймунски етап, ваша си работа - Така по-лесно ви еб*ват поединично.

Наивно ли е да си мисля, че от 2 млн. работещи българи, 3-ма могат да следят една простотия, други 3-ма - друга и така - и да алармират всички? Сигурно е наивно.
        Last edited by LChristoff; 06.08.2017, 11:59.

Коментар

• Не получих никакви отговори на въпросите си, но не съм и очаквал друго. Вече съм свикнал - когато ви се задават неудобни въпроси, просто да се измъквате като мокра връв - както казваше баба ми (бог да я прости). Вие живеете в митическа реалност - и това би било лично ваше извращение, ако не лъжехте и маса хора.

Относно падането на таванът - ще го повярвам чак като го видя в действителност, - също и очакващите пенсия над сегашният таван - защото толкова пъти ги лъгаха, че те изпуснаха бройката на обещанията и лъжите вече.

А какво се случва с хората, осигурявали се на максимум - пенсионирали се вече - или с предстоящо пенсиониране до края на 18-а? Те не са ли очесани гнъсно от Ной?

Ето ТОВА в ПФ е невъзможно !!!! Няма как някой ПФ да каже на някой човек: "Бе ти си ни внасял максимално възможните вноски, ама няма да ти дадем 458 лв пенсия, според партидата ти и актюерските сметки, но ще ти дадем само 200, защото има хорица, дето са им малки партидите и трябва да им се помогне." ПФ са почтени и безпристрастни.
          Last edited by Императорът; 06.08.2017, 11:59. Причина: Таванът и извращението.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

И хич не ми говорете за "осигурителни права" и че таванът на пенсиите щял да падне - защото тия лъжи ги слушаме от години.

Отговорете конкретно при допускането, което направих - човек по различни причини - само с девет години трудовоосигурителен стаж - КАКВО ще получи от Ной? .
            Таванът пада за пенсии, отпуснати след 31.12.2018 г. и това го пише в КСО, което е в сила. Ако искаш да живееш в митичната реалност, която сам си си създал, твоя работа.

Това, което се опитвам да направя тук, за тези които имат очи да гледат и уши да слушат е просто :

1) Всеки трябва / може да избере къде да насочва задължителната си осигурителна вноска - в УПФ и НОИ или само в НОИ. От този избор ще зависи размера и сигурността на пенсията му. Ако не направи избор съзнателно, остава с разделена вноска между УПФ и НОИ с всички последици.

2) Разглеждаме КСО - какъв е потенциала на пенсионната с-ма? Ако човек прави всичко, което законът го задължава и всичко, което му позволява - каква пенсия може да очаква - по закон. Знаем, че това, което сега е написано в КСО може да стане, а може и да не стане. Знаем също, че това, което не е написано в КСО няма да стане. (Затова смятам сценарии на пълен осигурителен период - да очертая потенциала - а не на случаи от осигуряване 3, 5 или 9 години)

3) След като знаем какво пише по закон, започваме да преценяваме колко вероятно или невероятно е то да случи след много години (тогава преценяваме какво има да става с дефицита на НОИ).

Само отбележете си това:
            3/4 от осигурителната ви вноска отива в НОИ така или иначе. 1/4 - в УПФ. Съответно от къде очаквате по-голям размер на пенсията си? Така че ВЪВ ВАШ интерес е НОИ да не "цъфне", защото тогава всички "ще вържете".
            По мои сметки, 40 години осигуряване в УПФ ще ви даде пенсия, която ще замества 6-8 % от последната ви заплата. И като нямате пенсия от НОИ, която може да замести 30-50 % от последната ви заплата, какво точно правите на стари години?

Утре ще гледаме дефицита на НОИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
              В Н Събрание, обаче, отлежава проект за измените на КСО, който намалява/ отлага този срок до ЕДНА година преди пенсиониране Не виждам да протестирате или да сте се изказали в обществената консултация до 30.06 - па после някой друг ви е виновен
              Г-н Христов, целенасочено ли се подигравате на два милиона работещи българи, или не осъзнавате че редовният гражданин си има съвсем друго ежедневие вместо да стои и дебне всяка една простотия която ви хрумва - дали, кога и как влиза или излиза от НС.

Коментар

• Впрочем да спорим безпредметно е: никой няма да отстъпи от неговата си истина. Въпросът е: ЗАЩО ДВЕТЕ СИСТЕМИ СА НЕРАВНОПОСТАВЕНИ?

Защо всеки, който мисли, че УПФ го чешат, може да се откаже от тях и - заедно с парите си - да отиде в Ной,

а в същото време хиляди хора, които смятат, че Ной ги чеше, НЕ МОГАТ да се откажат от Ной и да отидат изцяло в УПФ, дори от момент Х нататък, камо ли да си вземат откраднатите от Ной пари?

Това е, което аз искам - като пълнолетен и дееспособен и мислещ човек, да направя реален избор, а не да "избирам" между Ной и между Ной.

Коментар

Ако това е така, как ти помага УПФ-то? Днес имаш достъп до него 5 години преди навършване на пенсионна възраст В Н Събрание, обаче, отлежава проект за измените на КСО, който намалява/ отлага този срок до ЕДНА година преди пенсиониране Не виждам да протестирате или да сте се изказали в обществената консултация до 30.06 - па после някой друг ви е виновен

въобще идеята, че парите по партида "са си лично мои" е най- голямата финансова измама - по-голяма от пирамидите Лично твои са парите, които можеш да похарчиш както си искаш в рамките на три-пет дни. Иди в понеделник да си поискаш парите от УПФ-то да си купиш червено Ферари и ще разбереш точно колко са твои.
                  Това проблем на УПФ ли е - или проблем на КСО ??? Защото УПФ нямат проблем да започнат да плащат пенсии и от 55-годишна възраст на хората например - ако някой иска това... проблем ще е за Ной, защото хората ще си кажат: "Ето - държавата постоянно ми вдига пенсионната възраст, а частниците са готови да започнат да ми плащат откак стана на 55."

Измама било: "парите са си лично мои" - а чии са щом човекът така или иначе ще си ги получи, ако не той - децата му? Не може да се теглят по всяко време, защото всеки простак ще си ги дръпне, за да си купи ебаси новата моба... а парите, които отиват в Ной - може ли човек да си ги вземе? Просто ей-така - решава: развод с Ной - и си иска вноските - с или без т.нар. "доходност", за която говорите - за да си ги тури в ДПФ? Пак стигаме до въпросът - ЗАЩО човек може да се прехвърли от УПФ в Ной - ЗАЕДНО с партидата си, а обратното е невъзможно ???? Защото туканка някои се правят, че не разбират дори най-елементарни риторически въпроси - отговарям: ЗАЩОТО НОЙ Е ФИНАНСОВА ПИРАМИДА И В НЕЯ НЯМА НИЩО !!!! Кой стълб на пенсионната система е измамнически тогава?

И хич не ми говорете за "осигурителни права" и че таванът на пенсиите щял да падне - защото тия лъжи ги слушаме от години.

И не ме пускайте по пързалката - нали сте специалист по Ной? Отговорете конкретно при допускането, което направих - човек по различни причини - само с девет години трудовоосигурителен стаж - КАКВО ще получи от Ной? Не се оправдавайте и с приказки за "отрицателната" доходност на Allianz - нито, че всички във всички пенсионни фондове били "измамени" - защото десетки мои клиенти ще умрат от смях, като ви четат глупостите.... защото имам клиенти по ДПФ, дето са по 15-17% напред от внесените пари след такси и т.н., тоест 25-27% на плюс след данъчните облекчения - и то не клиенти отпреди 7-8 години, а по"пресни".

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Днес говорих с колега поляк, който е пенсионер в полша. Каза че имало много излъгани от частните фондове в полша и затова всеки разчита на държавната пенсия
                    Какво означава: излъгани? Защото ного хора твърдят подобни неща, но ако разровиш случаят, можеш само да им се смееш. Помня една жена ревеше, че Allianz я излъгали и не и платили обезщетение за заболяване по човешката и застраховка - като я питахме от какво е заболяла и дали е имала такова покритие, тя каза: "Ами забременях !!!"

Тука ного хора сигурно мислят, че ППФ са ги излъгали - че не са почнали да им плащат по поне 300 лв пенсия - срещу техните 800 лв общо вноски и 1 Б по партидата - а то Дянков забърса парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Днес говорих с колега поляк, който е пенсионер в полша. Каза че имало много излъгани от частните фондове в полша и затова всеки разчита на държавната пенсия
                      У нас излъганите не са "много", а всички, които имат какъвто и да е пенсионен фонд

Коментар

​​​​​​...за разходопокривният модел целта ви е 75 годишна възраст за пенсиониране ...
                        Ако това е така, как ти помага УПФ-то? Днес имаш достъп до него 5 години преди навършване на пенсионна възраст В Н Събрание, обаче, отлежава проект за измените на КСО, който намалява/ отлага този срок до ЕДНА година преди пенсиониране Не виждам да протестирате или да сте се изказали в обществената консултация до 30.06 - па после някой друг ви е виновен

въобще идеята, че парите по партида "са си лично мои" е най- голямата финансова измама - по-голяма от пирамидите Лично твои са парите, които можеш да похарчиш както си искаш в рамките на три-пет дни. Иди в понеделник да си поискаш парите от УПФ-то да си купиш червено Ферари и ще разбереш точно колко са твои.

Коментар

Чудесно Правилно ли разбирам възражението: В даден момент НОИ ще спре да изплаща какъвто и да е размер пенсия на когото и да било? Това е 100% риск = абсолютна сигурност
                          ​​​​​​Тоеа си е лично твоя трактовка. Абсолютно наясно си че за разходопокривният модел целта ви е 75 годишна възраст за пенсиониране, От тук нататък каквито и бисери да ръсите е просто безпредметно.

Коментар

• Днес говорих с колега поляк, който е пенсионер в полша. Каза че имало много излъгани от частните фондове в полша и затова всеки разчита на държавната пенсия

Коментар

Аз възразявам категорично. В кодекса който сте писали, пардон консултирали (което за мен е същото), НОИ никога няма да ми плаща пенсия и респективно риска е сто процентов - т.е. абсолютно сигурно е че държавата ще ми издуха лъвчетата, а аз след 55 години трудов стаж ще съм се споминал за радост на тогавашният НОИ.
                              Чудесно Правилно ли разбирам възражението: В даден момент НОИ ще спре да изплаща какъвто и да е размер пенсия на когото и да било? Това е 100% риск = абсолютна сигурност

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                                LChristoff колко е издръжката на нои за една година всички год разходи ми е интересно, има ли такава информация
                                Питай Google

Коментар

Working...
                                X