Първоначално изпратено от vgc
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Last edited by LChristoff; 11.08.2017, 15:01.
-
Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнениеСега да погледнем какво се случва в държавите с малко по-малък процент брой лъжци-бюрократи на глава на населението. Според мен датчаните са най-откровени - за сега спрягат през 2050 едно 72+ като минимална възраст за пенсиониране, но дотогава има време и останалите популисти ще ги догонят че и задминат, няма страшно:
http://www.etk.fi/en/the-pension-sys...tirement-ages/
Като гледам данните в линка явно може и двата да са го казали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Мога и още как.На секундата отивам в НОИ щото тогава разлика няма да има никаква.При сегашното законодателство в различните етапи от живота интереса е различен.Ако децата ти са завършили и си далече от пенсия интереса е да си в ПФ щото ако се озъбиш за наследниците все нещо ще има.
Да не използваш БЕЗПЛАТНАТА опция, която имаш е тъпо, предвид това, че връщане назад няма.
Коментар
-
Мога и още как.На секундата отивам в НОИ щото тогава разлика няма да има никаква.При сегашното законодателство в различните етапи от живота интереса е различен.Ако децата ти са завършили и си далече от пенсия интереса е да си в ПФ щото ако се озъбиш за наследниците все нещо ще има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
Това е само за УПФ, не за ДПФ - мислех че е ясно. От УПФ не можеш да си вземеш довиждане по твое желание, освен ако не минеш 100% в сиво.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетази тема е №1 по писане
важна е, но по тези въпроси държавата нищо не прави
т.е. направила е частен монопол и до там
сами виждате, че от ПФ пенсия няма да има - не и нещо съществено
на НОИ внасяме, защото няма как - и да спорим и да не спорим това е положението
който може да направи нещо извън тази реалност - може би ще е добре, може би
ако чакате друг да ви свърши работата - (както ПФ за някаква доходност), еми ще чакате......
Как реши и второто - това не е природен закон, но измислен от хора, при това противоречащ на Конституцията.
Трябва като общество да се борим да променяме държавно наложените перверзии - а не да казваме: "това е положението".Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от OB4AR Разгледай мнениеОт доста време се опитвам да следя темата. За съжаление не се обсъжда най-голямото предимство на УПФ пред НОИ - наследяемостта. Моля който знае да отговори на следния казус:
На 40 години съм. Изчислена към момента от НОИ пенсия ( https://applications2.nssi.bg/PensionsCalc/ ) 400 лв (300 намалена заради УПФ), 10000 лв в УПФ фонд.
Колко пари ще получи 5 годишната ми дъщеря ако в този момент умра? А жена ми, ако нямаме брак?
Ако се озъбиш, ще получиш 10 Б от УПФ - тоест - твоята дъщеричка.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
За дискусия ...
1. Кой е бенчмарка (комбинация от два ETF-а не е бенчмарк - ако ще се прави такъв, трябва да е по правилата на КСО - не повече от 5% в един емитент)
2. Индексите, ако са взимани от сайта на КФН - не са верни. Или поне преди година не бяха, сега - не знам.
3. Бенчмарка нямаше да покрие минималната доходност 2007-ма
Иначе, ако ми се падне още един смотан ден на плажа, ще си напиша "некомунистическия манифест"
Коментар
-
Ми че то ако наследяемостта отпадне требе да си луд да останеш в ПФ.Начаса си вземем довиждане
Коментар
-
Ако не е казано изрично при подписване на договора наследници са тези по закон. Ти можеш да отидеш във фонда и да кажеш кой искаш да те наследи. Това се записва при партидата ти, но така потенциално ги вкарваш в приключение и дела. По-добре се ожени .
Обсъжданата (не е факт към момента) идея е да отпадне наследяването за да може оставащите по този начин в ПФ пари да влизат в общ кюп от който те да плащат пожизнените пенсии на тези които упорито живеят много дълго и си изядат всички пари.
Коментар
-
Ако не е казано изрично при подписване на договора наследници са тези по закон. Ти можеш да отидеш във фонда и да кажеш кой искаш да те наследи. Това се записва при партидата ти, но така потенциално ги вкарваш в приключение и дела. По-добре се ожени .
Обсъжданата (не е факт към момента) идея е да отпадне наследяването за да може оставащите по този начин в ПФ пари да влизат в общ кюп от който те да плащат пожизнените пенсии на тези които упорито живеят много дълго и си изядат всички пари.
Въпроса ми е за парите от НОИ. Колко пари ще получат от там? За да може да се изчисли дали е по-изгодно в УПФ или само в НОИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от OB4AR Разгледай мнениеОт доста време се опитвам да следя темата. За съжаление не се обсъжда най-голямото предимство на УПФ пред НОИ - наследяемостта. Моля който знае да отговори на следния казус:
На 40 години съм. Изчислена към момента от НОИ пенсия ( https://applications2.nssi.bg/PensionsCalc/ ) 400 лв (300 намалена заради УПФ), 10000 лв в УПФ фонд.
Колко пари ще получи 5 годишната ми дъщеря ако в този момент умра? А жена ми, ако нямаме брак?
Коментар
-
От доста време се опитвам да следя темата. За съжаление не се обсъжда най-голямото предимство на УПФ пред НОИ - наследяемостта. Моля който знае да отговори на следния казус:
Коментар
-
тази тема е №1 по писане
важна е, но по тези въпроси държавата нищо не прави
т.е. направила е частен монопол и до там
сами виждате, че от ПФ пенсия няма да има - не и нещо съществено
на НОИ внасяме, защото няма как - и да спорим и да не спорим това е положението
който може да направи нещо извън тази реалност - може би ще е добре, може би
ако чакате друг да ви свърши работата - (както ПФ за някаква доходност), еми ще чакате......
Коментар
Коментар