IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение

... От една седмица му показвам математически че силната половина на поколението X няма как да се пенсионира в разходнопрокривната държавна схема, .
    vgc Въпрос, ако позволиш: Запознах се с всичко което "ми показваш" и не оспорвам демографските тенденции, които посочваш (даже мога да споделя и допълнителни източници, но това не е важно). Какво смяташ, че ДОКАЗВАТ тези тенднции? В смисъла на "математическо доказателство". Това ми е въпросът. Благодаря
    Last edited by LChristoff; 11.08.2017, 15:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение
      Сега да погледнем какво се случва в държавите с малко по-малък процент брой лъжци-бюрократи на глава на населението. Според мен датчаните са най-откровени - за сега спрягат през 2050 едно 72+ като минимална възраст за пенсиониране, но дотогава има време и останалите популисти ще ги догонят че и задминат, няма страшно:
      http://www.etk.fi/en/the-pension-sys...tirement-ages/
      Като каза датчаните мисля, че датския крал (освен ако не е бил dutch крал) че социалната система такава каквато я познаваме е изживяла времето си и трябва сериозно да се реформира. Все пак човекът не е политик, не е на избираема длъжност, а си е крал - демек може да говори неща, дето не се харесват на избирателите.

Като гледам данните в линка явно може и двата да са го казали.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Мога и още как.На секундата отивам в НОИ щото тогава разлика няма да има никаква.При сегашното законодателство в различните етапи от живота интереса е различен.Ако децата ти са завършили и си далече от пенсия интереса е да си в ПФ щото ако се озъбиш за наследниците все нещо ще има.
        Това е глупаво....освен ако не си на 60 години и си сметнал, че ще получаваш по-малко пенсия от нои и упф, отколкото само от нои.

Да не използваш БЕЗПЛАТНАТА опция, която имаш е тъпо, предвид това, че връщане назад няма.

Коментар

Мога и още как.На секундата отивам в НОИ щото тогава разлика няма да има никаква.При сегашното законодателство в различните етапи от живота интереса е различен.Ако децата ти са завършили и си далече от пенсия интереса е да си в ПФ щото ако се озъбиш за наследниците все нещо ще има.
          Не намирам емотикона за посипване главата с пепел. Разбира се че така можеш. Просто не даяна в тази жега, а кллиматика за мен не е опция.. Прегрях

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

Това е само за УПФ, не за ДПФ - мислех че е ясно. От УПФ не можеш да си вземеш довиждане по твое желание, освен ако не минеш 100% в сиво.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              тази тема е №1 по писане
              важна е, но по тези въпроси държавата нищо не прави
              т.е. направила е частен монопол и до там
              сами виждате, че от ПФ пенсия няма да има - не и нещо съществено
              на НОИ внасяме, защото няма как - и да спорим и да не спорим това е положението
              който може да направи нещо извън тази реалност - може би ще е добре, може би
              ако чакате друг да ви свърши работата - (както ПФ за някаква доходност), еми ще чакате......
              Как реши пръвото - все едно аз да кажа, че всеки пенсионер по УПФ ще получи по едно Беемвенце подарък - несериозно е.
              Как реши и второто - това не е природен закон, но измислен от хора, при това противоречащ на Конституцията.

Трябва като общество да се борим да променяме държавно наложените перверзии - а не да казваме: "това е положението".
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от OB4AR Разгледай мнение
                От доста време се опитвам да следя темата. За съжаление не се обсъжда най-голямото предимство на УПФ пред НОИ - наследяемостта. Моля който знае да отговори на следния казус:
                На 40 години съм. Изчислена към момента от НОИ пенсия ( https://applications2.nssi.bg/PensionsCalc/ ) 400 лв (300 намалена заради УПФ), 10000 лв в УПФ фонд.
                Колко пари ще получи 5 годишната ми дъщеря ако в този момент умра? А жена ми, ако нямаме брак?
                А, обсъжда се - просто фенове на Ной игнорират тези неща: наследяемост, несеквестируемост, данъчни облекчения - защото са явни предимства на ПФ.

Ако се озъбиш, ще получиш 10 Б от УПФ - тоест - твоята дъщеричка.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

За дискусия ...
                  Въртим се в кръг. Сигурно 50 страници назад го имаше същото:
                  1. Кой е бенчмарка (комбинация от два ETF-а не е бенчмарк - ако ще се прави такъв, трябва да е по правилата на КСО - не повече от 5% в един емитент)
                  2. Индексите, ако са взимани от сайта на КФН - не са верни. Или поне преди година не бяха, сега - не знам.
                  3. Бенчмарка нямаше да покрие минималната доходност 2007-ма

Иначе, ако ми се падне още един смотан ден на плажа, ще си напиша "некомунистическия манифест"

Коментар

Ми че то ако наследяемостта отпадне требе да си луд да останеш в ПФ.Начаса си вземем довиждане
                    Това е само за УПФ, не за ДПФ - мислех че е ясно. От УПФ не можеш да си вземеш довиждане по твое желание, освен ако не минеш 100% в сиво.

Коментар

Ако не е казано изрично при подписване на договора наследници са тези по закон. Ти можеш да отидеш във фонда и да кажеш кой искаш да те наследи. Това се записва при партидата ти, но така потенциално ги вкарваш в приключение и дела. По-добре се ожени .

Обсъжданата (не е факт към момента) идея е да отпадне наследяването за да може оставащите по този начин в ПФ пари да влизат в общ кюп от който те да плащат пожизнените пенсии на тези които упорито живеят много дълго и си изядат всички пари.
                      Ми че то ако наследяемостта отпадне требе да си луд да останеш в ПФ.Начаса си вземем довиждане

Коментар

Ако не е казано изрично при подписване на договора наследници са тези по закон. Ти можеш да отидеш във фонда и да кажеш кой искаш да те наследи. Това се записва при партидата ти, но така потенциално ги вкарваш в приключение и дела. По-добре се ожени .

Обсъжданата (не е факт към момента) идея е да отпадне наследяването за да може оставащите по този начин в ПФ пари да влизат в общ кюп от който те да плащат пожизнените пенсии на тези които упорито живеят много дълго и си изядат всички пари.
                        Въпроса не е за парите от УПФ. За тях е ясно че се наследяват всички (засега).
                        Въпроса ми е за парите от НОИ. Колко пари ще получат от там? За да може да се изчисли дали е по-изгодно в УПФ или само в НОИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от OB4AR Разгледай мнение
                          От доста време се опитвам да следя темата. За съжаление не се обсъжда най-голямото предимство на УПФ пред НОИ - наследяемостта. Моля който знае да отговори на следния казус:
                          На 40 години съм. Изчислена към момента от НОИ пенсия ( https://applications2.nssi.bg/PensionsCalc/ ) 400 лв (300 намалена заради УПФ), 10000 лв в УПФ фонд.
                          Колко пари ще получи 5 годишната ми дъщеря ако в този момент умра? А жена ми, ако нямаме брак?

Коментар

• Click image for larger version

Name:	20645113_10212421446085342_1248143271774959598_o.jpg
Views:	1
Size:	46.7 КБ
ID:	3227034

За дискусия ...

Коментар

• От доста време се опитвам да следя темата. За съжаление не се обсъжда най-голямото предимство на УПФ пред НОИ - наследяемостта. Моля който знае да отговори на следния казус:

Коментар

• тази тема е №1 по писане
                                важна е, но по тези въпроси държавата нищо не прави
                                т.е. направила е частен монопол и до там
                                сами виждате, че от ПФ пенсия няма да има - не и нещо съществено
                                на НОИ внасяме, защото няма как - и да спорим и да не спорим това е положението
                                който може да направи нещо извън тази реалност - може би ще е добре, може би
                                ако чакате друг да ви свърши работата - (както ПФ за някаква доходност), еми ще чакате......

Коментар

Working...
                                X