Първоначално изпратено от Snipe
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеОт 2002г до сега периода е достатъчно дълъг, за да се види какво могат. Няма как да допуснем, че през следващите 12 или повече години ще е нещо по-различно.
Т.е. това си могат хората от ПФ.
Няма какво повече да ти напиша, но за мен твоето упорство да докараш ПФ като цвете не е подплатено с нещо реално постигнато.
А действителността е, че в ПФ имаш - така да се каже - по-големи шансове, по чисто обективни причини.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе е въпрос за можене и за неможене - а въпрос на пазари. Няма как пазарите да вървят надолу, а доходността нагоре.
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗа таксите - ще ги намалят - нали се реши това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе е въпрос за можене и за неможене - а въпрос на пазари. Няма как пазарите да вървят надолу, а доходността нагоре.
За таксите - ще ги намалят - нали се реши това.
Т.е. това си могат хората от ПФ.
Няма какво повече да ти напиша, но за мен твоето упорство да докараш ПФ като цвете не е подплатено с нещо реално постигнато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА каква полза, ако си подариш парите на Ной? ПФ имат ниска доходност заради ограниченията в инвестирането им. Иначе - съгласен с теб - но ако си прехвърлиш парите от ПФ в Ной, Ной няма да престане да те чеше до кръв.
И държавата надали ще национализира партидите - защото пък ного други осигурени няма да си ги дадат - а това ще бъдат точно тия с големите партиди.
През последните 12 години не видях инициатива от тяхна страна да се намалят таксите и явно това трябва да стане по административен път или чрез НЯКАКВА /каквАТО и да била/ загуба на клиенти, т.е. създаване на по-конкурентна среда.
Относно доходността - те толкова си могат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПоради няколко причини, които няма да изброявам, мисля, че с напредване на изплащаните суми държавата под натиска на осигурените ще бъде принудена да национализира партидите.
Това, че като внасям пари ще получа същите пари /виж доходността за последните 12 години/ не ми носи нищо, ама нищо повече от изхарчването им на момента.
Всеки индивидуален, разумен, находчив и любознателен инвеститор, може да постигне 8-12% годишна доходност за дълъг период от време. Ако приемем, че инфлацията е 4-5%, а чистата доходност 3-8% /средно 5,5%/, при вложени от родителите му при раждането 50 хилки, на 45 години този вече работещ ще има активи за 556 хилки - чисти активи, без инфлацията в тях. Ако продължи да получава чисти 5,5% на година, годишния му доход ще бъде 30,6 хилки - достатъчни, за да спре да работи.
Това нещо нашите ПФ не могат да го направят - поне не в първите 12 години от съществуването си.
Поради тази причина не виждам никаква полза от тях!!!
И държавата надали ще национализира партидите - защото пък ного други осигурени няма да си ги дадат - а това ще бъдат точно тия с големите партиди.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеама менте
то и това ще дойде след някоя друга година, като се види колко пари могат да плащат и пак реформа
Коментар
-
Мечтата на НОИ е цялата държавна пенсионна система да заприлича на Учителския Пенсионен Фонд (УчПФ), защото в края на 2014г.:
1)
- броят на учителите внасящи осигуровки в УчПФ беше 90,407
2)
- пенсионираните учители, които получаваха пенсия от УчПФ бяха едва 19,923
Тоест за всеки пенсиониран учител в УчПФ вноски правеха над 4 учители.
http://www.noi.bg/aboutbg/st
Коментар
-
Поради няколко причини, които няма да изброявам, мисля, че с напредване на изплащаните суми държавата под натиска на осигурените ще бъде принудена да национализира партидите.
Това, че като внасям пари ще получа същите пари /виж доходността за последните 12 години/ не ми носи нищо, ама нищо повече от изхарчването им на момента.
Всеки индивидуален, разумен, находчив и любознателен инвеститор, може да постигне 8-12% годишна доходност за дълъг период от време. Ако приемем, че инфлацията е 4-5%, а чистата доходност 3-8% /средно 5,5%/, при вложени от родителите му при раждането 50 хилки, на 45 години този вече работещ ще има активи за 556 хилки - чисти активи, без инфлацията в тях. Ако продължи да получава чисти 5,5% на година, годишния му доход ще бъде 30,6 хилки - достатъчни, за да спре да работи.
Това нещо нашите ПФ не могат да го направят - поне не в първите 12 години от съществуването си.
Поради тази причина не виждам никаква полза от тях!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеама менте
то и това ще дойде след някоя друга година, като се види колко пари могат да плащат и пак реформаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМи то и сега можеш да се в европейски ПФ - кеф ти Allianz, кеф ти Нъ-нъ.
то и това ще дойде след някоя друга година, като се види колко пари могат да плащат и пак реформа
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеСъгласен съм. Кажи обаче какъв е стимула на ПФ да правят по-добри услуги на по-ниски цени?? Сега никакъв!!! Всички са забили макс такси и си кротуват!!!
Следващата стъпка е да се осигуряваш в ПФ от ЕС - не само тези тук, които един финансов контрол ги контролира ........Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар