Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Бате ПешоАгресивната простотия не ме плаши.Особено когато се демонстрира от простаци скрити в мазето.Айде изправи се пред мен и ми го кажи па да видим после каква ще ти е работата....може би да си зашиеш нещото отзад
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБягай, бягай - горанов и калфин ще ти се радват.
Щом искаш 1 000 000 хъхреци да ти станат ортаци на парите, това си е твое право.
България е съществувала през 95% от историята си без Ной, а ПФ ще има докато въобще съществуват на света пари и икономика.
Специално за тебе съм изчислявал, че дори Ной да ти завиши пенсията, задето си им подарил парите си, ПАК ще си вътре, сам си признавал, че Ной дава с 1/3 по-малка пенсия на твои познати, осигурявали се на макс... защо мислиш, че ще ти дадат НАД максималната пенсия, само защото си им подарил партидата си? Или че ако се осъзнаеш, ще ти върнат парите от т.нар. "сребърен фонд", който се води, че съществува, но никой не му е виждал парите в мазето на БНБ?
Но ти си знаеш, ти си знаеш - голям човек си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНОЙ ще го има докато има България виж ПФ днес ги има утре кой знае.Аз чакам момента и беж краченца да бягаме
Щом искаш 1 000 000 хъхреци да ти станат ортаци на парите, това си е твое право.
България е съществувала през 95% от историята си без Ной, а ПФ ще има докато въобще съществуват на света пари и икономика.
Специално за тебе съм изчислявал, че дори Ной да ти завиши пенсията, задето си им подарил парите си, ПАК ще си вътре, сам си признавал, че Ной дава с 1/3 по-малка пенсия на твои познати, осигурявали се на макс... защо мислиш, че ще ти дадат НАД максималната пенсия, само защото си им подарил партидата си? Или че ако се осъзнаеш, ще ти върнат парите от т.нар. "сребърен фонд", който се води, че съществува, но никой не му е виждал парите в мазето на БНБ?
Но ти си знаеш, ти си знаеш - голям човек си.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеНяма да спориш с Пешо Истината!!!Айде да не се занимават модератори!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОбикновеният човек няма време и познания да се занимава хем с работата си, хем с фермерство. Ти като разбираш от земеделство, мислиш че всички разбират - и ти си гледаш от свойта камбанария.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОбикновеният човек няма време и познания да се занимава хем с работата си, хем с фермерство. Ти като разбираш от земеделство, мислиш че всички разбират - и ти си гледаш от свойта камбанария.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеОбикновения човек няма работа нито с форекса нито с акциите.Обикновения човек може да инвестира в земя и малка ферма.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНой след 18 години така и така няма да го има, защото няма да има откъде да взема пари.
Закривай отсега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВий разсъждавате от вашата камбанария, аз не правя тази грешка.
Ако фанете някой сулю и му кажете: 5% от доходът си ще го инвестираш за втора пенсия - според вас той къде и как ще ги "инвестира"? Ще има ли достъп до финансовите пазари, време за четене, сам ли ще си плаща таксите? Ще има ли решимост дори да стори това или ще "инвестира" тия 5% в кръчмата?
Ето заради това трябва да има ПФ, защото не е работа на всеки обикновен човек да разбира от туй и сам да върши туй. А и въпросът е на диверсификация - как човекът ще инвестира 40 лв на месец едновременно в десетки могъщи компании по светът? Само през фонд той може туй да стори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНОЙ го боли фара на къде вурвят пазарите.Закривай
Закривай отсега.
И осемгодишно дете може да ти каже, че от 1 МБ няма как да вземеш 5 МБ.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение+1
финансови корифеи
точно !!!
Ако фанете някой сулю и му кажете: 5% от доходът си ще го инвестираш за втора пенсия - според вас той къде и как ще ги "инвестира"? Ще има ли достъп до финансовите пазари, време за четене, сам ли ще си плаща таксите? Ще има ли решимост дори да стори това или ще "инвестира" тия 5% в кръчмата?
Ето заради това трябва да има ПФ, защото не е работа на всеки обикновен човек да разбира от туй и сам да върши туй. А и въпросът е на диверсификация - как човекът ще инвестира 40 лв на месец едновременно в десетки могъщи компании по светът? Само през фонд той може туй да стори.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение"Финансовите корифеи" си имат ролята, ама аз не знам фонд, който да върви нагоре, докато пазарите, на които инвестира, вървят надолу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеТ.е. и с тях, и биз тях - все тая...
По-скоро с тях по-зле, че ядат от доходността на фондовете, без да допринасят особено.
Интересно как ETF и ВФ успяват да живеят с по-ниски такси...
финансови корифеи
точно !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение"Финансовите корифеи" си имат ролята, ама аз не знам фонд, който да върви нагоре, докато пазарите, на които инвестира, вървят надолу.
По-скоро с тях по-зле, че ядат от доходността на фондовете, без да допринасят особено.
Интересно как ETF и ВФ успяват да живеят с по-ниски такси...
Коментар
Коментар