If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Елементарната логика показва и че не тряя сте на минус. Ама сте. Кой се излага - вие или наивниците дето са ви доверили пари?
Аз ти зададох простичък въпрос - ти тръгна да ми увърташ. Пак ще те нарека измамник - и съвсем не съм голословен
И КОЙ ти каза, че сме на минус? Видял ли си партида, която да е на минус? Или въпросът е просто да плещиш нещо, без значение дали има връзка с действителността?
Всичко което изписа досега показва само невежеството ти, а ти даже парадираш с това невежество.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
По-добре спри, защото тотално се излагаш. Елементарната логика и правилата на пенсионното осигуряване показва, че съм прав. Или според теб е невъзможно в цяла България да има дори един човек на 70 години (например) който да си тури парите в ДПФ, вместо в бамката?
Елементарната логика показва и че не тряя сте на минус. Ама сте. Кой се излага - вие или наивниците дето са ви доверили пари?
Аз ти зададох простичък въпрос - ти тръгна да ми увърташ. Пак ще те нарека измамник - и съвсем не съм голословен
По-добре спри, защото тотално се излагаш. Елементарната логика и правилата на пенсионното осигуряване показва, че съм прав. Или според теб е невъзможно в цяла България да има дори един човек на 70 години (например) който да си тури парите в ДПФ, вместо в бамката?
Абе измамник, нали данъците ще ги плати осигуреното лице когато си тегли парите хахахаха
Какво си заекнал на тия данъци - те само се отлагат във времето, хеле в Б-стан както има плосък данък - хептен!
Ами не знам... досега не съм чул някой да плаща данък върху пенсия.
Айде смени дрогата, става ли?
1. "А натрупаните от предните години средства?" - доходност от 0.14 % е тази, които са натрупали ВСИЧКИ ВНЕССЕНИ средства - и от 2002 и от 2011 г., с отчитане на датите, на които са внесени и какво има СЕГА (30.09.2015 - по официални данни) по партидите. Въпреки, че какво има по официални данни по партидите и какво в действителност - може да се окажат 2 различни неща.
А ако не се окажат "две различни неща", ще отговаряте ли за думите си?
2. А доходността от това, че върху тия вноски осигуреното лице НЕ плаща данъци? - Данъчните облекчения са всъщност държавна субсидия за дружествата. Получаваш 10 % данъчно облекчение - то е като внезапна доходност на вноската ти - внасяш 100 лв., а всъщност имаш 110 лв. До тук - чудесно. Интересното следва: Специално в ДПФ двете такси изяждат по 1.5 % от доходността (в УПФ - 2.2 %). Пак специално за ДПФ, "меринджеите" средно взето от 2004 до сега успяват да стопят по 0.5 % в реален израз. Та общо след като вноската ти е престояла 1 година в ДПФ, загубила е 2 % стойност. 5 години по 2% = 10 %. "Данъчното ти облекчение" преминава изцяло в пенсионното дружество за 5 години. От там нататък започваш да губиш по 2 % на година. Та твоето данъчно облекчение си е стръв да влезеш - после ти го прибират за 5 години.
КОИ са тия "две такси"? Според думите ви пъртидите по ДПФ са губещи - само дето никой не е виждал такава партида - или поне такава, която не е стартирала в последните месеци на пазарен спад. Според вас КАК да се издържа една пенсионна компания, ако не от такси? Смятате ли, че самото инвестиране (в чисто технически смисъл е безплатно? Вие колко и какви инвестиции сте направил в живота си? Или ПОК трябва да са някакви благотворителни дружества?
КАК точно губиш "по 2% на година"?
3. "Ето един пълен анализ..." - естествено, този който го е писал има да защитава днешната си заплата - не твоята пенсия. По-пълен анализ дава същия Алианц 2 месеца по-късно - Реална доходност на осигурените от 2004 до 2014 във фонда на Алианц - -(минус) 0.98 % всяка божа година.
А ВИЕ кого и какво защитавате?
"Осигурените" в Алианц са всъщност донори на...
Но ако Ви харесва, аз нямам проблем - добре е да знаете на кого сте донори и с колко.
Кажете, кажете... довършете многоточието, защото аз съм служител на Алианц, имам УПФ в Алианц, ДПФ в Алианц, човешка застраховка в Алианц, но не знам чий "донор" съм.
А колко е доходността за последните години? Който е внесъл 100 лв 11-а година, колко са станали те сега - при (поне официално обявена) дефлация? А натрупаните от предните години средства?
А доходността от това, че върху тия вноски осигуреното лице НЕ плаща данъци? - Или таксите ще ги гледаме под микроскоп (все едно ПФ трябва да работят не само без печалба, но и за своя сметка), но пред облекченията ще се правим на слепи?
Ето един пълен анализ върху "ниската и дори отрицателна доходност" на ПФ:
Абе измамник, нали данъците ще ги плати осигуреното лице когато си тегли парите хахахаха
Какво си заекнал на тия данъци - те само се отлагат във времето, хеле в Б-стан както има плосък данък - хептен!
В действителност 0,46% е реалната доходност на осигурените в УПФ от април 2002 г. до септември 2014 г.
Сметнатата по същата формула реална доходност за периода април 2002 г. - 30.09.2015 г. пада на 0.14 % годишно
В същото време реалния среден осигурителен доход (от който НОИ изчислява пенсиите) е нараствал реално с 3.45 % средногодишно (2002-30.9.2015)
Ха сега, познайте от три пъти, кога пенсията от УПФ от вноски които растат с 0.14% ще догони НАМАЛЕНИЕТО на пенсията от НОИ за това, че си се осигурявал в УПФ, след като това намаление се смята от число, нарастващо с 3.45 % годишно.
С удоволствие, но първо ВИЕ познайте (ако щете от 33 пъти) КОЙ ще плаща пенсиите от Ной след 20 години при тия демографски тенденции?
Днес може да обещавате и 1000 лв минимална пенсия след 20 години, за да подлъжете някой и друг балък да ви подари парите от личната си партида, за да ги изхарчите още другия месец - нали след 20 години никой няма да ви търси сметка?
Защото разходо-покривната система на Ной е съвсем неприкрита финансова пирамида, която взема парите на хората, за да ги харчи за други хора, обещавайки на донорчетата, че някъде в бъдещето някакви други хора ще работят здраво, за да им плащат на тях. кои ще са тия - някаквите други хора - 1 000 000 цигани ли, които отказват да работят друго, освен бране на чужда собственост и размножаване срещу пожизнени помощи?
Когато частно лице направи финансова пирамида, попада под ударите на законът... но когато ДЪРЖАВАТА организира такава - нарича това "пенсионна система" и "социална политика".
Сега Импето ще ти докаже, че си на далавера и от УПФ с данъците. Май допускаше, че ако не ги внесеш в УПФ ще си ги сложиш в джоба, което се облага.
Аз обаче бих предпочел 10% назад и в моя джоб, отколкото с тези 10% напред и след това -100% - не се знае кой ще ги харчи !!!!!
Форти - все едно да му доказвам, че слънцето изгрява от около изток.
Ако не ги внесеш в УПФ, ще ги внесеш в Ной и пак няма да се облагат. Само че отидат ли в Ной, вече няма да са твои и никога повече няма да ги видиш !!! Ами не е ли все едно за тебе дали тия 10 лв на месец (например) отиват в НАП или в Ной? - Докато отивайки в УПФ, те са си лично твои, в твоя партида.
Има:
1. ДДПО - до 10% на година ти намалява облагаемия доход;
2. Животозастраховане - до 10% на година ти намалява облагаемия доход.
НО и в двата случая ДЪЛЖИШ данъци върху ГЛАВНИЦИТЕ и държавата ти ги УДЪРЖА при старта на изплащането!
Това не е вярно.
1. Първо ти удържат осигуровки (за Ной, УПФ, НЗОК) и върху остатъкът - наричан данъчна основа, плащаш 10% ДОД. След като вноската за УПФ ти се удържа ПРЕДИ данъкът, очевидно върху тия пари не плащаш данък, а те (за разлика от сумите, изчезващи безследно в Ной) остават за тебе, тоест съвсем същото, както ако си направиш ДПФ. това е очевидно, само че LChristoff НИКОГА няма да го признае !!!!
2. Държавата НЕ ти удържа нищо от ДПФ, ако си оставиш натрупаните пари за пенсия или ги изтеглиш 5 години преди пенсия... също както няма да ти удържа от пенсията, получавана от УПФ, за чиито вноски не си плащал данъци.
Коментар