IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След 15-20 години без допълнителни пари НОИ няма да може да плаща пенсии

http://business.actualno.com/sled-15...ws_506796.html

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
      Елементарната логика показва и че не тряя сте на минус. Ама сте. Кой се излага - вие или наивниците дето са ви доверили пари?
      Аз ти зададох простичък въпрос - ти тръгна да ми увърташ. Пак ще те нарека измамник - и съвсем не съм голословен
      И КОЙ ти каза, че сме на минус? Видял ли си партида, която да е на минус? Или въпросът е просто да плещиш нещо, без значение дали има връзка с действителността?

Всичко което изписа досега показва само невежеството ти, а ти даже парадираш с това невежество.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        По-добре спри, защото тотално се излагаш. Елементарната логика и правилата на пенсионното осигуряване показва, че съм прав. Или според теб е невъзможно в цяла България да има дори един човек на 70 години (например) който да си тури парите в ДПФ, вместо в бамката?
        Елементарната логика показва и че не тряя сте на минус. Ама сте. Кой се излага - вие или наивниците дето са ви доверили пари?
        Аз ти зададох простичък въпрос - ти тръгна да ми увърташ. Пак ще те нарека измамник - и съвсем не съм голословен

Коментар

= на никого. Продължаваш с лъжите ...
          По-добре спри, защото тотално се излагаш. Елементарната логика и правилата на пенсионното осигуряване показва, че съм прав. Или според теб е невъзможно в цяла България да има дори един човек на 70 години (например) който да си тури парите в ДПФ, вместо в бамката?

Коментар

На който е заслужил, аланкооолу.

Ако си в пенсионна възраст и набиеш пари в ДПФ, пенсията ти тръгва.
            = на никого. Продължаваш с лъжите ...

Коментар

На кого сте платили бе, аланкоолу?
              На който е заслужил, аланкооолу.

Ако си в пенсионна възраст и набиеш пари в ДПФ, пенсията ти тръгва.

Коментар

Айде бе, че не сме платили. Че ти си казал.

Не всички пенсии са "под прага на бедност".

Не сменяй - спри направо бЕлото.
                На кого сте платили бе, аланкоолу?

Коментар

Ти не си чул щото не сте платили още на никой и лев. На досегашните пенсии какво да им облагат, те са под прага на бедност.

Аз нямам какво да сменям, ама ти може твоята да я смениш
                  Айде бе, че не сме платили. Че ти си казал. Явно не знаеш, че всички ПФ вече плащат пенсии на по-възрастни хора, направили си ДПФ.

Не всички пенсии са "под прага на бедност".

Не сменяй - спри направо бЕлото.

Коментар

Ами не знам... досега не съм чул някой да плаща данък върху пенсия.

Айде смени дрогата, става ли?
                    Ти не си чул щото не сте платили още на никой и лев. На досегашните пенсии какво да им облагат, те са под прага на бедност.

Аз нямам какво да сменям, ама ти може твоята да я смениш

Коментар

Абе измамник, нали данъците ще ги плати осигуреното лице когато си тегли парите хахахаха
                      Какво си заекнал на тия данъци - те само се отлагат във времето, хеле в Б-стан както има плосък данък - хептен!
                      Ами не знам... досега не съм чул някой да плаща данък върху пенсия.

Айде смени дрогата, става ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                        1. "А натрупаните от предните години средства?" - доходност от 0.14 % е тази, които са натрупали ВСИЧКИ ВНЕССЕНИ средства - и от 2002 и от 2011 г., с отчитане на датите, на които са внесени и какво има СЕГА (30.09.2015 - по официални данни) по партидите. Въпреки, че какво има по официални данни по партидите и какво в действителност - може да се окажат 2 различни неща.

А ако не се окажат "две различни неща", ще отговаряте ли за думите си?

2. А доходността от това, че върху тия вноски осигуреното лице НЕ плаща данъци? - Данъчните облекчения са всъщност държавна субсидия за дружествата. Получаваш 10 % данъчно облекчение - то е като внезапна доходност на вноската ти - внасяш 100 лв., а всъщност имаш 110 лв. До тук - чудесно. Интересното следва: Специално в ДПФ двете такси изяждат по 1.5 % от доходността (в УПФ - 2.2 %). Пак специално за ДПФ, "меринджеите" средно взето от 2004 до сега успяват да стопят по 0.5 % в реален израз. Та общо след като вноската ти е престояла 1 година в ДПФ, загубила е 2 % стойност. 5 години по 2% = 10 %. "Данъчното ти облекчение" преминава изцяло в пенсионното дружество за 5 години. От там нататък започваш да губиш по 2 % на година. Та твоето данъчно облекчение си е стръв да влезеш - после ти го прибират за 5 години.

КОИ са тия "две такси"? Според думите ви пъртидите по ДПФ са губещи - само дето никой не е виждал такава партида - или поне такава, която не е стартирала в последните месеци на пазарен спад. Според вас КАК да се издържа една пенсионна компания, ако не от такси? Смятате ли, че самото инвестиране (в чисто технически смисъл е безплатно? Вие колко и какви инвестиции сте направил в живота си? Или ПОК трябва да са някакви благотворителни дружества?
                        КАК точно губиш "по 2% на година"?

3. "Ето един пълен анализ..." - естествено, този който го е писал има да защитава днешната си заплата - не твоята пенсия. По-пълен анализ дава същия Алианц 2 месеца по-късно - Реална доходност на осигурените от 2004 до 2014 във фонда на Алианц - -(минус) 0.98 % всяка божа година.

А ВИЕ кого и какво защитавате?

"Осигурените" в Алианц са всъщност донори на...
                        Но ако Ви харесва, аз нямам проблем - добре е да знаете на кого сте донори и с колко.

Кажете, кажете... довършете многоточието, защото аз съм служител на Алианц, имам УПФ в Алианц, ДПФ в Алианц, човешка застраховка в Алианц, но не знам чий "донор" съм.
                        !!!!!
                        Last edited by Императорът; 13.11.2015, 22:28.

Коментар

А колко е доходността за последните години? Който е внесъл 100 лв 11-а година, колко са станали те сега - при (поне официално обявена) дефлация? А натрупаните от предните години средства?
                          А доходността от това, че върху тия вноски осигуреното лице НЕ плаща данъци? - Или таксите ще ги гледаме под микроскоп (все едно ПФ трябва да работят не само без печалба, но и за своя сметка), но пред облекченията ще се правим на слепи?

Ето един пълен анализ върху "ниската и дори отрицателна доходност" на ПФ:

http://www.allianz.bg/site/index.php?page=arch&id=265
                          Абе измамник, нали данъците ще ги плати осигуреното лице когато си тегли парите хахахаха
                          Какво си заекнал на тия данъци - те само се отлагат във времето, хеле в Б-стан както има плосък данък - хептен!

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                            В действителност 0,46% е реалната доходност на осигурените в УПФ от април 2002 г. до септември 2014 г.

Сметнатата по същата формула реална доходност за периода април 2002 г. - 30.09.2015 г. пада на 0.14 % годишно

В същото време реалния среден осигурителен доход (от който НОИ изчислява пенсиите) е нараствал реално с 3.45 % средногодишно (2002-30.9.2015)

Ха сега, познайте от три пъти, кога пенсията от УПФ от вноски които растат с 0.14% ще догони НАМАЛЕНИЕТО на пенсията от НОИ за това, че си се осигурявал в УПФ, след като това намаление се смята от число, нарастващо с 3.45 % годишно.
                            С удоволствие, но първо ВИЕ познайте (ако щете от 33 пъти) КОЙ ще плаща пенсиите от Ной след 20 години при тия демографски тенденции?

Днес може да обещавате и 1000 лв минимална пенсия след 20 години, за да подлъжете някой и друг балък да ви подари парите от личната си партида, за да ги изхарчите още другия месец - нали след 20 години никой няма да ви търси сметка?

Защото разходо-покривната система на Ной е съвсем неприкрита финансова пирамида, която взема парите на хората, за да ги харчи за други хора, обещавайки на донорчетата, че някъде в бъдещето някакви други хора ще работят здраво, за да им плащат на тях. кои ще са тия - някаквите други хора - 1 000 000 цигани ли, които отказват да работят друго, освен бране на чужда собственост и размножаване срещу пожизнени помощи?

Когато частно лице направи финансова пирамида, попада под ударите на законът... но когато ДЪРЖАВАТА организира такава - нарича това "пенсионна система" и "социална политика".

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Сега Импето ще ти докаже, че си на далавера и от УПФ с данъците. Май допускаше, че ако не ги внесеш в УПФ ще си ги сложиш в джоба, което се облага.
                              Аз обаче бих предпочел 10% назад и в моя джоб, отколкото с тези 10% напред и след това -100% - не се знае кой ще ги харчи !!!!!
                              Форти - все едно да му доказвам, че слънцето изгрява от около изток.

Ако не ги внесеш в УПФ, ще ги внесеш в Ной и пак няма да се облагат. Само че отидат ли в Ной, вече няма да са твои и никога повече няма да ги видиш !!! Ами не е ли все едно за тебе дали тия 10 лв на месец (например) отиват в НАП или в Ной? - Докато отивайки в УПФ, те са си лично твои, в твоя партида.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                                Импре,

Само една забележка: в УПФ НЯМА данъчна отстъпка!

Има:
                                1. ДДПО - до 10% на година ти намалява облагаемия доход;
                                2. Животозастраховане - до 10% на година ти намалява облагаемия доход.

НО и в двата случая ДЪЛЖИШ данъци върху ГЛАВНИЦИТЕ и държавата ти ги УДЪРЖА при старта на изплащането!
                                Това не е вярно.

1. Първо ти удържат осигуровки (за Ной, УПФ, НЗОК) и върху остатъкът - наричан данъчна основа, плащаш 10% ДОД. След като вноската за УПФ ти се удържа ПРЕДИ данъкът, очевидно върху тия пари не плащаш данък, а те (за разлика от сумите, изчезващи безследно в Ной) остават за тебе, тоест съвсем същото, както ако си направиш ДПФ. това е очевидно, само че LChristoff НИКОГА няма да го признае !!!!

2. Държавата НЕ ти удържа нищо от ДПФ, ако си оставиш натрупаните пари за пенсия или ги изтеглиш 5 години преди пенсия... също както няма да ти удържа от пенсията, получавана от УПФ, за чиито вноски не си плащал данъци.

Коментар

Working...
                                X