If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
айде не се изсилвай - последните 4 години!!!
я тогава вземи 2007-2010г, и тогава имах много в ДПФ, но го дръпнах и през твоя период нямах нищо
я за тогава изчисли
Последните 4 години щото преди това имат едно 50% гмурване като отвес
Това, което например доказах със съответните данни от КФН и НСИ, че например нашият УПФ има добра доходност от около над 18% (с приспадане на инфлацията) за последните 4 години, а не "загуба" или почти никаква доходност, въпреки все още лошите (поради борсовите кризи от лятото) резултати от тая година.
Таксите - както казах - се обезсилват от данъчните облекчения, та и нещо повече.
Ще кажеш: защо последните 4 години, а не напримерно пръвите четири. Ами защото след пръвите четири може да си имал само 1 Б, а в последните четири да си влязъл с 10 Б и да си излязъл с 15 Б. По-важен е периодът, в който си имал повече пари и са се управлявали и старите вноски. например по време на кризата от Осма година ти си трупал загуби върху 5 Б (например), а сега правиш печалби върху 15 Б.
Апропо - най-плодотворното година бе миналата - добра доходност и дефлация.
айде не се изсилвай - последните 4 години!!!
я тогава вземи 2007-2010г, и тогава имах много в ДПФ, но го дръпнах и през твоя период нямах нищо
я за тогава изчисли
Значи, казваш че таксите върху данъка /вноските в УПФ са си данък/ се обезсилват от данъчните облекчения???
Що за данък е удръжка, която остава за тебе? Турянето на пари на депозит данък е ли? Данък в някакъв смисъл може да кажеш на удръжката за Ной - защото парите изчезват и не ги виждаш повече.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
не се мъчи повече, едва ли ще докажеш, че таксите им са нормални, така че поспри се малко
Какво - конят? Кой кон?
Това, което например доказах със съответните данни от КФН и НСИ, че например нашият УПФ има добра доходност от около над 18% (с приспадане на инфлацията) за последните 4 години, а не "загуба" или почти никаква доходност, въпреки все още лошите (поради борсовите кризи от лятото) резултати от тая година.
Таксите - както казах - се обезсилват от данъчните облекчения, та и нещо повече.
Ще кажеш: защо последните 4 години, а не напримерно пръвите четири. Ами защото след пръвите четири може да си имал само 1 Б, а в последните четири да си влязъл с 10 Б и да си излязъл с 15 Б. По-важен е периодът, в който си имал повече пари и са се управлявали и старите вноски. например по време на кризата от Осма година ти си трупал загуби върху 5 Б (например), а сега правиш печалби върху 15 Б.
Апропо - най-плодотворното година бе миналата - добра доходност и дефлация.
Да - това е ужасно: днес изчислявах, пресмятах и мисля: доказах категорически несъстоятелността на нападките срещу ПФ по-долу... и точно сега да пъкне тоя "технически проблем"?
Утре ако имам време в кантората - ще го възстановя - но това: нехубаво.
остави
свободно
почеши коня
не се мъчи повече, едва ли ще докажеш, че таксите им са нормални, така че поспри се малко
В края на юли 2015г.:
1)
В САЩ
- заетите в частния сектор бяха 120,124 хиляди души
- общо пенсионерите и заетите в държавния сектор бяха 86,618 хиляди души Тоест в САЩ имаше над 138 заети в частния сектор на всеки общо 100 пенсионери и заети в държавния сектор.
2)
В България
- заетите в частния сектор бяха 2,256,817 души
- общо пенсионерите и заетите в държавния сектор бяха 2,722,215 души Тоест в България имаше по-малко от 83 заети в частния сектор на всеки общо 100 пенсионери и заети в държавния сектор.
Точно започна по-експертна дискусия тук и форума се скапа?
Добре, възстановихте го с бекъп? НоРМАЛНо ли е това да е с дата 15 ноември, та това е преди 8 дена?! ПО-нов няма ли, ако няма МНОГО ЖАЛКО!!!!!!
А в такъв уважаван сайт и форум не е ли нормално да има и лайв АРХив?!
Изключително дразнещо и демотивиращо да пишеш изобщо тук!!!!
Да - това е ужасно: днес изчислявах, пресмятах и мисля: доказах категорически несъстоятелността на нападките срещу ПФ по-долу... и точно сега да пъкне тоя "технически проблем"?
Утре ако имам време в кантората - ще го възстановя - но това: нехубаво.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Konsultant
Точно започна по-експертна дискусия тук и форума се скапа?
Добре, възстановихте го с бекъп? НоРМАЛНо ли е това да е с дата 15 ноември, та това е преди 8 дена?! ПО-нов няма ли, ако няма МНОГО ЖАЛКО!!!!!!
А в такъв уважаван сайт и форум не е ли нормално да има и лайв АРХив?!
Изключително дразнещо и демотивиращо да пишеш изобщо тук!!!!
Реална доходност на осигурените в УПФ: 0.14 % годишно - или по 14 ст. на 100 лв.
Реална доходност на осигурените в ДПФ: минус 1.16 % годишно или загуба по 1.16 лв. на 100 лв. всяка божа година от 2002 та до 30.09.2015.
Това е положението.
Смех и сополи. Това май го нема нигде по света. Голямата грешка бе някъде 2007-2008 и сега се повтори в по-нисък вариант. Щото атаката срещу пенсионките се оказа атака срещу фондовата търговия, а от това вторична контузия при пенсионките, щото стойността на активите им в акции спадна. Порочен кръг.
Реална доходност на осигурените в УПФ: 0.14 % годишно - или по 14 ст. на 100 лв.
Реална доходност на осигурените в ДПФ: минус 1.16 % годишно или загуба по 1.16 лв. на 100 лв. всяка божа година от 2002 та до 30.09.2015.
И сега не може без постоянни подаяния от бюджетът. Ной е една фалирала финансова пирамида.
Само дето след 15-20 години няма да има и допълнителни пари отде да взема. Ще нарастват и разходите за "социални помощи", защото хъхреците продължават да се размножават като хлебарки и все така ще отказват да работят.
Апропо - къде изчезна LChristoff ??? Тъкмо му зададох няколко интересни въпроса и: няма? Би било интересно да коментира този линк.
На Имираторът му домъчняло за мен - Ето ме
Нямам време за губене с явно един дълбоко заблуден император
Вж тук http://bit.ly/1PIcQgn
ПОД “Алианц България” АД заблуждава
Въпреки манипулатирвите и необосновани твърдения на ПОД “Алианц България” АД, две пенсии (от ДОО и УПФ) са по-малко от една (само от ДОО).
Все пак, той пита аз от какви позиции пиша на тази тема, от кога инвестирам:
Отговорът на този въпрос е :
1. Инвестирам от 1995 г.
2. Никога в живота си не съм и нямам намерение да инвестирам в каквото и да било, което има "такса на входа"
3. По-рано съм плащал и повече, но сега нямам инвестиция, която да ми струва повече от 0.35 % (35 базисни точки) годишно.
И вие можете - като за целта трябва да избягвате всичко, което има в името си "пенсионен" у нас.
От какво да се издържали ПФ, ако не от такси - победеносно и риторично пита Импо.
А аз бих попитал - а защо да се издържат?
Явно са неконкурентноспособни щом имате по-евтини и по-добри алтернативи.
ПФ въобще са нежизнеспособни и не могат да оцелеят без солидната подкрепа на държавата под формата
а) на задължителни вноски, събирани от държавната администрация (НАП) и
б) заблудата "данъчно облекчение", което с течение на времето преминава в дружествата, а вие оставате със загубите.
Според Бисер Петков, управител на НОИ, ще се разчита и на Сребърния фонд да компенсира дефициа на НОИ:
1)
- изплатените пенсии за 4 месеца (от началото на юни 2015г. до края на септември 2015г.) бяха на стойност 2,771,253,639 лв. или над 2,771.25 милиона лв.
2)
- в края на септември 2015г. в Сребърния фонд имаше едва 2,534.05 милиона лв.
И сега не може без постоянни подаяния от бюджетът. Ной е една фалирала финансова пирамида.
Само дето след 15-20 години няма да има и допълнителни пари отде да взема. Ще нарастват и разходите за "социални помощи", защото хъхреците продължават да се размножават като хлебарки и все така ще отказват да работят.
Апропо - къде изчезна LChristoff ??? Тъкмо му зададох няколко интересни въпроса и: няма? Би било интересно да коментира този линк.
Коментар