IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Механизми за контрол на Бюджета и НОИ , както и на държавните институции няма.
    Знаете ли какви разходи се правят в МИнистерски съвет и бюджетните институции и се покриват. Знаете ли какви пари се харчат безотчетно. Докога ще сме спонсори на тази държава и ще ни доят като крави.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
      Императора беше писал в един пост вчера ама изчезна нещо кат се бъгна инвестора. значи твърди че 22,6% за 4 години доходност е 5,65% средно на година . според мен не мой да смета. няма никаква елементарна финансова култура . ама 25000 поста има шото нема кво да прави по цял ден то балъци да идват за застраховки нема . даже и едно интервю има
      И аз защото няма какво да правя по-цял ден се включих в темата. Атаката е сериозна, но като всяко чудо ще премине и всички, които са си прехвърлили парите в НОИ , един ден ще разберат каква глупост са направили.
      НОИ и бюджета са продънени каци, колкото и да сипваш вътре, изтича с двойно по-голяма сила. Упомнете се Българи, ако може да се наречете такива с главна буква.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
        И какъв точно извод си правите от тази данна?
        А Вие вярвате ли на стакмистиката на НОИ?

Коментар

И какъв точно извод си правите от тази данна?
          Не можете ли САМ да си дадете отговор, а задавате смешни въпроси?

Изводът е, че Ной не е в състояние да изплаща смислени пенсии на хората - не и без дотации от бюджета. Въпросът е - докога бюджетът ще може да дотира Ной?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Императора беше писал в един пост вчера ама изчезна нещо кат се бъгна инвестора. значи твърди че 22,6% за 4 години доходност е 5,65% средно на година . според мен не мой да смета. няма никаква елементарна финансова култура . ама 25000 поста има шото нема кво да прави по цял ден то балъци да идват за застраховки нема . даже и едно интервю има

Коментар

4) И, между другото, ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА.

Да сте здрави
              И да са по-малко на подаяния от калпава държава не желая да разчитам.
              Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Що се връзвате на Императорът (който, ако е почтен, веднага би си сменил ника на "Манипулаторът")

Защото:

1) Сам се представя като трол на "Алианц"

2) Алианц подвежда и заблуждава
                "ПОД “Алианц България” АД заблуждава
                Posted: September 20, 2015 | Author: Lubomir Christoff, ChFC |
                Как примерът, разпрострастраняван от ПОД “Алианц България” АД e некоректен, подвеждащ и заблуждаващ с цел манипулиране на осигурените да действат срещу собствения си интерес."
                http://wp.me/p1mX8W-bT

3) Самият Алианц отчита реална доходност по управлявания от него УПФ в размер на
                ---- (да се чете МИНУС) 0.98 всяка божа година от 2004 до 2014

4) И, между другото, ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА.

Да сте здрави

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Не знам що за нахалство е това твоето.

Коментар

• И какъв точно извод си правите от тази данна?

Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                  В края на юли 2015г.:
                  оест в България имаше по-малко от 83 заети в частния сектор на всеки общо 100 пенсионери и заети в държавния сектор.[/u][/b]

Честито на все още вярващите в НОИ!

http://www.bls.gov/webapps/legacy/cesbtab1.htm
                  https://www.ssa.gov/policy/docs/quic...t/2015-07.html
                  http://www.nsi.bg/bg/content/3827/%D...83%D0%B4%D0%B0
                  http://www.noi.bg/aboutbg/st

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                    Последните 4 години щото преди това имат едно 50% гмурване като отвес
                    Не знам що за нахалство е това твоето.

След като вчера бе изобличен в лъжите си, че ПФ не са платили никому (оказа се, че те са изплатили близо 1 МБ), сега пак дращиш.

КОЕ е по-важно - загубата (временна и преодоляна) върху 5 Б или печалбата върху 12 Б ???

Имало гмурване... ами когато пари се инвестират на финансови пазари - наши и чужди - такива неща се случват - въпросът е да се преодоляват впоследствие.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      айде не се изсилвай - последните 4 години!!!
                      я тогава вземи 2007-2010г, и тогава имах много в ДПФ, но го дръпнах и през твоя период нямах нищо
                      я за тогава изчисли
                      Надявам се, че не си ги внесъл, когато не е трябвало и не си ги дръпнал когато пък хептен не е трябвало. Защо мислиш, че същото не може да се случи и с акциите ти? Това е плюс на ДПФ - ако видиш, че нещата се залошват - можеш да си ги дръпнеш и после като усетиш дъно - да ги набиеш пак.

Затова трябва мултифондове - за УПФ - та да избягаш в някаква много консервативна инвестиция и да си запазиш парите при криза.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        твоите данъчни облекчения ги остави - гледай точно и само таксите, не се отклонявай
                        през годините колко калкулатори съм изпотрошил и колко милиарда сметки съм направил докато стигна до тук
                        ти тези сметки и данъчни облекчения от апартамента на баба си ли ги дращиш????
                        вчера май си попкрекалил с близането на онази монетка!!!!
                        Ти почна като Л. Христов: дай да гледаме само минусите, плюсовете да се правим, че не ги виждаме - за да може с пълно гърло да ревем колко са лоши пенсионните компании.
                        Аре кажи ми защо да гледаме само МИНУСЪТ от 5%, но да "оставим" ПЛЮСЪТ от 10% ???

Ти се отклоняваш с близане на монетки, бабешки апартаменти и дявол знае какво още.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Ами, всичко което се удържа без мое желание му казвам данък. Мога и кражба да му кажа, но данък е по-меко казано.

Виж сега: ти и на трюфелът може да му казваш: "пъпеш", ама това са си ваши лични взаимоотношения.

Коментар

• това за пояснението на гъдулка
                            Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                              Последните 4 години щото преди това имат едно 50% гмурване като отвес
                              АХА
                              то пак ще дойде отвес, какво си мисли Импето
                              отвеса през 2009г беше да го поприземи малко, ама не се получи нещо, малък му е бил явно ......

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Какво - конят? Кой кон?

Това, което например доказах със съответните данни от КФН и НСИ, че например нашият УПФ има добра доходност от около над 18% (с приспадане на инфлацията) за последните 4 години, а не "загуба" или почти никаква доходност, въпреки все още лошите (поради борсовите кризи от лятото) резултати от тая година.

Таксите - както казах - се обезсилват от данъчните облекчения, та и нещо повече.

Ще кажеш: защо последните 4 години, а не напримерно пръвите четири. Ами защото след пръвите четири може да си имал само 1 Б, а в последните четири да си влязъл с 10 Б и да си излязъл с 15 Б. По-важен е периодът, в който си имал повече пари и са се управлявали и старите вноски. например по време на кризата от Осма година ти си трупал загуби върху 5 Б (например), а сега правиш печалби върху 15 Б.

Апропо - най-плодотворното година бе миналата - добра доходност и дефлация.
                                твоите данъчни облекчения ги остави - гледай точно и само таксите, не се отклонявай
                                през годините колко калкулатори съм изпотрошил и колко милиарда сметки съм направил докато стигна до тук
                                ти тези сметки и данъчни облекчения от апартамента на баба си ли ги дращиш????
                                вчера май си попкрекалил с близането на онази монетка!!!!
                                Last edited by fortiss; 24.11.2015, 06:06.

Коментар

Working...
                                X