IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    много ти е ниска летвата бе Импе
    тези пари по партидите въобще защо ги смяташ за нещо????
    сега ще кажеш - калкото си внасял
    че то ако човек е изкарал едни 100 хилки - точно в ПФ ли ще ги сложи??? НИКОГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ПФ в БГ са разхищение на ресрус и потенциал за нещо повече, не го ли разбра
    един ETF следящ някой индекс ще е много по-добре от нашите гъдулки тук
    нали си им виждал фонд меринджеите - как са се накичили с дрънкулки като хоят на ОС и се правят на велики
    аре спри да ги хвалиш тези .......
    Ти на бимбериците им казваш хилки ли?

Дали човекът ще сложи 100 Б в ПФ или в тухли (т.е. да купи дом за инвестиция) според тебе кое е по-безрисково изгодно като доходност и сгодно?

Инвестиции на по-професионално ниво не се правят от всеки - иначе и двамата знаем, че има по-добри варианти.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

приемаме, че годишно щна едно семейство ще са необходими 36 хилки да се живее и слагаме още 10 хилки за реинвестиране - за всеки случай
      при 25 пъти доходите - щ ени трябва капитал 1.15 мил лева добре вложени активи
      за да се потигне това, ни трябват 5% реална годишна доходност + примерно 5% инфлация, значи 10% на година. като се роди детето, родителите му правят инвестиция от 61 566 лева и готово - само трябва да се наглежда и бутва през годините
      може и по-малко да е първоначалното, но трябав през ходините да се довнася
      доходностат трудно ще нагоре от посочената - не, че не е възможно, но не е лесно
      така добре ли е сметката?
      Fortiss, сметка е, ще ти трябват 900 000 лв. за 36 хилки на година. Може, ако започнеш на 25 години, инвестираш 40 години по 1,000 лв. на месец и успееш да постигнеш 3 % реална доходност годишно

Ето ти калкулаторче - смятай си каквито са ти удобни варианти - http://bit.ly/1jjbcFh

Но един безплатен съвет - Избягвай инвестиране при Императора-манипулатор. Track record-a на тези, на които слугува е - (минус) 0.98 % годишно

И ти желая успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Виждам, че на предните ми въпроси няма да получа никакъв отговор, вместо това продължавате с абсолютно безпочвеното манипулаторство (т.3) ....у.
        Напротив, отговорил съм Ви изчерпателно. Но Вие може би предпочитате да пишете, а не да четете - както едно от племената в тундрата

Коментар

• Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
          И какви са ти алтернативите в такъв сценарий? Ако ПФ са разхищение на ресурс, не знам НОИ какво е. Казвал съм го и преди и пак ще го кажа, че НОИ взимат достатъчно от мен и стотинка няма да вземат повече, ако ще и да ми обещават втора пенсия по-висока от първата. Предпочитам да ги давам на частници, отколкото да ги давам на държавата и да отиват за циганите и пенсиите на полицайте.
          не съм давал мнение, че алтернативата е НОИ
          оставят ти парите от осигуровките и сам се оправяш
          те едни пари де...........

Коментар

че то ако човек е изкарал едни 100 хилки - точно в ПФ ли ще ги сложи??? НИКОГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            нали си им виждал фонд меринджеите - как са се накичили с дрънкулки като хоят на ОС и се правят на велики
            И какви са ти алтернативите в такъв сценарий? Ако ПФ са разхищение на ресурс, не знам НОИ какво е. Казвал съм го и преди и пак ще го кажа, че НОИ взимат достатъчно от мен и стотинка няма да вземат повече, ако ще и да ми обещават втора пенсия по-висока от първата. Предпочитам да ги давам на частници, отколкото да ги давам на държавата и да отиват за циганите и пенсиите на полицайте.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
              1.Пенсиите от НОИ няма да “изчезнат”, но
              .
              Дали?
              Г-н Христов, бихте ли ми отговори като толкова запознат, колко ще е пенсията от НОИ на 65-годишен български мъж с 36-годишен трудов стаж 3-та категория, който през целия си живот се е осигурявал?
              Last edited by Pivoley; 25.11.2015, 12:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Виждам, че на предните ми въпроси няма да получа никакъв отговор, вместо това продължавате с абсолютно безпочвеното манипулаторство (т.3) повтаряте го като хипнотическа мантра - сигурно сте фен на Гьобелс.

Но като цяло в изказването ви тоя път има ного истина - затуй още един въпрос - комбинирайки твърденията 2 и 4 - да запитам - защо тогава човекът въобще да си дава парите на Ной?

Парчев право казва - ЗАЩО да отделям цял живот 12.5% от доходът си, за да получавам мизерна пенсия около 3-4 години преди да се смряскам? Че аз да мишкуня тия пари в буркани и да ги заравям пред блокът под буковото дърво - и като стана дрът - да си ги изровя - за тия четири години преди да се озъбя, ще разполагам месечно с доста повече пари, отколкото ми е била заплатата...

КАКВО прави Ной с парите на хората? - на тоя въпрос не чакам отговор, защото е риторически.

В УПФ е ясно - когато на вратата на човекът потропа нетърпеливо Мишо и му каже с невъзразителен тон: "Аре копеУе, тръгвай с мене !!!!" - осигуреният спокойно ще полети под формата на палава бяла мъглица към купонът у Петърчо, защото каквото има по партидата, ще остане за децата му.
                Last edited by fortiss; 25.11.2015, 12:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                  1. Пенсиите от НОИ няма да “изчезнат”, но
                  2. Вероятно ще останат малко над прага на бедността, колкото е и сега средната пенсия.
                  3. Осигуряването в УПФ ще доведе до общо намаляване на пенсията, защото две пенсии са по-малко от една.
                  4. Загрижените за бъдещото си благосъстояние и желаещи да запазят постигнатия преди пенсиониране стандарт на живот имат само един изход. Той е да спестяват и инвестират от рано и разумно извън пенсионната система в България. Ако разчитат на ДОО или и на ДОО и УПФ заедно, да осигурят около половината от необходимата им пенсия, преди пенсиониране трябва да разполагат с капитал, равен на 11-12 пъти годишния си доход.
                  5. Ако "не вярват на НОИ/ държавата", необходимият им капитал преди да се оттеглят от активна дейност е 20-25 пъти годишният им доход.
                  Виждам, че на предните ми въпроси няма да получа никакъв отговор, вместо това продължавате с абсолютно безпочвеното манипулаторство (т.3) повтаряте го като хипнотическа мантра - сигурно сте фен на Гьобелс.

Но като цяло в изказването ви тоя път има ного истина - затуй още един въпрос - комбинирайки твърденията 2 и 4 - да запитам - защо тогава човекът въобще да си дава парите на Ной?

Парчев право казва - ЗАЩО да отделям цял живот 12.5% от доходът си, за да получавам мизерна пенсия около 3-4 години преди да се смряскам? Че аз да мишкуня тия пари в буркани и да ги заравям пред блокът под буковото дърво - и като стана дрът - да си ги изровя - за тия четири години преди да се озъбя, ще разполагам месечно с доста повече пари, отколкото ми е била заплатата...

КАКВО прави Ной с парите на хората? - на тоя въпрос не чакам отговор, защото е риторически.

В УПФ е ясно - когато на вратата на човекът потропа нетърпеливо Мишо и му каже с невъзразителен тон: "Аре копеУе, тръгвай с мене !!!!" - осигуреният спокойно ще полети под формата на палава бяла мъглица към купонът у Петърчо, защото каквото има по партидата, ще остане за децата му.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                    Не е необходимо след пенсионирането да имаш същия доход.Разходите намаляват тялото не е същото.Идва време когато не ти трябва кола не ти трябва голямо жилище не ти се ходи по барове и ресторанти не си купуваш нови дрехи щото не ти трябват.Освен това стария човек няма и нужда от толкова храна като младия....А пък понякога ти се получава много смешно ако на дърти години се опитваш да живееш като младеж
                    Точно, че туловището не е същото: човек е вече уморен и болнав и закусва не хляб с прасе и масло, а две шепи хапчета... а те неевтини, проклетидаса.

Тури и сосен разход за лекарства - за повечето хора де - има някои и на стари години - здрави - ама то зависи как живееш - човек на село обикновено живее по-здравословно и с по-малко стрес, което си е плюс.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Туй пък как го измисли. Нека да дам един теоретичен пример, който е случаен неволен и не свързан с нито едно пенсионно дружество у нас или по света. Да кажем, че някъде се появят измамници, които искат да източат даден пенсионен фонд. Регистрират да приятели, подчинени и всякакви зависими от тях лица двадесетина компании на фондовата борса. Пенсионните дружества си купуват акции от тях на завишени цени. Така реалният кеш излиза от пенсионерите и влиза в джоба на собствениците на управляващото дружество. То се изхитрява и сваля комисионните и ги обвързва с резултат. Тогава почва да прехвърля малки пакети между приятелски фирми с което качва цената на акциите и пенсионните фондове правят огромни печалби. Естествено по пътя нагоре те продължават да купуват. Така се регистрира огромна доходност и се взема нищожна комисионна срещу нея. Плащат на някакви дребни лумпенчета, които да зарибяват пенсионерите с голяма доходност и ниски комисионни. Другите фондове за да са адекватни са принудени и те да свалят комисионните, но понеже не могат да манипулират доходност нещо започват да губят пазарен дял. Минават петдесет години в които всички са щастливи. Регулаторният орган се стреми като темида да бъде напълно обективен и затова си е завързал очите за да бъде справедлив. Превръзката се оказала толкова добра, че накрая нищо нередно не видял. Минало време паричните потоци се обърнали и от входящи станали изходящи. Тогава вече нямало как с новите вноски да се плащат пенсии а трябвало да се продават активи, но като тръгнали да продават се оказало, че няма нищо.
                      Тази схема с комисионните свързани с доходност може да работи само при работещ регулатор. Освен това изкривява стимула, като принуждава пенсионните фондове да носят по-голям риск. Появи ли се измамник, то той ще изхвърли веднага честните от пазара. Нещо няма да ти сработи схемата.
                      Тука си прав: и аз това си помислих - просто трябва здрав контрол.

Коментар

ква грешка ве? аз съм счупил поне 10 калкулатора преди ти да си видял долар на живо !!!!!!
                        Хе-хе: кой знае?

Ти допускаш грешката, че просто скачаш по принцип - ако помислиш точно 4 секунди, ще разбереш, че съм прав... освен ако не си си внесъл накуп вноските за цялата година по УПФ, както казах.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                          Aaa, сега на актюери ли ще си играем? И това не става. Средната продължителност на живота е (беше) 2-5 години след пенсия...по новите правила за пенсиониране, и по-малко.
                          1 и 2 - вярно, 3 - манипулация, 4 - чат-пат става, 5 - пълни глупости.
                          НОЙ да не дава по 2 бона пенсия в сегашни пари, че ако не вярваме на държавата ще ни трябват 2 пъти повече?

фортис, още една елка трябва да строшиш, че нещо сметката ти не излиза
                          може - къде съм сгрешил?
                          ще троша, няма начин, сега съм подкарал 3 едновременно

Коментар

• Aaa, сега на актюери ли ще си играем? И това не става. Средната продължителност на живота е (беше) 2-5 години след пенсия...по новите правила за пенсиониране, и по-малко.
                            1 и 2 - вярно, 3 - манипулация, 4 - чат-пат става, 5 - пълни глупости.
                            НОЙ да не дава по 2 бона пенсия в сегашни пари, че ако не вярваме на държавата ще ни трябват 2 пъти повече?

фортис, още една елка трябва да строшиш, че нещо сметката ти не излиза

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                              За това ли не се къпете по 7 дни..
                              Не знам защо ме причисляваш към тези дето не се къпят.Но си прав че много стари хора не се къпят особено в София.И още по гадно миришат на пикня.Това е особено отвратително в градския транспорт и магазините.Личната хигиена няма нищо общо с дохода който ти е необходим след пенсиониране.Един кубик вода и няколко сапуна не са чак толко голям разход.Къпането всяка сутрин е задължително а през лятото и вечер.Това е минимума...

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                                Не е необходимо след пенсионирането да имаш същия доход.Разходите намаляват тялото не е същото.Идва време когато не ти трябва кола не ти трябва голямо жилище не ти се ходи по барове и ресторанти не си купуваш нови дрехи щото не ти трябват.Освен това стария човек няма и нужда от толкова храна като младия....А пък понякога ти се получава много смешно ако на дърти години се опитваш да живееш като младеж
                                За това ли не се къпете по 7 дни..
                                The strongest stand last.

Коментар

Working...
                                X