IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тая работа, където dddd я пише, няма как да стане. КОЙ се опита, ама се отказа. За да набиеш 1 млн в новорегистрирани компании, трябва преди това да си набил в тях още минимум 4млн, защото има ограничение от 7% (общо 21%, ако имаш 3 фонда) от издадените акции с право на глас. А това в новото проектоКСО ще е и по-малко.
    Ограниченията на кодекса е единственото, което КФН следи изкъсо

фортис, 61к за 65 години при 5% лихва прави повече от 1.15млн. Освен ако не искаш да се пенсионираш преди НОИ да ти даде пенсия

Коментар

• Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
      Интересно ми е как можеш да продължаваш да пишеш такива глупости? Или ще спреш когато Алианц ти пратят призовка? Нали осъзнаваш, че спекулацията, на който и да е ПФ води до уронване на авторитета и доверието на самия пенсионен вонд и на банката-попечител. Винаги съм бил много внимателен какво казвам за банки или ПФ точно заради тази причина. Реално всички ПФ работят в законовите рамки, реално всички ПФ са под надзора на КФН. Преди да си казал, че работя за Алианц ще ти кажа, че не, не работя за тях и впечатлението ми от тях е неутрално. Но няма как да си затворя очите за това, че анализите ти са извадени от контекста и от части от целия портфейл на Алианц. От къде знаеш, че дадения ПФ не използва пасивно управление на портфейла и не си е сметнал, че след 2-3 години ще има еди-колко-си % доходност?

С други думи всички пенсионни фондове имат стратегии, на едните са по-активни, на другите са по-пасивни, на едните са по-рискови, на другите са по-консервативни. Но реално всички ПФ използват тактики за спечелване на доходност, защото има КОНКУРЕНЦИЯ , а в същото време НОИ стой и се храни от нас, без да го интересува какво ще прави и къде ще даде парите НИ, защото знае, че "клиентите" няма да намалеят.
      Точно затова постоянно задавам един и същ въпрос (№3), но не получавам отговор. Рано или късно на някой ПФ ще му писне и г-н Христов ще получи една или няколко призовки.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
        ако реша да кеширам става бавно . ама ако кеширам застраховката ме дерат 30%
        Кой ти каза това? - Зависи то се знае - какво имаш като продукт. Ако си искал само инвестиция, то няма да избереш продукт, дето ще те одерат с 30%.

Говорим за ПФ - ако си дръпаш 100 Б от ДПФ, ще те очешат с ужасяващата сума от 20 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
          Fortiss, сметка е, ще ти трябват 900 000 лв. за 36 хилки на година. Може, ако започнеш на 25 години, инвестираш 40 години по 1,000 лв. на месец и успееш да постигнеш 3 % реална доходност годишно

Ето ти калкулаторче - смятай си каквито са ти удобни варианти - http://bit.ly/1jjbcFh

Но един безплатен съвет - Избягвай инвестиране при Императора-манипулатор. Track record-a на тези, на които слугува е - (минус) 0.98 % годишно

И ти желая успех!
          Интересно ми е как можеш да продължаваш да пишеш такива глупости? Или ще спреш когато Алианц ти пратят призовка? Нали осъзнаваш, че спекулацията, на който и да е ПФ води до уронване на авторитета и доверието на самия пенсионен вонд и на банката-попечител. Винаги съм бил много внимателен какво казвам за банки или ПФ точно заради тази причина. Реално всички ПФ работят в законовите рамки, реално всички ПФ са под надзора на КФН. Преди да си казал, че работя за Алианц ще ти кажа, че не, не работя за тях и впечатлението ми от тях е неутрално. Но няма как да си затворя очите за това, че анализите ти са извадени от контекста и от части от целия портфейл на Алианц. От къде знаеш, че дадения ПФ не използва пасивно управление на портфейла и не си е сметнал, че след 2-3 години ще има еди-колко-си % доходност?

С други думи всички пенсионни фондове имат стратегии, на едните са по-активни, на другите са по-пасивни, на едните са по-рискови, на другите са по-консервативни. Но реално всички ПФ използват тактики за спечелване на доходност, защото има КОНКУРЕНЦИЯ , а в същото време НОИ стой и се храни от нас, без да го интересува какво ще прави и къде ще даде парите НИ, защото знае, че "клиентите" няма да намалеят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Ще вземеш наем веднага, ако намериш от кого.
            Ако решиш да кешираш инвестицията бръзо - можеш ли?
            Ако решиш да кешираш частично - можеш ли?
            Нямаш диверсификация.
            Това е нехубаво: ако под прозорецът на готиното блокче, дето е инвестицията ти - се настани катун хъхреци? Какво става с инвестицията ти?
            След 20 години като останат колкото хора, толкова и хъхреци? Какво правиш?

НЕ съм против инвестициите в недвижимости, но трябва да се разбират рисковете на. И там си трябва опит и акъл.
            ако реша да кеширам става бавно . ама ако кеширам застраховката ме дерат 30%

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
              100%
              И по Конституция е право, а не задължение
              Да, ама ни го вменяват като задължение.

Коментар

Мо-о-оже, може.

10. Съгласен ли сте с моята идея - единствено доброволно осигуряване и в ПФ и в Ной?
                100%
                И по Конституция е право, а не задължение

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                  Императорът поне е на пазара и рано или късно ще се научи (ако не се е научил де). Но бюрократите от НОИ никога няма да се научат как да управляват парите по-ефективно и да правят пари от тяхното управление. Те само ще искат да вдигат възрастта и стажа за пенсиониране и който не отговаря на високите изисквания е АУТ от системата, колкото и пари да е внесъл. Ето, затова НОИ не става и вноските в него следва да се ограничат до макс. 60% от общите осигуровки за пенсии, а още по-добре е да се въведат равни осигуровки за НОИ и съответно равни пенсии, гарантиращи някакъв екзистенц минимум, а който иска нещо повече да се осигурява в ПФ, да купува злато, акции, апартаменти или квото друго ще.

п.п. "Императорът"=събирателен образ на българските инвеститори
                  Чиновниците от Ной няма какво да управляват - за какво им е да се учат? Е - има: Сребърен фонд (ама той е управляван като от Кашчей Безсмъртният.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                    естествено че в тухли е по добре.вземаш наем веднага а не да чекаш пенсия която може и да не дочакаш. освен това наема е повече от пенсията. и остава за наследниците. освен това имаш и capuital gain
                    Ще вземеш наем веднага, ако намериш от кого.
                    Ако решиш да кешираш инвестицията бръзо - можеш ли?
                    Ако решиш да кешираш частично - можеш ли?
                    Нямаш диверсификация.
                    Това е нехубаво: ако под прозорецът на готиното блокче, дето е инвестицията ти - се настани катун хъхреци? Какво става с инвестицията ти?
                    След 20 години като останат колкото хора, толкова и хъхреци? Какво правиш?

НЕ съм против инвестициите в недвижимости, но трябва да се разбират рисковете на. И там си трябва опит и акъл.

Коментар

Напротив, отговорил съм Ви изчерпателно. Но Вие може би предпочитате да пишете, а не да четете - както едно от племената в тундрата
                      Мо-о-оже, може.

Но вероятно сте ми отговорил мислено и от чиста разсеяност сте забравил да го напишете. Ще ви подпомогна като синтезирам накратко въпросите отново:

1. Откъде Ной ще вземе пари, за да изплаща обещаваните високи пенсии след 2-3 десетилетия?
                      2. Защо изискуемите за пенсия възраст и стаж непрекъснато растат, при положение, че много Българи по необходимост имат доста пропуснати години в осигуряването?
                      3. Ще отговаряте ли за думите си, че това, което се води по партидите като инвестиции може би (или вероятно) се различава то това, което го има в действителност?
                      4. На кого точно са "донори" осигуряващите се в Allianz и как точно?
                      5. Вярно ли е твърдението на нашите специалисти за начинът по който изчислявате "отрицателната" (или ного ниска) доходност на ПФ?
                      6. Каква е доходността на т.нар. "Сребърен фонд" - защо е такава и как я сравнявате с доходността на ПФ, която... да кажем: не е такава?
                      7. Защо твърдите, че ще има такси върху изплащаните пенсии, при положение, че нито по договор, нито в реалността има такива такси?
                      8. Защо твърдите, че пенсиите в Ной ще имат индексация, а пенсиите по УПФ - не? ОУ казват друго. Впрочем аз не знам човек, който да има договор като клиент на Ной и да е получил общи условия от тях.
                      9. МОЛЯ светнете ме за подходящи емисии облигации и ДЦК с двуцифрена доходност, освен Жабокът...
                      10. Съгласен ли сте с моята идея - единствено доброволно осигуряване и в ПФ и в Ной?

И те така.

Коментар

Fortiss, сметка е, ще ти трябват 900 000 лв. за 36 хилки на година. Може, ако започнеш на 25 години, инвестираш 40 години по 1,000 лв. на месец и успееш да постигнеш 3 % реална доходност годишно

Ето ти калкулаторче - смятай си каквито са ти удобни варианти - http://bit.ly/1jjbcFh

Но един безплатен съвет - Избягвай инвестиране при Императора-манипулатор. Track record-a на тези, на които слугува е - (минус) 0.98 % годишно

И ти желая успех!
                        аз смятах с 5% реална доходност
                        но както и да е, ще трябват пари и след това да ги умножаваме кой както може

Коментар

И ти желая успех!
                          благодаря за съвета - ОТДАВНА ГО ПРИЛАГАМ

Коментар

И ти желая успех!
                            Императорът поне е на пазара и рано или късно ще се научи (ако не се е научил де). Но бюрократите от НОИ никога няма да се научат как да управляват парите по-ефективно и да правят пари от тяхното управление. Те само ще искат да вдигат възрастта и стажа за пенсиониране и който не отговаря на високите изисквания е АУТ от системата, колкото и пари да е внесъл. Ето, затова НОИ не става и вноските в него следва да се ограничат до макс. 60% от общите осигуровки за пенсии, а още по-добре е да се въведат равни осигуровки за НОИ и съответно равни пенсии, гарантиращи някакъв екзистенц минимум, а който иска нещо повече да се осигурява в ПФ, да купува злато, акции, апартаменти или квото друго ще.

п.п. "Императорът"=събирателен образ на българските инвеститори
                            Last edited by Pivoley; 25.11.2015, 12:56.

Коментар

Ти на бимбериците им казваш хилки ли?

Дали човекът ще сложи 100 Б в ПФ или в тухли (т.е. да купи дом за инвестиция) според тебе кое е по-безрисково изгодно като доходност и сгодно?

Инвестиции на по-професионално ниво не се правят от всеки - иначе и двамата знаем, че има по-добри варианти.
                              естествено че в тухли е по добре.вземаш наем веднага а не да чекаш пенсия която може и да не дочакаш. освен това наема е повече от пенсията. и остава за наследниците. освен това имаш и capuital gain
                              Last edited by nradev; 25.11.2015, 13:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                                Дали?
                                Г-н Христов, бихте ли ми отговори като толкова запознат, колко ще е пенсията от НОИ на 65-годишен български мъж с 36-годишен трудов стаж 3-та категория, който през целия си живот се е осигурявал?
                                Който се е пенсионирал сега или който ще се след 28 години?

Коментар

Working...
                                X