IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
    ами тя и човешката нали има доходност.това от Алианц ми го казаха
    Така е - точно - но ще е 4%, ако избереш портфейл, по-консервативен и от пенсионните фондове.

Освен ако не са се опитали да ти пробутат проста човешка - тяхната гарантирана доходност вече е 0%.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Не разбръквай продуктите: говориш за човешка, а ми цитираш доходност на ПФ.
      ами тя и човешката нали има доходност.това от Алианц ми го казаха

Коментар

средно за последните 20 години е 5.5%. ти не давай за пример 1 година.то аз мога да ти дам 2008 дето беше 20-30% на минус
        Не разбръквай продуктите: говориш за човешка, а ми цитираш доходност на ПФ.

Коментар

Айде, че няма как да е: дай ми мейл, да ти изпратя извлечение от реална полица на реален клиент, който след пръвата година още има 9% доходност, въпреки високата застрахователна сума.
          средно за последните 20 години е 5.5%. ти не давай за пример 1 година.то аз мога да ти дам 2008 дето беше 20-30% на минус

Коментар

8-9 нема как да е ама 4% по мяса. и требе да чекам да стана на 63 за да вземам пожизнена а наема почвам да го вземам веднага. на 63 години кат стана дават 400. наема сега е 400 а след 15 години ако слохим че расте с инфлацията идва към 600
            Айде, че няма как да е: дай ми мейл, да ти изпратя извлечение от реална полица на реален клиент, който след пръвата година още има 9% доходност, въпреки високата застрахователна сума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
              Тая работа, където dddd я пише, няма как да стане. КОЙ се опита, ама се отказа. За да набиеш 1 млн в новорегистрирани компании, трябва преди това да си набил в тях още минимум 4млн, защото има ограничение от 7% (общо 21%, ако имаш 3 фонда) от издадените акции с право на глас. А това в новото проектоКСО ще е и по-малко.
              Ограниченията на кодекса е единственото, което КФН следи изкъсо

фортис, 61к за 65 години при 5% лихва прави повече от 1.15млн. Освен ако не искаш да се пенсионираш преди НОИ да ти даде пенсия
              Това изобщо не е проблем. Можеш да създадеш една камара договорни фонда, които да изкупят акции от същите шитове. Реално те са проксита, чрез които парите от ПФ биха могли да стигнат до собственика на управляващите дружества. Освен това ПФ може да изкупи и облигации на същите кухи дружества. Теоретично не е никакъв проблем да се присвои значителна част от активите. Единствено регулатора и службите биха могли да спрат злоупотребите. Естествено такива неща в България никога не могат да се случат. КФН ще засече моментално проблема, а ако формално свързаността е избягната то ДАНС ще направи разследване и ще ги спре. Ще се справят не по-зле отколкото при ситуацията с КТБ. Всички помним колко високи стандарти поставиха регулаторите и службите.

Коментар

Кой ти дава това?

Аз ти го сметнах с калкулаторът - човешка застраховка (за 15 години) и средногодишна доходност 8-9% (вкарваш 60 Б, както сам каза) - дори не съм ти слагал данъчни облекчения, които да се рефинансират - като станеш на 65 - вземаш си парите и ги туряш в ПФ с пожизнена пенсия.
                8-9 нема как да е ама 4% по мяса. и требе да чекам да стана на 63 за да вземам пожизнена а наема почвам да го вземам веднага. на 63 години кат стана дават 400. наема сега е 400 а след 15 години ако слохим че расте с инфлацията идва към 600

Коментар

устройват ме ама ми дават 180
                  Кой ти дава това?

Аз ти го сметнах с калкулаторът - човешка застраховка (за 15 години) и средногодишна доходност 8-9% (вкарваш 60 Б, както сам каза) - дори не съм ти слагал данъчни облекчения, които да се рефинансират - като станеш на 65 - вземаш си парите и ги туряш в ПФ с пожизнена пенсия.

Коментар

800-900 лв на месец пожизнено устройват те ли?
                    устройват ме ама ми дават 180

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      ами ако ти получиш призовка от НОИ?????
                      всичките ти акцийки и монетчици няя ти стигнат за адвоката
                      Защо призовка: защото имам нахалството да питам: как ще вземат пари от циганите, за да плащат на пенсионерите ли?

А за адвокатин не се безпокой - аз - ако таковата - сам ще се защитавам така, че ще ги пратя в дупката на мишкуняците.

Пък може и всичките Поковци и Подовци да ми наемат цяло сюрия адвокати - кой знай?
                      Last edited by Императорът; 25.11.2015, 18:29.

Коментар

Имепратора да каже, ако вкарам 60к лева в животозастраховка и съм на 50 години и искам доживотна пенсия колко ми е паенсията. щото ако ги вкарам в панелна гасонерка наема ни е 400 ако е ремнотирана и обзаведена, да речем данъци ремонти подновяване на обзажеждане и тук таме некой празен месец. да стане 300. между другото това са най ликвидните имоти и празните месеци са много малко
                        800-900 лв на месец пожизнено устройват те ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          Не може да получи призовка от НОИ, защото зад НОИ стои държавата, а със спекулации държавата не може да се фалира. Но банка и ПФ могат и дори за банка беше на път да се случи миналата година.

Коментар

Точно затова постоянно задавам един и същ въпрос (№3), но не получавам отговор. Рано или късно на някой ПФ ще му писне и г-н Христов ще получи една или няколко призовки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                              Тая работа, където dddd я пише, няма как да стане. КОЙ се опита, ама се отказа. За да набиеш 1 млн в новорегистрирани компании, трябва преди това да си набил в тях още минимум 4млн, защото има ограничение от 7% (общо 21%, ако имаш 3 фонда) от издадените акции с право на глас. А това в новото проектоКСО ще е и по-малко.
                              Ограниченията на кодекса е единственото, което КФН следи изкъсо

фортис, 61к за 65 години при 5% лихва прави повече от 1.15млн. Освен ако не искаш да се пенсионираш преди НОИ да ти даде пенсия
                              май забравих да напиша, че смятах за 60 години, много ми се видяха 65 да се влача на работа, то и 60 не са малко ама все пак .....

по правилно беше да смятам за 40 години, от там нататък - Малдивите
                              но в началото - още от родилното ще трябват 163 352 лв
                              ако баща му на това детенце или дядо му са играчи - айде поне единия - работата ще стане

Коментар

• Имепратора да каже, ако вкарам 60к лева в животозастраховка и съм на 50 години и искам доживотна пенсия колко ми е паенсията. щото ако ги вкарам в панелна гасонерка наема ни е 400 ако е ремнотирана и обзаведена, да речем данъци ремонти подновяване на обзажеждане и тук таме некой празен месец. да стане 300. между другото това са най ликвидните имоти и празните месеци са много малко

Коментар

Working...
                                X