Първоначално изпратено от kefala
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТи - като хората по времето на зрелият комунизъм - дето ги пенсионираха на 55 в разцветът на силите им... имаше ного готин филм с Парцалев в ролята на такъв злочест млад пенсионерин.
Иначе ако разбираш под ранно пенсионерство: финансова независимост от трудът - подкрепям те с две ръце - това - хубаво... пък винаги може да се занимаваш с нещо за кеф.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеМного е хубаво Импе да си финансово независи от труда .От 6 г съм пенсионер с тавана на пенсията и се чувствам супер спокоен за утрешния ден.Това прави забавлението ми на борсата пълноценно.Не треперя толкова защото следващия месец на 7-мо число пак ще ми напълнят касичката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТи - като хората по времето на зрелият комунизъм - дето ги пенсионираха на 55 в разцветът на силите им... имаше ного готин филм с Парцалев в ролята на такъв злочест млад пенсионерин.
Иначе ако разбираш под ранно пенсионерство: финансова независимост от трудът - подкрепям те с две ръце - това - хубаво... пък винаги може да се занимаваш с нещо за кеф.
сутрин се събуждам в 10ч - пускам турски сериал, ако видя, че някой работи, а не приказва само - и аз започвам да работя......
ако не - пробвам на следващата сутрин
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеважи за всички като нас, които искат пенсия на 45 години - МАКС
Иначе ако разбираш под ранно пенсионерство: финансова независимост от трудът - подкрепям те с две ръце - това - хубаво... пък винаги може да се занимаваш с нещо за кеф.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеХаралампи, къде сте платили бре - аз такова "оказване" досега не видях? Пак голи лафове си захапал нещо.
Ела ся тука дедо ти да ти обясни - като се ушиеш с 50%, после за да ги компенсираш ти трябва ръст ама не с 50% а със 100%. Понеже капитализацията ти е ВГЗ. Ти представяш ли си как заставаш пред пенционерите си и им казваш "абе по договор парите ви + 1.75% са гарантирани, ама на практика ние некадърно ги профукахме"? Аз си представям как след това те носят на ръце. Ама различните ти части - в различни посоки
Пей си - все по-малко хора ти обръщат внимание.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнениеМоля ти се. Те всичките му точки са с пробойни. Такава реклама на НОИ не съм виждал никога, но няма лошо, който иска да отива при тях никой не ги спира. А иначе за тези 20-25 пъти сигурно визира полицайте.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеТи направо майтап си правиш, с 20-25 пъти годишния ми доход ще се пенсионирам като Крез! Планово хората карат 10ина години на пенсия, ти какво - искаш да получавам пенсия двойно на заплатката си ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение1. Пенсиите от НОИ няма да “изчезнат”, но
2. Вероятно ще останат малко над прага на бедността, колкото е и сега средната пенсия.
3. Осигуряването в УПФ ще доведе до общо намаляване на пенсията, защото две пенсии са по-малко от една.
4. Загрижените за бъдещото си благосъстояние и желаещи да запазят постигнатия преди пенсиониране стандарт на живот имат само един изход. Той е да спестяват и инвестират от рано и разумно извън пенсионната система в България. Ако разчитат на ДОО или и на ДОО и УПФ заедно, да осигурят около половината от необходимата им пенсия, преди пенсиониране трябва да разполагат с капитал, равен на 11-12 пъти годишния си доход.
5. Ако "не вярват на НОИ/ държавата", необходимият им капитал преди да се оттеглят от активна дейност е 20-25 пъти годишният им доход.
Ти направо майтап си правиш, с 20-25 пъти годишния ми доход ще се пенсионирам като Крез! Планово хората карат 10ина години на пенсия, ти какво - искаш да получавам пенсия двойно на заплатката си ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеДа, тогава при ДОД по-голям от 24% имаше смисъл за известно време. После наистина трябваше да се изтеглят парите и да се спрат вноските. Намаляването на данъци се обезсмисли, поради постоянното намаляване на цената на един дял.След въвеждането на 10% данък вече няма икономическа логика. Залъгват ни с данъчно облекчение, а си взимат 5% на всяка вноска ( да взимат, но само от печалбата ,ако са постигнали ).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе знам що за нахалство е това твоето.
След като вчера бе изобличен в лъжите си, че ПФ не са платили никому (оказа се, че те са изплатили близо 1 МБ), сега пак дращиш.
КОЕ е по-важно - загубата (временна и преодоляна) върху 5 Б или печалбата върху 12 Б ???
Имало гмурване... ами когато пари се инвестират на финансови пазари - наши и чужди - такива неща се случват - въпросът е да се преодоляват впоследствие.
Ела ся тука дедо ти да ти обясни - като се ушиеш с 50%, после за да ги компенсираш ти трябва ръст ама не с 50% а със 100%. Понеже капитализацията ти е ВГЗ. Ти представяш ли си как заставаш пред пенционерите си и им казваш "абе по договор парите ви + 1.75% са гарантирани, ама на практика ние некадърно ги профукахме"? Аз си представям как след това те носят на ръце. Ама различните ти части - в различни посоки
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениегарантирана доходност не може да има. нали се инвестира в ценни книжа а те не носят гарантиран доход
Ако инвестираш само в стабилни ДЦК и облизвации, що да не може? - може.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТака е - точно - но ще е 4%, ако избереш портфейл, по-консервативен и от пенсионните фондове.
Освен ако не са се опитали да ти пробутат проста човешка - тяхната гарантирана доходност вече е 0%.
Коментар
Коментар