IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
    Още един шапкар ли бе, мамка му и прасе!!!
    Хахаха не позна . По скоро ще да е данс финансово разузнаване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Ти - като хората по времето на зрелият комунизъм - дето ги пенсионираха на 55 в разцветът на силите им... имаше ного готин филм с Парцалев в ролята на такъв злочест млад пенсионерин.
      Иначе ако разбираш под ранно пенсионерство: финансова независимост от трудът - подкрепям те с две ръце - това - хубаво... пък винаги може да се занимаваш с нещо за кеф.
      Сиромашко лято!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
        Много е хубаво Импе да си финансово независи от труда .От 6 г съм пенсионер с тавана на пенсията и се чувствам супер спокоен за утрешния ден.Това прави забавлението ми на борсата пълноценно.Не треперя толкова защото следващия месец на 7-мо число пак ще ми напълнят касичката.
        Още един шапкар ли бе, мамка му и прасе!!!

Коментар

• Ще ти доскучее - може ли пък съвсем нищо-нищо да не вършиш? Това ли ще - да гледаш турски сериали?

Аз ако съм - най-ного след месец ще подлудея.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ти - като хората по времето на зрелият комунизъм - дето ги пенсионираха на 55 в разцветът на силите им... имаше ного готин филм с Парцалев в ролята на такъв злочест млад пенсионерин.
            Иначе ако разбираш под ранно пенсионерство: финансова независимост от трудът - подкрепям те с две ръце - това - хубаво... пък винаги може да се занимаваш с нещо за кеф.
            защо да не искам и това да се случи ?
            сутрин се събуждам в 10ч - пускам турски сериал, ако видя, че някой работи, а не приказва само - и аз започвам да работя......
            ако не - пробвам на следващата сутрин

Коментар

Много е хубаво Импе да си финансово независи от труда .От 6 г съм пенсионер с тавана на пенсията и се чувствам супер спокоен за утрешния ден.Това прави забавлението ми на борсата пълноценно.Не треперя толкова защото следващия месец на 7-мо число пак ще ми напълнят касичката.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                важи за всички като нас, които искат пенсия на 45 години - МАКС

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                  Харалампи, къде сте платили бре - аз такова "оказване" досега не видях? Пак голи лафове си захапал нещо.
                  Ела ся тука дедо ти да ти обясни - като се ушиеш с 50%, после за да ги компенсираш ти трябва ръст ама не с 50% а със 100%. Понеже капитализацията ти е ВГЗ. Ти представяш ли си как заставаш пред пенционерите си и им казваш "абе по договор парите ви + 1.75% са гарантирани, ама на практика ние некадърно ги профукахме"? Аз си представям как след това те носят на ръце. Ама различните ти части - в различни посоки
                  Излязоха ти с официални данни (по-назад в темата имаше линк), ти си пееш твоята песен.

Пей си - все по-малко хора ти обръщат внимание.

Коментар

• Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнение
                    Моля ти се. Те всичките му точки са с пробойни. Такава реклама на НОИ не съм виждал никога, но няма лошо, който иска да отива при тях никой не ги спира. А иначе за тези 20-25 пъти сигурно визира полицайте.
                    важи за всички като нас, които искат пенсия на 45 години - МАКС

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                      Ти направо майтап си правиш, с 20-25 пъти годишния ми доход ще се пенсионирам като Крез! Планово хората карат 10ина години на пенсия, ти какво - искаш да получавам пенсия двойно на заплатката си ли?
                      Моля ти се. Те всичките му точки са с пробойни. Такава реклама на НОИ не съм виждал никога, но няма лошо, който иска да отива при тях никой не ги спира. А иначе за тези 20-25 пъти сигурно визира полицайте.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                        1. Пенсиите от НОИ няма да “изчезнат”, но
                        2. Вероятно ще останат малко над прага на бедността, колкото е и сега средната пенсия.
                        3. Осигуряването в УПФ ще доведе до общо намаляване на пенсията, защото две пенсии са по-малко от една.
                        4. Загрижените за бъдещото си благосъстояние и желаещи да запазят постигнатия преди пенсиониране стандарт на живот имат само един изход. Той е да спестяват и инвестират от рано и разумно извън пенсионната система в България. Ако разчитат на ДОО или и на ДОО и УПФ заедно, да осигурят около половината от необходимата им пенсия, преди пенсиониране трябва да разполагат с капитал, равен на 11-12 пъти годишния си доход.
                        5. Ако "не вярват на НОИ/ държавата", необходимият им капитал преди да се оттеглят от активна дейност е 20-25 пъти годишният им доход.

Ти направо майтап си правиш, с 20-25 пъти годишния ми доход ще се пенсионирам като Крез! Планово хората карат 10ина години на пенсия, ти какво - искаш да получавам пенсия двойно на заплатката си ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
                          Да, тогава при ДОД по-голям от 24% имаше смисъл за известно време. После наистина трябваше да се изтеглят парите и да се спрат вноските. Намаляването на данъци се обезсмисли, поради постоянното намаляване на цената на един дял.След въвеждането на 10% данък вече няма икономическа логика. Залъгват ни с данъчно облекчение, а си взимат 5% на всяка вноска ( да взимат, но само от печалбата ,ако са постигнали ).
                          Тая вечер с немските колеги бяхме на бира - и точно на 5% се смяха на глас. Тук викат беше така преди 6-7 години, ама ги подгониха за измама хахахахаха - това ги чака и в Б-стан, ако оцелеят въобще.

Коментар

Не знам що за нахалство е това твоето.

След като вчера бе изобличен в лъжите си, че ПФ не са платили никому (оказа се, че те са изплатили близо 1 МБ), сега пак дращиш.

КОЕ е по-важно - загубата (временна и преодоляна) върху 5 Б или печалбата върху 12 Б ???

Имало гмурване... ами когато пари се инвестират на финансови пазари - наши и чужди - такива неща се случват - въпросът е да се преодоляват впоследствие.
                            Харалампи, къде сте платили бре - аз такова "оказване" досега не видях? Пак голи лафове си захапал нещо.
                            Ела ся тука дедо ти да ти обясни - като се ушиеш с 50%, после за да ги компенсираш ти трябва ръст ама не с 50% а със 100%. Понеже капитализацията ти е ВГЗ. Ти представяш ли си как заставаш пред пенционерите си и им казваш "абе по договор парите ви + 1.75% са гарантирани, ама на практика ние некадърно ги профукахме"? Аз си представям как след това те носят на ръце. Ама различните ти части - в различни посоки

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                              гарантирана доходност не може да има. нали се инвестира в ценни книжа а те не носят гарантиран доход
                              Може - ама кежава.

Ако инвестираш само в стабилни ДЦК и облизвации, що да не може? - може.

Коментар

Така е - точно - но ще е 4%, ако избереш портфейл, по-консервативен и от пенсионните фондове.

Освен ако не са се опитали да ти пробутат проста човешка - тяхната гарантирана доходност вече е 0%.
                                гарантирана доходност не може да има. нали се инвестира в ценни книжа а те не носят гарантиран доход

Коментар

Working...
                                X