IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    написаното от теб е в стил Бойко Борисов - като не ви харесвам аз, идете при комунистите.
    но въобще не се сеща или не иска да се сети, че ние искаме адекватни промени на системата
    същото е и тук, НОИ не е добре, настоящото положение на ПФ в БГ също не е на ниво въобще
    нужни са промени, които не се правят и ПФ това ги устройва
    айде най-накрая го разбери това нещо
    Тука съм 100% съгласен с тебе.
    Аз искам индивидуални сметки и/или повече права на избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Ти ного си загубил, бе? Пак те питам - колко процента спечели в периодът 11-14 година? Дали не са над 10%?

И точно ти да се плашиш, че може да те "занулят" е малко несериозно - все пак ти не си хванат някъде от улицата.

Вариантите са ти два - или си държиш парите в ПФ и трепериш да не те "занулят", или си подаряваш парите на Ной... и те те зануляват на момента, така че да не ги мислиш ... щото прехвърлиш ли се в Ной, тия пари повече няма да ги видиш.
      написаното от теб е в стил Бойко Борисов - като не ви харесвам аз, идете при комунистите.
      но въобще не се сеща или не иска да се сети, че ние искаме адекватни промени на системата
      същото е и тук, НОИ не е добре, настоящото положение на ПФ в БГ също не е на ниво въобще
      нужни са промени, които не се правят и ПФ това ги устройва
      айде най-накрая го разбери това нещо

Коментар

продължавам да губя
        за периода 01.01.2015 - 07.02.2016г вече съм назад с 3.6% - това е НАЗАД, не напред
        ккаво ще правим?
        ако карат така, хам на загуба от операциите, хами от таксите, скоро ще ме занулят
        Ти ного си загубил, бе? Пак те питам - колко процента спечели в периодът 11-14 година? Дали не са над 10%?

И точно ти да се плашиш, че може да те "занулят" е малко несериозно - все пак ти не си хванат някъде от улицата.

Вариантите са ти два - или си държиш парите в ПФ и трепериш да не те "занулят", или си подаряваш парите на Ной... и те те зануляват на момента, така че да не ги мислиш ... щото прехвърлиш ли се в Ной, тия пари повече няма да ги видиш.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

никой не я дава сега
          ако чакам годините няма да е скоро
          възможностите са две:
          1.През следващите години да се натрупа все пак нещо.
          2.Да продължи срива и инищо да не остане.
          и двете са възможни
          това го пиша, за да парирам твоя отговор
          аз нямам отговор, тъй като няма въпрос.
          Обаче си мисля, че това да си гледаш пенсията ден за ден е бизсмислено начинание. По-добре ходи в НОИ и вече няма да се тормозиш по тези въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
            скоро ли ще я взимаш тази пенсия?
            никой не я дава сега
            ако чакам годините няма да е скоро
            възможностите са две:
            1.През следващите години да се натрупа все пак нещо.
            2.Да продължи срива и инищо да не остане.
            и двете са възможни
            това го пиша, за да парирам твоя отговор

Коментар

продължавам да губя
              за периода 01.01.2015 - 07.02.2016г вече съм назад с 3.6% - това е НАЗАД, не напред
              ккаво ще правим?
              ако карат така, хам на загуба от операциите, хами от таксите, скоро ще ме занулят
              скоро ли ще я взимаш тази пенсия?

Коментар

• продължавам да губя
                ккаво ще правим?

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                  Я аз да попитам, понеже средствата натрупани по УПФ са наследствени и се получават само след пенсиониране, има ли начин те да се продадат предварително - примерно аз съм на 55 и искам да получа парите сега - сключвам договор с някой който да ги наследи, а на мен дава процент от тези пари сега?
                  Ако няма такъв продукт, не е ли добре да бъден създаден - нарочно не използвам термини за да е по-ясен за повече хора.

не че ще ги продам, но ако този процент се обявява публично , ще е добър индикатор за жизнеспособността на различните фондове... не мислите ли?
                  Е то възможности хиляди. Ама фондовете са с вързани ръце. Аз например бех теглил едно кредитче срещу пенсионната си вноска и 3-4% лихва.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                    Я аз да попитам, понеже средствата натрупани по УПФ са наследствени и се получават само след пенсиониране, има ли начин те да се продадат предварително - примерно аз съм на 55 и искам да получа парите сега - сключвам договор с някой който да ги наследи, а на мен дава процент от тези пари сега?
                    Ако няма такъв продукт, не е ли добре да бъден създаден - нарочно не използвам термини за да е по-ясен за повече хора.

не че ще ги продам, но ако този процент се обявява публично , ще е добър индикатор за жизнеспособността на различните фондове... не мислите ли?
                    най-вероятно процентът на сконтиране при различните фондове ще е различен.

Коментар

• Я аз да попитам, понеже средствата натрупани по УПФ са наследствени и се получават само след пенсиониране, има ли начин те да се продадат предварително - примерно аз съм на 55 и искам да получа парите сега - сключвам договор с някой който да ги наследи, а на мен дава процент от тези пари сега?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

има импе има, казват му етф в облигации и таксите са около или под 0.10% на година(кеф ти деверсифициран или не, както и с различни матуритети),
                        а сега разгледай пак, колко пари взимат твойте хора за да ни купят инструменти с подобен профил
                        п.с. не се ли замисляш как по света нещо е възможно, а само тук могат да ни оправят единствено алианц, доверие .... + нои, някак си нещем да открием топлата вода
                        +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Нали знаеш, че е почти невъзможно обикновен човек да инвестира в качествени облизвации? И аз съм гледал такива - има - не е да няма: стабилен емитент, прилична доходност, ама... търгуват се на лотове по 1000, 2000, 10 000, дори 250 000.

има импе има, казват му етф в облигации и таксите са около или под 0.10% на година(кеф ти деверсифициран или не, както и с различни матуритети),
                          а сега разгледай пак, колко пари взимат твойте хора за да ни купят инструменти с подобен профил
                          п.с. не се ли замисляш как по света нещо е възможно, а само тук могат да ни оправят единствено алианц, доверие .... + нои, някак си нещем да открием топлата вода
                          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Защо ,да не би ПФ да не продава ,именно те сринаха пазара преди -3-4 години
                            Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                            правиш ли разлика между акции на Алианц и пенсионен фонд на Алианц

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              IRA акаунтите са много отдавна измислени.
                              Това са едни дългосрочни пари, дори шило като мен, което за 20 години не е държало акции над месец ще се замисли за по-дългосрочно инвестиране. Ще живне дори умрялото БФБ, ще живнат инвестиционните посредници и ще спрат да си връщат лицензите, ще се пръкне може би и облигационен пазар. МФ може да се замисли и да пусне отново емисии за граждани.
                              Импето и той няма да умре гладен. Ще посочва и новата възможност, срещу комисионна от ИП
                              Нали знаеш, че е почти невъзможно обикновен човек да инвестира в качествени облизвации? И аз съм гледал такива - има - не е да няма: стабилен емитент, прилична доходност, ама... търгуват се на лотове по 1000, 2000, 10 000, дори 250 000.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• IRA акаунтите са много отдавна измислени.
                                Това са едни дългосрочни пари, дори шило като мен, което за 20 години не е държало акции над месец ще се замисли за по-дългосрочно инвестиране. Ще живне дори умрялото БФБ, ще живнат инвестиционните посредници и ще спрат да си връщат лицензите, ще се пръкне може би и облигационен пазар. МФ може да се замисли и да пусне отново емисии за граждани.
                                Импето и той няма да умре гладен. Ще посочва и новата възможност, срещу комисионна от ИП

Коментар

Working...
                                X