IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    3.6% загубил... ако тия пари вместо по УПФ ти ги плащаха със заплатата, 10% щеше да ти отмъкне горанов, а не 3.6%.
    Айде стига с тия 10%, дето щял да ги вземе Горанов.
    Ако не отиваха в УПФ, нямаше да ми ги платят със заплата, а щяха да отидат в НОИ.

Коментар

Да бе - 30% от доходността, нали се сещаш тогава каква "доходност" ще правят някои поковци...
      Тогава вярно ще видите източване.
      другите ги остави
      гледай твоя как дере без връзка с резултата от работата
      сега точно комисионните ли спират "източването" ???

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
        Добре де, никой не е казал, че трябва да работят безплатно...

Но кажи ми, какво пречи да работят за процент от нетната доходност, която изкарват за осигуряваните ?

Айде да има и малко "твърда" част - примерно както предложих нещо от рода на 0,5 % от внасяната сума и да речем 10 % (или дори 20 %, пък и 30 % да са...) от нетната доходност, която изкарват ? Ако работят добре в полза на нас, може да изкарват дори повече отколкото вземат сега....
        Да бе - 30% от доходността, нали се сещаш тогава каква "доходност" ще правят някои поковци...
        Тогава вярно ще видите източване.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Има си законова регулация - за таксите, плюс това неизбежни разходи. Или искаш ПФ да работи безплатно в твоя полза?

Интересно - Ной като ти вземат 100% от парите - тоже без да те питат, защо не си атакувал централата им досега с комбайнът?
          Добре де, никой не е казал, че трябва да работят безплатно...

Но кажи ми, какво пречи да работят за процент от нетната доходност, която изкарват за осигуряваните ?

Айде да има и малко "твърда" част - примерно както предложих нещо от рода на 0,5 % от внасяната сума и да речем 10 % (или дори 20 %, пък и 30 % да са...) от нетната доходност, която изкарват ? Ако работят добре в полза на нас, може да изкарват дори повече отколкото вземат сега....

Коментар

Има си законова регулация - за таксите, плюс това неизбежни разходи. Или искаш ПФ да работи безплатно в твоя полза?

Интересно - Ной като ти вземат 100% от парите - тоже без да те питат, защо не си атакувал централата им досега с комбайнът?
            пак залиташ в сравнение с НОИ
            законовите регулации ги знаем как стават и в коя полза
            аре стига

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              не чакам твоята пенсия, но да ми вземат толкова пари насила за т.е. за т.н. "управление" не съм съгласен
              таксите са основен проблем, ОСНОВЕН
              другото е върпос на виждане - относно инвестирането
              таксите спадат с 60-70% още сега, без отлагане - това препрати
              отделно, че трябва да са обвързани с резултата, но не са

Коментар

Защо: искаш да занулиш ли?
                като ББ си, сравняваш несравнимото, плашиш с нещо не добро, въпреки, че твоите ПФ не предлагат много по-различна алтернатива

Коментар

Ти си това:

НЯМА КАК парите ти да се инвестират на финансовите пазари, макар консервативно и при спад на същите тия пазари, да не мърдат надолу и не мога да повярвам, че точно на тебе трябва да ти обяснявам такива елементарни неща. Има хора, загубиха сигурно по 30%, ти загубил 3%, при положение, че предните години си направил в пъти повече плюс и всеки ден се тръшкаш и плачеш.

КАКВИ промени да се направят в системата, кажи - ще го препратя като предложение към ръководството на нашето ПОДово. В буркани ли искаш да ти турят парите и да ги закопават в някоя нива?

Баси човекът. Милиони ли имаш в УПФ-партидата си? Уж си инвеститор, баровец един вид, загубил си временно няколко стотин лева, съдра се от рев, дано поне нощем не плачеш насън.

3.6% загубил... ако тия пари вместо по УПФ ти ги плащаха със заплатата, 10% щеше да ти отмъкне горанов, а не 3.6%.
                  не чакам твоята пенсия, но да ми вземат толкова пари насила за т.е. за т.н. "управление" не съм съгласен
                  таксите са основен проблем, ОСНОВЕН
                  другото е върпос на виждане - относно инвестирането
                  таксите спадат с 60-70% още сега, без отлагане - това препрати
                  отделно, че трябва да са обвързани с резултата, но не са

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                    Да бе, хич нямат общо. Затова ли в скоро време ще прехвърля от едното в другото...
                    Защо: искаш да занулиш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                      +1
                      Противопоставянето на НОИ и ПФ е чутовна глупост. Двете нямат нищо общо
                      Да бе, хич нямат общо. Затова ли в скоро време ще прехвърля от едното в другото...

Коментар

Мултифондове му викат на туй. И аз: съгласен с.
                        не се казва това мултифондове, а индивидуален пенсионен план, в който да си купувам каквото си искам без да тегля до пенсия. Няма да има и такса управление, както и такса за консултанти. Ех, мечти.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                          Тука съм 100% съгласен с тебе.
                          Аз искам индивидуални сметки и/или повече права на избор.
                          Мултифондове му викат на туй. И аз: съгласен с.

Коментар

написаното от теб е в стил Бойко Борисов - като не ви харесвам аз, идете при комунистите.
                            но въобще не се сеща или не иска да се сети, че ние искаме адекватни промени на системата
                            същото е и тук, НОИ не е добре, настоящото положение на ПФ в БГ също не е на ниво въобще
                            нужни са промени, които не се правят и ПФ това ги устройва
                            айде най-накрая го разбери това нещо
                            Ти си това:

НЯМА КАК парите ти да се инвестират на финансовите пазари, макар консервативно и при спад на същите тия пазари, да не мърдат надолу и не мога да повярвам, че точно на тебе трябва да ти обяснявам такива елементарни неща. Има хора, загубиха сигурно по 30%, ти загубил 3%, при положение, че предните години си направил в пъти повече плюс и всеки ден се тръшкаш и плачеш.

КАКВИ промени да се направят в системата, кажи - ще го препратя като предложение към ръководството на нашето ПОДово. В буркани ли искаш да ти турят парите и да ги закопават в някоя нива?

Баси човекът. Милиони ли имаш в УПФ-партидата си? Уж си инвеститор, баровец един вид, загубил си временно няколко стотин лева, съдра се от рев, дано поне нощем не плачеш насън.

Коментар

написаното от теб е в стил Бойко Борисов - като не ви харесвам аз, идете при комунистите.
                              но въобще не се сеща или не иска да се сети, че ние искаме адекватни промени на системата
                              същото е и тук, НОИ не е добре, настоящото положение на ПФ в БГ също не е на ниво въобще
                              нужни са промени, които не се правят и ПФ това ги устройва
                              айде най-накрая го разбери това нещо
                              +1
                              Много точно казано. Противопоставянето на НОИ и ПФ е чутовна глупост. Двете нямат нищо общо. По никакъв начин не бива да се оправдават безидейността и мързелът в ПФ с НОИ.

Коментар

Ти ного си загубил, бе? Пак те питам - колко процента спечели в периодът 11-14 година? Дали не са над 10%?

И точно ти да се плашиш, че може да те "занулят" е малко несериозно - все пак ти не си хванат някъде от улицата.

Вариантите са ти два - или си държиш парите в ПФ и трепериш да не те "занулят", или си подаряваш парите на Ной... и те те зануляват на момента, така че да не ги мислиш ... щото прехвърлиш ли се в Ной, тия пари повече няма да ги видиш.
                                по общо съгласие, дредната доходност - реална за последните 12 години е бил а0.46%
                                има и трети варинат - спирам да работя

Коментар

Working...
                                X