IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
    не бе тия дето внасят доброволно за пенсия били 3%
    на Импето и едни 10 хилки да му внесат си мисли, че много са му харизали за "управление"
    пазарите като са нагоре яко - всеки може да направи 5% на година, ама я сега !!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
      Излъгал те е.
      5% от осигурителния доход са вноските за ДЗПО.

Виж сам.

И от извора (НАП)
      не бе тия дето внасят доброволно за пенсия били 3%

Коментар

мой познат застарховател ми каза под секрет че чак 3% били
        Излъгал те е.
        5% от осигурителния доход са вноските за ДЗПО.

Виж сам.

И от извора (НАП)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Нали си имаш партида, бе: Сулев? А знаеш ли колко хора си внасят доброволно в ДПФ?
          мой познат застарховател ми каза под секрет че чак 3% били

Коментар

Нали си имаш партида, бе: Сулев? А знаеш ли колко хора си внасят доброволно в ДПФ?
            аз партида имам ама пари немам

Коментар

хихихи не ме разсмивай. аиде ти си по навътре дай инфо

Коментар

да де Горанов би ми взел 10% и ми остават 90% да си харча. а ПФ ми ги взема и нищо не ми остава. добре че са само 2% от заплатата. то ако беше далавера хората щяха да се натискат да си внесат парите в ПФ и щяха да дават повече от 2%, а не доброзорно да им ги вземат
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Така е. Горанов би ти взел само 10%, а калфин - направо 100%. Ти мислиш, че парите, дето отиват в Ной, някога ще си ги видиш ли?

Форти - поне входящата такса знаеш точно колко е.
                  да де Горанов би ми взел 10% и ми остават 90% да си харча. а ПФ ми ги взема и нищо не ми остава. добре че са само 2% от заплатата. то ако беше далавера хората щяха да се натискат да си внесат парите в ПФ и щяха да дават повече от 2%, а не доброзорно да им ги вземат

Коментар

ПФ ти губят парите ли? - Не, губят ги пазарите - над които ПФ нямат власт, освен в "няКОИ" случаи.
                    гледам твоя любим Алианц се срутил за година към 15% . сега само да не кажеш че си продал преди спада

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                      А ти като някой ти губи парите и на всичкото отгоре ти взема комисион за това, че ти ги губи - радваш ли се на това? Кой колко има няма значение, важен е принципа, ама ти това не искаш да го разбереш-ти едно си пееш НОИ та НОИ.
                      ПФ ти губят парите ли? - Не, губят ги пазарите - над които ПФ нямат власт, освен в "няКОИ" случаи.

Коментар

Ти си това:

НЯМА КАК парите ти да се инвестират на финансовите пазари, макар консервативно и при спад на същите тия пазари, да не мърдат надолу и не мога да повярвам, че точно на тебе трябва да ти обяснявам такива елементарни неща. Има хора, загубиха сигурно по 30%, ти загубил 3%, при положение, че предните години си направил в пъти повече плюс и всеки ден се тръшкаш и плачеш.

КАКВИ промени да се направят в системата, кажи - ще го препратя като предложение към ръководството на нашето ПОДово. В буркани ли искаш да ти турят парите и да ги закопават в някоя нива?

Баси човекът. Милиони ли имаш в УПФ-партидата си? Уж си инвеститор, баровец един вид, загубил си временно няколко стотин лева, съдра се от рев, дано поне нощем не плачеш насън.

3.6% загубил... ако тия пари вместо по УПФ ти ги плащаха със заплатата, 10% щеше да ти отмъкне горанов, а не 3.6%.
                        А ти като някой ти губи парите и на всичкото отгоре ти взема комисион за това, че ти ги губи - радваш ли се на това? Кой колко има няма значение, важен е принципа, ама ти това не искаш да го разбереш-ти едно си пееш НОИ та НОИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Е то възможности хиляди. Ама фондовете са с вързани ръце. Аз например бех теглил едно кредитче срещу пенсионната си вноска и 3-4% лихва.
                          не разбрах дали си теглил кредит или просто предлагаш да се създаде такова обезпечение за кредит?
                          Щото аз говорих за директна продажба на тези средства при положение че са в индивидуална партида? За съжаления обаче казуса НОИ май създава проблем за такова нещо?

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                            А ПФ 5% веднага и останалите лека полека.
                            +1

Коментар

Така е. Горанов би ти взел само 10%, а калфин - направо 100%. Ти мислиш, че парите, дето отиват в Ной, някога ще си ги видиш ли?

А ПФ 5% веднага и останалите лека полека.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                                Айде стига с тия 10%, дето щял да ги вземе Горанов.
                                Ако не отиваха в УПФ, нямаше да ми ги платят със заплата, а щяха да отидат в НОИ.

Коментар

Working...
                                X