IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
    Само за този месец съм "инвестирал"
    По УПФ 130 лева,
    По ППФ 182 лева
    По ДДПО 100 лева.

Това във фондовете Алианц.
    Ако и тази година се представят "подобаващо" се заклевам да се махна от там със всичките ми партиди, но не само смятам да взема с мен още поне 10 човека с моите параметри по партидите като ще се получи една доста "приятна " за мениджърите "сумичка

За дванадесет години осигуряване при тях много слабо представяне направо ужас!
    Няма начин, драги: не се ядосвай. Тоя месец си инвестирал на ниски нива - и не знам защо го туряш в кавички. Знаеш къде и в кои компании ти отиват парите - има и по-"печеливши" варианти, знаем.
    Кажи ми как е възможно в цял свят пазарите да се сриват, а дяловете на ПФ да не намаляват като цена?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Само за този месец съм "инвестирал"
      По УПФ 130 лева,
      По ППФ 182 лева
      По ДДПО 100 лева.

Това във фондовете Алианц.
      Ако и тази година се представят "подобаващо" се заклевам да се махна от там със всичките ми партиди, но не само смятам да взема с мен още поне 10 човека с моите параметри по партидите като ще се получи една доста "приятна " за мениджърите "сумичка

За дванадесет години осигуряване при тях много слабо представяне направо ужас!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
        По темата за "правото на избор" между НОИ и УПФ всичко вече е казано, затова няма да влизам в спор с вас. Според мен, грубо казано, "файда" от прехвърляне на парите в НОИ бихте имали ако ви предстои пенсиониране в близките 3, 4 или 5 г. иначе не виждам смисъл. Дори доходността на УПФ-та да продължи да е отрицателна (в което се съмнявам), парите които се натрупват там са си ваши или на наследниците ви (опазил Господ), а в "черната дупка" НОИ те потъват моментално и следва да се молите и да се надявате, че НОИ ще съществува и след 10, 20 или повече години, че ще събира същите или повече пари и ще дава същите или по-големи от сегашните мизерни пенсии. Лично според мен перспективите пред държавата и пред НОИ никак не са розови и ако продължават с безобразните и безотчетни харчове, с хроничните си дефицити и имитацията на реформи ни чака само едно - фалименто. Гарантирано от... тогава няма да има значение!
        Това: точно така. Да чакаш пенсия от Ной след 20-30 години, това значи да вярваш, че неграмотните и отвратителни хъхреци, дето днес обикалят по кофите или раждат от 12-годишни, да работят здраво, за да ти плащат пенсия на тебе - това ще стане точно никога. Без държавната издръжка Ной е мрътъв още утре... ама и държавата докога ще го подпиро, ако няма от кой да събира данъци?

Коментар

Сега си гледах УПФ партидката (във фонда на Оби Уан) и започвам да изпитвам смесени чувства Добрата новина е, че от тази година са намалили входната такса, макар и символично, от 5,0 на 4,5%, а лошата (очаквано) е свързана с доходността, която не е нито за гледане, нито за съобщаване...
          Ами виж им портфейлът на Нъ-нъ - и ще разбереш защо доходност: не за разправяне.... защото едно е да инвестираш почти само на БФБ и в компании, дето са на мажото ти, друго: да инвестираш на истинските пазари.

Коментар

По темата за "правото на избор" между НОИ и УПФ всичко вече е казано, затова няма да влизам в спор с вас. Според мен, грубо казано, "файда" от прехвърляне на парите в НОИ бихте имали ако ви предстои пенсиониране в близките 3, 4 или 5 г. иначе не виждам смисъл. Дори доходността на УПФ-та да продължи да е отрицателна (в което се съмнявам), парите които се натрупват там са си ваши или на наследниците ви (опазил Господ), а в "черната дупка" НОИ те потъват моментално и следва да се молите и да се надявате, че НОИ ще съществува и след 10, 20 или повече години, че ще събира същите или повече пари и ще дава същите или по-големи от сегашните мизерни пенсии. Лично според мен перспективите пред държавата и пред НОИ никак не са розови и ако продължават с безобразните и безотчетни харчове, с хроничните си дефицити и имитацията на реформи ни чака само едно - фалименто. Гарантирано от... тогава няма да има значение!
            да, съгласен
            само големите такси на ПФ не се вписват никак в резултатите им, ама никак
            и това, че НОИ е черна дупка не означава, че тези спецове от ПФ трябва да ни дерат тотално

Коментар

Тц....

Може би трябваше да стигнеш до края на поста ми....

Аз си водя своите малки войнички, без да ми пука къде е файдата и келепира...Разлика в пенсията от 10-20 лв е смешна....Важното е да направиш така в този живот, че да е получаваш по-дълго ...

Справка една банка, дето ми секвистираха акциите в едно дружество.....

пп Има и обратен пример - верен до гроб на една бира и на една друга фирма, дето ми ( си ) оцениха акциите по достойнство !

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                ... Направо съм изумен !
                Ще видя на това събрание дали фондовете в които съм осигурен са там. Ако ги няма,
                ще ускорят преместването ми ( и на жената ) към НОИ...
                Vanitas vanitatum...

Коментар

• Алтернативи на ДЗПО и ДДПО

Моето скромно мнение е следното: проучвайки внимателно пенсионноосигурителните компании на пазара, човек може да избере сигурна компания, постигаща добри резултати, която да управлява неговата партида, било то и спестявания в ДДПО. Въпреки това пенсионирането е един предвидим риск, който може дабъде застрахован. Не ме нападайте, не си продавам застраховките. Чета достатъчно, за да не се оставям да ми промият мозъка с фирмени "истини", и мога да преценя сам за себе си.
                  Младостта е оръжие.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Тъй като си обещах да не пиша в темата за Фонд имоти, ще го напиша тук.
                    Поне 4-5 фонда са акционери във Фонд имоти.
                    Акциите им са купени на доста солени цени и де факто сега им развалят картинката на доходността.....
                    Как бе джанъм тези мъни-джери( не мога да се сетя приказката на оня гол и бос циганин ), не се заинтересуваха за тази си позиция ...???
                    Направо съм изумен !
                    Ще видя на това събрание дали фондовете в които съм осигурен са там. Ако ги няма,
                    ще ускорят преместването ми ( и на жената ) към НОИ ....

пп Още една малка война...
                    Чиче,

Ето какво написах там скоро:
                    12.02.2016, 17:20
                    Гледам в АС на ЦД към 02.юни.2015 г. вътре са - Делта сток, 3те пенсии на ЦКБ Сила, Bank of NY, 2 ДФ на Реал финанс, ДФ Алфа индекс имоти, ДФ Конкорд фонд 3 недвижими имоти, ДФ Аврора кепитъл балансиран, ДФ ПИБ авангард, ДФ ДСК имоти, Bank finasta clients, Eurobank ergasias clients acc, Advansys holdings s.a. и т.н.

Мисля, че т.н. ПРОФЕСИОНАЛНИ инвеститори /които са необвързани/ би трябвало да ПОДКРЕПЯТ усилията!

P.S. Да не пропусна ПМУ Кремиковци и Мостстрой!
                    Аз продадох, понеже ми писна, още миналата година.
                    Опитах да дам акъл, не пожелаха, не дадох.
                    Що се отнася до тези т.н. професионални и/или институционални инвеститори то те извинение нямат. Но и с тях се работи по различен начин ако желаеш подкрепа, трябва да си активната страна.

А пък да подкрепят нови директори без съгласуване и без никакъв опит в управлението на публично дружество и АДСИЦ е пълен абсурд!!!
                    Поздрави!
                    Last edited by Konsultant; 17.02.2016, 16:28.

Коментар

• Тъй като си обещах да не пиша в темата за Фонд имоти, ще го напиша тук.
                      Поне 4-5 фонда са акционери във Фонд имоти.
                      Акциите им са купени на доста солени цени и де факто сега им развалят картинката на доходността.....
                      Как бе джанъм тези мъни-джери( не мога да се сетя приказката на оня гол и бос циганин ), не се заинтересуваха за тази си позиция ...???
                      Направо съм изумен !
                      ще ускорят преместването ми ( и на жената ) към НОИ ....

пп Още една малка война...

Коментар

• Сега си гледах УПФ партидката (във фонда на Оби Уан) и започвам да изпитвам смесени чувства Добрата новина е, че от тази година са намалили входната такса, макар и символично, от 5,0 на 4,5%, а лошата (очаквано) е свързана с доходността, която не е нито за гледане, нито за съобщаване...
                        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          20% доходност за 2015г ли имаме???
                          за да имат те моралното право да направят ръст с 20% на печалбите, представете си ние с колко трябваше да сме напред??? ама не е така.....
                          Погледнете структурата на приходите. Жалка картинка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                            20% доходност за 2015г ли имаме???
                            за да имат те моралното право да направят ръст с 20% на печалбите, представете си ние с колко трябваше да сме напред??? ама не е така.....

Коментар

• Активите на пенсионните фондове прехвърлят 9 млрд. лв. за пръв път

Пенсионните дружества изпращат 2015 г. с 20% ръст на нетната печалба и с 15% на активите и приходите
                              http://www.investor.bg/borsa/10/a/ak...yv-pyt-211453/

Коментар

• Импе, с колко се сурна Алианц и с колко вече си назад то това???

Коментар

Working...
                                X