IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Форти - за 15-а година, въпреки пазарните сътресения, фондовете се държаха достойно. Важно е спадът от началото на годината да компенсираме.

Консултантов - това, което се премълчава е, че категорийните хора могат вече да изискват и да получат обратно парите от ППФ, които престъпникът дянков (дано е проклет) им открадна.
    А дори и 100 КБ да изтекат от ПФ към бездънната каца Ной, не е кой знай какво. Това е процент и нещо. Огромната част от хората няма да си подарят парите на Ной.
    за вас е важното да гушнете комисионната без значение какво сте направили
    и след като държавата ви е дала бизнеса неограничено - смучете си

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
      Аз имам също като Бабит около 12 бимби и имам приятелка в Доверие, която е на изключително висока мениджърска позиция, как мислите добре ли е да остана там или в другите две споменати от Импето. За НОИ още не съм решил
      При Доверчивите проблемът е в мажоритаринът (който опита да шитне компанията на офшорка с 15 Бабета капитал). Не е в мениджмънтът. Доверчивите още са на пръво място по управлявани активи - общо от всички фондове, но вече им дишаме във вратлетата и вероятно до краян а годината ще ги изместим от лидерската позиция. В Доброволният пенсионен фонд преднината ни е толкова категорическа, че ме е срам дори да кажа колко категорическа, та да не би нескромно да прозвучи. А ДПФ-то е важно, защото там хората сами и доброволно правят вноски - гласуват за нас: Allianz с парите си, така да се каже.
      Last edited by Императорът; 25.02.2016, 17:39.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Форти - за 15-а година, въпреки пазарните сътресения, фондовете се държаха достойно. Важно е спадът от началото на годината да компенсираме.

Консултантов - това, което се премълчава е, че категорийните хора могат вече да изискват и да получат обратно парите от ППФ, които престъпникът дянков (дано е проклет) им открадна.
        А дори и 100 КБ да изтекат от ПФ към бездънната каца Ной, не е кой знай какво. Това е процент и нещо. Огромната част от хората няма да си подарят парите на Ной.

Коментар

1.85% ръст от 12.02 досега - дано продължим възстановяването.
          а от 01.01.2015г до сега???

Коментар

• Петкова: Сумата, прехвърлена от хората в НОИ може да надхвърли 100 млн. лв
            Прехвърлянето на частни пари в държавата е в ход и работи от август месец миналата година. Това каза Даниела Петкова, председател на УС на ПОК „Доверие“.
            "Няма официална статистика, която да покаже каква част от частните спестявания са прехвърлени в солидарната държавна система, но вероятно за всички пенсионни фондове, хората, които са пожелали да се прехвърлят в НОИ, това са хора, които са вече пенсионери, е възможно да прехвърлят 100 млн. лв. Тече процесът, но това не пречи на ръста на активите на пенсионните фондове".
            По повод предстоящото заседание на Висшия административен съд на 7 март, на което ще се разгледа жалбата, подадена от няколко фонда срещу наредбата, с която се предвижда прехвърляне на средства от индивидуалните партиди на капиталовите схеми към солидарния пенсионен фонд Петкова каза: "Ние продължаваме да мислим, че не е редно частни пари да влизат в държавата. Каквото решение да вземе ВАС, то няма да бъде окончателно и всяка от страните ще се възползва от правото си на обжалване. Такъв е механизмът на правовата държава - да се извърви националният път, преди да се премине към съдилищата извън България".
            "Ние в качеството си на физически лица или на фирми и организации нямаме право да сезираме Конституционния съд. Очакваме това да направи омбудсмана, при който има няколко хиляди жалби по този повод, но странно някак месеци наред нямаме никакво произнасяне, нито в едната, нито в другата посока", каза още Даниела Петкова.
            По повод инвестиционния подход, към който се придържат пенсионните фондове, Петкова каза: "За нас година, две или три на колебания, не е достатъчна, за да преориентираме стратегията си, която е ориентирана дългосрочно. Степента на тревожност в света стана много висока и това повлия много силно на поведението на инвеститорите. Ние се придържаме към диверсификация, за да не следваме волатилността".
            "В Европа и по света има два вида капиталови схеми, едните са с дефинирани пенсии, а другите са с дефинирани вноски. Горко на капиталовите схеми, които работят с дефинирани пенсии. Ние работим с дефинирани вноски. Принципът на дефинираните вноски е много по-подходящ при смутни времена".
            Последните години са трудни от гледна точка на доходността, каза Петкова. "Сътресенията засегнаха всички инвеститори по света, включително и българските пенсионни фондове, но въпреки трудните времена, доходността, която се реализира в полза на осигурените лица, е положителна. Това се потвърждава категорично от данните, публикувани от КФН. Доходоносността надвишава ръста на инфлацията. За 10-годишен период инфлацията е около 42%, а пенсионните фондове са реализирали с 0,5% по-голяма доходност, което означава, че има реален ръст на покупателната способност на парите в индивидуалните партиди".

Коментар

• 1.85% ръст от 12.02 досега - дано продължим възстановяването.

Коментар

• http://offnews.bg/news/Analizi_289/D...-1_624427.html
                реална доходност -минус 0,8 от 2002

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  Тц....

Може би трябваше да стигнеш до края на поста ми....

Аз си водя своите малки войнички, без да ми пука къде е файдата и келепира...Разлика в пенсията от 10-20 лв е смешна....Важното е да направиш така в този живот, че да е получаваш по-дълго ... Справка една банка, дето ми секвистираха акциите в едно дружество.....

пп Има и обратен пример - верен до гроб на една бира и на една друга фирма, дето ми ( си ) оцениха акциите по достойнство !
                  Стигнах до края на поста, но не успях да схвана за какви "войни" идеше реч. Благодаря за уточнението! Сега вече схванах и напълно разбирам и подкрепям позицията ви, но продължавам да считам, че изборът на НОИ би бил избор от типа "от трън, та на глог". Аз лично бих си сменил просто фонда. Вече съм го правил веднъж. И отново бих го направил, ако усетя че нещо в сегашния ми УПФ не е баш така както трябва да бъде. Успех!
                  Vanitas vanitatum...

Коментар

• Аз имам също като Бабит около 12 бимби и имам приятелка в Доверие, която е на изключително висока мениджърска позиция, как мислите добре ли е да остана там или в другите две споменати от Импето. За НОИ още не съм решил

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
                      Ами цената варира между 1.33 и 1.42 близо 2 години
                      Е, какво да се прави - това са все пак 6.8% ръст и то в дъното на криза.

Коментар

Е: 20 месеца - надали. Когато беше за печелене - печелихме. Тъпото на фондовете е, че не можеш да маневрираш вътре в продуктът, затова трябва да се измислят мултифондове.
                        Ами цената варира между 1.33 и 1.42 близо 2 години

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
                          Знам, и искренно се надявам да си прав! Аз лично не бих отишъл в НОЙ (за там този месец ми взеха колкото да нахраня двама чернокраки) защото дори доходността да е около нулата работодателя ми блъска по задника ми доста прилични суми всеки месец и до края на трудовия ми стаж ако се запази положението мисля да се пенсионирам на Аруба ама все пак ме е яд че дяловете не мърдат вече 20 месеца и с процент
                          Е: 20 месеца - надали. Когато беше за печелене - печелихме. Тъпото на фондовете е, че не можеш да маневрираш вътре в продуктът, затова трябва да се измислят мултифондове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                            Аз съм в Доверие и имам над 11б, но се чудя дали да не мин към НОИ. Импето да каже
                            Драги приятелю Били: по-добре да си дори при Силоваците или при Горещите - камо ли при Доверчивите, отколкото в Ной. Разбира се, ако искаш да подариш 11 Б на хъхреците да си купят ракия, това си е твое право: като остарееш ще им ядеш под куйруците.

Коментар

Няма начин, драги: не се ядосвай. Тоя месец си инвестирал на ниски нива - и не знам защо го туряш в кавички. Знаеш къде и в кои компании ти отиват парите - има и по-"печеливши" варианти, знаем.
                              Кажи ми как е възможно в цял свят пазарите да се сриват, а дяловете на ПФ да не намаляват като цена?
                              Знам, и искренно се надявам да си прав! Аз лично не бих отишъл в НОЙ (за там този месец ми взеха колкото да нахраня двама чернокраки) защото дори доходността да е около нулата работодателя ми блъска по задника ми доста прилични суми всеки месец и до края на трудовия ми стаж ако се запази положението мисля да се пенсионирам на Аруба ама все пак ме е яд че дяловете не мърдат вече 20 месеца и с процент

Коментар

• Аз съм в Доверие и имам над 11б, но се чудя дали да не мин към НОИ. Импето да каже

Коментар

Working...
                                X