IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
    Извинявай, Тогава аз не съм те разбрал.
    За съжаление и тази година не се очертава по добра за тях.
    Портфолиото им на БФБ е доста добро, ( с 1-2 изключения ) ,но е с малка тежест -
    6 -7 % от активите им .
    А навън засега не се развиват добре нещата.
    Обмислям да се махам от тях .
    Ти си инвеститор - наистина ли мислиш това и не си разбрал до днес ли, че в една инвестиция се влиза на ниски нива, а се излиза на високи?
    Е, ако си решил да се махаш от - направи го. Има други Поковци - правят сосни доходности, ама като дойде време да плащат - ще ги видим.

Както писах и по-долу - всеки си избира къде да инвестира.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      при тези такси и резултати - незнам каква логика има да се държат пари в ПФ ако не е насила
      Ами задължително беше .И сега може да се местим само ,не и да ги теглим.

Коментар

• при тези такси и резултати - незнам каква логика има да се държат пари в ПФ ако не е насила

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
          Напротив разбрал съм.Печалбата за тях за нас гол ....
          Извинявай, Тогава аз не съм те разбрал.
          За съжаление и тази година не се очертава по добра за тях.
          Портфолиото им на БФБ е доста добро, ( с 1-2 изключения ) ,но е с малка тежест -
          6 -7 % от активите им .
          А навън засега не се развиват добре нещата.
          Обмислям да се махам от тях .

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
            Не си разбрал - печалбата е само за управляващата компания на Алианц (от такси и комисионни ), а пенсионните фондове са на загуба за миналата година.
            Напротив разбрал съм.Печалбата за тях за нас гол ....

Коментар

Митак не разбрах колко е доходността на Алианц за 2015г?Става дума за УПФ и ДПФ?Като ми дойдат извлеченията и видя колко пари имам ще разбера как да я карам нататък мойта скромна кола.Някъде четох че от всички фондове най голямата печалба е на Алианц.И още един въпрос свалихте ли таксите?
              Не си разбрал - печалбата е само за управляващата компания на Алианц (от такси и комисионни ), а пенсионните фондове са на загуба за миналата година.

Коментар

Митак не разбрах колко е доходността на Алианц за 2015г?Става дума за УПФ и ДПФ?Като ми дойдат извлеченията и видя колко пари имам ще разбера как да я карам нататък мойта скромна кола.Някъде четох че от всички фондове най голямата печалба е на Алианц.И още един въпрос свалихте ли таксите?
                Ами голяма печалба, защото - ного клиенти и голям портфейл. Таксите ЩЕ бъдат свалени - по закон. какви извлечения чакаш - нямаш ли достъп до партидата си по всяко време? Искаш ли да ти уредя?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Креативният - първо: възпитаните хора не използват в дискусия термини като "плещиш" и "смешен", още повече, че не познаваш материята - в частност: инвестиционните портфейли на ПФ, защото ако ги познаваше, щеше да знаеш, защо годишните резултати са такива, както и настоящите.

Иначе е хубаво, че има избор за клиентът - който иска може да инвестира във Велграф и Инвестиционна компания Галата, който иска - може да инвестира в Daimler, HP, Coca cola, Microsoft - и съответно в бъдеще да чака пенсия от тая своя инвестиция. Аз за мене си съм избрал - предпочитам да имам по-ниска формална доходност сега, отколкото после да чакам парите си от компании, които имат печалба на акция 2 стотинки при цена на акция 3 лева - и то акции, които не се търгуват реално и никой няма да е луд да купи.

А моите взаимоотношения с шефовете ми, ти не ги мисли. Много ми е забавно когато някой абсолютен лаик ме нарича "смешен" и твърди че "плещя" за неща с които аз се занимавам, и от които той нищо не разбира.

Коментар

• Креативният - първо: възпитаните хора не използват в дискусия термини като "плещиш" и "смешен", още повече, че не познаваш материята - в частност: инвестиционните портфейли на ПФ, защото ако ги познаваше, щеше да знаеш, защо годишните резултати са такива, както и настоящите.

Иначе е хубаво, че има избор за клиентът - който иска може да инвестира във Велграф и Инвестиционна компания Галата, който иска - може да инвестира в Daimler, HP, Coca cola, Microsoft - и съответно в бъдеще да чака пенсия от тая своя инвестиция. Аз за мене си съм избрал - предпочитам да имам по-ниска формална доходност сега, отколкото после да чакам парите си от компании, които имат печалба на акция 2 стотинки при цена на акция 3 лева - и то акции, които не се търгуват реално и никой няма да е луд да купи.

А моите взаимоотношения с шефовете ми, ти не ги мисли. Много ми е забавно когато някой абсолютен лаик ме нарича "смешен" и твърди че "плещя" за неща с които аз се занимавам, и от които той нищо не разбира.

Коментар

• http://www4.fsc.bg/income.asp

Кратко,точно и ясно.
                      Матросов да не хвали толкова компанията за която работи,че става смешен.
                      Между другото шефовете ти знаят ли какви ги плещиш по форумите?

Коментар

• Няма нужда от мултифондове, а от възможност да ползваш услугите на ПФ от ЕС..... ииииииииии работата ще се нареди.
                        Тогава ти си хвали своя Алианц, ама ако показва минуси сам ще си останеш там.

Другото - ПФ да имали компании и да работели - ти луд ли си??????? Я си прецени - с кого ще се справят в някой сектор - с арендаторите ли в земеделието, с Кауфланд ли в търговията, със Соди Девня ли в производството на сода ???? ти ме разби направо Това ако се случи - от сега ти казвам, че утечките от фондовете ще са ТОТАЛНИ !!!!!!!!!!!!!! Председател на земеделска кооперация да си виждал някога ??????????????
                        Импе, ти кой бизнес ще управляваш тогава??? писането във форумите ли, т.е. рекламния?????

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                          Какво значи достойно и защо да не отчитаме спада от началото на годината
                          Истината е, че както Сребърният Фонд, така и Пенсионните Фондове се управляват трагично и всякакси ако може да се нарече ужасно.
                          Те не са за да сточт просто над нулата или да покриват инфлацията, което дори не успяват да правят, както казва Императора ако вземем началото на годината
                          Да не говорим, че инфлация тепърва се задава в БГ и тогава не знам, какво ще показват.
                          Тези пари трябва да се инвестират на 50% агресивно а акции - Български, с които да се създават работни места.
                          Всичко друго е лъжа.
                          Ха-ха-ха-ха: и как точно се "управлява" Сребърният фонд?
                          Инфлацията засега е отрицателна.
                          В кои точно Български акции да се инвестират 4 МБ? Не трябва ли за подобна потенциална инвестиция да има и някакво държавно съдействие - как точно това кореспондира с неадекватното и дори престъпно поведение на Черешарчето и останалата политическа измет? Не удариха ли те фондовата ни борса и индиректно ПФ - например чрез АДСИЦ-овете?

Би било ного хубаво да се създаде механизъм, чрез който ПФ да изграждат свои компании, свои бизнеси, ама пак трябва държавна регулация, но за това трябва политическа воля и акъл, а политиците са финансови дебили, дето не знаят какво е акция и какво е облизвация. Защо ли според тебе Патриотите - един от добрите поковци също изнасят инвестициите си от България?

А и по закон (правилно) ПФ нямат право да управляват балансирано, но са консервативни. Затуй трябва да се измислят мултифондове - дано е скоро: при нас за туй упорито се говори.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Oх малии, ох малии...

Добре че не са съвсем на твоя акъл....иначе нямаше да спестят над 25% загуби на бг пенсионерите за само 2 години.
                            Това лъжа ли е ?
                            Ако Пенсионните не могат да осигуряват по 8% годишна доходност, която би била норматив като за един балансиран фонд, то те са ненужни като задължителна финансова услуга. По добре Сребърен фонд в който няма такси за упарвление и риск.
                            Хем риск, хем такси и накрая загуба - питайте Импето, като сложим Януари и загубите от чуждите пазари, които тепърва ще се правят дупка в Пенсионните.

Поне има някаква конкуренция, има 2-3 местни Пенсионни които инвестират само в БГ, които бият пазара вече години наред, това донякъде ще е стимул за останалите да поддържат крачка, както и конкуренцията с НОИ. Ако не се справят, е ясно какво следва - хората ще кажат в един момент стига толкова и национализация
                            Ами като не можеш няма друг изход
                            Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                              Тези пари трябва да се инвестират на 50% агресивно а акции - Български, с които да се създават работни места.
                              Всичко друго е лъжа.
                              Oх малии, ох малии...

Добре че не са съвсем на твоя акъл....иначе нямаше да спестят над 25% загуби на бг пенсионерите за само 2 години.
                              Това лъжа ли е ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Форти - за 15-а година, въпреки пазарните сътресения, фондовете се държаха достойно. Важно е спадът от началото на годината да компенсираме.
                                Какво значи достойно и защо да не отчитаме спада от началото на годината
                                Истината е, че както Сребърният Фонд, така и Пенсионните Фондове се управляват трагично и всякакси ако може да се нарече ужасно.
                                Те не са за да сточт просто над нулата или да покриват инфлацията, което дори не успяват да правят, както казва Императора ако вземем началото на годината
                                Да не говорим, че инфлация тепърва се задава в БГ и тогава не знам, какво ще показват.
                                Всичко друго е лъжа.
                                Bulls on BSE

Коментар

Working...
                                X