IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бастен - има "гарантирани" 100 Б - ама никой не казва откъде ще се вземат пари за покриване на депозитите, ако гръмнат 7-8 бамки. Което въобще не е трудно, ако над 50% от вложителите се наредят пред гишетата.

Ако се даде избор между депозит без такса и между ПФ, някои ще изберат депозитът... ама ще се ползват ли данъчни облекчения от тия депозити, каквото има при УПФ? Освен това парите в пенсионните фондове са по-защитени, защото се инвестират в реални активи.

За спадът на лихвите по кредитите - няма как то да е безкрайно, защото теглещите кредити винаги ще са по-малко от депозиращите за пенсия и не само за пенсия - което ще внесе неминуем дисбаланс в.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Нима не мога да имам два депозита в банка, от единия не мога да тегля до осигурително събитие.....
      Ами аз точно това предлагах....

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Наивников и Играчов - нали се сещате, че това така ще натовари банковата система, че направо ще я смаже дългосрочно? КАКВО ще правят бамките с тия пари? Вариантът е да ги пазят на нулева лихва - тогава каква е сметката за бъдещите пенсионери? А ако стане верижен фалит на бамки - какво правим тогава?
      Абе това не е толкова лошо както го изкарваш...

1.) За фалитите.... нали си има законово-гарантирани 100'000 EUR на банка... какво по-различно ще има тук....

2.) Дори да се напълнят банките, това от една страна ще ги стимулира да кредитират по-агресивно, а от друга със сигурност ще се намалят допълнително лихвите по кредитите от което облекчение ще усети цялата икономика.

3.) Искаш ли да се обзаложим, че ако се даде ИЗБОР на хората да спестяват на депозит без такса и това да влагат в Пенсионен фонд при 5 % "глоба" на входа, изведнъж съвсем случайно пазарните принципи ще се задействат и Пенсионните фондове масово ще почнат да предлат глоби на входа далеч под 5 %....

Така че определено не очаквам и едва ли не всеки да тръгне да внася по лична пенсионна сметка в банка, но нещата със сигурност ще се балансират...

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Съгласен, че таксите трябва да се намалят или да има константна такса, както предлага Наивников. Апропо - законът е приет: таксите ще се намалят.
      Абе то и аз чух че приеха нещо, ама май бяха едни стъпки по 0,5 % на година и до 3 %, демек сигурно чак след 2020 ще се плащат 3 %, което пак е много според мен....

То даже не знам откога влизат в сила тези ограничения в таксите на фондовете.... предполагам няма да е от тази година...

Коментар

• Наивников и Играчов - нали се сещате, че това така ще натовари банковата система, че направо ще я смаже дългосрочно? КАКВО ще правят бамките с тия пари? Вариантът е да ги пазят на нулева лихва - тогава каква е сметката за бъдещите пенсионери? А ако стане верижен фалит на бамки - какво правим тогава?

Съгласен, че таксите трябва да се намалят или да има константна такса, както предлага Наивников. Апропо - законът е приет: таксите ще се намалят.

Добре е да се приеме регулация, според която ПФ да инвестират определен процент от парите на хората в НИ (не само в България) и инфраструктура.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
          То доходността, че не може да е гарантирано висока, криво-ляво ще се съглася и ще го преживея (наистина при инвестиране в акции няма как да има гаранция)... ама тия 5 % дето ти вземат за входа си и престъпен обир !!!

Банките вече ти ДАВАТ техни пари на по-ниски проценти, а тия ПФ ти вземат от твойте пари повече...

Да направят таксата нещо от рода на 0,5 % + 10 (дори да са 20-30) % от нетната доходност, която ти изкара фонда... така поне ще имат и мотивация да ти управляват парите качествено. Това в момента е безумие просто !

= = = = =
          Те като ме одерат 5 % на входа, божа работа какво ще ми изкарат изобщо като ефект.

Съгласен съм с логиката на допълниелния стълб, но след като ще ти намаляват парите за старини, каква е ползата ?!? По-добре да бяха направили задължителни примерно "пенсионни влогове" в банки (по логиката на детстките влогове) - автоматично ти внасят удръжките там и не можеш да теглиш до достигане на пенсионната възраст "Х" години....

Тия 5 % дето ми ги вземат сега автоматично щяха да ми станат + 5 %, а за примерно 30-40 години вноски, това са си много пари.... Отделно със сигурност от лихвите няма да си на минус.... сега наистина са клонящи към нула процентите, но я да видим примерно колко среден лихвен процент щеше да се набере примерно за периода 2005-2015 г. ? Мисля, че поне 4-5 % средно щеше да има.... Като си добавиш и 5 % които няма да ти открадат ПФ....

Яд ме е, че не мислят реално за хората, а как да нагушат тия Пенсионни фондове....

ГРЕШКА !!! (
          - Създават работни местааааа ..... - - ЗА ЛЕШПЕРИ
          Last edited by inta53; 07.02.2016, 12:41.

Коментар

• Единствената алтернатива на Продъненото НОИ и Пишман пенсионните фондове може да бъде - ИНДИВИДУАЛНА ПЕНСИОННА СМЕТКА!!!

Толкова ли е трудно да се направи????

Нима не мога да имам два депозита в банка, от единия не мога да тегля до осигурително събитие.....
            Нима не мога да имам 2 сметки при брокер???? В двете мога да губя и печеля колкото искам, но в едната съм длъжен да внасям това, което внасям на фондовете в момента всеки месец и мога да тегля едва при осигурително събитие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              То доходността, че не може да е гарантирано висока, криво-ляво ще се съглася и ще го преживея (наистина при инвестиране в акции няма как да има гаранция)... ама тия 5 % дето ти вземат за входа си и престъпен обир !!!

Банките вече ти ДАВАТ техни пари на по-ниски проценти, а тия ПФ ти вземат от твойте пари повече...

Да направят таксата нещо от рода на 0,5 % + 10 (дори да са 20-30) % от нетната доходност, която ти изкара фонда... така поне ще имат и мотивация да ти управляват парите качествено. Това в момента е безумие просто !

= = = = =
              Те като ме одерат 5 % на входа, божа работа какво ще ми изкарат изобщо като ефект.

Съгласен съм с логиката на допълниелния стълб, но след като ще ти намаляват парите за старини, каква е ползата ?!? По-добре да бяха направили задължителни примерно "пенсионни влогове" в банки (по логиката на детстките влогове) - автоматично ти внасят удръжките там и не можеш да теглиш до достигане на пенсионната възраст "Х" години....

Тия 5 % дето ми ги вземат сега автоматично щяха да ми станат + 5 %, а за примерно 30-40 години вноски, това са си много пари.... Отделно със сигурност от лихвите няма да си на минус.... сега наистина са клонящи към нула процентите, но я да видим примерно колко среден лихвен процент щеше да се набере примерно за периода 2005-2015 г. ? Мисля, че поне 4-5 % средно щеше да има.... Като си добавиш и 5 % които няма да ти открадат ПФ....

Яд ме е, че не мислят реално за хората, а как да нагушат тия Пенсионни фондове....
              Неприятното в цялата работа е, че няма никаква причина да бъде наречена и такса. Таксата се взема за администриране на определена дейност. Тя би трябвало да е еднаква за всички. Та, аз плащам за едно и също 5 пъти повече от кака Пена. Просто се осигурявам на 5 пъти по-висока заплата.
              Ще бъде добре таксата да бъде съобразена с вноските. Близко е до акъла, че в нормална ситуация, първият фонд, който го направи ще има предимство, обирайки тези с големите вноски

Коментар

• То доходността, че не може да е гарантирано висока, криво-ляво ще се съглася и ще го преживея (наистина при инвестиране в акции няма как да има гаранция)... ама тия 5 % дето ти вземат за входа си и престъпен обир !!!

= = = = =

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                  значи на входа си 5% напред и после по 0,46% на година
                  Нещо такова, но ако влезеш в сайта на Доверие ще видиш една графика, според която бият всички индекси - SOFIX, DAX, CAC40....

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                    Не знам аз Лично от Алианнца ,доста акции купих на промоция

правиш ли разлика между акции на Алианц и пенсионен фонд на Алианц

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                      това е само реалната доходност, а тази с инфлацията и другите му придобивки минава 12% годишно
                      там някъде се върти

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Другият ефект, който упорито отказваш да признаеш (Л. Христов - разбира се - тоже) - това са данъчните облекчения, тъй като вноските ти за УПФ се удържат преди облагането с данъци.
                        Казано накратко и най-просто - ако са ти удържани 10 Б за УПФ, дружеството ти е взело такса 500 кинта - нещо което ного те възмущава - а в партидата ти са постъпили 9.5 Б. Ако не ти се удържаха вноски по УПФ обаче, ти нямаше да получиш като част от заплатата си 10 Б, но само 9, защото останалото държавата щеше да ти вземе под формата на данък. Тоест ти си 500 кинта напред още при внасянето на парите въпреки входящата такса, защото си прецакал г-н горанов.
                        Разбира се, ако тия пари отиваха в Ной, пак нямаше да плащаш данък върху тях - но и тия 10 Б вече нямаше да са твои - ти нямаше да ги видиш никога вече.
                        Last edited by nradev; 07.02.2016, 01:55.

Коментар

• Другият ефект, който упорито отказваш да признаеш (Л. Христов - разбира се - тоже) - това са данъчните облекчения, тъй като вноските ти за УПФ се удържат преди облагането с данъци.
                          Казано накратко и най-просто - ако са ти удържани 10 Б за УПФ, дружеството ти е взело такса 500 кинта - нещо което ного те възмущава - а в партидата ти са постъпили 9.5 Б. Ако не ти се удържаха вноски по УПФ обаче, ти нямаше да получиш като част от заплатата си 10 Б, но само 9, защото останалото държавата щеше да ти вземе под формата на данък. Тоест ти си 500 кинта напред още при внасянето на парите въпреки входящата такса, защото си прецакал г-н горанов.
                          Разбира се, ако тия пари отиваха в Ной, пак нямаше да плащаш данък върху тях - но и тия 10 Б вече нямаше да са твои - ти нямаше да ги видиш никога вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            ПФ се съгласиха или техните сметки бяха съвсем близки до тези 0,46%
                            човекът не се е скрил, просто той си каза мнението и не го е променял, като теб да пише глупости тук ли искаш всеки ден????
                            Чудно как така внезапно спря да пише след като за около трети път му зададох конкретни въпроси, на които той упорито отказваше да отговори?

То всеки може да си каже мнението и да се оттегли "достойно", когато му зададат въпроси, които не му изнасят.

Не знам кой пише глупости - този ли - който отчита доходността съобразно нарастването на партидите във времето или тоя, който приема, че всички пари по партидите на осигурените са внесени накуп преди 12-14 години? Ти парите в твоето УПФ накуп ли си ги вкарал Втора година, или си ги внасял постепенно във времето?

Коментар

• Не знам аз Лично от Алианнца ,доста акции купих на промоция

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Мисля вече милион пъти обяснихме как е изчислена тая т.нар. "реална доходност". Забравяш, че и този, който я е изчислявал, за известно време се подвизаваше туканка, но когато го подгоних упорито с въпросът за методиката на изчисленията му, той се скри и повече не се появи.
                                ПФ се съгласиха или техните сметки бяха съвсем близки до тези 0,46%
                                човекът не се е скрил, просто той си каза мнението и не го е променял, като теб да пише глупости тук ли искаш всеки ден????

Коментар

Working...
                                X