IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнение
    Да, така е. Но на каква цена? Какъв е риска? До кога? По - съм съгласен на мъъничко по - нисък резултат, но от мъъничко по - сигурна компания. И като за финал на включването ми тук искам да отбележа, че нямам никакви предразсъдъци и негативи към някоя от споменатите компании и фондове тук. Българинът трябва да бъде финансово(и не само) ограмотен. Даже съм привърженик на идеята за взаимопомощ, тъй като тук има по - грамотни и начетени хора от мен .... и от тях .... и от тях....
    Щом си се занимавал с темата, моля, поне заради мен да направиш едно резюме на мнението си за пенсионните фондове в България.
    Всеки който се интересува от темата ще му бъде от полза подобно инфо.

То е ясно, че българските фондове, които не са клонове на големи западни банки и осигурители или ще са на ТИМ или на мафията около Ахмед Доган. Добре че поне дейността и състоянието им се се следи изкъсо и всичко е регламентирано със солидна законодателна база.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Дай ми да управлявам един ПОК (за предпочитане малък) и възможността да инвестирам в на практика неликвидни компании. Ще ти докарам каквато доходност кажеш.
      не можеш

Коментар

• Да, така е. Но на каква цена? Какъв е риска? До кога? По - съм съгласен на мъъничко по - нисък резултат, но от мъъничко по - сигурна компания. И като за финал на включването ми тук искам да отбележа, че нямам никакви предразсъдъци и негативи към някоя от споменатите компании и фондове тук. Българинът трябва да бъде финансово(и не само) ограмотен. Даже съм привърженик на идеята за взаимопомощ, тъй като тук има по - грамотни и начетени хора от мен .... и от тях .... и от тях....
        Младостта е оръжие.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgMan
          С това съм абсолютно съгласен.
          Обаче фактите по доходността и стойността на дяловете през предходните 10 години са си факти.
          Дай ми да управлявам един ПОК (за предпочитане малък) и възможността да инвестирам в на практика неликвидни компании. Ще ти докарам каквато доходност кажеш.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнение
            Абе Импе защо тази фалирала според теб банка си се търгува на Euronext Amsterdam доста успешно и даже е член на AEX? Даже хората си имат и клон в България ... внимавай с тази компромати да не те подпука БНБ и да станеш за резил...

Между другото ти нямаше ли нещо общо с Алианцо, а?
            Хайде тия евтини рекламки по форумите да си ги спестим ако обичаш...
            А, не знаех, че фактите са компромати:

http://profit.bg/news/ING-shte-poluc...nid-35022.html

Кой говори за банка?

И като имам нещо общо с "Алианцо" - какво - не мога да говоря истината ли? Рекламки? Фактите рекламки ли са? Например 45% пазарен дял в доброволното пенсионно осигуряване?

Коментар

Зная достатъчно. Преименува се ИНГ, защото щеше да фалира, ако правителството не бе я спасило. За наказанията и подучваниците - отправяш, сам разбираш, много сериозни обвинения, още повече, че са недоказани. При нас коректността е основно правило - във всяка компания с хиляди служители обачуе може да се промъкне някой мошшшшшеник.

За меренето на - ние не си мерим нищо с никого. Напротив - всички останали се съизмерват с нас, защото ние сме най-големите.

За некоректните практики - да казвам ли кои поковци държат в робство служителите на цели големи предприятия? А кои други поковци на своя глава откриват партиди на още незапочнали работа младежи и им внасят по един десетак... и момъкът пъква в наш офис, за да си открие партида и най-неочаквано се оказва, че... вече има такава, без нищо да е подписвал никъде, в чийто и да било офис?

Нямам нищо против Нъ-нъ - българският - читави са и добре управляват парите на хората - но и казаното за майката в Холандия е вярно. То само с пафкане на трева не става - трябва и повече отговорност, дано занапред я проявяват.
              Абе Импе защо тази фалирала според теб банка си се търгува на Euronext Amsterdam доста успешно и даже е член на AEX? Даже хората си имат и клон в България ... внимавай с тази компромати да не те подпука БНБ и да станеш за резил...

Между другото ти нямаше ли нещо общо с Алианцо, а?
              Хайде тия евтини рекламки по форумите да си ги спестим ако обичаш...
              Last edited by Чичо Уорън; 01.03.2016, 00:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                Така и така си призна за пазарния измерител, та предлагам само той да остане, т.е. само ДПФ. Останалите недоносчета УПФ и ППФ - айде, синджирчето, шута, наритваме ги и спираме да си пилеем парите в тях !!!!
                Не пиши едно и също, за да не ти отговарям по един и същ начин. Значи в УПФ си "пилеем" парите, а в Ной - не?

БГ Манов - а инвестиционните портфейли гледаме ли? Погледни ги.

Пауъров - така е - ама според някои те само са се преименували - за по-голямо благозвучие на китайският пазар.

Апропо - доколкото зная - в най-голямата закъсвация - Инг са се предлагали на Allianz да ги купи - говоря за Българският пенсионен ИНГ - тоест да купи клиентите им като херсонски крепостни - ама са искали абсурдно висока цена за партида, тревопушниците му.
                Last edited by Императорът; 29.02.2016, 23:02.

Коментар

• Ако се вземе предвид актуалната информация към настоящия момент и статистиката за последните 10 години най-добре са тези, които са се осигурявали в ЦКБ-Сила или Съгласие.

КФН - стойностите на 1 дял в ПФ

Номинална доходност на ПФ за 2015г.

Коментар

Впрочем пазарното разпределение по ДПФ е най-точният измерител на, защото ДПФ е само и единствено доброволно. Компанията-лидер е тотален хегемон с около например 45% дял. На второ място е Нъ-нъ и след туй - всички останали... щото в ДПФ долупосочените номера просто не вървят.
                    Така и така си призна за пазарния измерител, та предлагам само той да остане, т.е. само ДПФ. Останалите недоносчета УПФ и ППФ - айде, синджирчето, шута, наритваме ги и спираме да си пилеем парите в тях !!!!

Коментар

Впрочем пазарното разпределение по ДПФ е най-точният измерител на, защото ДПФ е само и единствено доброволно. Компанията-лидер е тотален хегемон с около например 45% дял. На второ място е Нъ-нъ и след туй - всички останали... щото в ДПФ долупосочените номера просто не вървят.
                      Импе, прибери се за малко !!!!

Може да решава тоя , който има пари бе! Щом нямаш пари какво ще решаваш ти бе? Ти нямаш право да решаваш! - Тодор Живков

Attached Files

Коментар

Прочети, за да разбереш, Императоре. Вярвам, че го правиш, но явно грешното четиво. Има отговор на всичките ти въпроси: защо се е преименувала, защо преди 14 - та година техни акции не са се търгували и т.н. И наистина, историята им може да се проследи 170г. назад. Всичко го знам от първоизточника(студентска програма в чужбина), не от тукашни консултанти и мениджъри. Също така чета достатъчно и не се оставям да ме манипулират. Не работя и в офис...свободен електрон.
                        Последният път, когато си позволих да коментирам тук(и се зарекох повече да не го права) се мереха ... доходности. Сега се престраших пак....мерят се истории. Страшна работа сте! А за наказанията няма значение, че служителите са го правили...те са пофучени от мениджъри....те от по - главни....и така. Рибата се вмирисва от главата.
                        Няма какво да се спори ИНГ фалира и я спаси Европейския съюз.Фалит те това е истината

Коментар

• Впрочем пазарното разпределение по ДПФ е най-точният измерител на, защото ДПФ е само и единствено доброволно. Компанията-лидер е тотален хегемон с около например 45% дял. На второ място е Нъ-нъ и след туй - всички останали... щото в ДПФ долупосочените номера просто не вървят.

Коментар

Прочети, за да разбереш, Императоре. Вярвам, че го правиш, но явно грешното четиво. Има отговор на всичките ти въпроси: защо се е преименувала, защо преди 14 - та година техни акции не са се търгували и т.н. И наистина, историята им може да се проследи 170г. назад. Всичко го знам от първоизточника(студентска програма в чужбина), не от тукашни консултанти и мениджъри. Също така чета достатъчно и не се оставям да ме манипулират. Не работя и в офис...свободен електрон.
                            Последният път, когато си позволих да коментирам тук(и се зарекох повече да не го права) се мереха ... доходности. Сега се престраших пак....мерят се истории. Страшна работа сте! А за наказанията няма значение, че служителите са го правили...те са пофучени от мениджъри....те от по - главни....и така. Рибата се вмирисва от главата.
                            всичко се мери тук

Коментар

Зная достатъчно. Преименува се ИНГ, защото щеше да фалира, ако правителството не бе я спасило. За наказанията и подучваниците - отправяш, сам разбираш, много сериозни обвинения, още повече, че са недоказани. При нас коректността е основно правило - във всяка компания с хиляди служители обачуе може да се промъкне някой мошшшшшеник.

За меренето на - ние не си мерим нищо с никого. Напротив - всички останали се съизмерват с нас, защото ние сме най-големите.

За некоректните практики - да казвам ли кои поковци държат в робство служителите на цели големи предприятия? А кои други поковци на своя глава откриват партиди на още незапочнали работа младежи и им внасят по един десетак... и момъкът пъква в наш офис, за да си открие партида и най-неочаквано се оказва, че... вече има такава, без нищо да е подписвал никъде, в чийто и да било офис?

Нямам нищо против Нъ-нъ - българският - читави са и добре управляват парите на хората - но и казаното за майката в Холандия е вярно. То само с пафкане на трева не става - трябва и повече отговорност, дано занапред я проявяват.
                              Last edited by Императорът; 29.02.2016, 21:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Аз ги купих от София на първично предлагане, на гише,а после допълнихБеше 1992, 3..забравих вечеИмпов засега не мога да се разделя с нито една, ако това се промени ти ще си първия на който ще дам
                                Благодаря за което

Коментар

Working...
                                X