Първоначално изпратено от МВеселинов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kony Разгледай мнениеРискът при ПФ ще дойде когато ще трябва да почнат да плащат масово пенсии на родените след 1960г.- т.е.най-рано след 2025г. Стратегически е най-изгодно да си в първите 2-3 най-печеливши ПФ и примерно през 2023г.да си прехвърлиш партидата в Алианс или НН.
Няма начин постоянно да се местиш - можеш само веднъж годишно, а прехвърляниците стават на три месеца чисто технологически. На пръв погледи би изглеждало ного ловко да избягаш в Allianz средата на февруарий на най-ниските нива - ама дори да си подписал тогава, реално ще се прехвърлиш чак май месец, когато външните пазари вероятно вече ще са възстановили.Last edited by Императорът; 02.03.2016, 01:23.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеДали сега сам ще си прехвърля партидата в НОИ или през 2025г всички ще отидем заедно там - няма никакво значение - резултатът ще е един и същ !!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеДали сега сам ще си прехвърля партидата в НОИ или през 2025г всички ще отидем заедно там - няма никакво значение - резултатът ще е един и същ !!
Коментар
-
Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнениеИмператоре, не се вписвам в рамката "обикновен консултант". Може да имаш друго мнение за нещата, които се опитах да опиша, но пак казвам, че чета и изследвам достатъчно, за да изградя свое лично мнение, а не да бъда хипнотизиран с хвалебствени слова за компанията, чиито мениджър стои пред мен и ме лъже в очите.
Коментар
-
Императоре, не се вписвам в рамката "обикновен консултант". Може да имаш друго мнение за нещата, които се опитах да опиша, но пак казвам, че чета и изследвам достатъчно, за да изградя свое лично мнение, а не да бъда хипнотизиран с хвалебствени слова за компанията, чиито мениджър стои пред мен и ме лъже в очите.Младостта е оръжие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДай ми да управлявам един ПОК (за предпочитане малък) и възможността да инвестирам в на практика неликвидни компании. Ще ти докарам каквато доходност кажеш.
Коментар
-
И аз не претендирам за налагане на мнението ми за миродавно. По принцип съм съгласен с повечето мнения, изказани по - долу. Особено последните на Императора. Мога да обобщя въвличането на ЦКБ Сила и Съгласие в мръсни игри, и ако трябва да бъда максимално точен според мен те прескачат законоудтановените граници за инвестиционния портфейл на фондовете, особено в частта със закупуване на акции. Разгледал съм по - голямата част от фирмите, собственост на Химимпорт(ТИМ). Във всички тях посочените пенсионни дружества притежават стабилен дял акции. Сумарно не мога да кажа в момента. Но какво излиза: освен, че Химимпорт притежават субективно парите за пенсиониране на голяма част от българите(като притежават ПД - ва), те ги притежават и обективно, като ги използват за закупуване на акции на собствените си дружества. Не всички показват добри финансови резултати, т.е. са закупувани И губещи акции(въпреки, че го има и обратния случай).
Мисля, че хората трябва да се интересуват повече за парите си. В крайна сметка парите за пенсия накрая излизат доста голямо число, и макар отделяни по малйо всеки месец не трябва да ги пренебрегват. Проучвайки компаниите на българскиа пазар могат да си изградят мнение и стратегия. Аз препоръчвам стабилни компании с чуждестранен гръб, както спомена и Императора: НН и Алианц. В крайна сметка хората могат да опрат и до консултант...няма да им излезе много скъпо.
Още много мога да пиша, но не искам да ставам досаден.
Честита баба марта!!!Младостта е оръжие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеТи не разчитай на регулации ако трябва да избираш избирай един доброволен и друг задължителен между алианц и нн. Нищо че са показали най малки доходности мин.година. Проблема при другите може би ще лъсне като вземат да изплащат и трябва да продават неликвидни които са помпани. А иди продавай на някой нещо неликвидно. Тогава партидите ще намалеят значително и когато започнат да гърмят първите ще започне масово прехвърляне на партиди което още повече ще ги натовари и тогава хората ще си кажат мафия пак ни ограбиха искаме в НОЙ . Може и да греша в начина си на мислене и не претендирам за правотата си.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgMan
То е ясно, че българските фондове, които не са клонове на големи западни банки и осигурители или ще са на ТИМ или на мафията около Ахмед Доган. Добре че поне дейността и състоянието им се се следи изкъсо и всичко е регламентирано със солидна законодателна база.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениене можешМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар