IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнение
    Императоре, не се вписвам в рамката "обикновен консултант". Може да имаш друго мнение за нещата, които се опитах да опиша, но пак казвам, че чета и изследвам достатъчно, за да изградя свое лично мнение, а не да бъда хипнотизиран с хвалебствени слова за компанията, чиито мениджър стои пред мен и ме лъже в очите.
    Ами и аз нехипнотизиран. Неуредиците в Allianz (то се знае - няма начин да няма такива) надали имат по яростен критик от мен: Императорът.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
      Рискът при ПФ ще дойде когато ще трябва да почнат да плащат масово пенсии на родените след 1960г.- т.е.най-рано след 2025г. Стратегически е най-изгодно да си в първите 2-3 най-печеливши ПФ и примерно през 2023г.да си прехвърлиш партидата в Алианс или НН.
      Това е хитроумно, но кои ще са най-печелившите? - те се менят. По едно време най-най-печеливши бяха мъниците от ПОИ. Силоваците пък съм ги виждал на сериозен минус по време, когато абсолютно всички бяха на добри плюсове.
      Няма начин постоянно да се местиш - можеш само веднъж годишно, а прехвърляниците стават на три месеца чисто технологически. На пръв погледи би изглеждало ного ловко да избягаш в Allianz средата на февруарий на най-ниските нива - ама дори да си подписал тогава, реално ще се прехвърлиш чак май месец, когато външните пазари вероятно вече ще са възстановили.
      Last edited by Императорът; 02.03.2016, 01:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Дали сега сам ще си прехвърля партидата в НОИ или през 2025г всички ще отидем заедно там - няма никакво значение - резултатът ще е един и същ !!
        А защо мислиш, че 25-а ной все още ще съществува?

Коментар

Дали сега сам ще си прехвърля партидата в НОИ или през 2025г всички ще отидем заедно там - няма никакво значение - резултатът ще е един и същ !!
          Форти,боговете ти го говорят или Баба Ванга???

Коментар

• Дали сега сам ще си прехвърля партидата в НОИ или през 2025г всички ще отидем заедно там - няма никакво значение - резултатът ще е един и същ !!
            Last edited by fortiss; 01.03.2016, 22:51.

Коментар

• Рискът при ПФ ще дойде когато ще трябва да почнат да плащат масово пенсии на родените след 1960г.- т.е.най-рано след 2025г. Стратегически е най-изгодно да си в първите 2-3 най-печеливши ПФ и примерно през 2023г.да си прехвърлиш партидата в Алианс или НН.

Коментар

• Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнение
                Императоре, не се вписвам в рамката "обикновен консултант". Може да имаш друго мнение за нещата, които се опитах да опиша, но пак казвам, че чета и изследвам достатъчно, за да изградя свое лично мнение, а не да бъда хипнотизиран с хвалебствени слова за компанията, чиито мениджър стои пред мен и ме лъже в очите.
                ОК

Коментар

• Императоре, не се вписвам в рамката "обикновен консултант". Може да имаш друго мнение за нещата, които се опитах да опиша, но пак казвам, че чета и изследвам достатъчно, за да изградя свое лично мнение, а не да бъда хипнотизиран с хвалебствени слова за компанията, чиито мениджър стои пред мен и ме лъже в очите.
                  Младостта е оръжие.

Коментар

• Няма да коментирам, за да не ме обвиняват в разни работи, само ще кажа, че колегата от Нъ-Нъ проявява необикновена тактичност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Дай ми да управлявам един ПОК (за предпочитане малък) и възможността да инвестирам в на практика неликвидни компании. Ще ти докарам каквато доходност кажеш.
                      Особено отрицателна

Коментар

• И аз не претендирам за налагане на мнението ми за миродавно. По принцип съм съгласен с повечето мнения, изказани по - долу. Особено последните на Императора. Мога да обобщя въвличането на ЦКБ Сила и Съгласие в мръсни игри, и ако трябва да бъда максимално точен според мен те прескачат законоудтановените граници за инвестиционния портфейл на фондовете, особено в частта със закупуване на акции. Разгледал съм по - голямата част от фирмите, собственост на Химимпорт(ТИМ). Във всички тях посочените пенсионни дружества притежават стабилен дял акции. Сумарно не мога да кажа в момента. Но какво излиза: освен, че Химимпорт притежават субективно парите за пенсиониране на голяма част от българите(като притежават ПД - ва), те ги притежават и обективно, като ги използват за закупуване на акции на собствените си дружества. Не всички показват добри финансови резултати, т.е. са закупувани И губещи акции(въпреки, че го има и обратния случай).
                        Мисля, че хората трябва да се интересуват повече за парите си. В крайна сметка парите за пенсия накрая излизат доста голямо число, и макар отделяни по малйо всеки месец не трябва да ги пренебрегват. Проучвайки компаниите на българскиа пазар могат да си изградят мнение и стратегия. Аз препоръчвам стабилни компании с чуждестранен гръб, както спомена и Императора: НН и Алианц. В крайна сметка хората могат да опрат и до консултант...няма да им излезе много скъпо.
                        Още много мога да пиша, но не искам да ставам досаден.
                        Честита баба марта!!!
                        Младостта е оръжие.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                          Ти не разчитай на регулации ако трябва да избираш избирай един доброволен и друг задължителен между алианц и нн. Нищо че са показали най малки доходности мин.година. Проблема при другите може би ще лъсне като вземат да изплащат и трябва да продават неликвидни които са помпани. А иди продавай на някой нещо неликвидно. Тогава партидите ще намалеят значително и когато започнат да гърмят първите ще започне масово прехвърляне на партиди което още повече ще ги натовари и тогава хората ще си кажат мафия пак ни ограбиха искаме в НОЙ . Може и да греша в начина си на мислене и не претендирам за правотата си.
                          Ного точно мнение. Разбира се - има още 1-2 почтени компании освен горепосочените, но те нямат толкова силен "гръб" като Allianz.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgMan

То е ясно, че българските фондове, които не са клонове на големи западни банки и осигурители или ще са на ТИМ или на мафията около Ахмед Доган. Добре че поне дейността и състоянието им се се следи изкъсо и всичко е регламентирано със солидна законодателна база.
                            Ти не разчитай на регулации ако трябва да избираш избирай един доброволен и друг задължителен между алианц и нн. Нищо че са показали най малки доходности мин.година. Проблема при другите може би ще лъсне като вземат да изплащат и трябва да продават неликвидни които са помпани. А иди продавай на някой нещо неликвидно. Тогава партидите ще намалеят значително и когато започнат да гърмят първите ще започне масово прехвърляне на партиди което още повече ще ги натовари и тогава хората ще си кажат мафия пак ни ограбиха искаме в НОЙ . Може и да греша в начина си на мислене и не претендирам за правотата си.

Коментар

• Знаете ли, че който е очесан от дянков, вече може да си поиска и получи парите обратно? Колегата да ме поправи, ако греша.

Коментар

не можеш
                                Е, ако ми поискаш 238% годишна доходност, ще се поозоря.

Коментар

Working...
                                X