IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Отказвам да коментирам повече с тебе, от стремеж за постоянно заяждане вече стигаш до пълно неадекватство.

А 98-а дори и с 1352 не съм стартирал.
    с колкото и да си стартирал, ако си правил по 20% на година все нещо щеше да имаш, какво си хвалиш пенсионните фондове, ти не си забогатял от тях, на другите ги препоръчваш, виж картината по-долу

Коментар

• така става
      Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнение
        Ами на мен ми трябват тези 2000лв в този дух...ще ги инвестирам, само че в нещо друго. Подскажете коя банка да използвам.
        За 2 000 лв. не може ли роднина или приятел да помогне?
        Това не е кой знае какво.
        Банки се търсят от 5 000 и нагоре.
        Друго което съм ползвал няколко пъти беше една взаимоспомагателна каса на държавно предприятие. Майка ми беше служител там и можеше да тегли до 3 000 лв. при лихва под банковата и срок на изплащане колкото се договорите .

Коментар

Fortis, аз съм на 25 години. Тук времето играе главна роля. Може и да постигна нещичко. Импе, банката ни кредитира само корпоративни клиенти с 3 години история. Споделете нещо, де. Знам, че не сте фенове на тези институции, но все пак ще е нещо 1 - 2 мнения. Както казах спрял съм се на ДСК, но и ОББ ми дават добри условия. Не е нещо голямо(ипотечен или максимален потребителски), но все пак съм научен с парите да разгледам, разуча..па тогава.
          Е - и аз мога да ти предложа нашата бамка - ама тя е строга откъм условия - и на мен не ми дадоха преди 3 години, за да си купя Атерки.
          Дръпни отдето ти предлагат - 2 Б са, не са милиони - какво им мислиш.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Fortis, аз съм на 25 години. Тук времето играе главна роля. Може и да постигна нещичко. Импе, банката ни кредитира само корпоративни клиенти с 3 години история. Споделете нещо, де. Знам, че не сте фенове на тези институции, но все пак ще е нещо 1 - 2 мнения. Както казах спрял съм се на ДСК, но и ОББ ми дават добри условия. Не е нещо голямо(ипотечен или максимален потребителски), но все пак съм научен с парите да разгледам, разуча..па тогава.
            Младостта е оръжие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Fortis, ама ти забрави разходите за плис..плис
              Не - аз му говоря за инвестиционната си човешка, която си направих по времето на маслинарската криза преди около 7 месеца, той ми говори за 98-а.
              Аз говоря за зюмбюли, той ми говори за зелета.

Коментар

• Fortis, ама ти забрави разходите за плис..плис

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  както се хвалиш, че от 1998г си по борсите, направи си сметка от тогава до сега по 20% на година колко прави - 22,19 пъти, т.е. ако сега имаш 30 хилки портфейл, тогава си стартирал с 1 352 лева
                  приемаме, че от великия Алианц си изкарваш хляба и за басейн
                  Отказвам да коментирам повече с тебе, от стремеж за постоянно заяждане вече стигаш до пълно неадекватство.

А 98-а дори и с 1352 не съм стартирал.

Коментар

Че кога дългосрочно, Уе - за половин година ли?
                    както се хвалиш, че от 1998г си по борсите, направи си сметка от тогава до сега по 20% на година колко прави - 22,19 пъти, т.е. ако сега имаш 30 хилки портфейл, тогава си стартирал с 1 352 лева
                    приемаме, че от великия Алианц си изкарваш хляба и за басейн

Коментар

Ами на мен ми трябват тези 2000лв в този дух...ще ги инвестирам, само че в нещо друго. Подскажете коя банка да използвам.
                      Че вий нали си имахте бамка?

Коментар

ако се съди по теб, 20% няма как дългосрочно да си ги хващал
                        нямаше да си на това дередже сега ако беше ДА
                        Че кога дългосрочно, Уе - за половин година ли?

Коментар

ако стане пак 2009г - дръпни /няма значение банката/ 50 хилки и купи акции
                          това ако го направиш два пъти в живота си и не сгрешиш много с акциите - ще можеш да се пенсионираш
                          иначе с настоящите неща - не го виждам как ще стане
                          Младостта е оръжие.

Коментар

Така разписано изглежда много, но не е. Отделям по 150 лв месечно. 100лв в Инвест застраховка и 30тина лв в ДПФ(но пак повтарям, има месеци, в които пропускам). Акциите ги имам отдавна. Получих едно обезщетение от Евроинс по Гражданса. Беше голяма мъка докато ги получа, и пак не ги получих всичките, но това е друга тема. Та си закупих акции с тях.
                            Извън темата: предложете от коя банка да дръпна 2000лв?!? Насочил съм се къъм ДСК, ама..
                            ако стане пак 2009г - дръпни /няма значение банката/ 50 хилки и купи акции
                            това ако го направиш два пъти в живота си и не сгрешиш много с акциите - ще можеш да се пенсионираш
                            иначе с настоящите неща - не го виждам как ще стане

Коментар

Инвестиционна човешка застраховка с умерена диверсификация и активно управление. При дългосрочно пазарно воатилство и относителна ловкост може да правиш по 15-20% на година, отделно несеквестируемостта и причиняването на душевни страдания на г-н горанов.

Аз в това (и го правя) - колегата не зная - сигурно и той нещо такова има предвид.
                              ако се съди по теб, 20% няма как дългосрочно да си ги хващал
                              нямаше да си на това дередже сега ако беше ДА

Коментар

• Така разписано изглежда много, но не е. Отделям по 150 лв месечно. 100лв в Инвест застраховка и 30тина лв в ДПФ(но пак повтарям, има месеци, в които пропускам). Акциите ги имам отдавна. Получих едно обезщетение от Евроинс по Гражданса. Беше голяма мъка докато ги получа, и пак не ги получих всичките, но това е друга тема. Та си закупих акции с тях.
                                Извън темата: предложете от коя банка да дръпна 2000лв?!? Насочил съм се къъм ДСК, ама..
                                Младостта е оръжие.

Коментар

Working...
                                X