Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнениеАми на мен ми трябват тези 2000лв в този дух...ще ги инвестирам, само че в нещо друго. Подскажете коя банка да използвам.
Това не е кой знае какво.
Банки се търсят от 5 000 и нагоре.
Друго което съм ползвал няколко пъти беше една взаимоспомагателна каса на държавно предприятие. Майка ми беше служител там и можеше да тегли до 3 000 лв. при лихва под банковата и срок на изплащане колкото се договорите .
Коментар
-
Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнениеFortis, аз съм на 25 години. Тук времето играе главна роля. Може и да постигна нещичко. Импе, банката ни кредитира само корпоративни клиенти с 3 години история. Споделете нещо, де. Знам, че не сте фенове на тези институции, но все пак ще е нещо 1 - 2 мнения. Както казах спрял съм се на ДСК, но и ОББ ми дават добри условия. Не е нещо голямо(ипотечен или максимален потребителски), но все пак съм научен с парите да разгледам, разуча..па тогава.
Дръпни отдето ти предлагат - 2 Б са, не са милиони - какво им мислиш.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Fortis, аз съм на 25 години. Тук времето играе главна роля. Може и да постигна нещичко. Импе, банката ни кредитира само корпоративни клиенти с 3 години история. Споделете нещо, де. Знам, че не сте фенове на тези институции, но все пак ще е нещо 1 - 2 мнения. Както казах спрял съм се на ДСК, но и ОББ ми дават добри условия. Не е нещо голямо(ипотечен или максимален потребителски), но все пак съм научен с парите да разгледам, разуча..па тогава.Младостта е оръжие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеFortis, ама ти забрави разходите за плис..плис
Аз говоря за зюмбюли, той ми говори за зелета.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениекакто се хвалиш, че от 1998г си по борсите, направи си сметка от тогава до сега по 20% на година колко прави - 22,19 пъти, т.е. ако сега имаш 30 хилки портфейл, тогава си стартирал с 1 352 лева
приемаме, че от великия Алианц си изкарваш хляба и за басейн
А 98-а дори и с 1352 не съм стартирал.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЧе кога дългосрочно, Уе - за половин година ли?
приемаме, че от великия Алианц си изкарваш хляба и за басейн
Коментар
-
Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнениеАми на мен ми трябват тези 2000лв в този дух...ще ги инвестирам, само че в нещо друго. Подскажете коя банка да използвам.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеако се съди по теб, 20% няма как дългосрочно да си ги хващал
нямаше да си на това дередже сега ако беше ДАМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеако стане пак 2009г - дръпни /няма значение банката/ 50 хилки и купи акции
това ако го направиш два пъти в живота си и не сгрешиш много с акциите - ще можеш да се пенсионираш
иначе с настоящите неща - не го виждам как ще станеМладостта е оръжие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от МВеселинов Разгледай мнениеТака разписано изглежда много, но не е. Отделям по 150 лв месечно. 100лв в Инвест застраховка и 30тина лв в ДПФ(но пак повтарям, има месеци, в които пропускам). Акциите ги имам отдавна. Получих едно обезщетение от Евроинс по Гражданса. Беше голяма мъка докато ги получа, и пак не ги получих всичките, но това е друга тема. Та си закупих акции с тях.
Извън темата: предложете от коя банка да дръпна 2000лв?!? Насочил съм се къъм ДСК, ама..
това ако го направиш два пъти в живота си и не сгрешиш много с акциите - ще можеш да се пенсионираш
иначе с настоящите неща - не го виждам как ще стане
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИнвестиционна човешка застраховка с умерена диверсификация и активно управление. При дългосрочно пазарно воатилство и относителна ловкост може да правиш по 15-20% на година, отделно несеквестируемостта и причиняването на душевни страдания на г-н горанов.
Аз в това (и го правя) - колегата не зная - сигурно и той нещо такова има предвид.
нямаше да си на това дередже сега ако беше ДА
Коментар
-
Така разписано изглежда много, но не е. Отделям по 150 лв месечно. 100лв в Инвест застраховка и 30тина лв в ДПФ(но пак повтарям, има месеци, в които пропускам). Акциите ги имам отдавна. Получих едно обезщетение от Евроинс по Гражданса. Беше голяма мъка докато ги получа, и пак не ги получих всичките, но това е друга тема. Та си закупих акции с тях.
Извън темата: предложете от коя банка да дръпна 2000лв?!? Насочил съм се къъм ДСК, ама..Младостта е оръжие.
Коментар
Коментар