IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Защо мислиш, че те биха ти донесли по-сосна доходност? Някой пусна тоя слух - но Равновесиев мигновено го изобличи. Иначе да - по-добре да се осигуряваш в могъща, отколкото в микроскопическа компания.
    За да те крадат могъщо, вместо микроскопически. Апропо Алианц е известна именно с прекалено скъпите си, но не достатъчно доходни "услуги".

Коментар

Няма нужда да цитирам цифри, защото те са публични. Намери и търси. Входните такси по ДПФ са по-ниски, това също е публична информация, ама кой да я чете? По УПФ - такси - 5%, вече малко по малко намаляват - никой мой клиент не плаща входяща такса над 2.25%.
      Доходността по инвестициите се разпределя по партидите - според теб как стойността на дяловете расте във времето, въпреки по-малките или по-големи спадове периодически?

Не аз измъквам като мокра връв, но ноевите защитници.
      Мпа аз съм ги намерил - и показват че губите пари. Ти тук ми опяваш колко сте печеливши - хайде, подкрепи се с цифрите, другарю Мокра Връв

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
        Конси, аз живея в реалност където пенсионната реформа е станала вече по тоя модел (България го копира в момента оттук). И да, пенсиите ефективно са намалени и е предложено на хората да си плащат допълнителни "стълбове" - крайния ефект е че плащат повече за да получат по-малко. Тук се смята за провал, българите също ще го схванете като дойде момента да ползвате тия пари.
        Здравей,
        Ще ми е интересно за къде става въпрос.

Иначе по въпроса, ДА това е напълно възможно, също както и другия вариант.
        Зависи от законодателната рамка /в БГ все още е изключително консервативна/, времевия период, глобалната икономика, местната икономика, такси и % за управление, както и разбира се ефективността на мениджмънта.

Лично аз не бих се прехвърлил парите в НОИ!
        Той се управлява НЕЕФЕКТИВНО, субективно, НЕПРОФЕСИОНАЛНО и т.н. Във всеки момент е възможна промяна на пенсионен модел, изисквания за пенсиониране, %пенсия и т.н. с ПОЛИТИЧЕСКО решение?! Също така трансферите от бюджета към НОИ за дофинансиране вече са >50%/год.
        Идеята на СОЛИДАРНИЯ модел в БГ в лицето на НОИ е да ти осигури около 80% от последния доход под формата на пенсия. В момента успява около 30% средно?!
        Да не говорим за МНОГОТО социални НЕСПРАВЕДЛИВОСТИ - таван на пенсиите, липса на партида, на наследяемост, държавата не внася дори частта от осигуровките на държавните служители редовно, бави парите от НОИ към ПОК и т.н.

С увеличението на пенсионната възраст и стаж, все по-малко хора ще могат да живеят заложените 15 г. след пенсия, за съжаление. При смърт на пенсионера 45 г. осигуровки се губят /мисля, че имаше само една хипотеза при, която вдовец/вдовица може да получава 25% актюерски от пенсията на починалата си половинка/?! По този начин все по-важна става личната, капиталова партида, която се онаследява и ще бъде в помощ на близките. Също така би се намалила социалната неправда.

От друга страна в капиталовия стълб конкуренцията ще се увеличава, възможностите също. Било профил на инвестираните средства, било намаляване на таксите и комисионните, било прехвърляне на партидата в друга ПОК от ЕС /вече се работи по въпроса/ и др.

Хоризонта на инвестициите на ПОК са 25/30 г. и по-големи. Не мисля, че би било проблем да се осигури една средна годишна доходност за такъв период от 3%. А тази е минималната за да може пенсията от УПФ да допълва реално тази от НОИ според заложените разчети.

Поздрави!

Коментар

Конси, аз живея в реалност където пенсионната реформа е станала вече по тоя модел (България го копира в момента оттук). И да, пенсиите ефективно са намалени и е предложено на хората да си плащат допълнителни "стълбове" - крайния ефект е че плащат повече за да получат по-малко. Тук се смята за провал, българите също ще го схванете като дойде момента да ползвате тия пари.
          Смята се за провал, защото са тръгнали с големи очаквания и защото финансово-пирамидалната пенсионна система сигурно още намира пари да плаща... нищо чудно да оправдават скапаните държавни пенсии с допълнителното пенсионно осигуряване. Проблемът е, че навсякъде хората вече плащат повече (осигуровки), за да получат по-малко (пенсии) и вината не е в капиталовата пенсионна система, а в "социалната държава", която вместо да се грижи подобаващо за възрастните хора, дето са бачкали цял живот, предпочита да храни хъхреци, талибанци, "социално слаби" и прочее сган, която се нуждае само от камшик. То и тук няма проблем още утре минималната пенсия да стане 280 лв, социалната 200 лв и дори пенсионната система да трупа резерви, ама нали развъждането на хъхреци е по-важно според управляващите.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            чакам ПФ да се променят по това, което искам
            такива сложни сметки не са за мен, а и толкова време да губя с тях
            защо да не можем да се осигуряваме в ПФ от ЕС - не само тези действащи сега в БГ???
            Защо мислиш, че те биха ти донесли по-сосна доходност? Някой пусна тоя слух - но Равновесиев мигновено го изобличи. Иначе да - по-добре да се осигуряваш в могъща, отколкото в микроскопическа компания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Моите уважения към всички упражняващи професията меринджеи (в случая на ПФ), но да попитам - има ли година в която Вашата компания да отчита загуби а Вие да получавате бонуси ... и защо така ....
              Като клиент на ПФ смятам, че партидата ми е назад за доста от годините през , които съм се осигурявал .... ,разбира се отчитам платените такси и инфлацията
              И не пишете за НОИ
              Не зная - аз не съм служител на Подът и не получавам бонуси. Не знам откога и на колко си се осигурявал, ама още не съм видял някой да е назад.

Коментар

Много лесно - като не можете да покриете с "печалбите" си разходите на клиентите си по управление + входни такси. За Бога, та вашите печалби дори не се разпределят към клиентите - а към мениджмънта, измамници такива!

ПП: не виждам ти да цитираш цифри с реална доходност примерно. Изобщо освен да го усукваш и да се измъкваш като мокра връв - друго от теб да има?
                Няма нужда да цитирам цифри, защото те са публични. Намери и търси. Входните такси по ДПФ са по-ниски, това също е публична информация, ама кой да я чете? По УПФ - такси - 5%, вече малко по малко намаляват - никой мой клиент не плаща входяща такса над 2.25%.
                Доходността по инвестициите се разпределя по партидите - според теб как стойността на дяловете расте във времето, въпреки по-малките или по-големи спадове периодически?

Не аз измъквам като мокра връв, но ноевите защитници.

Коментар

Хубаво де - дай друг вариант. Щото сега излиза, че искаш да изгорим балтонът, за да се загъваме после с вестници.
                  Намаляване на таксите (примерно 0.5% на входа, 0.1% годишно).

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                    Форти,

Не съм видял от теб факти, анализи, сметки и т.н. в подкрепа на тезата ти. Общо взето общи приказки.
                    Приемаш и защитаваш предположенията /какво ще се случи в период 20-30 г./, както и методът на изчисление на доходност и анализите на г-н Христов. ОК, твое право е!
                    Не харесваш капиталовата част от пенсионната система, ОК. Защо вече не си прехвърлил партидата си в НОИ, какво чакаш? Странно ..... .

Хубава неделя!

Импе и на теб!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Моите уважения към всички упражняващи професията меринджеи (в случая на ПФ), но да попитам - има ли година в която Вашата компания да отчита загуби а Вие да получавате бонуси ... и защо така ....
                      Като клиент на ПФ смятам, че партидата ми е назад за доста от годините през , които съм се осигурявал .... ,разбира се отчитам платените такси и инфлацията
                      И не пишете за НОИ
                      точно
                      темата е ПФ, а не НОИ
                      то разликата май е един вестник, ама нейсе ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                        Форти,

Не съм видял от теб факти, анализи, сметки и т.н. в подкрепа на тезата ти. Общо взето общи приказки.
                        Приемаш и защитаваш предположенията /какво ще се случи в период 20-30 г./, както и методът на изчисление на доходност и анализите на г-н Христов. ОК, твое право е!
                        Не харесваш капиталовата част от пенсионната система, ОК. Защо вече не си прехвърлил партидата си в НОИ, какво чакаш? Странно ..... .

Хубава неделя!

Импе и на теб!
                        чакам ПФ да се променят по това, което искам
                        такива сложни сметки не са за мен, а и толкова време да губя с тях
                        защо да не можем да се осигуряваме в ПФ от ЕС - не само тези действащи сега в БГ???

Коментар

Много лесно - като не можете да покриете с "печалбите" си разходите на клиентите си по управление + входни такси. За Бога, та вашите печалби дори не се разпределят към клиентите - а към мениджмънта, измамници такива!

ПП: не виждам ти да цитираш цифри с реална доходност примерно. Изобщо освен да го усукваш и да се измъкваш като мокра връв - друго от теб да има?
                          И не пишете за НОИ
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            да го оправим този балтон най-накрая, но не става
                            таксите си вървят високи, годините си минават, доходността е ниска, въобще при този вариант не виждам смисъл от тази скъпа и ниско ефективна УСЛУГА !!!
                            т.е. воля за радикална промяна няма - и май няма да има
                            Форти,

Хубава неделя!

Импе и на теб!

Коментар

Кои са например тия "факти и изчисления"? За "фактът" по точка 6, дето се оказва "проект", вече говорих. Сега да видим "изчисленията"... може би имаш предвид например точка 8? Вече питах г-н Христов как така, според него УПФ има положителна доходност, а ДПФ - отрицателна, при положение, че дяловете в ДПФ имат по-високи стойности от тия в УПФ в почти всички компании, разбира се не получих смислен отговор... ти искаш ли да обясниш тоя математически феномен?

Коментар

Хубаво де - дай друг вариант. Щото сега излиза, че искаш да изгорим балтонът, за да се загъваме после с вестници.
                                само едно трябва да се промени - от утре да можем да си избираме ПФ от ЕС
                                тогава прави каквото искаш с таксите, управлявай както си искаш
                                не съм против ПФ, но не и в българския им вариант

Коментар

Working...
                                X