IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Това, което съм написал аз за ефективността, всъщност е теза на Л. Христов - а аз подхождам от позицията "АКО приемем, че това е вярно"... но НЕ съм казал, че моето мнение е такова.

Консултантов:

+ 4 898 214 103
    объркал си понятията - математическите

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      да го оправим този балтон най-накрая, но не става
      таксите си вървят високи, годините си минават, доходността е ниска, въобще при този вариант не виждам смисъл от тази скъпа и ниско ефективна УСЛУГА !!!
      т.е. воля за радикална промяна няма - и май няма да има
      Хубаво де - дай друг вариант. Щото сега излиза, че искаш да изгорим балтонът, за да се загъваме после с вестници.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

я като много се фраскаш с математиката ти - прочети какво си написал за ефективността на ПФ и дали тя зависи от процента на удръжките от моята заплата !!!!!!!!!
        нали знаеш, че може 1лв да внасям в ПФ и са постигам по-добра доходност, т.е. ефективност, а може и 100лв да внасям и да съм назад
        нали знаеш, че ефективността е коефициент, а не абсолютно число !!!!!!!
        я пак си виж бележника
        Това, което съм написал аз за ефективността, всъщност е теза на Л. Христов - а аз подхождам от позицията "АКО приемем, че това е вярно"... но НЕ съм казал, че моето мнение е такова.

Консултантов:

+ 4 898 214 103

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
          1. НОИ - НОИ е фалирала, а при досегашното управление и демографска структура няма бъдеще!
          Прочети по-долу новите идеи на МинФин и се замисли какво се случва годините назад?
          Ти съгласен ли си непрекъснато да ти увеличават пенсионната възраст, % осигуровки, минимален осигурителен доход /праг/, максимален осигурителен доход, минималния осигурителен стаж и т.н.?!
          А защо нарушават малкото смислено в пенсионни модел, да се увеличава делът на втория, капиталов стълб?
          А за тезата на Христов, че тавана на пенсии отпада от 2019 г., черешаря го обори, отпада но само за нови пенсии?!!!!!!!!!!!!
          2. Относно ПОК, писах много в темата, прочети го внимателно ако не си още.
          Да, проблеми има и на мен не ми харесват.
          Но не може заради копче да изгориш балтон!
          Всичко може да се регулира и оптимизира, трябва воля!

Ще кажа за 10000000000000000000 път, по-добро от сегашната социално капиталова система за БГ няма!

Поздрави!
          да го оправим този балтон най-накрая, но не става
          таксите си вървят високи, годините си минават, доходността е ниска, въобще при този вариант не виждам смисъл от тази скъпа и ниско ефективна УСЛУГА !!!
          т.е. воля за радикална промяна няма - и май няма да има

Коментар

А замислил ли се се как би било, ако бе обратното - в УПФ да отиват 14.8% от удръжките ти, а в Ной - 5% - дали ПФ нямаше да са по-ефективни?
            я като много се фраскаш с математиката ти - прочети какво си написал за ефективността на ПФ и дали тя зависи от процента на удръжките от моята заплата !!!!!!!!!
            нали знаеш, че може 1лв да внасям в ПФ и са постигам по-добра доходност, т.е. ефективност, а може и 100лв да внасям и да съм назад
            нали знаеш, че ефективността е коефициент, а не абсолютно число !!!!!!!
            я пак си виж бележника

Коментар

не знам какво да ти отговоря
              ясно е, че изплащането на държавната пенсия ще е проблем и ще се наложи всеки сам да се спасява
              но ПФ не са никакво решение на проблемите в НОИ - ниска доходност, високи такси и ред други неща
              пишем си за две системи, които в този си вид не могат да решат проблемите на осигурените

ти доволен ли си от таксите в ПФ?? а от доходността им до момента??? а сумарно - от ефективността им???

в единия случай правим подаръци на властта, в другия на УД !!!
              1. НОИ - НОИ е фалирала, а при досегашното управление и демографска структура няма бъдеще!
              Прочети по-долу новите идеи на МинФин и се замисли какво се случва годините назад?
              Ти съгласен ли си непрекъснато да ти увеличават пенсионната възраст, % осигуровки, минимален осигурителен доход /праг/, максимален осигурителен доход, минималния осигурителен стаж и т.н.?!
              А защо нарушават малкото смислено в пенсионни модел, да се увеличава делът на втория, капиталов стълб?
              А за тезата на Христов, че тавана на пенсии отпада от 2019 г., черешаря го обори, отпада но само за нови пенсии?!!!!!!!!!!!!
              2. Относно ПОК, писах много в темата, прочети го внимателно ако не си още.
              Да, проблеми има и на мен не ми харесват.
              Но не може заради копче да изгориш балтон!
              Всичко може да се регулира и оптимизира, трябва воля!

Ще кажа за 10000000000000000000 път, по-добро от сегашната социално капиталова система за БГ няма!

Поздрави!
              Last edited by Konsultant; 10.04.2016, 16:44.

Коментар

може ли да си отвориш дипломата за средно образование и да прочетеш няколко пъти колко имаш написано там за МАТЕМАТИКА???
                в твоето висше образование не се е учило математика - или почни не....
                В случая стига да си отворя бележникът за 3 клас - мисля, че още там се учеха дробни числа... на базата на тия знания мисля, че 1.45 е по-голямо число от 1.38 - ама не знам де, може и да съм в грешка...

Коментар

ясно е, че изплащането на държавната пенсия ще е проблем и ще се наложи всеки сам да се спасява
                  но ПФ не са никакво решение на проблемите в НОИ - ниска доходност, високи такси и ред други неща
                  пишем си за две системи, които в този си вид не могат да решат проблемите на осигурените

ти доволен ли си от таксите в ПФ?? а от доходността им до момента??? а сумарно - от ефективността им???

А замислил ли се се как би било, ако бе обратното - в УПФ да отиват 14.8% от удръжките ти, а в Ной - 5% - дали ПФ нямаше да са по-ефективни?

Коментар

Кои са например тия "факти и изчисления"? За "фактът" по точка 6, дето се оказва "проект", вече говорих. Сега да видим "изчисленията"... може би имаш предвид например точка 8? Вече питах г-н Христов как така, според него УПФ има положителна доходност, а ДПФ - отрицателна, при положение, че дяловете в ДПФ имат по-високи стойности от тия в УПФ в почти всички компании, разбира се не получих смислен отговор... ти искаш ли да обясниш тоя математически феномен?
                    може ли да си отвориш дипломата за средно образование и да прочетеш няколко пъти колко имаш написано там за МАТЕМАТИКА???
                    в твоето висше образование не се е учило математика - или почни не....

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                      Форти,

Мойте уважения, НО НЯма нужда от внушения!
                      Нищо не е установено, ти поне четеш темата редовно и си пишеш каквото ти е ........!
                      Сметките на г-н Христов са на база предположения има и доста неточности!

Защо не отговориш на въпросите ми които задавам тук, дори вчера зададох повторно последните?!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                        Импов, Любо е представил именно факти и изчисления. Ти от друга страна - едно нищо, само философстваш с празни приказки тук да набуташ хората.
                        Кои са например тия "факти и изчисления"? За "фактът" по точка 6, дето се оказва "проект", вече говорих. Сега да видим "изчисленията"... може би имаш предвид например точка 8? Вече питах г-н Христов как така, според него УПФ има положителна доходност, а ДПФ - отрицателна, при положение, че дяловете в ДПФ имат по-високи стойности от тия в УПФ в почти всички компании, разбира се не получих смислен отговор... ти искаш ли да обясниш тоя математически феномен?

Коментар

и установихме, че те са точно такива
                          Форти,

Мойте уважения, НО НЯма нужда от внушения!
                          Нищо не е установено, ти поне четеш темата редовно и си пишеш каквото ти е ........!
                          Сметките на г-н Христов са на база предположения има и доста неточности!

Защо не отговориш на въпросите ми които задавам тук, дори вчера зададох повторно последните?!

Коментар

... и за кой точно го "установи"? Как може да наричаш например "факт", нещо, което е само проект, който е най-малкото съмнително дали ще се приеме? Аз приемам за факти само нещата, дето ги има черно на бяло в действителността, ти приемаш за факт само това, което ти се харесва.

Самото заглавие на статията само по себе си е манипулаторство - в него се говори за "факти", а човек като чете - вижда само предположения и машшшшинации.
                            Импов, Любо е представил именно факти и изчисления. Ти от друга страна - едно нищо, само философстваш с празни приказки тук да набуташ хората.

Коментар

... и за кой точно го "установи"? Как може да наричаш например "факт", нещо, което е само проект, който е най-малкото съмнително дали ще се приеме? Аз приемам за факти само нещата, дето ги има черно на бяло в действителността, ти приемаш за факт само това, което ти се харесва.

Самото заглавие на статията само по себе си е манипулаторство - в него се говори за "факти", а човек като чете - вижда само предположения и машшшшинации.
                              Last edited by Императорът; 10.04.2016, 14:37.

Коментар

Поне се върни назад в темата - вече коментирахме и анализирахме тия т.нар. "факти".

Коментар

Working...
                                X