Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеда го оправим този балтон най-накрая, но не става
таксите си вървят високи, годините си минават, доходността е ниска, въобще при този вариант не виждам смисъл от тази скъпа и ниско ефективна УСЛУГА !!!
т.е. воля за радикална промяна няма - и май няма да имаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениея като много се фраскаш с математиката ти - прочети какво си написал за ефективността на ПФ и дали тя зависи от процента на удръжките от моята заплата !!!!!!!!!
нали знаеш, че може 1лв да внасям в ПФ и са постигам по-добра доходност, т.е. ефективност, а може и 100лв да внасям и да съм назад
нали знаеш, че ефективността е коефициент, а не абсолютно число !!!!!!!
я пак си виж бележника
Консултантов:
+ 4 898 214 103Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение1. НОИ - НОИ е фалирала, а при досегашното управление и демографска структура няма бъдеще!
Прочети по-долу новите идеи на МинФин и се замисли какво се случва годините назад?
Ти съгласен ли си непрекъснато да ти увеличават пенсионната възраст, % осигуровки, минимален осигурителен доход /праг/, максимален осигурителен доход, минималния осигурителен стаж и т.н.?!
А защо нарушават малкото смислено в пенсионни модел, да се увеличава делът на втория, капиталов стълб?
А за тезата на Христов, че тавана на пенсии отпада от 2019 г., черешаря го обори, отпада но само за нови пенсии?!!!!!!!!!!!!
2. Относно ПОК, писах много в темата, прочети го внимателно ако не си още.
Да, проблеми има и на мен не ми харесват.
Но не може заради копче да изгориш балтон!
Всичко може да се регулира и оптимизира, трябва воля!
Ще кажа за 10000000000000000000 път, по-добро от сегашната социално капиталова система за БГ няма!
Поздрави!
таксите си вървят високи, годините си минават, доходността е ниска, въобще при този вариант не виждам смисъл от тази скъпа и ниско ефективна УСЛУГА !!!
т.е. воля за радикална промяна няма - и май няма да има
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА замислил ли се се как би било, ако бе обратното - в УПФ да отиват 14.8% от удръжките ти, а в Ной - 5% - дали ПФ нямаше да са по-ефективни?
нали знаеш, че може 1лв да внасям в ПФ и са постигам по-добра доходност, т.е. ефективност, а може и 100лв да внасям и да съм назад
нали знаеш, че ефективността е коефициент, а не абсолютно число !!!!!!!
я пак си виж бележника
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениене знам какво да ти отговоря
ясно е, че изплащането на държавната пенсия ще е проблем и ще се наложи всеки сам да се спасява
но ПФ не са никакво решение на проблемите в НОИ - ниска доходност, високи такси и ред други неща
пишем си за две системи, които в този си вид не могат да решат проблемите на осигурените
ти доволен ли си от таксите в ПФ?? а от доходността им до момента??? а сумарно - от ефективността им???
в единия случай правим подаръци на властта, в другия на УД !!!
Прочети по-долу новите идеи на МинФин и се замисли какво се случва годините назад?
Ти съгласен ли си непрекъснато да ти увеличават пенсионната възраст, % осигуровки, минимален осигурителен доход /праг/, максимален осигурителен доход, минималния осигурителен стаж и т.н.?!
А защо нарушават малкото смислено в пенсионни модел, да се увеличава делът на втория, капиталов стълб?
А за тезата на Христов, че тавана на пенсии отпада от 2019 г., черешаря го обори, отпада но само за нови пенсии?!!!!!!!!!!!!
2. Относно ПОК, писах много в темата, прочети го внимателно ако не си още.
Да, проблеми има и на мен не ми харесват.
Но не може заради копче да изгориш балтон!
Всичко може да се регулира и оптимизира, трябва воля!
Ще кажа за 10000000000000000000 път, по-добро от сегашната социално капиталова система за БГ няма!
Поздрави!Last edited by Konsultant; 10.04.2016, 16:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеможе ли да си отвориш дипломата за средно образование и да прочетеш няколко пъти колко имаш написано там за МАТЕМАТИКА???
в твоето висше образование не се е учило математика - или почни не....Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениене знам какво да ти отговоря
ясно е, че изплащането на държавната пенсия ще е проблем и ще се наложи всеки сам да се спасява
но ПФ не са никакво решение на проблемите в НОИ - ниска доходност, високи такси и ред други неща
пишем си за две системи, които в този си вид не могат да решат проблемите на осигурените
ти доволен ли си от таксите в ПФ?? а от доходността им до момента??? а сумарно - от ефективността им???
в единия случай правим подаръци на властта, в другия на УД !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеКои са например тия "факти и изчисления"? За "фактът" по точка 6, дето се оказва "проект", вече говорих. Сега да видим "изчисленията"... може би имаш предвид например точка 8? Вече питах г-н Христов как така, според него УПФ има положителна доходност, а ДПФ - отрицателна, при положение, че дяловете в ДПФ имат по-високи стойности от тия в УПФ в почти всички компании, разбира се не получих смислен отговор... ти искаш ли да обясниш тоя математически феномен?
в твоето висше образование не се е учило математика - или почни не....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеФорти,
Мойте уважения, НО НЯма нужда от внушения!
Нищо не е установено, ти поне четеш темата редовно и си пишеш каквото ти е ........!
Сметките на г-н Христов са на база предположения има и доста неточности!
Защо не отговориш на въпросите ми които задавам тук, дори вчера зададох повторно последните?!
в единия случай правим подаръци на властта, в другия на УД !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеИмпов, Любо е представил именно факти и изчисления. Ти от друга страна - едно нищо, само философстваш с празни приказки тук да набуташ хората.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеи установихме, че те са точно такива
Мойте уважения, НО НЯма нужда от внушения!
Нищо не е установено, ти поне четеш темата редовно и си пишеш каквото ти е ........!
Сметките на г-н Христов са на база предположения има и доста неточности!
Защо не отговориш на въпросите ми които задавам тук, дори вчера зададох повторно последните?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение... и за кой точно го "установи"? Как може да наричаш например "факт", нещо, което е само проект, който е най-малкото съмнително дали ще се приеме? Аз приемам за факти само нещата, дето ги има черно на бяло в действителността, ти приемаш за факт само това, което ти се харесва.
Самото заглавие на статията само по себе си е манипулаторство - в него се говори за "факти", а човек като чете - вижда само предположения и машшшшинации.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеи установихме, че те са точно такива
Самото заглавие на статията само по себе си е манипулаторство - в него се говори за "факти", а човек като чете - вижда само предположения и машшшшинации.Last edited by Императорът; 10.04.2016, 14:37.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПоне се върни назад в темата - вече коментирахме и анализирахме тия т.нар. "факти".
Коментар
Коментар