IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имам въпрос към Императора като експерт. докато работя и внасям в ДЗПО ми слагат такси. колко са таксите. и след като се пенсионирам има ли такси или вече ги спират

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
      Не знам с коя система е по-наясно човека, ама таксите в УПФ са си кожодерски, а ползата от спестения плосък данък се стопява много бързо заради същите тези такси.
      за 2-3 години тия 10% ги даваш за такси

Коментар

• Най-новият виц:

НОИ е солидна и авторитетна институция, която пълноценно изпълнява своите функции, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на конференция, посветена на 20 години от създаването на Националния осигурителен институт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика. Той допълни, че през последните години МТСП и НОИ успешно се справят с предизвикателствата, свързани с мобилността, свободното предвижване на граждани и работещи в рамките на ЕС.

http://www.focus-news.net/news/2016/...tutsiyata.html

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
          Не исках да ти го казвам,ама наистина звучиш много червенокретенски!!!
          Като дойде време да си ползваш пенсийката, ще се сещаш за мен Много често

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
            Муньо, дал си някакъв сайт НеНе, който съвсем случайно не е министерството на фианнсите. И си забравил че като почнат да ти изплащат пенцийката, тя вече не ти е в индивидуалната партидка и ще пиеш една студена вода от 10% Така че не публикувай само половин изречение, щото другата му половина ти го набива до сливиците
            Не исках да ти го казвам,ама наистина звучиш много червенокретенски!!!

Коментар

• Палячо - линкът е към сайтът на Нъ-Нъ - ама цитатът е сайтът от министерството. Колко хора трябва да ти кажат, че нищо не разбираш, за да се откажеш да пишеш глупости?

Н Радев - точно това му казвам на тоя сулю - че пенсията не се облага - без значение дали тия плаща УПФ, ДПФ, Ной или Хой - ама той е кух като гъбак и нищо не може да стигне до закърнялото негово съзнание.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Ного ясно - така е съвсем точно така да се каже - не си се изразил ясно един вид - а оня суяк веднага рипа.

Булсонов: докога Любо Пенев ще те чака?
                Муньо, дал си някакъв сайт НеНе, който съвсем случайно не е министерството на фианнсите. И си забравил че като почнат да ти изплащат пенцийката, тя вече не ти е в индивидуалната партидка и ще пиеш една студена вода от 10% Така че не публикувай само половин изречение, щото другата му половина ти го набива до сливиците

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                  Импа е "експерт" ... нямам думи. Жалко че модерастите са ми затрили вчерашния апел към теб, щеше да ми е интересен отговора ти.
                  ако се пенсионираш пенсията не се облага . ама ако теглиш по-рано се облага. освен това те "облагат" и самите пенсионни дружества.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                    Здравей,
                    Може би не бях точен.

ДДПО:
                    1. Хипотеза теглиш партидата преди право на пенсия:
                    1.1. Вноските, по които си ползвал данъчно облекчение се облагат от държавата;
                    1.2. Доходността по средствата е необлагаема.
                    По този начин до голяма степен се намалява атрактивността на схемата, особено с възможността за предварително теглене: било при нужда, болест, трайна нетрудоспособност и т.н.

2. Другата хипотеза е, когато вече имаш право на пенсия:
                    ДА доходността е необлагаема.
                    Чл. 13, ал. 1, т. 7 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Така, както го написах е объркващо и ти си прав ИМПЕратореееееееее!

Поздрави!

P.S. ПеРЕФРАзирах си долния пост.
                    Ного ясно - така е съвсем точно така да се каже - не си се изразил ясно един вид - а оня суяк веднага рипа.

Булсонов: докога Любо Пенев ще те чака?

Коментар

• В сегашния си вид пенсионните са напълно ненужни, не изпълняват нито една роля, защо вече 10 милиарда са блокирани при тях?
                      Bulls on BSE

Коментар

• Здравей,
                        Може би не бях точен.

ДДПО:
                        1. Хипотеза теглиш партидата преди право на пенсия:
                        1.1. Вноските, по които си ползвал данъчно облекчение се облагат от държавата;
                        1.2. Доходността по средствата е необлагаема.
                        По този начин до голяма степен се намалява атрактивността на схемата, особено с възможността за предварително теглене: било при нужда, болест, трайна нетрудоспособност и т.н.

2. Другата хипотеза е, когато вече имаш право на пенсия:
                        ДА доходността е необлагаема.
                        Чл. 13, ал. 1, т. 7 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

"Необлагаеми доходи
                        Чл. 13. (1) Не са облагаеми:
                        7. доходите от допълнително доброволно осигуряване, получени след придобиване право на допълнителна пенсия; доходите от инвестиции на техническите резерви, получени по застрахователни договори; доходите от инвестиции на активите на фондовете за допълнително пенсионно осигуряване, разпределени по индивидуалните партиди на осигурените лица".
                        Така, както го написах е объркващо и ти си прав ИМПЕратореееееееее!

Поздрави!

P.S. ПеРЕФРАзирах си долния пост.
                        Last edited by Konsultant; 11.04.2016, 15:03.

Коментар

Импе,

Спестеният данък е ДЪЛЖИМ при изплащане на пенсията, държавата си го удържа.
                          Тук въпроса е в тези до 10% отстъпка, която се ползва каква доходност можеш да генерираш.

Юбава седмица,
                          Поздрави!
                          За пръв път чувам пенсия да се облага с данък. Навсякъде се казва обратното - ето:

https://www.nnbulgaria.com/pension-i...y-pension-fund

Ето какво и в законът написано е:

Данъчното облекчение се изразява в освобождаване от облагане с данък на следните доходи, получени от местни и чуждестранни физически лица, включително еднолични търговци:

7. Доходите от :
                          - допълнително доброволно осигуряване, получени след придобиване право на допълнителна пенсия;

Това е от сайтът на Министерството на финансите.

Коментар

Импе,

Спестеният данък е ДЪЛЖИМ при изплащане на пенсията, държавата си го удържа.
                            Тук въпроса е в тези до 10% отстъпка, която се ползва каква доходност можеш да генерираш.

Юбава седмица,
                            Поздрави!
                            Импа е "експерт" ... нямам думи. Жалко че модерастите са ми затрили вчерашния апел към теб, щеше да ми е интересен отговора ти.

Коментар

• Импе,

Спестеният данък е ДЪЛЖИМ при изтегляне на партидата преди получаване на правото за изплащане на допълнителната пенсия, държавата си го удържа.

Юбава седмица,
                              Поздрави!
                              Last edited by Konsultant; 11.04.2016, 15:02.

Коментар

• Какво отлагане, бе - това е данъчно облекчение, което НЕ се връща !!! Консултантов тоже ти каза, че нищо не разбираш, но ти продължаваш да драскотиш глупости !!!

Коментар

Working...
                                X