Имам въпрос към Императора като експерт. докато работя и внасям в ДЗПО ми слагат такси. колко са таксите. и след като се пенсионирам има ли такси или вече ги спират
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеНе знам с коя система е по-наясно човека, ама таксите в УПФ са си кожодерски, а ползата от спестения плосък данък се стопява много бързо заради същите тези такси.
Коментар
-
Най-новият виц:
НОИ е солидна и авторитетна институция, която пълноценно изпълнява своите функции, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на конференция, посветена на 20 години от създаването на Националния осигурителен институт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика. Той допълни, че през последните години МТСП и НОИ успешно се справят с предизвикателствата, свързани с мобилността, свободното предвижване на граждани и работещи в рамките на ЕС.
http://www.focus-news.net/news/2016/...tutsiyata.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеНе исках да ти го казвам,ама наистина звучиш много червенокретенски!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеМуньо, дал си някакъв сайт НеНе, който съвсем случайно не е министерството на фианнсите. И си забравил че като почнат да ти изплащат пенцийката, тя вече не ти е в индивидуалната партидка и ще пиеш една студена вода от 10% Така че не публикувай само половин изречение, щото другата му половина ти го набива до сливиците
Коментар
-
Палячо - линкът е към сайтът на Нъ-Нъ - ама цитатът е сайтът от министерството. Колко хора трябва да ти кажат, че нищо не разбираш, за да се откажеш да пишеш глупости?
Н Радев - точно това му казвам на тоя сулю - че пенсията не се облага - без значение дали тия плаща УПФ, ДПФ, Ной или Хой - ама той е кух като гъбак и нищо не може да стигне до закърнялото негово съзнание.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНого ясно - така е съвсем точно така да се каже - не си се изразил ясно един вид - а оня суяк веднага рипа.
Булсонов: докога Любо Пенев ще те чака?
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеИмпа е "експерт" ... нямам думи. Жалко че модерастите са ми затрили вчерашния апел към теб, щеше да ми е интересен отговора ти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЗдравей,
Може би не бях точен.
ДДПО:
1. Хипотеза теглиш партидата преди право на пенсия:
1.1. Вноските, по които си ползвал данъчно облекчение се облагат от държавата;
1.2. Доходността по средствата е необлагаема.
По този начин до голяма степен се намалява атрактивността на схемата, особено с възможността за предварително теглене: било при нужда, болест, трайна нетрудоспособност и т.н.
2. Другата хипотеза е, когато вече имаш право на пенсия:
ДА доходността е необлагаема.
Чл. 13, ал. 1, т. 7 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.
Така, както го написах е объркващо и ти си прав ИМПЕратореееееееее!
Поздрави!
P.S. ПеРЕФРАзирах си долния пост.
Булсонов: докога Любо Пенев ще те чака?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Konsultant
Здравей,
Може би не бях точен.
ДДПО:
1. Хипотеза теглиш партидата преди право на пенсия:
1.1. Вноските, по които си ползвал данъчно облекчение се облагат от държавата;
1.2. Доходността по средствата е необлагаема.
По този начин до голяма степен се намалява атрактивността на схемата, особено с възможността за предварително теглене: било при нужда, болест, трайна нетрудоспособност и т.н.
2. Другата хипотеза е, когато вече имаш право на пенсия:
ДА доходността е необлагаема.
Чл. 13, ал. 1, т. 7 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.
"Необлагаеми доходи
Чл. 13. (1) Не са облагаеми:
7. доходите от допълнително доброволно осигуряване, получени след придобиване право на допълнителна пенсия; доходите от инвестиции на техническите резерви, получени по застрахователни договори; доходите от инвестиции на активите на фондовете за допълнително пенсионно осигуряване, разпределени по индивидуалните партиди на осигурените лица".
Поздрави!
P.S. ПеРЕФРАзирах си долния пост.Last edited by Konsultant; 11.04.2016, 15:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеИмпе,
Спестеният данък е ДЪЛЖИМ при изплащане на пенсията, държавата си го удържа.
Тук въпроса е в тези до 10% отстъпка, която се ползва каква доходност можеш да генерираш.
Юбава седмица,
Поздрави!
https://www.nnbulgaria.com/pension-i...y-pension-fund
Ето какво и в законът написано е:
Данъчното облекчение се изразява в освобождаване от облагане с данък на следните доходи, получени от местни и чуждестранни физически лица, включително еднолични търговци:
7. Доходите от :
- допълнително доброволно осигуряване, получени след придобиване право на допълнителна пенсия;
Това е от сайтът на Министерството на финансите.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеИмпе,
Спестеният данък е ДЪЛЖИМ при изплащане на пенсията, държавата си го удържа.
Тук въпроса е в тези до 10% отстъпка, която се ползва каква доходност можеш да генерираш.
Юбава седмица,
Поздрави!
Коментар
-
Konsultant
Импе,
Спестеният данък е ДЪЛЖИМ при изтегляне на партидата преди получаване на правото за изплащане на допълнителната пенсия, държавата си го удържа.
Юбава седмица,
Поздрави!Last edited by Konsultant; 11.04.2016, 15:02.
Коментар
Коментар