IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
    Горанов: Без общ пул за втората пенсия дефицитът в системата остава

Остава въпросът с наследяването на парите, ако човек почине преди изчерпването на натрупаната сума, признава финансовият министър

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...ostava-215728/
    тогава неговите синове и дъщери ще трябва да му плащат пенсията“, твърди министърът на финансите.
    Всъщност едно много добре решение!
    Всеки който иска в ПФ, да задължи нотариално наследниците си да изпълнят човешкото си задължение към него /като родител/ ако свършат парите.
    Дито за НОИ

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
      Индустриален холдинг нямате ли си Императоров ?
      ИХ не е ли борсово търгувано дружество - при това търгувано активно и на адекватни цени? Да не говорим за заобиколният път на неговата свързаност - по тая логика Daimler тоже ни е свързано дружество, защото:
      А/ Аз съм служител на ПОД АлианцБългария;
      Б/ Аз притежавам акции на Daimler.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• При тази УНИКАЛНА законова инициатива на повелителя на черешите трябва да отчетем няколко неща, в какъв момент се прави:
        1. Почти цялата КФН е с изтекъл мандат;
        2. На Мавъра изтича юни 2016 г., а парламента трябва да е избрал по закон НОВ до края на м.май.2016 г.;
        3. Отложени СТРЕС тестове на ПЕНСИИ и ЗАСТРАХОВАТЕЛИ;
        4. Предложенията не са обсъждани никъде - Калфин казва, че не знаел, професионалната общност също;
        5. Законопроекта се качва на сайта петък вечер, няколко дни преди великденските празници.

Направо КРАСОТА?!

Коментар

• Горанов: Без общ пул за втората пенсия дефицитът в системата остава

Остава въпросът с наследяването на парите, ако човек почине преди изчерпването на натрупаната сума, признава финансовият министър

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...ostava-215728/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Кислородов, аз не виждам защо да не могат да инвестират в недвижими имоти, стига да има контрол? - Ами това е сигурна и стабилна инвестиция !!! Разсъждавал съм например - защо нашият ПОД да не купи поне част от офисите, в които живеем (и повечето от които са с отлична локация) и после цялата компания да плаща наеми на ПОД-ът? Тоест нещо като схемата между Софарма имоти и групата Софарма !!!

За свързаните инвестиции - те невинаги са нещо лошо. Пример - едни поковци (знаете кои) имат инвестиции (ного) в свързани дружества... но едно е инвестиция в Галата (например) - която е реално нетъргуема и с очевидно безумно завишени цени на акцията и друго: инвестиция в Проучване и добив на нефт и газ - добра компания, носеща немалка доходност дори само от дивиденти !!! Към моментът на изплащането на миналогодишният дивидент - дивидентната доходност е била над 9% !!! Свързана инвестиция е ли? - ДА !!! Ама лоша инвестиция е ли? - НЕ !!!!

За сравнение - някои от фондовете на Allianz Мюнхен инвестират в акции на Allianz... и какво лошо, щом няма как да манипулират цената в дългосрочен план? Няма лошо и не съм чул някой да негодува от това.

За избягване на обвинения, нашите пенсионни фондове НЕ притежават нито една акция на Allianz, нито акции на Българските дъщерни дружества на. И от това всъщност страдат осигуряващите се.
            Индустриален холдинг нямате ли си Императоров ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
              То не че на БФБто е пълно с АДСИЦ инвестирани в европейски имоти.
              Пък и ме съмнява някой фонд да има 5-10% в европейски REIT, че да го ударят, па и продажбата на тази позиция надали би била проблем, ако става въпрос за английски или френски такъв.
              По-скоро ми се вижда като част от тенденцията ПФ да се правят колкото може по-непривликателни. Що пък да не им се забрани? Още един клас възможни инвестиции по-малко
              Бг АДСИЦ са под много рестриктивно законодателство:
              1. Инвестиращите в реални имоти имат право само на територията на БГ, дори в ЕС НЕ може;
              2. ДЦК и държавно гарантиран дълг;
              3. До 10% в дъщерни и горе долу това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                Подценяваш ги, винаги правят нещата със задна мисъл и има някаква далавера. Другият вариант е да ударят по някой. Ще видим де...
                Ама щом може през бг дружество индиректно да инвестират може да си прав, че е от некомпетентност...
                То не че на БФБто е пълно с АДСИЦ инвестирани в европейски имоти.
                Пък и ме съмнява някой фонд да има 5-10% в европейски REIT, че да го ударят, па и продажбата на тази позиция надали би била проблем, ако става въпрос за английски или френски такъв.
                По-скоро ми се вижда като част от тенденцията ПФ да се правят колкото може по-непривликателни. Що пък да не им се забрани? Още един клас възможни инвестиции по-малко

Коментар

Не знам - по-скоро ми се вижда чиста бюрократска глупост.
                  Много от поправките са просто злонамерени, ама точно тази ми се вижда глупава.
                  Ако можеш да купуваш европейски акции, то забраната за REITове е някаква досада и издава просто неграмотността на регулатора.
                  Подценяваш ги, винаги правят нещата със задна мисъл и има някаква далавера. Другият вариант е да ударят по някой. Ще видим де...
                  Ама щом може през бг дружество индиректно да инвестират може да си прав, че е от некомпетентност...

Коментар

С някаква идея го правят, ама не разбирам с каква?
                    Не обвинявай черешарчето и кликата му в наличие на идеи: жестоко е.

Коментар

Не знам - по-скоро ми се вижда чиста бюрократска глупост.
                      Много от поправките са просто злонамерени, ама точно тази ми се вижда глупава.
                      Ако можеш да купуваш европейски акции, то забраната за REITове е някаква досада и издава просто неграмотността на регулатора.

Коментар

Забраната за инвестиции в европейски REITоще е глупава и необоснована

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                          - В проекта се въвежда забрана за инвестиции в недвижими имоти. Фондовете могат да го правят индиректно чрез български дружества със специална инвестиционна цел, но няма да могат да инвестират в европейски дружества. Дава се десетгодишен срок да се ликвидират настоящите инвестиции в имоти.
                          - Пенсионните фондове ще могат да участват в първични публични предлагания на акции и облигации
                          - Ограничават се репо сделките само до ДЦК и само за три месеца, при това насрещната страна ще може да е само банка.

Това лошо ли е ?
                          Забраната за инвестиции в европейски REITоще е глупава и необоснована

Коментар

• Кислородов, аз не виждам защо да не могат да инвестират в недвижими имоти, стига да има контрол? - Ами това е сигурна и стабилна инвестиция !!! Разсъждавал съм например - защо нашият ПОД да не купи поне част от офисите, в които живеем (и повечето от които са с отлична локация) и после цялата компания да плаща наеми на ПОД-ът? Тоест нещо като схемата между Софарма имоти и групата Софарма !!!

За свързаните инвестиции - те невинаги са нещо лошо. Пример - едни поковци (знаете кои) имат инвестиции (ного) в свързани дружества... но едно е инвестиция в Галата (например) - която е реално нетъргуема и с очевидно безумно завишени цени на акцията и друго: инвестиция в Проучване и добив на нефт и газ - добра компания, носеща немалка доходност дори само от дивиденти !!! Към моментът на изплащането на миналогодишният дивидент - дивидентната доходност е била над 9% !!! Свързана инвестиция е ли? - ДА !!! Ама лоша инвестиция е ли? - НЕ !!!!

За сравнение - някои от фондовете на Allianz Мюнхен инвестират в акции на Allianz... и какво лошо, щом няма как да манипулират цената в дългосрочен план? Няма лошо и не съм чул някой да негодува от това.

За избягване на обвинения, нашите пенсионни фондове НЕ притежават нито една акция на Allianz, нито акции на Българските дъщерни дружества на. И от това всъщност страдат осигуряващите се.
                            Last edited by Императорът; 25.04.2016, 10:57.

Коментар

• В отговор на препоръките на Европейската комисия се затягат ограниченията за инвестиране на натрупаните средства в свързани с фонда лица, а също и за концентрация. Забраняват се инвестициите на пенсионните фондове в дружества от тяхната финансова група, а също и откриването на влог в банка, която е свързано с фонда лице.
                              А това нЕма да го коментирам. Блажени са вЕрващите ...

Коментар

• общият пул е направен, за да може с партидите от УПФ да се плащат пенсиите на тогавашните пенсионери, т.е. нещо като настоящето НОИ, но малко закъснение
                                т.е. първоначално те дерат ПФ, после пак НОИ
                                няма спирка
                                написах ви - собствени акции по целия свят и земя в БГ
                                като направите активи от 2-3 мил лева - все ще има нещо като пенсийка - 2-3 хилки на месец

Коментар

Working...
                                X