IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.dnes.bg/politika/2016/04/...echenie.300570

кво се пънете тука
    някви милярди търсите...кой щял да ги вземе...ми калфин,после ще раздаде по 20 лева добавки или ще направи чешма и детска площадка в село с 2 човека.
    по важни работи има от разни фондове,примерно...АБЕ що е задължително гласуването..срещи ще си провеждат не са се виждали
    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
      И на мен ми е чудно. От няколко години има сериозни атаки към ПФ. Коя от коя по-малоумни, а те някак не успяват да се напънат и да си защитят бизнеса.
      Сегашните предложения са си чиста форма национализация и само Калфин (това е пълен майтап) се изказва.

Цялото това упражнение май наистина намирсва на акция по спасяването на някой близак нам фонд.
      Как бе? Защитиха се , и то доста добре. Помниш ли първия напън за местене в НОИ?
      Тогава дадоха доста добър отпор... ама и тях ги държат на каишка и рано или късно ще клекнат и парите от УПФ ще отидат в кацата на НОИ. Тази простотия, която сега се мъти е прелюдия към кражбата на парите от втория стълб.

Коментар

• Импе,
        как са сметките на дяловете в пенсионните фондове?
        Видя ли как горанката ще ги занули, и да не успее той след 10-20г друг политиквеник ще успее.
        Причината е простичка - няма кинти а ще има много гладни
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
          Виж ако Алианц се запъне и даде една силна опозиция с конструктивни решения, и проглуши ушите и на немския посланик, защо сме партньори в ЕС, ако не да ни помагат в лош момент, може и да има смисъл.
          Пък и нали при Алианц работи финансовото гуру на азбукарите
          Нека той да се заеме с Гоцето ...
          Няма да се напънат.Те имат интерес от тая работа.Боли ги уя пенсионните фондове какви пенсии ще плащат важното е да има такси на входа и годишна такса на сумата.Това че Пешо платил 50000 а Ванчо 15000 за тях няма значение каква пенсия после ще раздават

Коментар

Виж ако Алианц се запъне и даде една силна опозиция с конструктивни решения, и проглуши ушите и на немския посланик, защо сме партньори в ЕС, ако не да ни помагат в лош момент, може и да има смисъл.
            И на мен ми е чудно. От няколко години има сериозни атаки към ПФ. Коя от коя по-малоумни, а те някак не успяват да се напънат и да си защитят бизнеса.
            Сегашните предложения са си чиста форма национализация и само Калфин (това е пълен майтап) се изказва.

Цялото това упражнение май наистина намирсва на акция по спасяването на някой близак нам фонд.

Коментар

• Виж ако Алианц се запъне и даде една силна опозиция с конструктивни решения, и проглуши ушите и на немския посланик, защо сме партньори в ЕС, ако не да ни помагат в лош момент, може и да има смисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Ами и човекът за който говорим, не е мажоритарен собственик нито в едното, нито в другото.

Това е като философската гатанка:

"- Ако скубнем на човекът един косъм от тимберицата, той става ли плешив?
                - Не.
                - А ако скубнем на човекът още един косъм от тимберицата, той става ли плешив?
                - Не.
                - Не.
                - Не.
                - Не.
                - Не.
                - Не."

В един момент обаче измъченият обект на експериментът наистина ще остане по гола тимберица !!!!

Така и тук - щом един човек е немажоритар - къде точно е границата между свързаността и несвързаността?
                Количеството , Императоров , количеството !

Коментар

Не може да стане, защото КС няма да позволи това. Това е де факто конфискация на частна собственост.
                  Надай се на КС. Там, както и на много други места вече, отдавна хората не решават спрямо съвестта си. Едно друго питане, и може и друго решение.
                  2011-2012 по време на първото питане, Боце още не беше овладял цялата съдебна власт. Вече колко хора са негови плюс Гоцевите?
                  Last edited by Pronto; 25.04.2016, 14:44.

Коментар

Абре, Импе, вариантите смислени са повече. Но самото упражнение от наша страна е безсмислено.
                    Черешарят иска парите от ПФ да отидат в НОИ, защото
                    1. за година-две няколко милиарда вместо в НОИ ще отидат за Баце и проектите му /уф, само не ми казвай, че дефицитът на НОИ само щял да се увеличи - това е за по нататък/
                    2. Някои от мандатокрепителите като собствениците на Топлина ще бъдат спасени тихомълком
                    И т.н.

Дали има смисъл или не, хич не е водещият мотив. Така че поне да се посмеем.
                    Не може да стане, защото КС няма да позволи това. Това е де факто конфискация на частна собственост.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                      Не е същото !
                      Със какъв процент си съсобственик !?
                      Ами и човекът за който говорим, не е мажоритарен собственик нито в едното, нито в другото.

Това е като философската гатанка:

"- Ако скубнем на човекът един косъм от тимберицата, той става ли плешив?
                      - Не.
                      - Не.
                      - Не.
                      - Не.
                      - Не.
                      - Не.
                      - Не."

В един момент обаче измъченият обект на експериментът наистина ще остане по гола тимберица !!!!

Така и тук - щом един човек е немажоритар - къде точно е границата между свързаността и несвързаността?

Коментар

Защо.

Вариантите (смислените) - два:

1. Искаш пожизнена пенсия? - Тогава даряваш партидката си на пенсионната компания, тя се задължава да ти плаща докато си жив, след като те намерят озъбен - каквото е останало от парите ти, остава за компанията.... а тя вече актюерските сметки да си прави.

2. Искаш наследяемост на? - Тогава се договаряш с компанията да ти плаща рента за толкова години, колкото искаш - ако щеш - договори си рента и за 38 години, след като се пенсионираш на 65. Ако доживееш обаче 104 - рентата спира - ако нещо е останало в партидата - вземай си го, а ако се озъбиш по-рано - наследява се. Тук компанията може спокойно да ти направи сметка за пенсията така, че 20-25% от партидата ти да останат - за да си върже гащите, срещу пазарни катаклизми. Клиентът не губи нищо - нали тия 20-25% (а и доходността, ако има такава) пак ще отидат или при него, или при неговите наследници?
                        Абре, Импе, вариантите смислени са повече. Но самото упражнение от наша страна е безсмислено.
                        Черешарят иска парите от ПФ да отидат в НОИ, защото
                        1. за година-две няколко милиарда вместо в НОИ ще отидат за Баце и проектите му /уф, само не ми казвай, че дефицитът на НОИ само щял да се увеличи - това е за по нататък/
                        2. Някои от мандатокрепителите като собствениците на Топлина ще бъдат спасени тихомълком
                        И т.н.

Дали има смисъл или не, хич не е водещият мотив. Така че поне да се посмеем.
                        А и толкова е слаба обществената реакция, че надежда всяка оставете.
                        То за изборът между НОИ и ПФ имаше протести, а сега за текезесирането им само един Калфин се обади, че не е чел и не знае.
                        Алианц няма ли да тропне !?
                        Може и директно на Меркел, Боце поне нея слуша
                        Last edited by Pronto; 25.04.2016, 14:39.

Коментар

Ами същото е и с акциите на ИХ.

Забравих да спомена, че аз съм съсобственик и на ПОД Алианц България, през Алианц България Холдинг, Алианц Нова Европа и Алианц Мюнхен.
                          Не е същото !
                          Със какъв процент си съсобственик !?
                          Last edited by vankel; 25.04.2016, 14:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                            Борсово търгувано свързано дружество.
                            "Адекватна цена " не е дефиниран по закон термин .
                            Твоите акции на Даймлер не правят Алианц свързано дружество с Даимлер !
                            Ами същото е и с акциите на ИХ.

Забравих да спомена, че аз съм съсобственик и на ПОД Алианц България, през Алианц България Холдинг, Алианц Нова Европа и Алианц Мюнхен.

Коментар

Всъщност едно много добре решение!
                              Всеки който иска в ПФ, да задължи нотариално наследниците си да изпълнят човешкото си задължение към него /като родител/ ако свършат парите.
                              Дито за НОИ
                              Защо.

Вариантите (смислените) - два:

1. Искаш пожизнена пенсия? - Тогава даряваш партидката си на пенсионната компания, тя се задължава да ти плаща докато си жив, след като те намерят озъбен - каквото е останало от парите ти, остава за компанията.... а тя вече актюерските сметки да си прави.

2. Искаш наследяемост на? - Тогава се договаряш с компанията да ти плаща рента за толкова години, колкото искаш - ако щеш - договори си рента и за 38 години, след като се пенсионираш на 65. Ако доживееш обаче 104 - рентата спира - ако нещо е останало в партидата - вземай си го, а ако се озъбиш по-рано - наследява се. Тук компанията може спокойно да ти направи сметка за пенсията така, че 20-25% от партидата ти да останат - за да си върже гащите, срещу пазарни катаклизми. Клиентът не губи нищо - нали тия 20-25% (а и доходността, ако има такава) пак ще отидат или при него, или при неговите наследници?

Коментар

ИХ не е ли борсово търгувано дружество - при това търгувано активно и на адекватни цени? Да не говорим за заобиколният път на неговата свързаност - по тая логика Daimler тоже ни е свързано дружество, защото:
                                А/ Аз съм служител на ПОД АлианцБългария;
                                Б/ Аз притежавам акции на Daimler.

Борсово търгувано свързано дружество.
                                "Адекватна цена " не е дефиниран по закон термин .
                                Твоите акции на Даймлер не правят Алианц свързано дружество с Даимлер !

Коментар

Working...
                                X