IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    ако ПФ са ефективни колкото теб в инвестициите - още днес запрашвам към НОИ
    ...каза ми човекът, зорлем купил си втора акция.

Запрашвай, дето те кефи. Отиди в Ной заедно с Меверейците - дето ще вземат пенсия по-дълго, отколкото са се осигурявали (т.е. осигурявали са ги пак с твоите и моите пари) - те ще цоцат Ной 25+ години, а ти ще работиш, докато можеш да ходиш, за да им плащаш пенсиите. В ситуацията позициите са ясни - ти ще си донорче... никога бенефициент.
    Разбери - винаги когато има солидарство - някой бърка в джобът на някой друг. Дали това става със съгласието на донорчето (дарителство) или без съгласието на (очесване), това е подробност, а ефектът е един и същ. 90% от тия, дето се прехвърлят в Ной, ще изтеглят от него ного повече, отколкото са внесли - или отколкото данъкоплатците са внесли за тях... е, нужни са им и такива като тебе, дето ще внесат сумата Х, за да вземат сумата Х:10.

С ПФ това няма как да се случи. Ако си внасял в ПФ 15 години (и то суми от порядъкът на 40-50 лв на месец), а после искаш да получаваш пенсия 30 години - просто няма как да получаваш месечна пенсия 400-500 лв. В Ной може - защото ной ще открадне тия пари от джоба на работещите балами, ама в ПФ няма как да стане. Затова служителите от силовите институции бягат към Ной... ама прецакан от цялата работа е Ной, т.е. будалите, дето го пълнят.

Ако бившият полицай е бил под пагон 25 години (обикновено са по-малко) за него са внесени като осигуровки докъм 50 Б (смятам грубо). Ако взема само 300 кинта пенсия (а те - повече) в продължение на 25 години (а е доста вероятно да са повече), то той ще изцоца от Ной около 90 Б. И тая разлика, Форти - ще я покриеш ти.
    Last edited by Императорът; 12.05.2016, 11:02.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ако ПФ бяха ефективни, нямаше да е нужно да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!

П.П. Същото важи и за фалиралото нои разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        За пореден път наричате "измамници" пенсионните компании без доказателства - пак ви предупреждавам, че рано или късно на някой ще му писне и ще трябва да отговаряте за приказките си. Казвам ви го човешки, казаха ви го и други хора, ваша работа дали ще се съобразите.
        Доказателства да търсиш
        За кое Пенсионно искаш да ти дам доказателства като за Прокуратурата? За всички до едно има колкото си искаш
        Само да им изваде някой покупките през 2007 г., да погледне колко от тези дружества вече са фалирали и акциите им струват 0 лв. и ето ти прилежни доказателства: Енебона, ОТЦК, ХДПАТ, КТБ, Фонд Имоти, и много други да се види, че не са защити интереса си на нито едно ОСА, какви повече доказателства ти трябват
        Bulls on BSE

Коментар

То пък големите пенсии получават някои от тях, направо не е истина. Дори и сега да получават нещо - ти утре ли се пенсионираш, та да си толкова сигурен, че и ти ще получаваш колкото да не умреш от глад? Добре че си имаш земица и акциики, впрочем прави каквото си искаш - да не кажеш някой ден, че не съм те предупредил.

Коментар

За пореден път наричате "измамници" пенсионните компании без доказателства - пак ви предупреждавам, че рано или късно на някой ще му писне и ще трябва да отговаряте за приказките си. Казвам ви го човешки, казаха ви го и други хора, ваша работа дали ще се съобразите.
            Доказани измамници

Айде, чакам призовка та да ме чуят повече хора от съдебната трибуна

Коментар

То пък големите пенсии получават някои от тях, направо не е истина. Дори и сега да получават нещо - ти утре ли се пенсионираш, та да си толкова сигурен, че и ти ще получаваш колкото да не умреш от глад? Добре че си имаш земица и акциики, впрочем прави каквото си искаш - да не кажеш някой ден, че не съм те предупредил.
              а ти от къде си сигурен, че ще има положителна доходност някога???

Коментар

• Не ти ли го написах?
                110% горна граница от 0лв = 0лв. Компаниите нямат право да имат такъв резерв в момента (за УПФ).

ЛХрисов, я кажи колко капе от тоя блог, дето го пробутваш наляво-надясно. Ако е далаверка, и аз да си направя един. Може пък да стана втори Атанасио, знае ли човек

Коментар

явно е , че не може едновременно наследяване на парите от партидата ако човек почине и пожизнена пенсия без резерви на ПФ
                  това как ще стане?
                  Ми да си бяха формирали бе?! Кой им е виновен?

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  САМО доходността
                  Импе, дай да не се лъжем ... ДОХОДНОСТ няма !!!
                  Има дивиденти за акционерите!!!
                  Last edited by andy2000; 11.05.2016, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                    Fortiss, вярно , скъпичко ще им излезе на измамниците - поне 20 години ще си смучат пръстите вместо да ти доят партидата

Коментар

от къде знаеш кое ми е скъпо и кое евтино?
                      настоящите пенсионери всичко ли са им взели, че сега получават пенсии????

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                        Импе, да би да казваш че немците са одобрили и това?
                        http://wp.me/p1mX8W-bT

Как примерът, разпрострастраняван от ПОД “Алианц България” АД e некоректен, подвеждащ и заблуждаващ с цел манипулиране на осигурените да действат срещу собствения си интерес.

С две думи - да спестя време на читателите:
                        "две пенсии са повече от една" а после - с дребни букви "когато прасетата започнат да летят"
                        Подпис От екипа на Алианц България

Импе, я кажи ти като погледнеш в огледалото какво виждаш?
                        Лъжец, мошеник, измамник или просто глупак.
                        Малко странно обвинение отстрана на човек, който лично аз днес, за пореден път уличих в лъжа !!!! И преди ви го казаха, пак ще го повторя - рано или късно някоя пенсионна компания ще ви потърси съдебна отговорност за опитите за измама и манипулаторство и тогава друга песен ще запеете.

Нереалистични допускания.... а вие все едно не работите на базата на допускания? Много ли е реалистично да обещавате на хората, че след 20-30 години 2 милиона цигани ще работят здраво и ще плащат осигуровки, за да могат те да получават пенсии? Реалистично ли е да им обяснявате как фалиралият Ной, дето и сега разчита на ежемесечни дотации от бюджета, ще може да им плаща пенсии, и то високи - а Allianz - компания с 2 трилиона евро активи, няма да може? На какво разчитате - че когато днешните работещи хора бъдат излъгани от Ной, вие вече ще бъдете на оня свят и няма да има кой да ви търси сметка ли?
                        Хората и днес могат да видят жертвите на "солидарната" пенсионна система - стари хора, които просят и ровят по кофите - защото са чакали държавата и ной да ги хранят на стари години !!!

Освен това НЕ е вярно, че пенсиите, изплащани от УПФ не подлежат на индексация, НЕ е вярно и че върху пенсиите, изплащани от УПФ се начислява такса !!! Това е написано изрично в Общите условия по договорите - и не излизайте с оправданието, че не сте знаел, защото лично аз съм го писал тук неведнъж и не два пъти !!! КОЙ е манипулаторът?
                        Last edited by Императорът; 11.05.2016, 17:59.

Коментар

Скъпичко ще ти излезе тоя протест, ама то си е твоя работа.

НЕ е все едно дали ти вземат 5% или 100%, ама всеки си решава.
                          от къде знаеш кое ми е скъпо и кое евтино?
                          настоящите пенсионери всичко ли са им взели, че сега получават пенсии????

Коментар

Fortiss, вярно , скъпичко ще им излезе на измамниците - поне 20 години ще си смучат пръстите вместо да ти доят партидата

Коментар

ТОТАЛНА НЕИСТИНА - ЗАЩО МАНИПУЛИРАТЕ ХОРАТА ?????

Всеки, който иска, може да провери кой е мажоритарният собственик на Алианц България - а аз като вътрешен човек зная ного добре, че два пъти в годината немците пъкват туканка и правят пълна и.
                              Импе, да би да казваш че немците са одобрили и това?
                              http://wp.me/p1mX8W-bT

Как примерът, разпрострастраняван от ПОД “Алианц България” АД e некоректен, подвеждащ и заблуждаващ с цел манипулиране на осигурените да действат срещу собствения си интерес.

С две думи - да спестя време на читателите:
                              "две пенсии са повече от една" а после - с дребни букви "когато прасетата започнат да летят"
                              Подпис От екипа на Алианц България

Импе, я кажи ти като погледнеш в огледалото какво виждаш?
                              Лъжец, мошеник, измамник или просто глупак.

Коментар

при настоящето положение с българските ПФ е все едно
                                а и в знак на протест против високите такси ще се преместя

Коментар

Working...
                                X