IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няма какво да се чака, а министър Горанов да прокарва реформата, че както той казва още тази есен може да започнат исканията за пенсии от фондовете. Нека да се приема начина по който ще се плаща, за да са спокойни фондовете и да се знае какво ще се плаща.

Горанов пак се разбърза с пенсионните промени
    Финансовият министър намеква, че бъдещите пенсии може да са по-ниски от сегашните

Финансовият министър Владислав Горанов не смята за необходимо да изчаква стрес тестовете на пенсионните фондове, преди да прокара промените за втората пенсия, става ясно от негово интервю за "Медиапул". За изчакване настояват и дружествата, и редица експерти. "Ако имам рационални аргументи за това, че промените в законодателството биха попречили на качествената оценка на активите, можем да предложим влизане с различна дата. Но логично погледнато, въвеждането на по-прецизни изисквания към инвестирането, към акционерите и въобще към управлението на фондовете е стъпка в правилната посока и не виждам икономически обоснована причина да бавим този процес", казва Горанов. Според него е възможно още тази есен да се появят случаи на жени, родени през 1960 г., които искат предсрочно да получават пенсия от втория стълб. "Приемам всякакви упреци, но не и че този дебат не трябва да се състои", заявява министърът.
    Горанов твърди, че все още не е виждал официално становище от страна на частните пенсионни дружества, нито пък конкретни предложения, а декларациите на този етап не са допринесли за подобряване на качеството на проекта. "Те изтъкват недостатъчно обосновани според мен аргументи, според които проектът трябва да бъде забавен. В същото време не са формулирани алтернативи на сегашното предложение", казва той. И дружествата, и работодателите настояват да бъде запазено правото на избор как да се получава пенсията, както и парите да могат да се наследяват. Предложението на МФ е след пенсиониране индивидуалната партида да се влива в общ пул, от който ще се плаща пожизнена пенсия, като правото за наследяване остава само за изключително редки случаи. Тук обаче Горанов се измъква от коментар по същество за правото на избор и вместо това настоява някой да застане с лицето си зад предложенията.
    Министърът намеква, че хората, родени след 1960 г., могат да се окажат с по-ниски пенсии от предишните поколения. Според него има опасност сборът от пенсията от първия стълб и допълнителната пенсия от втория да е по-малък от пенсията, получавана само от НОИ сега. По този повод той не пропуска да направи "реклама" на НОИ, като изтъква като положително, че хората вече имат право на избор за това къде да се осигуряват и могат да прехвърлят партидите си в държавния фонд.

Коментар

• Ако приемем че борсовите сривове ще са нещо обичайно , депозитите около нулата , а ДЦК също там , искам да задам въпрос . От къде ще вземат средства фондовете , за да се самоуправляват .

Коментар

• Импе, има ли нещо такова, че средната доходност от УПФ от създаването до днес, изчистена от инфлация е около 0,5%? Нали помниш през първите 10 години на века, че имаше депозити по 8-10%? Дай да не казваме на черното бяло ...

А 2015г. не я коментирам ... Я кажи защо е този резил за 2015г.? Фолксваген ли го загряха бавно "портфолио меринджеите"?

Last edited by andy2000; 12.05.2016, 12:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
          прясно пенсионирани милиционери.
          Те са прави, корави, бачкат пак охрана някъде, но солидарно получават макс пенсията.
          Ква охрана бе? В сектор "Сигурност" си бачкат и ги боли ...
          900 лева пенсия + 1000+ заплата за чесане на орехи е добре, налЕ?

Коментар

• Към момента солидарността е с младите пенсионери
            Тези на 50 години, прясно пенсионирани милиционери.
            Те са прави, корави, бачкат пак охрана някъде, но солидарно получават макс пенсията.

Виж ако си болен и неработещ от третата, и ако не можеш да излъжеш ТЕЛК ще го ду...

Коментар

Прав си. И на много хора им се случва. Внимавай с напрежението и стреса - един инсулт на 55-60 или нещо подобно и ще видиш "социалната държава" в действие. И доходността от НОИ ще е около -90%
              Затова призовавам НОКОЙ да не плаща осигуровки, ако има възможност! Нито на нои, нито в упф. За дпф, да не говорим.
              До пълната, НАСИЛСТВЕНА смяна на режима на пенсиониране.
              НАСИЛСТВЕНАТА, фалирала "солидарност" е като доброволното изнасилване!
              Благотворителност, състрадание и човечност ПО ЖЕЛАНИЕ - ДА, Насилствена "солидарност" - НЕ!!!

Коментар

• В същност в най-екстремните случаи, когато би трябвало да се проявява "солидарността" на НОИ, оставаш на улицата без пари.
                И ако поради болест останеш без стаж, доходността в НОИ спада до -90% и заместването на дохода е около 10% / и то след няколко години, през които нямаш доход/.
                Тогава ще искаш да си имал повече в ПФ, нищо че са те цакали с 5% и нулева доходност.
                Last edited by Pronto; 12.05.2016, 11:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                  А това със "стажа" е НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Ако аз съм един IT специалист, или лекар учил 10-15 години за да специализирам след гимназията и съм почнал да работя на 30 години, това значи, че ще трябва да бачкам до 70 години (65, ако СИ ПЛАТЯ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!! 5 години) и то ако нямам 1 ден пропуснат стаж!!!!!!
                  За 20 години работа на МАКС осигурителен доход, аз бих внесъл 3-4 пъти повече от дебили, които бачкат, като продавачки, чистачи, миячи или друг "пролетариат", ОБАЧЕ може да не получа НИЩО освен това мизерно подаяние "соц. пенсия", щото не съм бачкал 40 години, като дебила дето за нищо не става, обаче е почнал на 19 да събира кофите за смет!!!
                  Осигурителните вноски НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ, ако не ти стига един ден "стаж".
                  Прав си. И на много хора им се случва. Внимавай с напрежението и стреса - един инсулт на 55-60 или нещо подобно и ще видиш "социалната държава" в действие. И доходността от НОИ ще е около -90%

Коментар

Ами има социална пенсия за тези, които не им стига стаж - май беше 100 и няколко лева.
                    А това със "стажа" е НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Ако аз съм един IT специалист, или лекар учил 10-15 години за да специализирам след гимназията и съм почнал да работя на 30 години, това значи, че ще трябва да бачкам до 70 години (65, ако СИ ПЛАТЯ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!!! 5 години) и то ако нямам 1 ден пропуснат стаж!!!!!!
                    За 20 години работа на МАКС осигурителен доход, аз бих внесъл 3-4 пъти повече от дебили, които бачкат, като продавачки, чистачи, миячи или друг "пролетариат", ОБАЧЕ може да не получа НИЩО освен това мизерно подаяние "соц. пенсия", щото не съм бачкал 40 години, като дебила дето за нищо не става, обаче е почнал на 19 да събира кофите за смет!!!
                    Осигурителните вноски НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ, ако не ти стига един ден "стаж".

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Напук на това, което мислят нозина тук, (знаещи къде работя), точно това, което предлагаш ще е най-сгодно за мен, защото аз получавам възнаграждение само от клиенти, които имат ДОБРОВОЛЕН фонд, а ако пенсионното осигуряване стане по желание, тези клиенти ще станат повече.

Но истината е, че огромната част от хората няма да заделят нищо за късните си години - какво правим тогава?
                      Ами има социална пенсия за тези, които не им стига стаж - май беше 100 и няколко лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        И аз това си казвам - щом един човек е пълнолетен и дееспособен, да си отговаря сам за. Държавата трябва да му даде варианти - да му каже: ето ти туканка Ной, ако обичаш солидарство, етот и ПФ, ако не обичаш солидарство, ето ти човекозастрахователи, ето ти Тавекс да си купиш златце, купи си нива, купи си домче - бамки има,п рави си депозити - бе прави квото искаш там... Това и това и това по закон ще ти е с ранг на инвестиция за пенсия - ако влагаш във, ще ти намаляваме данъците с 10%.

толкоз.

Дееспособният човек има нужда само от информация и малко съдействие. Недееспособният човек (дете или дебил) има нужда от настойничество.
                        ++++

Коментар

Какво правим тогава???? ...или какво правят ТЕ тогава?

Ми НЕ МИ ПУКА!! Всеки има глава на раменете си, да му мисли!

За да не умират от глад по улиците,може държавата да им осигурява поп една супа от казана, кофичка кисело мляко и половин хляб на ден (АКО НЯМАТ НИЩО).
                          И аз това си казвам - щом един човек е пълнолетен и дееспособен, да си отговаря сам за. Държавата трябва да му даде варианти - да му каже: ето ти туканка Ной, ако обичаш солидарство, етот и ПФ, ако не обичаш солидарство, ето ти човекозастрахователи, ето ти Тавекс да си купиш златце, купи си нива, купи си домче - бамки има,п рави си депозити - бе прави квото искаш там... Това и това и това по закон ще ти е с ранг на инвестиция за пенсия - ако влагаш във, ще ти намаляваме данъците с 10%.

толкоз.

Дееспособният човек има нужда само от информация и малко съдействие. Недееспособният човек (дете или дебил) има нужда от настойничество.
                          Last edited by Императорът; 12.05.2016, 11:07.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Какво правим тогава???? ...или какво правят ТЕ тогава?

Ми НЕ МИ ПУКА!! Всеки има глава на раменете си, да му мисли!

За да не умират от глад по улиците,може държавата да им осигурява поп една супа от казана, кофичка кисело мляко и половин хляб на ден (АКО НЯМАТ НИЩО).

Коментар

Ако ПФ бяха ефективни, нямаше да е нужно да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ!

П.П. Същото важи и за фалиралото нои разбира се.
                              Напук на това, което мислят нозина тук, (знаещи къде работя), точно това, което предлагаш ще е най-сгодно за мен, защото аз получавам възнаграждение само от клиенти, които имат ДОБРОВОЛЕН фонд, а ако пенсионното осигуряване стане по желание, тези клиенти ще станат повече.

Но истината е, че огромната част от хората няма да заделят нищо за късните си години - какво правим тогава?

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                                Доказателства да търсиш
                                За кое Пенсионно искаш да ти дам доказателства като за Прокуратурата? За всички до едно има колкото си искаш
                                Само да им изваде някой покупките през 2007 г., да погледне колко от тези дружества вече са фалирали и акциите им струват 0 лв. и ето ти прилежни доказателства: Енебона, ОТЦК, ХДПАТ, КТБ, Фонд Имоти, и много други да се види, че не са защити интереса си на нито едно ОСА, какви повече доказателства ти трябват
                                Като инвестираш в 58+ компании, винаги може някоя да фалира. Ще трябва да докажеш, че ПФ нарочно са турили пари там, за да очешат клиентите си. Интересно, ако Доверчивите (например) са инвестирали 0.018% от парите на клиентите си в Ски-скокчето (например) каква им е била на тях далаверата от това?

Коментар

Working...
                                X